- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
válasz
#60252516 #41835 üzenetére
Max akkor ha új AMD-s címekkel játszol (pl. BF4 a Mantle miatt) meg ha számít a fogyasztás.
Amúgy meg egy kategória a kártya. Ha szeretnél valós előrelépést akkor HD7850 vagy R7 265 (aprón HD7870 = R7 270).(#41836) tothjozsi96
Ez csak számokat hasonlít össze számokkal, nem nézve sem az architektúrát sem pedig a technológiát vagy egyéb fontos tényezőket. -
regener
veterán
válasz
donmackó #41747 üzenetére
Ha itt kitudod pipálni (tehát ne legyen pipa) hogy mutassa a nem támogatott felbontásokat akkor elvileg kirak sokkal többet, ha nem akkor pedig itt tedd meg a bepipálást a legalsónak és jó lesz.
Szerk: Milyen monitor is ez?
-
regener
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #41582 üzenetére
Pedig működni kéne ha rendesen feltelepült.
(#41583) speedydb23
Mert a Fraps megeszi a géped felvétel közbe, ezzel meg talán ha 2fps-t veszítene. -
regener
veterán
válasz
szab.tam #41431 üzenetére
Egyszer énis betojtam hogy másik alaplapot ad vissza egy srác mint amit eladtam neki, mert szerinte rossz és a dobozon meg a lapon más volt a s/n szám, de a garilevélen rajta volt (mégha azis leis volt járva) és így kiderült hogy nem. Csak balf*sz volt és nem resetelte a BIOS-t amikor belerakta a procit (nálam magfeloldva volt egy AM3-as X2 benne).
Na azóta inkább mindent felírok.
-
regener
veterán
válasz
speedydb23 #41427 üzenetére
Ahogy előttem is mondják, mutasd meg neki hogy nálad megy, bár remélem a sorzatszámot felírtad, nehogy másik kártyát adjon vissza...
Megbízható vevő volt? (értékelések szempontjából)
-
regener
veterán
válasz
speedydb23 #41382 üzenetére
Én a helyedben nem váltanék, mert a fogyasztáson kívül nem sokat nyernél, inkább akkor 7790 apróról, de csakis garival (anélkül én semmit se vennék kb), na arra válts ha belefér a keretbe (vagyis kitudod azt tolni).
(#41384) pcgamer01
Akkormár a gyártó oldalát is linkelheted a frissebb verzióval(#41386) juve600
Le ám. -
regener
veterán
válasz
sylvia_1988 #41379 üzenetére
Ha melléraknál mégegy 280X-et akkor aztmondanám hogy talán, de addig biztos nem
-
regener
veterán
-
regener
veterán
válasz
regener #41255 üzenetére
Megoldódott, a 340.43-as béta driver miatt nem működik, visszatérve a 337.58-ra minden működik ahogy kell.
GeForce Forumon is panaszkodtak erre a hibára.
-
regener
veterán
válasz
3.Aragorn #41257 üzenetére
Mert elvileg a Hardline Bétára van optimalizálva és naponta játszom azzal (FPS droppok vannak random helyzetekben 80-ról egészen 40-ig, ami érezhető).
(#41259) 3.Aragorn
Énis remélem, most leszedtem a GPU tweaket és boostol a kari, na majd holnap megnézem alaposabban... -
regener
veterán
válasz
xcvbxcvb #32970 üzenetére
DC2O = DC2 a hűtés fajtája + O ami pedig az Overclock (kis tuning, általában otthon is végezhető, nem ér + pénzt csak ha olcsóbb ami néha fordul elő)
DC2T = DC2 a hűtés szintúgy + T ami pedig a TOP verziót jelenti, ez már jelentős tuninggal van megpakolva és mivel jelen helyzetben olcsóbb ezért jobb vétel.
-
regener
veterán
válasz
800.henrik #32848 üzenetére
Az ilyen oldalakat elkell felejteni, inkább emberekkel tapasztalat és tudás alapján pl. a tápos topicban.
involver:
Az biztos hogy az a táp kevés és nem megbízható.
Chieftec CTG550 vagy XFX 550Pro ami oda kéne minimum. -
regener
veterán
válasz
800.henrik #32840 üzenetére
Sapphire TriXXX progiban talán van ezis.
-
regener
veterán
válasz
gordonfreemN #32811 üzenetére
Ja bocsi, ott a VTX3D és a PowerColor amik eszembe jutnak a gyári hűtéssel.
-
regener
veterán
válasz
Tommi000001 #32799 üzenetére
A conhost parancssor hibáit javítja a régebbi windows verziókkal kapcsolatos hibák ellen, nemhiszem hogy köze lenne hozzá.
-
regener
veterán
válasz
gordonfreemN #32793 üzenetére
Ez referencia hűtés, a legtöbb kártyánál ilyen a gyári hűtés.
Általában a Zotac, PNY és a Gainward szokott kiadni referencia hűtéssel kártyákat. -
regener
veterán
válasz
GhostLead #32691 üzenetére
Itt van leírás a lapozófájl beállításához ha valami lett volna vele.
Originben próbálj játékfrissítést keresni a MOH: W-hoz, lehet nem frissített valamit és bugol.
-
regener
veterán
-
regener
veterán
-
regener
veterán
Sziasztok,
Battlefield 3-ban amikor eltalálnak bármilyen fegyverrel, legyen az pisztoly vagy akár kés akkor a képernyő 1sec-re fekete lesz és belaggol a játék addig majd megy tovább hiba nélkül, ez mitől lehet?
Gép: 13.6Beta driver HD5830-al, 4Gb DDR3 ram, G1610 proci.
Ezt kb pár napja csinálja, a vidikari max 62-63 fokig megy.
Grafika terén: 1280*720 minden Medium, élsimítás off, 16X AF, Motion Blur teljesen levéve és kikapcsolva. -
regener
veterán
Tényleg ennyire nem látni különbséget az SSAA Off / On között? Kép
Vagy ez csak FullHD felett látszana? Mert így csak az FPS-t felezi kb. -
regener
veterán
válasz
Silentfrog #30346 üzenetére
Az a 75-80 jó sok szerintem, itt házszellőzés nélkül öcsém gépébe max 73° 7perc fánk után.
-
regener
veterán
válasz
King Unique #30224 üzenetére
Windows asztalon jobbgomb - Személyre szabás és válassz ki egy Ilyet: "Egyszerű és kontrasztos témák".
Amit te csíkozódásnak hívsz az a Windows Aero felülete amit a fentebb írt módon tudsz kikapcsolni. Igaz akkor nemlesznek átlátszóak az ablakok de szerintem mindegy az hogy átlátszó-e. -
regener
veterán
válasz
MasterMark #30178 üzenetére
Felrakja azt is mindennel, viszont a driverlistát előhozva kell kijelölni neki a megfelelőt mert nem mindig ismeri fel hogy az a jó.
Nekem is ezvolt anno a 3650-el. -
regener
veterán
válasz
kitbiagas #29851 üzenetére
Úgyúgy, azért kérdeztem, mert én arra tippelek hogy a táp és a kártya között vagy megtört valahol a tápkábel és nem ad neki elég naftát vagy a táp akad ki nagy terheléskor.
Esetleg próbáld meg a ház egy másik "áramcsatornájára" (msik szoba vagy ilyesmi) kötni a gépet, hogy ott is van-e ilyen gond, mert a szünetmentes visít akkor érdekes a dolog.
Konkrétan nem értek hozzá de ezek a leglogikusabb dolgok amik eszembejutnak ilyenről, s inkább leírom hátha segítek vele.
-
regener
veterán
Mikor vetted vagy honnan?
Ha nemrég akkor megkérdezném azt akitől vetted hogy mitől akad ki egy kis videótól is.Próbáld meg driver nélkül a videózást és nézd meg hogy nem-e látszik a csavarokon az alján hogy szétvoltszedve vagy ilyesmi. Talan mar javították és az nemvolt sikeres...
-
regener
veterán
válasz
BomiBoogie #27957 üzenetére
Eddig nemis láttam mennyit esznek ezek, borzalmasan sokat
Akkor vajon milyet vegyek?
Mindenképp nV-t szeretnék ez már biztos viszont 60-ezertől kezdődnek a normális GTX660-ak, a 650 Ti-nek meg nincs "izomszaga"Baltoafarkas:
Erre gondolsz? -
regener
veterán
Sziasztok,
a GTX580-nak mi az AMD-s alternatívája? Illetve van valami szériahiba vagy akármi gond vele?
Mert úgyvolt hogy tudok venni egy 7870-et, de inkább úgydöntöttem legyen nV, viszont a GTX660 már drága nekem és azon gondolkozok hogy GTX570 vagy GTX580.
A tápom egy XFX 450W "egyutas" 80+ táp. -
regener
veterán
válasz
imrex6 #27752 üzenetére
Igen, a legfrissebb Chrome-om van, beépített Flash Player-el, ez is volt a baj.
Tehát közben sikerült megoldani:
mivel a gépen van önálló Flash Player az összeakadt a beépítettel és az lett az eredménye, hogy fagyott a vidi.Megoldás:
1. Chrome megnyit, címsávba megnyit: chrome://plugins
2. Majd jobbra részletek kinyit, és az egyik Flash Player-es dll letiltása (mindegy melyik, mind a két esetben jó lett)
3. Videó oldalán F5Azért köszi a választ
-
regener
veterán
Sziasztok,
mitől lehet az, hogy YouTube-on néhány videó HD felbontáson nagyon akad?
Játékok közben semmi gondom nincs, meg a legtöbb vidivel sem, viszont néhány vidi nagyon durván szaggat HD felbontással. Ha simán nézem YouTube-on a kiterjesztett nézetben a HD vidit akkor semmi gond, de teljes képernyőn szörnyű.
Gépem az adatlapomon. -
regener
veterán
Köszi a válaszokat.
Akkor maradok a 7870-nél, már a pénz 1/3ada megis van. -
regener
veterán
Sziasztok,
a processzorom Phenom II x4 B60 3,3Ghz maximum milyen videókártyával birkózna meg?
Kéne újítanom, de nemtudom hogy meddig nézelődjek.
A Sapphire 7950 a múltkor lement 80ezer környékére (pár napig 72-re is) és gondolom ennyiért jobban megéri mint egy 7870 ha hosszabb távra tervezek. Nem sűrűn szoktam vidikarit cserélni, de most eljött az ideje szerintem. -
regener
veterán
Dr.House88: semmi
geresics:
*mai
Akkor kb mi az ami egyenlő teljesítményben vele a mai videókártyák közül AMD és nV oldaláról is nézve? (nem vonal, legyen csík)
Bero:
Próbáld meg még eztis: DirectX Runtime 2010 Juneagressiv: Bocs véletlen 2db g-vel írtam a neved.
-
regener
veterán
válasz
Dr.House88 #22314 üzenetére
Ehh
A második fele Bero-nak szólt, azért van ott a neve, csak nem akartam új postot csinálni amíg szerkeszthettem az előzőt.Iletve aggressiv vagy valaki?
(Aki épp ráér)
-
regener
veterán
válasz
Dr.House88 #22312 üzenetére
Játék/alkalmazás függő, nincs konktrét % rá, viszont a GDDR5/DDR5 mindig jobb.
Bero:
Az hogy 5%-ot hoz a játékban lévő teljesítményhez még nem garantálja sajnos azt, hogy javítja az esetedben lévő kék pöttyöket. De inkább opróbáld meg mintsem kiderüljön hogy azvolt a gond.
Mellesleg milyen videókártyáról van szó és milyen a tép mellette? -
regener
veterán
Sziasztok,
ma vonalon mivel egyenlő teljesítményben egy 9800GTX?
Kb 7750 / 7770 körül?
Illetve nV vonalon? -
regener
veterán
Valaki kipróbálta már 12.8-as Catalystot? (Win7 64bit)
Valami jó/rossz tapasztalat vele? -
regener
veterán
válasz
Gyufaaa #18251 üzenetére
Egyszer próbáltam húzni ezt a procit, kinyírta az alaplapot ( 100Mhz-től! ) és a bolt ahol vettem ott a gari bukott, alaplapcsere ugyanolyanra. (Sok ugyanolyan gép volt abból vetük egyiket, majd mostmár eléggé fellett lendítve a 98GTX-el, egy normális táppal és még 2GB rammal.
Húznám én azt a procit, de nem merem, mivel nincs 10ezer forintom új alaplapra ha megint meghal...
(Csak FSB emelés volt 2000Mhz-ről 2100Mhz-hez teszt erejéig, gép újraindult, majd halott lett az alaplap, sehogysem lehetett beindítani. Alapfesz volt - már pontosan nemtudom mennyi is, öcsém épp játszik így majd max holnap ha érdekel leírom.) -
regener
veterán
Srácok, egy 9800GTX kihajtásához milyen proci kell?
Jelenleg E4400 van mellette, majd lesz cserélve a konfig, csak érdeklődöm milyen irányba nézzek majd. -
regener
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #18232 üzenetére
Milyen kártya és milyen drivert akart hozzá felrakni? Illetve oprendszer?
-
regener
veterán
válasz
csucsbicep #17940 üzenetére
Még garis egy sráchoz idefent, úgyhogy csere vagy pénzvissza lesz.
Köszi mind a kettőtöknek. -
regener
veterán
Srácok, ilyet mi okoz?
-
regener
veterán
Sziasztok,
Csak egy kérdés, amitől ledöbbentem:
Igaz hogy HD5830 többet fogyaszt mint az HD5850?Radeon HD 5850 151 Watts
Radeon HD 5830 175 Watts -
-
regener
veterán
válasz
Sixty21 #17512 üzenetére
Amikor nemvolt meg a rendes vga-m akkor húztam a majdnem ugyanolyan lapom 4250-jét, asszem 600mhz-re raktam a gyári 500ról. Kicsit volt hatása de nemsok.
Még a ramot is rakd be fix 1600-ra, mivel az IGP azt eszi, így annál valamivel érezhető ha gyorsabb a ram.Aki mondta a Crysis2-t 4250el annak lehet jobb procija volt. Mivel jó kis igp ez, viszont a c2 igényli a vga-t rendesen.
Szvsz szerintem az egyik legjobb IGP ez a 4250.
-
regener
veterán
válasz
Stirbi #17278 üzenetére
Sikerült megoldani, leszedtem a drivert de még maradtak bejegyzések a registry-ben amit nemakart letörölni, felraktam egy "Registrar Home Edition V7" nevű regisztry editort és azzal letudtam, törölni, mert sem a Driver Sweeper, sem a Driver Fusion és még a regedit-el sem engedte törölni hibára hivatkozva.
Most már írja a 12.6-os Catalystot és a képhiba is eltűnt a játékokban.
-
regener
veterán
Ötlet? Remélem hogy nemlesz baja...
Bad Company 2-nél nem csinálja, pedig azis DX11.
-
regener
veterán
válasz
Silentfrog #17262 üzenetére
Csak fogyasztást nemlátok, de teljesítményt igen, kategóriákra osztva (high end, med, low, ár és népszerűek)
-
regener
veterán
A mitől lehet hogy különböző játékokban a "zoomos" effekteknél fekete/feketül a kép?
Pl Crysis 2ben ha zoomolok akkor a távcső közepe elsötétül majdnem fekete lesz, ma felraktam a Ghost Recon Online és ha High-ra rakom a grafot akkor abban is távcsőnél full fekete, de a hud még attól látszik.
A drivert nemrég frissítettem 12.7 Beta-ra.Meg az mitől lehet hogy hiába rakom újra DriverSweeper után az újabb drivert még mindig a 12.3as Catalysot írja? (12.4, 12.6 és 12.7 Beta helyett is)
Húzva nincs, nemis volt, hőfok rendben, konfig adatlapon.
-
regener
veterán
ASUS P5B-VM alaplapon hogy lehet letiltani az alaplapi vga-t?
Mert eddig is bennevolt egy EVGA 98GTX 512MB az 1GB RAM mellett, most jött hozzá +2GB RAM és csak 2,8GB-ot lát a win7 64bit.
Az alaplapi vga-ra tippelek, de biosban rámentem hogy "UMA (vagy miaz) - Disable" visont akkoris hiányzik a ram.
Tudom nem sok az a 256MB, de gondolom ha az igp eszi akkor visszafogja a ram sebességét. -
regener
veterán
-
-
regener
veterán
Ha mindenképpen akarod a 3 kijelzőt használni akkor minimum egy ilyet kell beszerezned:
Sapphire HD5670 FleX EditionEz a kártya erősebb is a 4670-ednél és támogatja a 3 kijelző kezelését csupán 1 DisplayPort-os kijelzővel, a "FleX" miatt.
SirKero->
A 88° érthető, mivel teljesen terheled a kártyát 30 percig, így még elfogadható ez a hőfok.sebo->
A HD6770 amit ajánlott SirKero, erősebb a GTS450-nél és csak kb ~2 ezer forinttal drágább.
A GTX460 pedig igen drága és szerintem egy 4magos proci elkél hozzá. -
-
regener
veterán
válasz
mueslikiller #12325 üzenetére
Ha garis még a kari akkor inkább cseréltesd ki, mivel még biztosabb mint egy javítás.
Memóriahibának hangzik amit leírsz, legalábbis az eddig itt olvasottak alapján.illetve konfigod pontosan?
-
regener
veterán
válasz
felhasznal00 #12253 üzenetére
ATT = Ati Tray Tools
-
regener
veterán
válasz
felhasznal00 #12246 üzenetére
AMD Vision Center/Catalyst Control Centerben:
Game/Játék fül->
SMOOTHVISION HD: Vonalsimítás: Pipa ki, 2X-esre állítsd.Nvidia Control panelben:
3D fül ->
Anti-Aliasing/Élsimítás:
Pipa ki, 2X-esre állítsd.Ezután próbáld ki.
-
regener
veterán
válasz
Boogie33 #11889 üzenetére
Neked milyen VGA-d van?
Előző hsz-om vége frissült.Amit megtudtam wikiről: ATI 3000-es széria, illetve NV GTX200-as széria felett a videókártya hangot is továbbíthat DVI-n keresztül, ha a céleszköz képes hangot fogadni a DVI bemenetén. Illetve ha van elérhető HDMI driver a videókártyához, majd sikerül beállítani úgy ahogy DJ WOKKY mondta kimenetként.
-
regener
veterán
válasz
Boogie33 #11883 üzenetére
Pontosam milyen Adatper is az? Eddig ezt nem említetted. Mivel van olyan adapter, hogy abba megy bele a DVI + hangkábel -> és így kimenetnél HDMI van.
Ittvan (bár angolul), hogy mi a különbség a DVI és a HDMI között.
"Finally, HDMI supports the transport of digital audio, in addition to digital video."
"S utoljára, a HDMI támogatja a digitális audió átvitelét, a digitális videó mellett."
Most találtam lejjebb, bár én erről még sosem hallottam...:
"However, many devices can output HDMI over a DVI output (e.g., ATI 3000-series and NVIDIA GTX 200-series video cards),[2] and some multimedia displays may accept HDMI (including audio) over a DVI input."
"Továbbá, sok eszköz képes HDMI kivezetésre DVI kivezetésen keresztül (pl. ATI 3k széria és NV GTX200-as széria) és néhány multimédiás megjelenítő tudja fogadni ezt a HDMI jelet (hanggal együtt) egy DVI bemeneten keresztül."
-
regener
veterán
válasz
etomee #11835 üzenetére
Nemvágom a Giga lapokban pontosan hogykell, de tudom hogy ASUSban és Asrock-ban is van olyan a BIOS-on belül, hogy "Power Saving" szerűség, s abban lehet kiválasztani hogy "(Standby) Video Off Method":
-Blank Screen
-Blank Scr.+vmi
-DMPS
Ezeket kell felváltva állítani, valamelyikkel jó lesz a felébresztés. -
regener
veterán
válasz
Joseppe210 #11823 üzenetére
Illetve nyáron jó fűtött kis konfig lesz, mivel még ha fel is szerel oda ventit is, akkoris felfelé száll a meleg a szobában, főleg hogy emeleten van a szoba. (Buster17-nek)
-
regener
veterán
Öcsémnek egy XFX 9800GTX van, az nem + -os, de alapjáraton nem megy 45° fölé, terheléssel 60° alatt van.
S mivel tudtommal a + -os verzió csak húzott órajelekkel rendelkezik a nem + -oshoz képest, így ott valami nem hűt elég jól nálad.65%-os MSI Afterburner beálított fix ventivel.
-
regener
veterán
DJ WOKKY
atti_2010Akitől vettem aztmondta hogy jólvolt használva és nemvolt húzva sem, illetve az értékelése is csak pirosokból állt, ezért mertem megvenni.
MSI Afterburnerral volt korlátozva és figyelve, max 58° C-os volt, illetve jól szellőző házban van, hátul egy 8cm-es venti szívja a meleget, az poros, de a vga-t szétszedtem és egy db hajszálat találtam benne, semmi más, se por sem kosz.
Ventije is jól teszi a dolgát.
Illetve direkt a G92-es változat lett véve, mivel a G80-asra írták sokan hogy halálozik.+Amikor megvettem az előző tulaj akkor pasztázta újra és a gyári 2-2hőcsöves hűtés van rajta ami egyben végigér a memókon és a vr-eken is.
-
regener
veterán
Tudom, mivel biosnál még semmilyen drivert nemtöltene és kéne lennie képnek.
+atti_2010
Az a legrosszabb hogy még túlhajtva sem lehetett az E4500 mellett, húzva sem volt, még nincs 2 hónapja hogy véve lett használtan és pedig szépen vitt minden játékot ami elé állítottuk. Pl.: AC Brotherhood 1368*768 8X AA és minden maxon = semmi szaggatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- HP notebook topic
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest