- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Az előző hsz-el egyetértve: a 6870 szinte egyenlő a GTX460-al, még fogyasztásban is szinte, bár egy kicsit kevesebbet eszik az AMD. De gyártástechnológia, memóriabusz, egyezik. (amúgy a nagy kérdés mindig, hogy mennyiért adod el a GTX460-at, és mennyi a másik??) De szerintem is inkább egy valóban jobbat nézzél ki.
(ebben a kategóriában az viszont igaz, hogy az AMD jobb, és nem hiszem, hogy egy GTX570-re áldoznál jó sokat, ami 70 ezer +) -
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
Hali!
Hát ha akkor rossz volt, és csíkozott, akkor valszeg azóta nem javult meg a dobozában...
Ha van időd, és energiád, cseréld ki, próbáld ki, a rendszer nem omlik össze, max el se indul, vagy igen, de megint csíkozódni fog.
A kérdés, hogy a HD2600XT is bekrepált? Mert ha nem, akkor minek a csere, kicsit jobb tudású, mint a másik. -
Hunork
veterán
válasz
sznyunyi #5608 üzenetére
Szia!
PNY -ről csak annyit, hogy már 1985 óta jelen vannak, gyártanak memóriát, VGA-t Pendrive -okat, kábeleket, és még sok mindent. (FX5200 kártyájuk is volt!)
De személyes tapasztalatom nincs, viszont ha a főoldalon a keresőben rákeresel, találsz teszteket is a termékeikről!
Hivatalos oldaluk: [link]Gigabyte: bár én csak a gyártó hivatalos oldalán kutattam, és találtam egy külföldi fórumot, ahol ugyanez a kérdés.
[link]Eszerint szinte semmi, csak annyi, hogy a GV-N480UD-15I régebbi példány, ezért talán olcsóbb is, és a másiknál inkább gyártásbeli fejlődés lehet, hűtés, memória chip-ek márkája, megbízhatóság...stb.(érdemes elolvasni a link-ben az utolsó hsz-t...
)
Majd szólj, ha rájöttél te is valamire!
Üdv! -
Hunork
veterán
válasz
zsomle98 #5597 üzenetére
BIOS-ban kell beállítani, hogy az elsődleges VGA mi legyen.
Neked most akkor, ha jól értem, a Primary graphics adapter= Onboard, ezt kell a BIOS-ban PCI- Express-re állítani. Utána mennie kell.
(drivert letöltötted vagy telepítetted is? mert ha az alaplapi vga az elsődleges, nem hinném, hogy a pcie VGA driver fel tud települni...) -
Hunork
veterán
Hát én most először gratulálok neked, és komolyan! Nem nagyon találkoztam olyannal, aki ezt az áldozatot meghozta a tanulás érdekében!
A problémádra sajnos nem biztos, hogy tudok reagálni.
Én elsőként a BIOS-t nézném meg, mert ott van egy-két plusz, ha nem csal az emlékezetem. Ilyenek jutnak eszembe, mint Primary graphics adapter, Onboard VGA shared memory, Render Standby, DVMT memory...hátha itt van valami elállítva, nem jól megadva.
Itt nézd meg, mi van beállítva, ha kell, vedd elő az alaplap kézikönyvét.De én SOHA nem használtam alaplapi-cpu vezérelt VGA-t, csak külön VGA-t.
Remélem, lesznek mások is, akik tudnak ebben segíteni neked!Üdv!
-
Hunork
veterán
Nem teljesen értem. Játékra nem igazán jó a CPU videója,
Azt írtad, hogy a "fenti VGA-val jól ment". Persze, mert akkor az AMD kártya dolgozik, mert az az elsődleges, nem a G620.
Azt meg ne kívánd magadnak, hogy folyton ki-berakosgasd a VGA kártyádat.Az, hogy kifagy, számomra azt mutatja, hogy hiába, nem bírja a nyomást szegény.
Kérdés: csak netezés, office, chat...stb, akkor is kifagy?
Kapcsold ki az Aero-t a Win-ben. Hátha segít.
És várd meg, mit mondanak mások, hátha lesz más ötlet is. -
Hunork
veterán
Szia!
Hát most melózok, így nem tudok otthon kutakodni, ezért a magasságos világhálóra hagyatkoztam.
De mivel ez céges gép, nem kavarok vele programokkal. Egy szó, mint száz, 3 dolog jutott eszembe:
1. Van egy GPU Monitor nevű gadget (bár ez elképzelhető, hogy nem sokat segít majd)
2. A GPU-Z-ben be kell pipálni, hogy készítsen log fájlt és itt időben (percre pontosan) meg lehet nézni, hogy mikor mit csinált a VGA (MHz, terhelés, hőmérséklet...stb)
3. Ha Nvidia a kártya, akkor van egy NVIDIA PerfHUD segédprogram. Ezt nem használtam még, de ezt találtam róla:NVIDIA PerfHUD is a powerful real-time performance analysis tool for Direct3D applications. PerfHUD was a 2007 Game Developer Magazine Frontline Award Finalist.
Ha nem tudtam segíteni, elnézést!
Üdv! -
Hunork
veterán
Jól van már. Nem kell izgulni ennyit.
Írtam, hogy megkövettem magam. Igaz, nem neked,mert már nem voltál akkor itt. A másik hsz alapján döntött, úgyhogy senkit nem ért kár. Nyilván nem úgy ír ide mindenki, hogy csak és kizárólag jó tanácsok születnek, és még soha nem hibázott senki. Ezért vagyunk itt sokan, hogy kijavítsuk egymást. Én a kijavításra értettem, hogy lehetne kulturáltabban is, elvégre adott egy törzsközönség, és azért vagyunk, hogy segítsük egymást.
Még egyszer: elnézést, nem jártam utána, az a kari tényleg nem annyira jó, mint a másik!
Okémoké? -
Hunork
veterán
Hát engem meg nem nagyon érdekel, hogy mit szólsz...ezért hadd reagáljak.
Egyrészt az Asus kártyákkal nekem nem volt negatív tapasztalatom, 3 is volt belőle. Bár lehet, hogy egyszerűen csak szerencsém volt...
Az illető két kártyát kérdezett, KETTŐ darabot! Ebből én csak annyit mondtam, hogy Asus.Mert ez volt a véleményem. Neked más volt. Mégsem hülyézlek le, meg szapullak itt.
Utána, ha elolvastad volna, hogy még milyen hsz-ek voltak, láthattad, hogy miután rájöttem, hogy az a kari a hűtésével, nem igazán jó, azt írtam, hogy:1.Zavarban vagyok...most ez poén volt, ugye?
utána:
2.ok. értettem.
és hogy mi a teljesen szubjektív véleményem (mert nekem ilyen van)
3. Viva Gigabyte!Ezt hívják utánajárásnak (és ha tévedek, azt azért tudatom)., és nemkülönben intelligenciának.
És ez az, amit a VGA kártyákkal ellentétben, nem lehet a boltban megvenni.
Mondjuk, nekem nem is kell... -
Hunork
veterán
válasz
Silencer83 #5456 üzenetére
Szia!
Hát, el kell ismerni, hogy ha GTX550-et írtál, akkor az AMD a jobb, ha GTX560-at, akkor meg az Nvidia.
De nem mindegy, mi dolgozik még mellette. (pl. táp mekkora?)
Amúgy itt egy oldal, hátha segít a döntésben. -
Hunork
veterán
Szia!
1. ????
2. Ezt írtad: "A sapphire jó, az asus cucore meg most jó, zajos és jól fűt." Hát ez is egy kerek mondat volt...
3. Kérdezett és én mondtam valamit.
4. Volt már Saphire kártyám (nem ilyen), és nem volt jó tapasztalatom. Ez szubjektív vélemény.
5. Korábban már írtam: mindenki mond egy véleményt, de legjobb nincs!
6. Ez azért van, mert akármit is vesz az ember, és róla kérdez, nagyon nem mindegy, milyen környezetbe kerül. (többi alkatrész ház...stb.)
7. Éppen ezért akár a Saphire is lehet majd meleg, ha egy olyan házba rakják, az Asus meg nem, ha egy olyan házba rakják...Üdv!
UI: amúgy ha VGA, én Gigabyte-ra szavazok,mert nekem meg az jött be
-
Hunork
veterán
Szia!
Én először az alaplapon mindent default-ra állítanék a Bios-ban, vagy jobb, ha nyomsz egy Clear CMOS-t.
Utána frissítenék egy Bios-t az alaplapra is, meg a VGA karira is.
Nekem GTX550Ti van, tök egyszerű, letöltöd, majd a Gigabyte Easy Boost progit is, ezen keresztül frissíted a VGA Bios -át. Ezen egyből, nézd meg, hogy a gyári órajelen megy-e a kari!
(Battlefield 3 gondolom még béta, az amúgy sem biztos, hogy stabil lenne...)
És egy kérdés: tuning volt a procin vagy videokarin? Mert akkor a korábbi hsz-szel egyetértve az órajelek nem "passzolnak". Ha volt, akkor persze az Easy Boost-ban is egy default.(És még egy: ha jól látom a hivatalos adatokat, akkor a GTX560Ti 170W -ot eszik, ami lehet, hogy már sok a tápnak. De erre biztosat nem tudok, mert AMD fronton nem vagyok otthon.)
Itt van két link, bár angol, de hátha segít:
Üdv, és sok sikert kívánok!
-
Hunork
veterán
válasz
gabo9201 #2936 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Sejtettem, hogy ez lesz...
Akkor még várok, mert egy jó táp is 10e fölött van, plusz vga, és hát a procit is lehetne cserélni, azzal együtt meg a memóriát ddr3-ra...és már kész is az új gépem!
Elírtam, GT-t akartam írni, és én is hasonlókat olvastam, hogy a 450-es az jó, illetve e fölött. AMD, nem tudom, még gondolkozom rajta. Hiába, a szokás nagy úr...
Köszönöm a segítséget!Hunork
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
A kérdésem nagyon egyszerű lenne: milyen videokártyát ajánlotok? Íme a konfig, ami mellé kellene. Alapvetés, hogy más alkatrész cseréje nem jöhet szóba (tápegység, proci,
memória...), a meglévő konfighoz melyik lenne "erősítés"?Intel E5200 2,5 Ghz
Asrock P43 TWINS
4x1Gb Kingston DDR2 800 Mhz
Trust 420W Táp
5 SATA eszköz
2 állandó USB eszköz
1 db 8 cm-es ventilátorA mostani Vga: Asus 8800GS TOP 384Mbyte DDR3-192bit
(Megjegyzem, Nvidia párti vagyok, nekem nem jöttek be régen a
Radeon-ok...)Ahogy körbenéztem, főleg a táp miatt, max a GTX440,450 jöhet szóba, persze csak szerintem! (extreme power supply calculator) De a proci, memória miatt is.
Fő kérdésem, ha netalán hasonló lenne a véleményetek, hogy valóban érdemes váltani Vga-t, vagy várjak egy nagyobb átépítéssel. (bár ez a jelen világban egészen távol van...)
A világhálón fellelhető adatok alapján a 8800GS egy erős kártyának számított nem is oly rég, és most sem gyenge. (Crysis 2 1024x768-on szépen fut, 1 órás játék után néha
beszaggat, de nem vészesen)
A fő kérdés tehát, hogy érdemes-e GTX 440-450-re váltani, jók-e ezek (már csak
azért, mert itt hiába a GDDR5 memória a vga-n, de 128 bites busszal párosul), és hogy valóban lesz-e mérhető, észrevehető különbség?
Várom a válaszokat, köszönöm előre is!Üdv:
Hunork
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- SzoftverPremium.hu
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest