- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
leweegee
aktív tag
válasz
mefistofeles #48788 üzenetére
Kell hozzá egy ilyen.
-
sztivo
őstag
válasz
mefistofeles #48786 üzenetére
Szia!
Dehogy probléma, sőt inkább javasolt is. Az én HP-m is egy nvme és HDD-vel érkezett, ki is hajítottam belőle, és egy 2.5" SSD van benne. Hangos, zörög és lassú a HDD, el kell már engedni. Külső meghajtóként még azt mondom oké, pl képek tárolására. -
válasz
mefistofeles #45651 üzenetére
F9-cel
-
Kbali
nagyúr
válasz
Én elállnék a vásárlástól, ha nem azt kaptad, amit fizettél. Vagy fizessenek ki neked egy OEM windowst.
-
ricsi99
addikt
válasz
Van olyan hogy a boot-loadert elő lehet csalni billentyüzetkombinációval
Bekapcsolás után rögtön kezd el nyomkodni az esc gombot ,vagy az f12 vagy az f10
De ha még sose csináltál olyat inkább kérj meg valakit... lehetnek olyan finom malőrök amik másnak rutinból megy neked meg szívás. 1-2x látod hogy megy utánna már nem lessz gond -
válasz
mefistofeles #42271 üzenetére
Szuper
-
válasz
mefistofeles #42269 üzenetére
Szia.
Pl a windows gomb plusz a P betűvel, vagy a laptopon lévő "gyors" gombbal FN + F1-F12 valamelyikén van 2 monitor jel, azt nyomd le. -
prabhu
senior tag
válasz
mefistofeles #30148 üzenetére
Én alapból egy 64 bites Win10-et raknék, már csak a 4 GB ram miatt is, igaz ez a noti foslassú lesz bármit is csinálsz (hulladék proci). A driverek kérdése is megoldódna ezzel, mert netkarit rak magának, a többit meg letölti update-en keresztül.
Egyébként rufus helyett (volt pár verzióval gondom) iso2disc-et javasolnék. GPT nem feltétlenül szükséges, legacy módban is lehet telepíteni, ha nem akarsz secure boot-ot használni később. -
SP4C3
veterán
válasz
mefistofeles #30148 üzenetére
Virtualizaciot kapcsold mar be xd
-
Kiglerx
tag
válasz
mefistofeles #30144 üzenetére
Milyen chipset van benne?
32 vagy 64 bites Win-t tettél fel?
A RAM-od 2x2GB vagy 1x4GB? (ha 2x2, akkor lehet, hogy az egyiket nem ismeri fel, poros a slot, rosszul van berakva, stb. Biosban meg lehetne nézni, hogy megvan-e a 4GB) -
SP4C3
veterán
válasz
mefistofeles #30139 üzenetére
Rufus?
-
SP4C3
veterán
válasz
mefistofeles #30136 üzenetére
Jah, GPT, nem MBR.
-
Brandynew
őstag
válasz
mefistofeles #30058 üzenetére
Ajánlott gyártók nem léteznek, nem lehet gyártó alapján bekategorizálni a laptopokat. Az összes gyártónak vannak nagyon jó és nagyon jó szériái. A Dellnek, Fujitsunak, HP-nak, Asusnak és az összesnek egyaránt.
100 ezer alatt gondolom olyanokat találtál, hogy Asus-nak az X szériája, Lenovonak az IdeaPad 100-as szériája, az Acernek a Travelmate/Aspire szériája, a HP-nak a 250-es szériája...
Ezek abból a műanyagból készültek, amelyikből a tejfölösdobozok, és az egész laptop merevítése, a hardvereik beépítése is olyan gyér minőségű, hogy egy erősebb rázás hatására már nem garantált, hogy be tudod kapcsolni. Aztán ott van a melegedés, ami miatt sokszor kellemetlen gépelni, a billentyűzet alátámasztásának szinte teljes hiánya, a pár hónap alatt eltörő monitortartó zsanérok, a sivító ventilátor, leolvadó forrasztások és még lehetne sorolni.
Egyébként az, hogy 2 magos, 4 magos csak egy marketingfogás, nem az számít, hogy hány magos a processzor és magok milyen órajelen futnak, hanem a processzor architektúra fejlettsége. A legjobb példa erre az iPhone, ami a 2 processzormagjával nevetségesen magas előnnyel veri a legtöbb 8/16 magos processzorral rendelkező mobilt.
"Lenovo, Asus, HP szétporladnak hazafelé.....?"
Kerüljük a gyártók szerinti kategorizálást és általánosítást. A márkanevek alapján csak a laikusok választanak elektronikai eszközt. Mint írtam, minden gyártónak vannak ajánlott és nagyon pocsék szériái, ez alól egyik sem kivétel.
-
Brandynew
őstag
válasz
mefistofeles #30056 üzenetére
Annyiért csak használt laptop jöhet szóba. Az új gépek közül a legolcsóbb, ami nem porlad szét a boltból hazafelé menet az a Fujitsu Lifebook A555. (Laptopszalon, MySoft)
4 GB RAM van benne, de én a 8 GB RAM-mal is egyre többször szenvedek, szerintem 16 GB kell, hogy ne találkozz olyan helyzettel, ahol ha csak nagyon minimálisan is, de a nem elegendő RAM negatív hatással van a teljesítményre. Az A555 is kapható 8 GB RAM-mal, de az már 135 ezer Ft.
De inkább ez a te topikod: [link]
-
voyager4.4
senior tag
válasz
mefistofeles #19731 üzenetére
Lehet 2 GB-ra bővíteni, de csak 1 slot-ja van. (az 1 gigás modult ki kell venni)
Mindazonáltal szerintem nem érdemes, a hdd, vga, proci megmaradnak szűk keresztmetszetnek.
Inkább software-es update-et ajánlok: lubuntu, peppermintLevelezni, szörfözni tökéletes, még mahjong is van ! és új életre kel a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Spórolós topik
- ASUS routerek
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Autós topik
- Yettel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest