- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
P.Dude #45108 üzenetére
Ha tippelnem kéne, akkor olyasmire gondolhatnak, hogy a videokártya teljes kihasználásához (játékban) megfelelően magas beállítások mellett ajánlatos annyi RAMnak lennie a gépedben, vagy különben az lesz a szűk keresztmetszet.
De ezt csak én gondolom, szerintem hülyeség ilyeneket ráírni a kártya dobozára.
-
Dani_kp
addikt
válasz
P.Dude #12727 üzenetére
MI volt a baj?
#12728 allein: igen gyári default-on, de aztán mikor álligattad, lehet, hogy valami nem tetszett neki és onnantól kezdve nem indult a lap. Szóval ez inkább memória hiba, mint sem vga. Ha van 333-as ramod, akkor még azzal próbáld meg.
#12729 BigDarkJoy: szerintem az is driver gond.
Nekem ilyet akkor csinált a win7 ha a monitor driverét is felraktam, akkor villódzott, elvette a képet az ikonokat meg összekeverte. -
Dani_kp
addikt
válasz
P.Dude #12715 üzenetére
A tápegységed az bőven elég hozzá, igaz, hogy a corsair-nek nem ez a legjobb tápja amit valaha készített, de a kártyádnak bőven elég.
Nem tudom, hogy amiket írtam azok közül miket csináltál meg, de a drivert mindenképpen frissítsd le, ha még nincs és nézd meg úgy.
Közbe a hőfokot is ellenőrizd.#12716 P.Dude: használtan vetted?
-
Dani_kp
addikt
válasz
P.Dude #12708 üzenetére
Pedig a win7 jobban kezeli már ezeket az energia dolgokat mint az xp.
Milyen tápegységed van?
A vga-t pedig egyszerűen tesztelheted, a gpu-hoz teszed a kezedet, persze a nyák túloldalán, ha olyan meleg/forró, hogy nem tudod rajta tartani a kezedet, akkor vedd ki a vga-t és pasztázd újra, de szigorúan csak fehér hővezető pasztával, az ezüst alapút kerüld, ahogy csak tudod.
De mondom, az is meg ér egy misét, amiket feljebb javasoltam, igaz, hogy macerás meg időigényes, de biztosan ki tudod szűrni vele a vga problémát. Még azt leírnád, hogy milyen alaplapod van, mert az adatlapodról nem derül ki.
#12711 allein: elemet vedd ki 10-15 mp-re majd tedd vissza. Amúgy eddig működött a lap ezzel a procival? Amúgy azt is el tudom képzelni, hogy a ramok miatt nem megy most a géped, amiket álligattál rajta, lehet, hogy nem tetszett neki...
Mindjárt meglesem a két alaplapot. A ramok pontos típusát leírnád? -
Dani_kp
addikt
válasz
P.Dude #12679 üzenetére
Véletlenszerűen sötétedik el, vagy bizonyos ciklusonként?
Amikor mindent progit egyszerre használsz, akkor is csak 30%-os a memória kihasználtság?Most sok ötletem nincs, szóval csak általános dolgokat tudok neked mondani, először is próbálj egy driver frissítést, ha ez után sem javul meg akkor, ha van integrált videókártya az alaplapon, akkor kösd arra, driverezd fel azt és az nvidia-sat töröld, amennyiben nincs valakitől (barát, ismerős) kérj kölcsön egy vga-t, hogy egyáltalán kiszűrd azt, hogy valóban a vga-d a ludas, nem pedig más. Első körben ezt tudom neked tanácsolni.
Creep: ha nem túl meleg a gpu, akkor kár lecserélni elég ha csak egy kenő anyaggal befújod. Vagy ha tényleg olyan szar, akkor marad a régi gányolós módszer... szerzel valahonnan egy nagyobb alaplapi chip-set hűtőt és azt fogadod rá és arra rögzítesz egy 5-7 cm-es ventit. Feltéve ha van ennyi helyed a gépedbe és szeretsz kókányolni
. Én nem igazán ajánlom, hogy vegyél egy rá való komolyabb hűtést, mert felesleges pénzkidobás volna.
Amúgy mire használod a vga-t? -
Dani_kp
addikt
válasz
P.Dude #12677 üzenetére
Hali.
Ez így elég sovány infó...simán lehet, hogy a monitorod kezd tönkremenni vagy a memória fogy el, ha tényleg olyan sok mindent csinálsz rajta egyszerre.
Valami hibaüzenetet nem ír ki, miután visszajön a kép?
szerk.:
Creep: próbáltad meg befújni a venti csapágyát valami kenő/védő anyaggal? Egy próbát mindenképpen megérne, mielőtt hűtőt vagy ventit cserélnél rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest