Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Nem találtam direkt topic-ot erre, ezért megkérdezem itt, hogy mi van akkor, ha lejár a T-Home-os hűségem? Az akciós ár fel fog ugrani jó pár ezer ft-al, jól tudom?
Mert a hűség lejárta előtt 2 hónappal megpróbáltam újra kötni a csomagot a neten, de kötbérrel ijesztgetett a rendszer, így nem rendeltem meg.
A gondom az, hogy szándékosan úgy csesztek ki velem 2 éve (talán másokkal is), hogy a tv és a telefon hűségét 2 hónappal korábbról számolják, mint az internetét, így aztán ha az új szerződéskötéssel várok az internet lejártára, akkor a drága csomagot kell fizetnem még 2 hónapig, ha meg most, a net lejárta előtt 2 hónappal kötöm újra, akkor meg a kötbér a gond. Nem tudom, hogy lehet ezt jól csinálni. Valakinek ötlete? -
Pokesz007
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
A T-home adapterbe bedugtam és ott van a Tv-n hang
Akkor? -
Khelben
nagyúr
Jóestét, ötleteket várok:
Adott egy gép, Asrock H67M, i3 2100, HD7850, FSP 400W. Lecseréltem a cpu-t i5 3470-re, onnantól nincs kép a vga-n, csak az alaplapi kimeneten, tehát csak a cpu-ba integrált vga megy. BIOS-ban megpróbáltam mindent (north brigde, dual display, mindent). Visszatéve az i3-at, minden oké. Tápra gyanakodtam, hogy már nem bírja el az i5-öt, de ismerős R7 270X-ével ls az i5-tel tökéletesen működik. Olyan, mintha az i5 és a HD7850 összeveszne, de nem értem, miért.
-
tothtomi123
csendes tag
Hali!
Olyan problémám lenne, hogy windows 8nál bekapcsolom a gépet, és a kezdő képernyő után egy nagy vörösség jön be és azt irja ki hogy ''zárolta a fiókját''
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a megoldás?
ÜDv -Tamás
-
Pokesz007
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ugyanazt amit belinkeltél. Rámegyek,hogy a Tv-hangszórója működjön és nincs hang.
Érdekes,mert a régi Hdmi kábelel működött... Most vettem egy újat,mert a régi szarakodott..
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok! Nekem is ez a problémám
Mit csináljak?idézem
vympel
(újonc)sziasztok!van egy komoly problémám.vettem egy ledes tévét (toshiba).vettem hozzá HDMI kábelt.rákötöttem kép van (klonoztam)a monitoron is.de hang semmi.eszközkezelőben is engedélyeztem a videokártyám(ATI HD 5450) hdmi kimenetét.a másikat letiltottam hátha ez zavar be,de nem.mert akkor sincs hang. a hang beállitásnál alapértelmezetre tettem a tv-ét. SEMMI!mikor tesztelni akarom a hangot folyton ezt irja ki"az eszköztegy másik alkalmazás használja.zárjon be minden olyan programot ami hangot játszik le ezen az eszközön."mindent bezártam vagy letiltottam.még a BIOS-ban is megprobáltam hogy a hangkártyát letiltottam.azután is ezt irtam ki.probáltam hogy elöször a tévét kapcsolom be és utána a pc-t.SEMMI! próbáltam másik hdmi-be dugtam a kábelt a tv-én. SEMMI HANG!folyton az elöbbi hibaüzit irja ki.a tv driverét is felraktam. SZINTÉN SEMMI! azaz ugyanaz a hiba üzi.fingom sincs már srácok.légyszi segitsetek.nagyon jó lenne.előre is köszi.
-
bsh
addikt
válasz
VectorworksH
üzenetére
-
VectorworksH
tag
http://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_4/hsz_76776-76776.html
Valaki?

-
Lompos48
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A manualban 15. oldal.
A Max Idle time-hoz, ahogy ott is írja "0"-t kell rni és kimenteni.
-
Runner_fxr
addikt
Sziasztok! Nekem egy router-el kapcsolatos problémám lenne.
Adott egy TP-Link TL-WR340GD típusú router. Beállítottam simán, pppoe kapcsolattal, felhasználó név+jelszó, wifit beállítottam, wep jelszavas védelem, működik minden, majd gondol egyet és nem működik a wifi. A pc-n mindig van net, mert az kábellel van összekötve, de a wifi kapcsolat egy idő után megszűnik. Azt vettem észre ha bemegyek a router menüjébe és ott a wireless menüpontnál rányomok a save-re, akkor azonnal működik is a wifi egy ideig. Esetleg van valami időzár ami lejár és utána kikapcsol a wifi? Valami ötlet esetleg? Router-hez nagyon amatőr szinten értek csak.
Köszi! -
JohnnyX
őstag
válasz
aftercooler
üzenetére
Eseménynaplók?
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!!
A számítógép hol tárolja a hibaüzeneteket?
Mikor pl.: kékhalált kap, akkor a hibaüzenetet hová menti?Köszi!!
-
Fichtner
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy ilyen típusú memória:
KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9D3P1K2/8G)
Ez elvileg olyan, hogy alapból 1600Mhz -et állít be magának 1.5V-on XMP nélkül.Egy ilyen alaplap: Asus P8Z68-V/GEN3
Az lenne a kérdés, hogy egy i7-2600 -as processzorral, ami ugye elvileg az intel oldala szerint 1066Mhz és 1333Mhz memóriát támogat, menni fog-e a fent említett RAM gond nélkül 1600Mhz-en mindenféle OC vagy beállítás, illetve hiba nélkül?
-
VectorworksH
tag
Sziasztok!
E5300 - 4GB - HD5770 - 2 vinyó.
Melyik tápot javasolnátok alá:
Thermaltake Berlin 630W
Corsair CX 500THX!
-
Vakegérke
félisten
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Szeretnék Segítséget Kérni hogy van-e olyan topic ahol tanácsot lehet kapni egér vásárlással kapcsolatban.Megköszönöm előre is!!Laci.

-
C. s.
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Szia!
Nem ismerem ezt a típust, de amikor nálam hasonló dolog történt, megoldotta a gondot, hogy előrehúztam a vevőegységet, mert a monitor mögött nem szeretett. Azt olvastam róla, hogy érzékeny az elektromos kisugárzásra.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A lap egyebkent egy Asrock h97m pro4, egy Fsp raider 550el, es igazából mind2 nullkilometeres
-
ggbuffon1897
őstag
hali
haverral most raktuk össze a gépet, kb félóra működés után elkezdett ciceregni mint vmi idióta, mintha egy kábel beleérne a ventikbe, de ahogy néztem egyik sincs a közelébe sem
vmi egyéb ötlet?
néha egyébként 1-2 mp-re megáll, aztán nyomja tovább
egyébként nem a táp felől jön a hang, hanem inkább az alaplap felől
-
HoaryFox
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
DUgd másik USB-be, ha még nem próbáltad
Esetleg másik USB Hub-ra kösd (mert ugye egymás melletti USB portok ált. egy Hub-ról mennek) -
Vismajor01
addikt
Sziasztok
van egy logi G7 WL egerem, ami kicsit döcögve müködik. Tehát néha szétkapcsol, és várni kell kicsit, hogy újra mozogjon az egér. Szar az egész vagy van valami amit tudnék tenni? Köszi -
Szkipi
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Melyik beállításokra gondolsz?
A hálózati kapcsolatoknál írja, hogy sebbesség 100Mbit de hiába... -
jonnyjoker01
veterán
-
CJ4567
nagyúr
Az mi lehet, hogy IE11-ben ha felrakom a Flasht, akkor sokszor zöld képernyő lesz a videó helyén, hang beakad(brrrrrr) és kékhalált ír reset után?
Windows 7 x64 -
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Van 2db dvd-m iso file-ban. Mindegyik nyilván 1-1 film saját menürendszerrel stb. A kettő együttes mérete 4,1GB. Rá tudom valahogy írni ezeket 1db dvd lemezre úgy, hogy a két film közt választhassak az elején?
-
-
mezis
félisten
válasz
jfehervari1
üzenetére
WiFi letiltva, driver nem megfelelő (alaplapi is !)
-
mezis
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
USB 5 V rendben ?
-
válasz
sutyesz96
üzenetére
Erre a pontos választ nem tudom, de biztos lesz aki megmondja (nV-nél egyszerű volt)
Más:
Az mitől val/lehet, hogy gép (noti) bekapcs után a bill. (USB-s teljesen meg van zavarodva?) gondolok arra, hogy bármilyen bill.-t lenyomok és mintha 10x nyomtam volna le? (restart után már jó...)

L
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
Lekötöm a DVD meghajtót a számítógépről és az újraindításnál nincs billentyűzet a windowsban. A biosban még van. Csak a rendszer újra rakása oldja meg a problémát. win8.1-et használok. A beállításokkal nem babráltam és AIDA64 fel is ismeri a billentyűzetet, de egyszerűen nem lehet csinálni vele semmit. Valakinek van valami ötlete?
-
jfehervari1
tag
Üdv!
Windows7 telepítése után wifi kapcsolatokat nem lát a gép,kábelt rá dugom azon van mi lehet a gond?
-
sutyesz96
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Addig oké, de ott hol?

-
-
spiritex
veterán
Ehhez kapcsolódik az én kérdésem is:
anyukámnál olyan TP-Link modem/router-t adott a szolgáltató, aminek a kezelő felületére nem adták meg a belépési adatokat, nem csak nekünk, de senkinek nem szokták kiadni. Viszont én szeretném ki-be kapcsolgatni a wifi-t, hogy csak akkor legyen, amikor hazautazok, és jól jön az okostelómhoz. Az ő gépe LAN-al kapcsolódik a router-hez, tehát azt szeretném, hogy feleslegesen ne sugározza őt, amikor amúgy sem kell neki, mert általában elég közel ül hozzá, kb. fél-1 méteren belül.
Milyen lehetőségeim vannak? Már arra gondoltam, hogy rátekerek pár réteg alufóliát az antennájára, de talán elegánsabb megoldások is vannak
-
rii
nagyúr
köszönöm!
Fire/SOUL/CD:
igen ... inviteles modem UPT-jét osztja szét ...
én is arra gondoltam, hogy ha nem megy, akkor jövő hét végén kap egy reset-et, és akkor már leírok minden password-ot ... mert lefotóztuk, de nincs meg. -
Igen, alapban ezek szoktak lenni (mondjuk a 0.0 végű nem), kivéve ha aki eredetileg konfigolta a routert, az módosította...
Nem tudom milyen típusú a router, de egyes modellek aljára rá van írva az alapértelmezett IP.
parancssorból kiadott ipconfig /all is kilistázhatja, a router eszköz adatai közt a gateway és/vagy dhsp server résznél lesz a belépési pontja.Végső esetben ki kell reseteltetni a router-t, de ezt óvatosan, mert ha olyan internetszolgáltatója esetleg, ahol külön pppoe-t is be kell állítani, akkor a reset előtt érdemes tudni az ehhez megadandó felhasználónevet meg jelszót(szerződésen szokott lenni)
Ha szolgáltató modemje "mögött" van a router, akkor nincs ilyen gond.
-
rii
nagyúr
a csudába ,-D
havercsajnak meg kell írnom 24 km-re h mit kéne csináni' ,-D
de ha már az IP-t se tudom, akkor vége ,-D
mi is az IP szám?192.168.1.0 vagy 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 vagy 192.168.0.0

-
rii
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
az kafa ....
köszönöm! -
A router-en belül a TP-Link esetében nem szokott lenni "csillagozás" sem, ott kapásból olvasható. TP-Link Emulators
-
rii
nagyúr
sziasztok
tp-link router estében (nem tudom most sajno leírni a tipusát) van esély arra hogy a wi-fi jelszót megjeleníti kakarkterekkel, vagy csak kicsillagozza?
-
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy a Mozilla Thunderbird levelezőt be lehet úgy állítani, hogy a csatolmány file-okat egyből mutassa az alsó sávban (mint a régi verzióknál), és ne keljen először lenyitni az Attachments nyilat, felhúzni a csíkot, hogy mindet lássad, stb. Köszi!
(#76730) CJ4567
Nálam nem működik ez a Win+X... Win7 64 Ult. -
Kékes525
félisten
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
A ventilátort biosból nem lehet szabályozni?
-
Ricardo128
senior tag
Sapphire HD6950 gyári hűtője patentba rámegy egy HD6870-re?
Mitől függ? -
dozzer
tag
Szevasztok!
Adott egy ACER Aspire e1 522 tipusú laptop. Telepítettem win 8.1-et felraktam a drivereket ,de a multifunkciós gomboknál problémába ütköztem... ugyanis a wifi bekapcsolós funkción kívül minden funkció gomb rendesen működik. Esetleg valaki tudna mondani valami megoldást erre? Aki tud priviben üzenjen !

Köszönöm előre is, dozzer
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudom egy laptop hőmérsékletét drasztikusan csökkenteni? Takarítás és újrapasztázás megvolt.
Igazából a probléma a következő: A processzor ondemandon indul, viszont ahogyan használom, terhelem, felmegy 70 fokra a hőmérséklet és leveszi a processzor órajelét 800 Mhz (!) -re az általános 1,6 Ghz-ről. Azután lehűl, de manuálisan kell visszakapcsolni ondemandra utána megint felmelegszik stb stb. (kb 5 perc alatt melegszik fel).
2 plusz kérdés: nem pwm-es laptop ventit lehet bármilyen maszek módon szabályozni? (konkrétan maxon akarom hajtani, nem megy maxon csak ha eléri a 70 fokot)
Tudom-e módosítani valahogyan azt a beállítást, hogy 70 foknál lekapcsolódik 800 mhz-re? Az intel szerint 105 foknál kerül vészhelyzetbe a processzor, én csak 80 fokra emelném a 800 mhz-s limit határt. (ha túlterhelem pl hd videóval vagy játékkal akkor kb 5-10 percig 68-69 fokos, tehát valszeg a 80 fokot csak nagyon lassan érné el.)
Bocsi a regényért, és nagyon megköszönném az értelmes válaszokat! Esetleg ha át tudnátok irányítani a megfelelő szakmai topicba azt is megköszönném!

-
C. s.
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Örülök, hogy megoldódott!

-
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Nem tudja vki, hogy hol lehet Mo.-on kapni autós kormányra szerelhető telefontartót?
Ilyesmire gondolok: [link] -
Rivaul
addikt
válasz
Ricardo128
üzenetére
Dugj rá másik táp/sata csatit mert lehet azt nem díjazza.
-
nolika
senior tag
Hálló!
FPS játékot keresek amin xfire-n játszható free-ként (tört szerós, mint pl a CoD4).
HD6490M van, tehát ne legyenek nagy igények
-
válasz
sutyesz96
üzenetére
Én játékra nem vennék AMD VGA -s gépet / notit (semmit) csak az nV /erre volt a GTX770-OC by Asus/

Jelenleg egy HP notit használok, de csak mindennapi használatra & torrent 24h , korábban volt Y580 -as "Gamer" notim az gond nélkül használta Gamenél az int. VGA-t (GTX660M)
/de van ezekre külön szoftveres beáll. is és kiválasztható, hogy mikor melyiket is használja !/ (VGA szoftver, drivernél) ha jól emlékszemL
-
Winne
nagyúr
Razer Copperheadhez keresnék működő drivert 8.1-hez (x64). Amit eddig használtam 7-en azt írja, hogy nem látja az egeret.
-
sutyesz96
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
köszi!

Viszont újabb probléma merült fel. Ma láttam meg egy játéknál hogy ő ugyan nem hajlandó a HD8670M-et használni, hanem az integrált 8330-at használja. Ezek szerint valamit nagyon elcsesztem anno, és mindegyik játék azt használja? Vagy csak ott volt valami elírás? Vagy mi ez?
Mondjuk más játékoknál is furcsálltam hogy mindig olyan alacsony volt az FPS mindenhol.Van rá valami megoldás?
-
törölt tag
Szia, köszi a kimerítő választ, sajna Rockbox nem gyere be

Ingyenes progit sem találtam, fizetőst viszont igen, a neve Bigasoft iPod Transfer
Valóban nem igényel iTunes-t. Fizetős és virágbolti verzió is elérhető kipróbálásra.Rivaul
Köszi Neked is, sajna pörgősebb iPod topikot nem találtam, arról meg fogalmam sem volt, hogy iPhone, vagy egyéb Apple topikban is feltehetem az idevonatkozó kérdést
-
-
Rivaul
addikt
válasz
Ricardo128
üzenetére
Kicsit túl feszülöd a dolgot. Ha meg akar halni akkor meghal akár a táptól akár csak mert "kedd" van stb. A sentinel 100/100-as teszt elég eladáshoz mert egy hozzávetőleges állapotról tájékoztat. Használd úgy mint a másikat. Megjegyzem inkább azt használnám adat tárolásra és az egészségesebbet rendszerre.
-
Ricardo128
senior tag
Üdv,
Szerintetek egy merevlemeznél elég az a tudat, hogy 100%-os mind a kondíciója, mind pedig a teljesítménye? A jelenlegi, ami már évek óta használok, annak 83%-os kondíciója van, de egyszerűen nem bízok meg abban, amit tegnap szereztem, mivel használt. Milyen további teszteket kellene még elvégeznem? Jelenleg is csak pár tíz gigányi adatot tárolok rajta, hogy ha véletlen beadná a derekát, ne legyen nagy veszteségem. Mennyi annak a valószínűsége, hogy néha nem ismeri fel a rendszer és egy gépresi oldja meg a problémát, vagy bármi egyéb gondja lesz?
Előre is köszönöm!

-
sutyesz96
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha kapsz választ valahol, kérlek kilinkeled a megoldást?

Vagy akár off-ba ide..

-
CJ4567
nagyúr
AMD 13.9 Legacy Driver működik 8.1 alatt? VIA Windows 8-as hangdriver működhet 8.1 alatt?
-
Szkipi
tag
Sziasztok.
Olyan gondba futottam bele, hogy adott egy ház UPC nettel, routerrel szétosztva 3 helyiségre.
2 asztali gép és egy Lenovo G505s notira....az asztali gépeken rendesen mérem a 150/20 megát de a notin csak 8/15 mega van, kábelen is meg wifin is
Már azt is próbáltam hogy átvittem a notit az egyik asztali géphez ahol jön a 150 de a notiba átdugva a kábelt, azon már csak megint 8mega....
Valami korlátozza a netet a notin??
Lenovo G505s Win7 64bit-el. -
Tim82
félisten
válasz
üzenetére
Ez általában annál a pontnál bukik el, hogy "nem is kell hozzá". Én még nem találtam olyan alternatívát, amihez nem kellene, hogy legalább legyen telepítve az iTunes (iPhone 2G, iPhone 4 és iPad Mini miatt kerestem már).
iPod-nál ez talán akkor lehetséges, ha az adott változatra telepíthető a Rockbox (ami egy alternatív firmware tulajdonképpen, a gyári mellé telepíthető, az is megmarad, bekapcsolás után kiválaszthatod, hogy melyik induljon). Ha a Rockbox fut rajta, akkor elvileg teljesen normális mass storage módban láthatja a PC és lehet rá zenéket másolni. Nem tudom, hogy ez az iPod Nano 5. generáció esetében kivitelezhető-e.
-
Volna egy Winamp -os problémám, induláskor mindig megnyítja ezt a "Médiatár" ablakot, ezt hogyan lehetne kikapcsolni ? /látom nem igen aktív ez a téma így máshol is felteszem kérdésem/

/sorry ha épp a "fáradt gőzös" részbe kellett volna feltenni, de Winamp topikba is feltettem és az nem igen mondható aktívnak, ezért jöttem ide/

L
-
-
törölt tag
sziasztok
Ingyenes ipod to PC transfer progit keresek, ami nem az iTunes, és nem is kell hozzá. Nem tudom, hogy tudtok e esetleg segíteni?ipod nano 5th gen
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Megvan a megoldás, ha valakit érdekelne:
be kellett mennem az IPv4-es kapcsolat Speciális tulajdonságai közé, és kijavítani a Default Gateway-t 192.168.100.0-ról 192.168.1.1-re és azonnal el is tűnt az Unidentified Public Network kapcsolatom. Azt nem tudom, hogy honnan vette a rossz címet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple MacBook Air 15" M2 (2023) 8GB / 256GB asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor?

Mit csináljak?