- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
SüdiLaller #21681 üzenetére
Nem feltétlenül javított a kártya, csak a folyamatos melegtől barnul meg a nyák és, vagy dohányoztak mellette.
Ha jól csinálják a melegítést nem is látszik rajta.
-
agressiv
addikt
válasz
SüdiLaller #21679 üzenetére
Az a gond, hogy D-SUB-ról ha jól emlékszem rendesen megy, hogy homályos az egy dolog, nem véletlenül nem használják ekkora felbontásra. Szóval én megpróbálnám a monitort bármivel amin van HDMI kimenet (másik gép, TV box stb.)
-
agressiv
addikt
válasz
SüdiLaller #21675 üzenetére
A frissítési frecencia lehet 59Hz windows-ban és nem viseli jól a monitor, vagy kártya. Állítsd 60z-re a monitort 2 és 3D-ben is a kártya vezérlőpultjában.
-
agressiv
addikt
válasz
SüdiLaller #21659 üzenetére
Lehet, hogy a monitorod scaler IC-je haldoklik.. Ki kellene próbálni másik kártyáról hdmi-vel hajtva.
-
agressiv
addikt
válasz
matepalfi #21646 üzenetére
Nekem a legnagyobb gondot nem az alacsony teljesítmény okozza, hanem az iszonyatos inkompatibilitás és a játékok olykor 3 driver telepítés után talán mennek, de akkor is van ami, másik driverrel megy csak...
CS 1.6-ban mindíg vsync van, ha OPGL-ben játszol, és semmit sem lehet tenni ellene. Ehhez még hozzájön a folyamatosn megakadozás, lagg, én nem szeretek ezekkel játszani, pedig csakis régi játékokkal játszom.
-
agressiv
addikt
válasz
föccer #21618 üzenetére
Az nincs látványosabb tlejesítmény növekedés, mint SLI, vagy crossfire rendszerrel
A szinte dupla FPS eléggé meggyőző tud lenni.
Most megnépztem a kettő adatait és nem olyan torony magas az. Textúrázni ugyanannyit tudnak és a 4850-ben több shader van, mégha alacsonyabb órajelen is járnak. A ramja gyorsabb a 7xxx-nek ezért a gyorsulás, de nincs nagy különbség közöttük.
-
agressiv
addikt
válasz
föccer #21616 üzenetére
Senki sem mondta, hogy az új kártyák annyival erősebbek lennének mint amennyivel újak, ezért istenítem a mai napig a nyóc nyóc gétét, mert tényleg bármilyen játékkal lehet vele játszani, persze komprmisszumokkal..
De lehet, hogy a powerplay szivat ami a furmark miatt nem kizárt... Nézd meg a kártyák nyers adatait és hasonlítsd össze.
-
agressiv
addikt
válasz
jackbacsi87 #21608 üzenetére
A srácnak milyen lapja van? Akinél próbáltad..
-
agressiv
addikt
válasz
jackbacsi87 #21605 üzenetére
Hoppá akkor tévedtem tényleg a kártya döglött.
Ha a hűtőt megnyomod picit a nyákfelé és elbillen a GPU, akkor lesarkazod vele, nem tudom milyen hűtő van rajta, de ettől nem biztos, hogy átb@sztak.
-
agressiv
addikt
válasz
Geresics #21601 üzenetére
Mert egy ipari hulladék azért. Az inkompatibilitás a védjegyükké vált, őrület, hogy valami nem hajlandó elinsulni a másikban abból minim egy gigabyte. Az SLI topikban is van egy sztori, a csávónak két kártyája van az egyik nem ismeri fel a monitorát az istenért sem, de mind a kettő működik valami mással.
Nem véletlenül szídjuk..
-
agressiv
addikt
válasz
jackbacsi87 #21592 üzenetére
A netes baromságokkal ellentétben ahhoz, hogy kipróbáld egy 200W-os táp is elég, gyanítom, hogy azért nem megy, mert a lapod olyan jól sikerült, hogy néhány kártyát észre sem vesz az expresszben. Gigabyte.
Valószínű, hogy jó a kártya és minden megy, de nem együtt, a tápcsere nem árt mert az m-tech gagyi, de nem fogja megoldani.
jherumi irány a gari.
-
agressiv
addikt
válasz
jackbacsi87 #21580 üzenetére
Milyen alaplapod van?
-
agressiv
addikt
válasz
hoffman_ #21508 üzenetére
a hd4000 is hullott bőven, de manapság az új cuccban bízok a legkevésbbé, mert nagyon kevés új cuccokkal foglalkozunk és ahhoz képest nagyon sok a hibás, a G92 egyetlen mentsége, hogy rengeteg van, volt belőle.
Csak érdekességképpen, van egy cimborám akik akkor vették a G80-as 8800GTS-t amikor még nem is lehetett itt kapni (burzsujok
) és az a kártya a mai napig folyamatos használatban van és játszanak is rajta és működik még mindíg
Ilyenből is 100-ból egy van, mondjuk az hozzátartozik, hogy NVIDIA referencia kártya.
-
agressiv
addikt
Ha már 4 éves, akkor éppen itt az idelye a megdöglésnek, még túl is szárnyalta a papírformát.
-
agressiv
addikt
válasz
hoffman_ #21496 üzenetére
Nem egészen világos, hogy a linken most milyne ok is van vázolva, de ez a VGa hibája és lehet oka a néhány MHz-es húzás is, viszont olykor előfordul, hogy a gpu már gyári órajelen is instabil lesz, ez a VGA hibája, extrém hűtéssel, vagy csökkentett órajellel még elmehet egy darabig.
-
agressiv
addikt
válasz
mclaren777 #21488 üzenetére
Igen, az egy 6-os átlakító és a nyolcas is bedugható a hatos helyére egy kis szikés vagdosás után. Amúgy az 1 molexesel lehetnek problémák, de amikor nagy áramfolyik rajta először akkor frankón összeolvadnak a csatlakozók és utána nincs baj.
-
agressiv
addikt
válasz
sz.istván #21436 üzenetére
Ez egy jó kérdés, amúgy nem is feltétlenül a kártyákkal, inkább az AGP-vel van baj, gyors írás nélkül például egyiken sem fog menni. Most egy expresszes 6200LE vel próbáltam és megy rajta a 40 gigás blue ray film is szóval egy 9600-as radeonnal mennie kell.
De ehhez kell 8xAGP és gyors írás, amit be is kell kapcsolni.
-
agressiv
addikt
válasz
MasterMind #21386 üzenetére
Hmm, ha azóta cisnálja ezt akkor szinte biztos.
-
agressiv
addikt
válasz
Grandytata #21380 üzenetére
Csak a dual DVI tudja azt megjeleníteni, bár mondjuk single-vel meg egyáltalán nem menne...
Érdekes kérdés.
-
agressiv
addikt
válasz
Grandytata #21377 üzenetére
A kártya többi kimenete működik? Lehet bedöglött a kártya és nem is indul.
-
agressiv
addikt
Rengeteg oka lehet a kék képernyős fagyásnak, ezt így nemlehet kijelenteni, hogy ram és a tünetek alapján inkább VGA.
Mastermind A kártyád meghalt.
A helyzetet az nehezíti meg, hogy a gép kikapcsolásakor a monitor nem a szokásos "Enter Power Save" módba vált, és szabályszerűen kikapcsol, hanem szintén a "No Displayport Cable" jelenik meg, és nem kapcsol ki. Ha valakinek van ötlete azt köszönöm.
HDMI-nél normális, gondolom diyplay portnál is.
-
agressiv
addikt
válasz
N95 8Gb #21271 üzenetére
Az egyik kártya meghalt, jellemzőan az amelyiken az expressz csatlakozó is van. Mivel ad képet a másik még jó, de szétszedve nem fog működni, mert éppen a nem expresszes az elsődleges ezeknél. Nekem is van elsődleges kártyából 2 működőm is, de a másodlagosból nincs. Sajnos átb@sztak.
-
agressiv
addikt
válasz
energy4ever #21248 üzenetére
Nem kell hozzá, de ha kéne is akkor is átalakítót adnak általában, ha nem adnak akkor lehet venni.
Sami22 Az HDD lesz.
-
agressiv
addikt
válasz
Anonymus23 #21217 üzenetére
Mert van amit még új korában kidobni érdemes teljesen mindegy hány vattos...
-
agressiv
addikt
válasz
wutuka #21211 üzenetére
Jaaj ilyen volt régen a 9600-assal is. Nézd meg a szabványos vga drivert, hogy nincs e letiltva az eszköz, ha le van, akkor engedélyezd, vagy töröld a szabványos drivert, majd restart és utána próbáld telepíteni.
Ha telepítés után megint nem jó, tedd fel mégegyszer ugyanazt a drivert anélkül, hogy bármit is törölnél és akkor elvileg menni fog...
-
agressiv
addikt
válasz
Anonymus23 #21195 üzenetére
Ezt eddig is nagyon jól tudtuk..
smyth Nyomj rá és megtudod..
-
agressiv
addikt
Milyen kártya ez és mivel húzod, semmi infó nincs róla.
-
agressiv
addikt
válasz
jozsi252 #21065 üzenetére
Ez nem valószínű, hogy VGA hiba, legalábbis nem instabilitásról van szó, hanem a lap és a vga közti kommunikáció, mert hibás gpu nem csinál ilyet. Annó nálam akkor volt ez amikor kontaktos volt a hangkártyám. Kipucoltam a PCI-t és helyre jött a dolog. Ki milyen hangot használ?
-
agressiv
addikt
válasz
Dr. Romano #21059 üzenetére
Ne keverjük össze a G92-t a G80-al...
-
agressiv
addikt
válasz
Dark Archon #20950 üzenetére
Azért laggol, mert csak processzor limitje van...
Azt meg, hogy az AMD-nek alacsonyabb az üzemi hőmérséklete nem én találtam ki, hanem tény.
Akiknek meg hírtelen hibázik a videókártyája nyílván nem telepítődött fel valami másik driver, hanem meghalt a VGA.
-
agressiv
addikt
válasz
Dark Archon #20890 üzenetére
Biztos, hogy nem a semmiért és az a VGA ami gépében van, nem alkalmas játékra. Hanyagold már ezt a processzor cserés baromságot.
Ja és az AMD nem bírja a meleget, az intellel ellentétben nem 80C°-on üzemelnek,
-
agressiv
addikt
válasz
Attix82 #20883 üzenetére
Azt a processzort fel lehet oldani, és a itt a VGA az ami nagyon kevés, azzal célszerű kezdeni, én egy celeron G530-al játszok 9800GX2-vel és gyanítom, hogy hatékonyabb mint az övé. Ráadásul elég komoly tuningpotenciál van abban a processzorban amit érdemes lenne beüzemelni.
-
agressiv
addikt
válasz
orbangergo #20877 üzenetére
No ez a kártya memóriahibás.
-
agressiv
addikt
A GPU-z azt mutatja, hogy mennyi a max órajele.
-
agressiv
addikt
válasz
Anonymus23 #20535 üzenetére
Ha a VGA instabilitás a lényeg akkor a 3Dmark a leghatékonyabb, no meg a játékok.
-
agressiv
addikt
A furmark csak fűt, a cinebennch-nek meg nem sok köze van hozzá. 3DMark bőven elég.
-
agressiv
addikt
válasz
BobaFett90 #20507 üzenetére
Azt hiszem az árát nem kérheted, de levásásrolhatod arra, amire akarod.
-
agressiv
addikt
válasz
szcsaba1994 #20499 üzenetére
Küldtem üzenetet.
-
agressiv
addikt
válasz
menjapipaba #20469 üzenetére
Akkor biztos a gagyibájt színvonalas nyákja feladta a harcot.
-
agressiv
addikt
válasz
menjapipaba #20459 üzenetére
Nézd végig a GPU szélét jó alaposan egy pici hiányosság is agyhalálhoz vezethet.
-
agressiv
addikt
válasz
menjapipaba #20450 üzenetére
Attól, hogy azt kiegyenesítetted nem mehetett tönkre, valószínübb, hogy takarítás közben megnyomtad a hűtőt és lesarkaztad a GPU-t.
-
agressiv
addikt
Közelében sincs a jó ár/érték aránynak és nem a DX10 miatt...
-
agressiv
addikt
válasz
Dr. Romano #20386 üzenetére
A 3870X2-t nem ajánlom, már nem mai gyerek..
HD5770-et találsz aprón 20 alatt.Amúgy a 8800 engem érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest