- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
FireKeeper #9038 üzenetére
Ha meg van repedve a forrasztás, azt fényképről úgyse venni észre. Max nagyító alatt, még az se biztos.
De nem hinném, hogy ez a baja. Nálam is volt ilyen vga. A másik pcie slottba látta a gép, hogy ott van, ettől függetlenül szar volt. Próbáltam én is átmelegíteni a forrasztásokat, nem volt sikeres. -
Alister71
nagyúr
válasz
rayoliviero #8975 üzenetére
Esetleg próbálj a monitor képfrissítésén állítani, az is megoldhatja. Valahol le van írva, hogy milyen fps-es filmhez, milyen képfrissítés az ideális.
meg is van:
25 fps-hez 50Hz vagy 75Hz
24 (vagy 23.976) fps-hez 72Hz
30 fps-hez 60Hz
Ergó, a 72Hz csak a 24fps-es filmekhez jó. -
Alister71
nagyúr
válasz
rayoliviero #8972 üzenetére
Nem tudom ennél az Intel-nél lehet-e egyáltalán, az AMD integrált vga-jánál lehet. A korábbi Inteleknél is lehetett. Biosban.
-
Alister71
nagyúr
válasz
rayoliviero #8970 üzenetére
Ezt könnyűszerrel kiderítheted. Felmásolsz 1 filmet a belső vinyóra, és ha onnan is akad, akkor elkezdheted tovább keresni a probléma forrását. De az integrált karinak gond nélkül bírni a kellene. Mennyi memóriát állítottál be neki?
-
Alister71
nagyúr
válasz
agressiv #8545 üzenetére
2004.08.25. by Rudi:
"Alapjául a Radeon 9600-as sorozatból ismert RV350-es chip szolgál, mellyel korábbi cikkünkben foglalkoztunk."
klikk"Ebben megerősített minket a BIOS mustrája is, ahol a következőt láttuk: ATI RADEON 9600 Pro – ez minden 9600-as BIOS-ban megtalálható. Kiderült az is, hogy a 9550-as új Device ID-t kapott, mely a RaBiT BIOS-editor segítségével könnyedén módosítható a 9600/9600 Pro azonosítójára, kívül-belül 9600-asítva ezzel kártyánkat. A tesztelés után ezzel is megpróbálkoztunk"
A 9800se-n az R350-es GPU van.
-
Alister71
nagyúr
válasz
DJ WOKKY #8539 üzenetére
A VF700 jó kis hűtő. Iszonyat csendes, és jól hűt. Olyan 75wattig elvan a vga-kon. Picivel felette is bírja, de ott már gyorsabban kell forgatni a ventijét, és nem tartja azért olyan jó hőfokon a gpu-t. Nekem a Giga 5670-esen van gyárilag, de tényleg rohadt jó
Abszolút semmi hangja nincs, és 55 fok felett nem nagyon van a gpu. 1 a titka, tisztán kell tartani.
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
indexindex #8525 üzenetére
Azt csak te tudod megnézni, hogy cserélhető-e a venti, mert csak te látod.
-
Alister71
nagyúr
válasz
#93794560 #8521 üzenetére
Nem vagyok felháborodva. A hsz-em csak 1 része vonatkozik rád, leginkább az bosszantó, amit sokan csinálnak, az össze-vissza ajánlgatással, és ezzel sok usert hoznak hasonló helyzetbe, amilyenbe te is kerültél. Ha tudom, még idejében figyelmeztetem én is az érdeklődőt az esetleges kompatibilitási gondokra, ha akarja akkor megfogadja, ha nem, akkor nem. Csak te már szinte kampányolsz az amd vga-k ellen, de ha én látom rosszul, akkor elnézésed kérem, de sokszor ezt sugározzák az írásaid.
-
Alister71
nagyúr
válasz
#93794560 #8518 üzenetére
Te azóta szidod és átkozod mindenhol a HD5000-es szériát, amióta a 945-ös, pcie 1.0-ás lapodban nem volt hajlandó működni. Elég unalmas már mindenhol ezt az amd fikázást olvasni, be lehetne már fejezni. Nekem eddig P31, G41, P35, P45-ös lapokban kifogástalanul működött, működik most is az 5670-es. Nagyon sok amd chipes lapban meg pont az nVidia kártyák nem működnek, ismerősömnek annó a 780-as lapban a GTX260 el se indult. Akkor ennyit az általad agyonsztárolt nVidiáról.
Nagyon sokan ésszerűtlenül, össze-vissza vásárolják és keverik a hardvereket, ahelyett, hogy ésszerű és valamennyire a korának megfelelő hardvereket párosítanának. Ráadásul itt is vannak olyanok, akik csak a hsz növelés miatt, minden kérdésre rávágják ami elöször az eszükbe jut, semmit nem foglalkozva azzal, hogy a kérdezőnek segített-e, vagy csak rontott a helyzetén. -
Alister71
nagyúr
válasz
#93794560 #8514 üzenetére
P45-re ez nagyon nem igaz.
Ezt a "Ezért van nekem is most NV" -rossz dumát meg hagyjuk. Nem 200 éves alaplapokba kell pakolni az új hardvereket.
Gazsi00: esetleg kizárásos alapon erre rá lehetne jönni. De: szedjétek ki a ramokat, a vga-t, és egy kis takarítást nekik. Majd vissza minden a helyére, és van némi esély, hogy indulni fog rendesen.
-
Alister71
nagyúr
válasz
fenergie84 #8466 üzenetére
H61-es lap, SB Celeron G530, erre a "minimál" konfigra érdemes cserélni, mert a G530 integrált videója is gond nélkül játssza a full hd-t. Külön vga sem kell.
-
Alister71
nagyúr
válasz
fenergie84 #8463 üzenetére
Többfajta lejátszóval is lett próbálva?
-
Alister71
nagyúr
válasz
rayoliviero #8415 üzenetére
És mi ebben a probléma? Ha betölt már jó, előtte nem mind1?
-
Alister71
nagyúr
Az igazán jó agp-s kártyák, mint a 7600GT GDDR3, vagy 7800GS általában 10 felett vannak. ezek minden lapban mennek, nem válogatják a chipsetet. 10 alatt csak valami szétnyúzott szart kapsz. A HD-s Radeonok nem minden lapban működnek probléma nélkül. Megveszed 15-ért a HD3850-est használtan, aztán vagy menni fog, vagy nem.
Bár én most egy HD4670, 512 mega DDR2-est gond nélkül életre keltettem egy socket A-s Abitban, 4x-es agp-ben.10.3-as driverrel szakít benne.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Hegyirabló #8300 üzenetére
Hibás a vga. Egyértelmű a jelenség. Ha boltban vetted, vidd vissza, kicserélik.
-
Alister71
nagyúr
Én is a ref kártyákat részesítem előnyben. Legjobban az MSI-től tartok ilyen téren, meg a Gainward-tól. Volt egy Gainward 4870GS-em, annyira válogatta a drivereket, hogy az már egy viccel felért. Haverom meg a teljesen ref Asus 4870-essel tökéletes nyugalommal elvolt, minden hónapban felrakta az aktuális drivert. Én 1 évben kb 5-6 drivert tudtam, mert a többivel szarakodott.
-
Alister71
nagyúr
válasz
BigDarkJoy #7982 üzenetére
Elég lett volna ennyi is: Gigabyte GA-G31M-S2L (rev. 1.0), és igen, gond nélkül menni fog benne.
-
Alister71
nagyúr
válasz
agressiv #7951 üzenetére
Tulajdonképp ezért készülnek már a 2 gigás vga-k.
Ha nem adnának ki olyan játékokat aminek már kell, nem lenne piaca. Viszont a Radeonnal tényleg nem venni észre ha túlcsordul, nem kazd el akadni, mint korábban az nVidiával.
Viszont az AB is szarul mér, mert én korábban azzal monitoroztam, a GPU-Z viszont pontosabb.
Úgyhogy elkiabáltunk egymás mellett. -
Alister71
nagyúr
válasz
agressiv #7949 üzenetére
Igen azért mondtam én is, hogy javarészt beférnek az 1 gigába, 1-2 kivétellel. Ha korábban is nézegetted, a DX10-es játékok java is belefért az 512 megába, sőt a korábbi 9-esek pedig a 256 megába. Ki van ez találva.
Az AvP még egy érdekes, mert az DX11-ben csípőböl televeri az 1 gigát, és el se mozdul onnan, ha van aa, ha nincs.
Ezt 2xaa-val produkélta az F1: -
Alister71
nagyúr
válasz
@matthew@ #7904 üzenetére
Ha 6870-est akarsz venni, akkor jobban járnál egy fullhd monitorral, hidd el. Én mikor megvettem a 6850-est, szintén 19-es monitorom volt, 1440x900-on. Majd sikerült vennem egy 22-est, ami 1680x1050-et tud natívba, de ha engedem neki, megy rajta az 1920x1200 is. A kártyát mintha kiengedték volna börtönéből, rendesen felszabadult a 22-es monitorral.
-
Alister71
nagyúr
válasz
ALONSO11 #7853 üzenetére
A 945 legtöbb esetben nem kompatibilis a HD5000-es szériával, tehát valóban jól járna vele.
Szerintem a procit se ismerte fel rendesen, mert nem támogatott a 45nm.
He lecserélné a lapot egy P31-re, akkor már lehetne benne bőven tuningolni a 7200-est, akár 333x9.5-re is, és akkor már nyugodtan mehetne az 5770-es. -
-
Alister71
nagyúr
válasz
Berger7228 #6126 üzenetére
Kizárt dolog, hogy egy hűtés leszakadjon. Mindegyik csavarozva van.
Emögött valami bűzlik. -
Alister71
nagyúr
válasz
Unbaised-Ben #5767 üzenetére
Az adataidnál lévő procival szinte semmire.
-
Alister71
nagyúr
válasz
mert_csokis #5668 üzenetére
A programok telepítése és törlésében miért törölted le a Catalyst install managert?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest