- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Vision #23863 üzenetére
A 6630M azért jóval erősebb, ez már egy dedikált kártya, de HD tartalmak (gondolom, filmek) nézésére a HD 3000 is megfelelő, főleg kisebb felbontású laptopban.
(#23865) woci
Max. Radeon 7750.(#23864) Maxell014
A natív felbontásnál nagyobbra állítja? Ez fizikai képtelenség, mivel nem tud több képpontot megjeleníteni a kijelző. És emiatt akkor "homályos a kép"? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23827 üzenetére
Ezt tedd fel helyette első lépésben, ha Win7-ed van.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23823 üzenetére
Ez leginkább drivergond lesz. Milyen van fent?
Csak nem sikerült lebeszélni egy régi X2-es kártyáról... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23821 üzenetére
Ki kéne próbálni többféle játékkal, ez nem demó/teljes verzió függő, és ebből még nem lehet semmit mondani a VGA-val kapcsolatban.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23748 üzenetére
Oda elég lesz egy 6770 is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23746 üzenetére
Jóval frissebbek, mint a 3xxx, 4xxx széria. Milyen felbontásra lesz?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23741 üzenetére
Mit szólsz egy 5770/6770-hez?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23741 üzenetére
Ahogy látom, ez 10-15K körül megy. Attól függ, mi a cél.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23739 üzenetére
Akkor még egyszer.
Olvass vissza. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dr.House88 #23735 üzenetére
Én a helyedben egyiket sem venném meg. A táp nem hangzik acélosnak, az pedig egy régi villanyzabáló kártya.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #23733 üzenetére
Twin Turbo II-t tudsz venni az aprón, ez pl. jónak tűnik.
Egy venti szerelgetésében nem tudok külön tanácsot adni, elég egyedi az eset. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
tailor74 #23724 üzenetére
A 6950 olyan 200W-ot eszik, úgyhogy a táp azért lehetne acélosabb is.
Egyébként olyan 7970/GTX680 körül van a tesztek szerint, viszont eleve régebbi kártya, én nem kötném CF-be, már csak a CF hiányosságai miatt.Itt egy vélemény:
"I already have crossfire 6950s and have had them before making this thread. I get microstuttering in almost every game I play when I use CFX that pushes the hardware, and their are horrible optimization issues for most titles. I don't know, perhaps I'm not tweaking as much as I should be or using external patches for games but I am just not happy with the dual card experience so far. Also I can't run BF3 maxed with dual 6950s...I get down to 25-30 fps, unless they have made serious optimization changes since the game was launched and the CAP profiles were released, this is still an issue, also have microstuttering issues in BF3 if I leave the DX11 features enabled. Arkham City is another big budget title I was hoping to max out with no luck. Although that game is optimized fairly well. Same problem with Skyrim, horrible microstuttering."(#23725) gempula
Kellene egy Furmark teszt rá, hogy lássuk, terhelés alatt mennyi a hő, az idle rendben van, de ha rakoncátlanodik a hűtés, az csak terhelés alatt fog kiderülni. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #23722 üzenetére
Jól látom, hogy végülis a bal oldali venti jött ki a helyéről? Azt hogyan sikerült?
Az Arctic Cooling-nak is vannak pl. ez:utángyártott hűtői, amik még jobbak, mint a gyári, itt az aprón 5-6k körül tudsz venni, ha minden kötél szakad.
Amúgy elvileg, ha odaeszkábálsz egy ugyanolyan átmérőjű ventit a másik helyére és a forgatómechanizmus működik, akkor megvan a hűtésed, még ha nem is lesz túl elegáns.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
#40731136 #23714 üzenetére
Most mondanám, hogy pasztázd újra meg sütögesd meg, persze, ennél már csak jobb lehet, de 8-10k körül van egy ilyen kártya az aprón. Most így hirtelen nem tudok jobbat.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
#40731136 #23710 üzenetére
Azt nézd meg, hogy a venti forog-e a kártyán, ha megy a gép?
(#23709) Atta94
Az alaplap oldala szerint nekem úgy fest, ez PCI-E Gen. 1-et tud, azért csak 1.1-en megy a kártyád.• One PCI Express x16 slot (PCI Express Bus SPEC V1.0 compliant).
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
pocokmaster #23652 üzenetére
És Phenom II-ből is 4 magosat. Vagy ezt lehet 4 magosítani?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
pocokmaster #23647 üzenetére
Jó lesz, a 2 mag-2 szál miatt az újabb játékokban így is, úgy is procilimited lesz, a kártya viszont arra a felbontásra megfelelő.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
pocokxx #23639 üzenetére
Érdemes húzni azt, a kettő közül valószínűleg a proci gyengébb valamivel, de összeségében jó páros, pár FPS-nél többet nem nyersz vele.
Intel-lel játéka válogatja, de ez alapvetően egy jó konfig, szerintem nem érdemes lecserélni, mert ezzel is mindenhol játszható FPS-t kapsz, főleg, ha fullHD-n játszol, ott úgyis a 7850 a szűk keresztmetszet, alatta meg inkább a proci terhelődik, viszont a kisebb felbontás miatt nő annyit az FPS, hogy ne kelljen amiatt aggódnod.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Jakesz #23583 üzenetére
Természetesen az erősebb kártya tovább tart, csak 1-2 év múlva már nyilván nem a jelenlegi kártyákhoz fogják igazítani a gépigényeket, hanem az akkori szériákhoz. Persze fontos az egyensúly.
A 7770-et, mint költséghatékony megoldást javasoltam, de a 7870 mérföldekkel jobb kártya, ha megteheted, olyat szerezz.
Én abszolút megértem, hogy megnyugtatóbb még kisebb felbontáson is egy erősebb kártya, nekem nem kell mondani, 7850-et használok 1280x1024-re és nem bánom.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kokilord11 #23579 üzenetére
Az ATI maga a referenciakártya, az ASUS értelemszerűen ugyanazokkal a paraméterekkel bír, csak külsőre tér el, más hűtés, felirat, miegymás.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kokilord11 #23575 üzenetére
A márka nem befolyásolja a kompatibilitást ebben az esetben (alaplap-videókártya).
GIGABYTE -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kokilord11 #23571 üzenetére
Az 5770 jó választás lesz, a GT 430-hoz képest érdemi előrelépés lesz.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kokilord11 #23568 üzenetére
Inkább egy 7770-et vegyél, vagy 5770/6770, egy ilyen régi fűtőtest nem a legjobb megoldás, még ha passzolna is az alaplapodba. Ilyet árulnak még valahol boltban?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kokilord11 #23551 üzenetére
Ha eladod a mostanit, szerintem egy 5770/6770-re összejön a pénz, az alá ne menj.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Samanbacsii #23546 üzenetére
Minden PCI-E kártyával működik.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
PCI-kártyás #23405 üzenetére
Vegyél egy 7750-et vagy egy 7770-et, azok modern, hűvös kártyák.
A "jövőálló" a PC-n ismeretlen fogalom. -
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Szkeptik #23303 üzenetére
Ne nézd a hwcompare-t, tényleges teljesítményről semmi használható infót nem fogsz kapni.
Az aláírásodban levő konfighoz vegyél egy ASUS vagy Sapphire 7770-et, 30 alatt már megkapod, és jóval beljebb leszel, mint a 4670-nel.Leginkább a kártya architektúrája (számolóegységek száma, elrendezése) számít, utána esetleg a memória (de 7770-ből nem kell 1 gigásnál nagyobb), csak aztán az órajelek.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Egyébként egyszerűen le tudod tesztelni a még stabil órajeleket, egy Furmark-ban nézed, és fokozatosan emelgeted. Iránymutatásnak itt írnak pár órajelet.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
illes.bence #23251 üzenetére
Erre gondolsz?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
M5Norbi #23182 üzenetére
Nincs semmi baj a gyári OC-vel, csak annyi, hogy felárat kérnek érte, holott te magad is meg tudod egyszerűen szoftveresen csinálni. Így érdemes ugyanabból a kártyából a nem OC verzió venni, egyszerűen ésszerűségi okokból.
Nincs semmi baj a régebbi szériával se, csak az, hogy régebbiek, és az új driverekkel sem fejlődnek, illetve amiket írtál, azok gyengébbek is a 7770-nél.
(#23183) ebegab92
Jogos. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
M5Norbi #23180 üzenetére
Ezek közül a 7770 a leginkább ajánlott, régebbi szériát, illetve OC-t ne vegyél.
Ráadásul 30 alatt még választhatsz is, hogy Sapphire vag ASUS legyen. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kovmiha #23135 üzenetére
(#23135) kovmiha
Nem kellett volna OC verziót rendelned, spóroltál volna pár ezrest.(#23139) milanfan
Ha "1 éven belül monitorcserén gondolkozol", akkor ez még úgyis nagyon képlékeny, a mostani felbontásodra vegyél egy 7770-et és spórolsz vele egy jelentősebb összeget, ha majd monitort veszel, addigra már kint lehet a nyolcas széria is, most ennyire előre nem érdemes gondolkodnod.
Elég egy topikban feltenni ugyanazt a kérdést. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nem lesz gondod a hőmérséklettel, csak egyszerűen nem fog megfelelően működni a kártya, csíkozni fog ("artifactolni"). A hőmérséklettel nem lesz gond, ez egy jó hűtésű kártya.
Egy mesterséges stresszteszttel (pl. Furmark) tesztelheted, mikortól mutat majd abnormális jeleket a kártya.
Így elsőre egyébként a GPU órajel jó lehet, a memóriára viszont ez sok lesz, annyin nem fogja vinni, de keress rá a kártyádra, neten mások is leírják, mennyire jutottak vele.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
KalocsayMate #23128 üzenetére
Nincs jobb olcsóbban, de egy 7870-nel szerintem jobban jársz jelenleg, ha szépen felhúzod (két mozdulat), akkor már nyaldossa a 7950-et.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kovmiha #23055 üzenetére
Esetleg vegyél inkább egy 7770-et, azzal is procilimit, nem éri meg a drágább 650Ti-t venni.
(#23096) KalocsayMate
A 7850 kb. kétszeres teljesítményű, a 7770-et egyrészt drágán akarják adni, másrészt azzal nem tud a Trinity hibrid-CF-et, ahhoz a legerősebb, amit vehetsz a 6670. Ne hagyd magad átverni. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
KalocsayMate #23008 üzenetére
Tehát vehetsz jobb VGA-t, amilyet szeretnél, csak akkor meg nem érdemes Trinity-ben gondolkodnod. A 6670 a maximum, amivel összejön a hibrid-crossfire.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
KalocsayMate #22992 üzenetére
A Trinity-hez maximum egy Radeon 6670-et tudsz úgy csatolni, hogy együttműködjön az IGP és a dVGA, itt olvashatsz róla és láthatod az eredményeket.
Mai játékokhoz fullHD-ra azért kicsit kevés, ahhoz egy 2 gigás 7850-es kártya nem árt, de szerintem jó el fog tudni majd játszogatni, ráadásul egy 6670-et megkapsz már bőven 20k alatt. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
KalocsayMate #22989 üzenetére
A 7750 nem tud együttműködni a Trinity IGP-vel, persze, ettől még működik, csak nem lesz hibrid CF-ed.
Ha ez nem is volt kérdés, akkor pedig kellően kitapasztalt beállításokkal meglesz a 30 FPS. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
G**@**B**! #22959 üzenetére
Vajon Furmark alatt produkálja-e a hibát?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
G**@**B**! #22957 üzenetére
Nekem ugyanilyen kártyám van, ilyennel még nem találkoztam. Próbáltad a 12.10-es driverrel, mégiscsak az a legfrissebb stabil változat.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #22937 üzenetére
Áh, kemény kérdés. Szvsz minden ilyen CF/SLI azon múlik, az adott játék és az adott driver épp milyen kedvében van és mennyire támogatja.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #22914 üzenetére
Azért látom a hozzászólásokból, hogy pl. neked jóval nagyobb tapasztalatod van e téren, úgyhogy köszönöm.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #22912 üzenetére
Akkor maradjunk annyiban, hogy a 6850 megjelenésekor az előző hsz.-emben írtak kb. azonos teljesítményűek voltak, és hagyjuk az "utód" szót ki a buliból, tényleg nem vagyok akkora szakértő, csak segíteni akartam.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Jó, most akkor ki hogyan fogalmaz, de a lényeg az, hogy a 6-os széria megjelenésekor úgy voltak párban teljesítményben: 5830-6850, 5850-6870, ezért ezt jó viszonyítási alapnak gondoltam arra, érdemes-e 5830-ról 7770-re váltani.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
persil #22886 üzenetére
Amit írtál:
Ez az oldal, amit linkeltél kb. egy forintot nem ér. Néha olyan fals adatok jönnek ki, hogy bődület.
a hwcompare kapcsán, az így igaz is, talán itt meg pont, hogy figyelmbe veszik a driveres támogatást és fejlettséget is, lásd pl. ezért lehet egy szinten a 6970 és a 7850, ami végülis, több tesztet összenézve reális is. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
pifu76 #22853 üzenetére
Elég egy helyen feltenni a kérdést, csak nem sürgős annyira.
(#22854) giigz
Tudom, hogy ez csak száraz összehasonlítás, de akkor ennek ellenére akkora különbség lenne a kettő között, ami megér 18k-t? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
meszi16 #22850 üzenetére
Szerintem ha tudod, próbáld ki egy másik kártyával abban a gépben, abból ki fog derülni, a VGA-e a hibás. Ha úgy jó, akkor pedig akár vegyél egy ugyanolyan kártyát.
Nem nagy tétel, még akár azt is mondhatod a szüleidnek, hogy 5000 Ft volt, ugye kifizetik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest