- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
RumiTT
tag
Nem rég vásároltam egy Acer E5 571-es laptopot újonnan. Olyan gondom lenne vele, hogy a touchpad nem akar dupla klikkelni. Csak úgy tudok kijelölni szöveget, vagy drag and dropozni, ha lenyomom a touchpadot (nem megérintem, hanem lenyomom koppanásig) és úgy.
Ha kétszer megérintem akkor semmi.
A gép OS nélkük jött, én raktam rá W8.1-et, drivert felraktam, viszont nem akar megjelenni a driver programja. Hiába írja h fent van, nincs egy program amit elindítok és ahol betudnám állítani a gesztusokat hozzá. -
bugmenot1
tag
ha a laptopot ágyban használom, tényleg tönkremegy? a hűtése jó, ki van takarítva, ssd van benne, a mozgatás nem baj.. kb 40-50 fokos
-
tserrof77
őstag
válasz
antikomcsi #20194 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de Quicklaunch vagy valami hasonló app nem kell neki? Acerekkel rendszeresen szívtam én is emiatt.
szerk: pl erre a hotkey kiegészítőre gondolok.
-
antikomcsi
veterán
Szia!
Köszi, néztem a biosokat, de nem akartam babrálni mert még garanciális, viszont a lenovo szervize hozzánk képest a világ végén van, és az ügyintézés nem túl gyors, hogy finoman fogalmazzak, a gép pedig a tulajdonosának a napi munkához kell, nem tudja hónapokig nélkülözni egy esetlegesen 3K-s hibás kártya miatt.
Úgy van ahogy mondod, nincs lenovos azonosítója, de akkor ne azt mondják, hogy mindez a mi érdekünkben van, hogy zökkenőmentes legyen a kompatibilitás élvezete, hanem mondják azt, hogy csak azt rakhatod bele, amit mi adunk el.
Megérteném ezt a dolgot, ha valami ezer éves totál más modulról lenne szó, de pontosan ugyan azt a típust és modellt használtuk volna.
-
Tim82
félisten
válasz
antikomcsi #20192 üzenetére
Lenovo noti csak olyan wifikártyával fog menni, amivel egyrészt szerelték az adott modellt, másrészt Lenovo FRU számmal rendelkezik. Gondolom, a csere wifimodulnál az utóbbi feltétel hiányzik.
Garanciális ügyintézésben nem próbáltátok meg cseréltetni az eredeti kártyát?
Ha nem garanciális a cucc, utána lehet nézni a neten, hogy van-e hozzá whitelist mentes BIOS, azzal menne a csere wifikártya is, de ezzel csak óvatosan.
-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
A következő probléma megoldása felől érdeklődnék.
Adott egy Lenovo B590 masina, amin a wifi-t egyszerűen nem lehet bekapcsolni.
Egy Intel® Centrino® Wireless-N 2230 adapter van benne.Vettünk is egy pont ugyan ilyet, a sorozatszám alig tér el, de ugye minden más teljesen megegyezik, ám hiába, nem tudtuk lepróbálni vele, mert sír a gép, hogy nem engedélyezett wifi kártya. Ez mondjuk nem szép a Lenovotól.
Szóval azt nem tudom, hogy másik kártyával jó lenne e.
Az látottak szerint az eredetinek sincs baja, ott van az eszközkezelőben, és elvileg hibátlan, csak éppen nem lehet bekapcsolni. Ha megpróbálnánk akkor is azt látjuk, hogy a repülőgép üzemmódot lehet ki be kapcsolni, de a wifi ki-be kapcsoló inaktív, se egérrel, se (FN+F5)-el nem lehet kapcsolni.
Már rengeteg driverrel próbáltam régebbitől a legújabbig, az Intel, és a Lenovo támogatási oldaláról is.
Windows 8.1 x64-es rendszer fut a gépen, magyar nyelvű, már rengeteg dolgot próbáltam, amit olvastam a neten, és bár nem hittem mindben azért kipróbáltam, de semmi eredmény.Eszközkezelőben ott a kártya, és elméletileg hibátlanul működik, csak éppen ott van a kis piros X a tálcán az ikonon és nem lehet bekapcsolni.
Ebben legyen szíves segítsen aki tud.
Köszönöm!
-
anonymus89
addikt
válasz
szabonagyur #20190 üzenetére
Halas koszonet tudtam, hogy valakinek mar ismeros lesz!
-
szabonagyur
félisten
válasz
anonymus89 #20189 üzenetére
X50SL, X50FR, X50SR? De ez futott F5SL, F5SR néven is, egyre megy.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Segítsetek már legyetek szívesek melyik az a laptop ami az Asus X59SL-re hasonlít és találok videót youtube-on a szétszedésre?
-
hitman77
senior tag
Sziasztok
Ha külső monitoron használnék egy Lenovo g50-et, akkor a képernyő felnyitása nélkül, hogy tudom bekapcsolni? Van ilyenre mód egyáltalán?
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy notebook-okon általában mindegyik usb ugyanakkora áramot tud leadni? Valamint ezeknek a tápja független egymástól? Samsung NP300E5Z laptopom van és vettem hozzá egy külső vinyót. Működik egyébként, csak mivel több minden van a laptopra dugva, aszerint osztanám el. De nem találtam erről semmi érdemleges infót neten. -
hedgehog
senior tag
válasz
szabonagyur #20183 üzenetére
egyelőre nem tervezem, úgyhogy akkor marad a hdmi-dvi, az jó lesz az xboxhoz is legalább
Köszi! -
hedgehog
senior tag
sziasztok, lehet hogy ennek a kérdésnek találhattam volna a jobb topikot is, de keresgélve a fórumban nem volt jobb ötletem:
A notebookajánlós topikban feltett kérdésemre kapott válaszok alapján úton van felém egy Asus N550JK. Mivel külső monitorral (is) akarom használni, egy átalakítót is kell vennem, hogy dvibe lehessen dugni (a monitor adott).
Úgy láttam, hogy ezen a gépen hdmi és mini-displayport is van. Szerintetek melyik az optimálisabb? (ár kevésbé számít, persze ha többszörös lenne akkor igen, a képminőség fontosabb).
Szóval hdmi-dvi, vagy minidisplayport-dvi, ez itt a kérdés. -
Willie
őstag
Szia!
Köszönöm a válaszodat.
Neked mennyivel pörög többet a ventilátor? Egyelőre a régi rendszeren úgy tűnik, hogy többet fog menni a ventilátor. i3 alatt is és az i5 alatt is 50 °C-nél kapcsol ki, 55-nél be, ezt a BIOS szabályozza? Bár lehet, hogy egy újratelepítés után más lesz a helyzet. MX4 pasztát használtam egyébként.
-
Gzolo
senior tag
válasz
Willie #20174 üzenetére
Szia!
Én épp most cseréltem az Acer laptopomban a Pentium B950-et i5-2430m-re. A tapasztalatom, hogy érdemes újratenni a teljes rendszert, de nélküle is hasznalható. Chipset és vga drivert mindenképp frissíteni kell, plusz nem árt az összes Intel drivert csekkolni.
Nekem is lenne kérdésem:
Egyik barátomnak van egy ilyen Vaio laptopja.
Jelenleg sokat használja munkára. (Illusztrátor főleg)Szeretné gyorsítani a dolgokat, még 4 gb rammal vagy egy ssd-vel járna jobban?
-
törölt tag
Üdv Szakik !
Erre esetleg lenne vkinek ötlete innen ?
-
mufi
senior tag
Sziasztok, aksit kell vennem a HP notimba namost ebayen látom, hogy árulnak nagyobb kapacitású aksit, de ha kicsit fizikázok hamar rájövök, hogy ugye ugyanakkora méretű cucc hogy lehet a gyárinál több mint dupla kapacitású? Szerintetek ez létezik, vagy csak kamu dolog?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Lecseréltem a Fujitsu LH532-es notebookomban a Sandy i3-2328M processzort egy Ivy i5-3230M-re. Mit érdemes ilyenkor megnézni? Mivel tudom ellenőrizni, hogy a processzor rendben működik? Gondolom ajánlott a teljes rendszer újratelepítés. Ha idő hiányában ezt csak 1-2 hét múlva, legkésőbb 1 hónap múlva tudom megtenni, akkor esetleg mit érdemes újratelepíteni a mostani rendszeren - a chipsetet?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
GeGexx
aktív tag
Sziasztok, a laposom valamiért nem engedi telepíteni a Intel® Collaborative Processor Performance Control Driver-t. Hibaüzenet:Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek.
Gép: Asus G551JM
Minden más driver fel van pakolva. Valami tipp? -
akos3
addikt
válasz
szabonagyur #20171 üzenetére
ok, köszi szépen, jónak tűnik
-
akos3
addikt
Sziasztok
Fujitsu laptopra mlyen webcam progit ajánlotok ami önmagában is működök (lehet képeket is készíteni vele)? -
Vermilion69
aktív tag
válasz
Vermilion69 #20168 üzenetére
-
Vermilion69
aktív tag
Sikerült képet csinálnom, amin talán látszik is valami.. Itt egy nagyobb csíkozódás látszik, de mindenhol, ahol van írás a wordben/pdf-ben ott a mellette lévő üres részen fehéren csíkoz.. nem hiszem, hogy kontakthiba, mert utólag belegondoltam, hogy akkor mindenhol ilyennek kéne lennie, nem csak word-ben és pdf-ben meg hasonló helyeken.
Ötleteket köszönöm
-
Fabricio
csendes tag
#20108-ra van valakinek valami tippje? Esetleg az nVidia chip leszedhető és egy újjal felszerelhető? Tudtok valakit, aki vállal ilyesmit?
-
randras
veterán
válasz
randras #20160 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert adott egy Acer Aspire 5755G (3 éves, i5, 8 giga RAM, GT540M) laptop, ami volt már újrapasztázva, kitisztítva, venticserélve, de játék alatt kb. fél óra után, terhelésre kikapcsol. A takarítás előtt és után is fenn áll a gond.
Kicsit kifejtve: a GPU viszonylag hamar eléri a terheltségi hőfokot, ami nem ugrik gyakorlatilag egyáltalán a kikapcsolás előtt (logoltam MSI Afterburnerrel), és pl. AIDA Stress Test alatt nem is vezet kikapcsoláshoz, azonos hőfokokat elérve. Viszont az tény, hogy a terhelésnek nem kell komolynak lennie, kapcsolt már ki a Steam teljes képernyős nézetében csak lépkedve (gondolom annál már váltott az APU-ról GPU-ra), Speedrunnerz alatt, ami azért nem egy komoly cucc, tegnap pedig fél óra után egy 6 éves játékkal. 100 fok körül vannak a CPU/GPU magok.
Mindez laptophűtő használatával történik, az folyamatosan hűti alulról.
-
akos86
aktív tag
Hi skacok!
Hozzám került egy Acer 6530G laptop az gazdája szerint biost frissített és azóta nem kapcsol be a gépezet. Rádugom a töltöt a bekapcsoló gomb világít de a power gomb lenyomására semmi sem történik. Valaki tud valami használható alternatívát ajánlani hogyan lehetne feléleszteni ezt a notit? -
fungi
aktív tag
Sziasztok,
Kérdésem hogy Dell Vostro 1015 vajon mekkora Hdd-t kezel? Lányom gépében megadta magát, nagy tárhely kéne,
500 Gb.-ig biztosan jó. nem tudja-e valaki hogy vinné az 1 Tb.-ost is? /A neten 500 Gb-ig találtam rá adatot,
de hátha.. A gép kb. 5 éves, Core2d Ddr2 Ram, mást most nem tudok róla ... Kösz. -
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell 6400-ás gépem, ami eddig hibátlanul üzemelt, azonban most nem hajlandó bekapcsolni. Illetve látom a töltőn, hogy a töltést sem veszi. Szétkaptam, de égésnek nincs nyoma, ram-hdd-töltő-akksi jó, ezeket külön teszteltem. Azonban kivett akksival sem hajlandó elindulni a gép.
Valami ötletetek esetleg van?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
randras
veterán
Sziasztok,
mennyi a normális hőfok egy notebook GPU-nak terhelés alatt?
-
maliszka
csendes tag
válasz
szabonagyur #20157 üzenetére
Értem, tehát teljesítményben nem érzékelhető nagy különbség közöttük.
Köszi.
-
-
maliszka
csendes tag
Helló, lehet, hogy buta kérdés lesz.
Laptopot szeretnék venni, és sok olyat találtam, amiben csak egy RAM slot van.( Pl az összes Dell 3542-es ) Ez egy kicsit elriaszt.
Ezek mennyivel rosszabbak mint amelyikben 2 slot van?
Tehát a 1*8 GB a jobb, vagy a 2*4 GB?
Előre is köszi -
mttssz
senior tag
Sziasztok!
Kb. mekkora hőfokig normális egy laptoptöltő adapterének melegedése?
-
smallmer
őstag
válasz
Vermilion69 #20152 üzenetére
Van uefi hybrid meg native. Mi a különbség?
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
ma egy Hp ProBook 450 G1 tulajdonosa lettemlenne hozzátok egy olyan kérésem, hogy dvd-ről windows 8.1-et hogyan tudom uefi módban telepíteni? mit kell hozzá átállítani a biosban?
előre is köszönöm a válaszaitokat
Szép napot nektek
-
tjokai
senior tag
Sziasztok
Érdemes +4gb RAM-ot vennem a következő a következő nootbookba?
Lenne észrevehető teljesítménybeli növekedés játékok esetén?
(Pl Call Of Duty Ghost és Far Cry 4 el sem indul a 4GB RAM miatt)....de ha bővítenék 8gb-ra és úgy sem lennék előrébb semmivel sem, akkor nem költök rá.Lenovo G505s
AMD A10-5750M 4x2,5/3,5Ghz
4GB DDR3 1600Mhz
1TB 5400RPM SataII
AMD R5 m230 1GB
Win 8.1 x64 -
umek7
őstag
Egyébként igen, jó bele a kinézett RAM, de viszont úgy látom, hogy csak egy slot van.
-
umek7
őstag
válasz
korpicschess #20145 üzenetére
Tekintve, hogy egy alsó kategóriás, böngészős netbookról van szó, kb. semmi olyanra nem tudja használni ahol igazán jelentős, érezhető teljesítménybeli különbséget jelentene 8GB RAM. Ennyi pénzért ez masszív csalódás lenne, én nem ajánlom.
-
umek7
őstag
válasz
mAtThEw0319 #20143 üzenetére
A RAM semmit se gyorsít rajta. Ha csak nem használsz olyan alkalmazást ami igényelné (azt nem hiszem), akkor pénzkidobás.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Egy Acer E3-111 netbookot használok Samsung 840 Pro 256GB -s SSD-vel. Sajnos picit becumiztam, mert a gépemben nem SATA3-s csatlakozó van, hanem SATA2. Mindegy is.. szóval még szeretnék gyorsítani a gépen.
Gondolkodom, hogy vennék ebbe a kis masinába egy Kingston 8GB DDR3L memóriakártyát.Az lenne a kérdésem, hogy ez jó-e bele (én utánanéztem és úgy tudom, hogy DDR3L típusú memóriakártya kell bele) és hogy egy ilyen mennyit gyorsítana még a gépen? Hogy anyagilag megéri-e vagy nem, azt kérem ne boncolgassuk!
Köszönöm előre is a segítséget!!!
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #20141 üzenetére
ui.: proci folyamatosan turbón, nem csökken az órajel, IGP-vel esélytelen, hogy 80 fölé menjen.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
HP 840 G1-nél milyen hőmérséklet érték az ami még normális, és azt lehet mondani, hogy nem árt a gépnek? Sajnos egy i5-4300u és AMD 8750M azonos hűtőcsövön van, könnyen fel tud ugrani a hőmérséklet egy stressz-teszt alatt 80 fok fölé is.
(általában amikor használom passzívan elmegy, de azért érdekel, hogyha játszanék, lehet-e baja).
-
rabbit87
tag
válasz
szabonagyur #20138 üzenetére
Próbáltam, de ugye az SSD-re nem akarok, a külsö 3.0 usb rackra meg a fenti képen látható üzenetet dobja és a C-re (ssd) állítja be.
-
rabbit87
tag
válasz
szabonagyur #20136 üzenetére
Eddig nem figyeltem, mert gyors volt.
De akkor fogy el, ha nincs.
Csináltam egy pár nappal ezelöttre rendszer visszaállítást, (ott sem volt lapozó), szinte megtáltosodott egy fél órára kb. -
AtHoS
nagyúr
válasz
rabbit87 #20132 üzenetére
Az erőforrás figyelőben a Készenléti+Szabad összege adja az éppen használható memória méretét, amit egyébként érthetően ír is, hogy 1501 MB használatban, 2419 MB áll rendelkezésre.
A feladatkezelőben pedig az Elérhető+Szabad összege és szépen lehet látni grafikusan is, hogy 1,16 GB mennyiségű RAM van használatban, ergo ((3983/1024) GB - 1,16 GB) * 1024 = 2794 MB (kerekítésekkel) a használható.
Nem értem hol a probléma
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék!Adott egy Dell Inspiron 3521, 4 GB ram, beépített SSD-vel és külsö usb 3.0 (500GB) rack.
Ezidáig nem volt gond, gyors a gép, viszont érdekelne, hogy mi zabálja a memóriát?
Feladatkezelőben a teljesítmény fülön a fizikai memória szabad része elég elenyésző, sokszor el is fogy üresjáratban is!
A futó folyamatok között nincs horribilis ram igényű dolog, a mozilla eszik max 3-400 MB-ot a többi mind kevesebb.
A lapozófájlt kikapcsoltam az SSD miatt, azóta jól is működött a rendszer.
Úgy fest a dolog, hogy elindul a gép, jelez ~ 2000 MB szabad memóriát és anélkül, hogy bármit csinálnék leesik, közel nullára..
Állítottam neki lapozófájlt, akkor is ezt csinálja..
Vírus, spyware stb nem található.Miért fogy el a memória?
köszönöm!
-
Tim82
félisten
válasz
Szmuki #20129 üzenetére
Ezzel utána tudsz járni + a kékhalál kódokra való rákereséssel.
Amit még javaslok, hogy valahonnan keresni egy PC Doctort (sajnos, már nem fellelhető a Lenovo oldalán - régen az volt a hivatalos Thinkpad-es diagnosztizáló szoftver) és azzal egy teljes tesztet lefuttatni.
-
AtHoS
nagyúr
Amikor először nekifutottunk a dolognak (gyakorlatilag, mikor megvette barátom a lapost), akkor frissítve lett. Azóta nem került felszínre az ügy, de észben tartottuk, azzal, hogy szerviz előtt cseréljük a winyót (magánadatok védelme érdekében).
Most a winyó cserére kerül egy SSD személyében és ezzel a friss üde SSD-vel, - amin nem lesz személyes adat - mehet szervizbe a készülék, ezért is kezdtem érdeklődni megfelelő szerviz ügyében. Ránézek majd az SSD beépítése előtt friss BIOS-ra, hátha...
-
helkis
veterán
UP: [link] köszi!
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell D630-as gépem és egy T-Mobile netem. A netet a gép wwan modemével használom. Eddig nem volt vele semmi baj, mióta csökkentettem a csomagom adatforgalmi limitét kihasználatlanság miatt, viszont az óta használhatatlan lassú a net. Az eredeti stikben jó a sebesség. Térerő ok.
Telenoros másik mobilnettel jó a sebesség, ezért nem gondolom, hogy feltétlenül a laptoppal lenne gond. Találkozott esetleg valaki már ilyen problémával?
T-s sim kártya cserélve lett. Novatel 3g modem van a gépben.Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm és üdv:
spgabor -
Tim82
félisten
válasz
Szmuki #20119 üzenetére
Próbáld meg ezt az utility-t feltenni és ezt futtatni, arra találták ki, hogy magától letöltse és telepítse a hiányzó drivereket Thinkpad-eknél.
-
mrkase
csendes tag
válasz
NEMO1968 #20102 üzenetére
A keretet nyomkodva és a kijelzőt mozgatva is ugyanez a probléma.
Mikor a Win betölt viszont már csak alul vibrál, a képernyő tetejét jeleníti meg alul is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
szabonagyur #20114 üzenetére
Köszi a tippet, de angliából származik a lapos, így nem hinném, hogy garos lenne, meg aztán 2011 novemberében lett véve (akkor angliából hazajött tulajtól) a lapos, így szvsz mindenképpen fizetős lesz a szerviz.
Energiamenedzsment progit javasoltak még kipróbálni, ha már BIOS-ban nincs lehetőség variálni. Viszont milyen progik jöhetnek szóba illetőleg lapos esetében az ilyen progik működőképesek lehetnek?
(HP Pavilion dm4-1050ca lapos (i5 430M 4GB DDR3, 500GB winyó, 14")
-
szabonagyur
félisten
-
AtHoS
nagyúr
Barátomnak van egy HP laptopja, ami erősen "cicereg". Korábban utánakérdeztem, akkor arra sikerült jutni, hogy a proci energiamenedzsmentes működése közben jön létre ez a cicergő hang. Gyakorlatilag az órajelkapuzás és feszültségvezérlés következtében jön létre a hang. BIOS-ban nincs lehetőség kikapcsolni ezeket a funkciókat. i5 proci van a laposban egyébként és ha maxra pörgeti egy program a procit (pl. video kódoló program), akkor teljesen csendben van.
A közeljövőben szeretné egy megbízható szervizzel megnézetni és árajánlatot kérni a hang eltüntetésére, ha egyáltalán meg lehet ezt javítani. Van olyan hely, ahol nem úgy állnak ilyen problémához, hogy: "hagyd itt majd kezdünk vele valamit", hanem "szakértelemmel" be tudják vizsgálni és nyilatkozni a javíthatóságról és annak esetleges költségeiről? HP a laptop, nincs már rá jótállás.
Ha ez a szerviz mondjuk éppen Miskolcon lenne az lenne a teljes mennyország barátom számára
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
SOS! Toshiba Portege A100 PPA10E-0002-EN
Nem találok hozzá drivereket csak kínai oldalon. Nem eu forgalmazott...
Tud valaki segíteni? -
Fabricio
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo G580-as notimmal kapcsolatosan jelentkezett az alábbi probléma pár napja:
Euro Truck Simulator 2 közben a notim kikapcsolt (szerintem túlmelegedett), majd a visszakapcsolását követően folyamatosan magas fokozaton járt a ventije, és a dedikált videokártyát ettől fogva nem látta az op rendszer.
Próbáltam már mindenfélét; többek között újratettem a win7-et, majd minden drivert az anno hozzá kapott DVD-ről telepítettem. Szétszedtem a notit és újrapasztáztam a CPU-t és a VGA-t (azóta is ugyanúgy fújtat, de legalább nem éri el a kikapcsolási hőmérsékletet).Ha a BIOS-ban UMA-ra állítom a graphics-ot, akkor nem fújtat. Ha Switchable graphics-ra állítom, akkor folyamatosan pörgeti a ventit, de továbbra sem ismeri fel a dedikált VGA-t.
Az lehetséges, hogy elszállt a dedikált VGA, de egy reboot után szépen ketyeg az integrált HD4000-el?
Ötlet, hogy mi történhetett? Esetleg - ha tönkrement - lehet cserélni? Lenovo szervizbe valszeg alaplapcserét kínálnának, ami nem éri meg nekem.
Köszi!
-
Tim82
félisten
válasz
Szmuki #20106 üzenetére
Nem lehet, hogy csak kitömörítette magát a letöltött hangdriver, mondjuk a C:/DRIVERS/WIN/AUDIO mappába? XP-s IBM/Lenovo driverek még így csinálták régen, önkicsomagolós exe formátumban jöttek le, kicsomagolás után meg a DRIVERS mappába, illetve a megfelelő almappába tették magukat, ott kellett megkeresni az adott driver setup.exe-jét és azt futtatni, mert magától nem csinálta meg.
-
Szmuki
tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van nekem egy IBM thinkpad T60(1.87ghz Core Duo notim).
Cseréltem benne hdd-t(40gb-ról 250gb-ost kapott). Emiatt újra kellett rakni az XP-t.
A probléma az hogy mindent fel tudtam telepíteni, csak a hangkártyát nem.
felmegy ugyan a telepítője, de még sem látom az eszközkezelőben sem(nincs audio eszköz).Ötletek?
Üdv_Szmuki
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Egy Lenovo G550-es notit kellene újra telepíteni.
Egyszer már volt gyalulva a meghajtó, de a gyári partíció még megvan (gondolom így már nem lehet visszaállítani a gépet)
Tiszta telepítés esetén (Win7 32 bit) esetén van-e jelentősége a driverek telepítésének sorrendjének? Vaio gépem esetén nem volt mindegy a sorrend. -
mrkase
csendes tag
Sziasztok!
Boldog újévet kívánok mindenkinek!
Egy T400-as laptop képe vibrál össze-vissza, tettem fel videót róla.
Külső monitorra kötve nincs ilyen probléma.
Szerintetek csak a szalagkábel tört el?Válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Motoros topic
- Peugeot, Citroën topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nyaralás topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged