Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic V2 - origami
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
ismét lenne egy nehéz kérdésem. olyan napszemüveg márkát,nevet vagy vmi keresek ami John Lennon stílusú de nem kör alakú hanem kicsit oválos.
-
Csabee.
nagyúr
Üdv! Van egy Chrome-os problémám. Bár lehet adobe a hibás.
Lényegében az a problémám, hogy ha egy pdf-et megnyitok a chrome-ban, akkor szépen megnyitja. Ha rámegyek a nyomtatásra, akkor nem tölti be az előnézetet..hiába várok sokáig, nem tölti be, és nyomtatni sem nyomtat. Mitől lehet ez?! Egyik napról a másikra csinálta, és több gépen egyszerre. -
Golfi19
csendes tag
Most kapcsolnam be a laptopom,de nem indul el. Vagyis a gombok vilagitanak,a kijelzo vilagitasa megy,de a hatter fekete. Mit csinaljak most?
-
vinikorn
aktív tag
Lehet hallani infókat arró hogy milyen telefon és internet tarifák lesznek az új állami mobilszolgáltatónál?
-
ZeroCaptan
tag
Na, megint itt vagyok, problémám a régi, eddig lusta voltam vele foglalkozni, van két ilyenem meg egy Thomson 70 cm 100 hz sima tévém, vettem a boxhoz egy sima 2 végű fehér kábelt a set top box antenna kimenetére rákötöttem a másikat meg a tévé hátuljába, és semmit nem érzékel, a távirányító sem viszi a tévét, csak ki-be kapcsolni lehet.
Ilyen kábelt kellett volna vennem a tévéhez? Még kicserélhetem. Ha nem akkor valaki linkeljen már egy olyat amivel működni fog mert kezd felidegesíteni a téma (úgy látom van ilyen bemenet is a boxon, de az antenna kimenetes is volt...)
http://www.edigital.hu/Euro-SCART_kabel_csatlakozo/Hama_ECO_Scart-Scart_21_poluson_15m_kabel-p40754.htmlIlyeneim vannak:
http://www.edigital.hu/TV_antenna_digitalis_vevo/Seltronic_HT-307_MPEG4_DVB-T_vevo_keszulek-p273953.html
http://www.edigital.hu/Szobaantenna/Thomson__ANT1410_analog/DVB--T_szobaantenna-p78588.html -
pr1mzejEE
addikt
Sziasztok!
(remélem ide is jó a kérdés)
Szóval, 2 hete nincs gépem, mert egyszerűen nem indul. És hogy miért? Csakúgy, legalábbis ez az érzése az embernek, hiszen 2 hete szerdán alvó állapotba raktam és ilyenkor elég egy gombnyomás, kattintás, hogy induljon a gép, de nem indult sehogy..
Szétszedtem darabjaira a gépet, kitakarítottam (reménykedtem hogy hátha), de sehogy sem volt jó, átvittem haverhoz, teszteltem a tápot a vga-t, amik tökéletesen működtek. Proci, ram, alaplap nem lett letesztelve, de gyanítom, hogy az alaplap kivételével tökéletesek.Csináltam olyat, hogy kiszedtem a gépházból a gépet és kivittem a konyhába, és sikerült elindítani, de nagyon véletlen. Nem volt bedugva a winyo, vga, szóval le kellett állítani a gépet és vissza kellett raknom a cuccokat, de aztán megint lelombozódtam, mert sokadjára sem indult. Utána összeraktam a gépet (viszont a winyót megint elfelejtettem) és elindult, de megint le kellett állítani a gépet és utána azóta se indult el (kb másfél hete volt ez). Szóval 2 hét alatt kétszer indult el a gép.
Aztán 3-4 napja lettem figyelmes arra, hogy ha a tápcsatit, amit az alaplapra kell dugni, furcsán szinte csak épphogy hozzá érintem a kis alaplapi csatlakozóhoz, megdöntve, akkor a ventilátorok felpörögnek, de nem mindegyik csak a táp, vga, néha a procié és a winyóé is, de maga a gép nem indul el és soha sem egyszerre pörögnek fel csak, ha billentgetem azt a szart. Szikrázni is szokott, ha a jobb oldalára nyomom, azóta nem nagyon erőltetem

Szóval, mintha valami érintkezős problémája lenne.. Iszonyatosan idegesítő, mert mint sokunknak a gép fontos szerepet játszik az életemben. Rengeteg dolgot ezen keresztül intézek, stb..Esetleg, ha valaki tudna valamit, azt megköszönném..
ui.: szerintem nem összekapcsolható a winyóval a dolog, mert azóta úgy is próbáltam, de semmi..gép: giga ga-ma790xt-ud4p, phII x4 955 3.2, 4850, kingston hyperx ddr3 2x2, samsung hd502hj, chieftec ctg-500-80p
-
nyunyu
félisten
Ez nem annyira oreg konfig, Socket 775 prociknal sem a leeges, sem a sarkazas nem all fent.
Viszont ahhoz eleg oreg, hogy mar lejart a 3 ev garija a lapnak.
PC speakert dugtal a lapra? Sipol valamit?
BTW, mindket tapcsati ra van dugva a lapra?
Mind a 24 tus (esetleg 20, ha regi a tapod) ATX-nek, mind a negy tus ATX12V-nek rajta kell lennie, utobbi biztositja a processzor eteteset, nelkule nem kapcsol be a gep. -
vilmaboy
őstag
foxconn ls-36 alaplap létezik még a boltok polcain?
-
DieHard
senior tag
Wayteq n800 ra keresek tükröződésmentes fóliát. Normális áron. Most indulok kifelé Érdre. Átvenném 1 órán belül 205250424. Köszi, üdv!
-
nyunyu
félisten
Milyen lehet a baj, ha a tápegység bekapcsolásakor, rögtön pörög a processzor ventilátora?
Egyaltalan milyen geprol van szo?
Regi processzorok meg igenis tonkre tudtak menni, ha nem volt elegseges a hutesuk.
De Intel kb. a P3, Amd az Athlon64 ota azonnal lekapcsolja a procit, ha tulmelegszik.Plusz a sapka nelkuli procikat (P3 Coppermine, Athlon, AthlonXP) el lehetett torni, ha ferden raktad ra a hutot.
-
Goldmen75
őstag
Ha az alaplap le se csippan akkor meg egyértelmű...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, ha ugyanúgy elindul a lap, akkor gyanús, hogy valahol zárlat van, főként úgy is, ha nincs is házban a lap, és úgyis bekapcsol.
Max érdemes lenne szerezni bármi féle lapot, és megpróbálni azzal is.
Még 1 apróság, másik tápnál másik tápkábelt is próbáltál? Még azt esetleg érdemes lenne megpróbálni.
-
HoaryFox
őstag
Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ASUS K53U gépemben AMD Brazos C-50 APU van és annak ugyebár HD6250 GPU-ja van, de a CCC HD6310-nek látja.
AIDA64-ben megnéztem, minden jellemzője (GPU sebesség, memória sebesség) a HD6250-é...Lehet hülyeség meg szőrszálhasogatás, de érdekel mitől van ez

-
jozsi252
veterán
válasz
Funthomi
üzenetére
Akkor 1 lehetőség van. Nemvolt mostanában fesz ingadozás? Vagy villámcsapás a közelbe, amiből esetleg egy kcsit tiis kaptatok?
Bár ha ennyi dolgot kizártál akkor aztmondom hogy 80% hogy alaplap. Procik nagyon ritkán halnak meg szinte szökőévente ha 1-2 db
GPU nemhinném hogy csinálna ilyet. Szóval valószinű hogy az alaplapnak az energiagazdálkodásért felelős részével lehet valami.Mármint nem magába a szoftverbe gépen, hanem az alaplapra integrált management sérülhetett, vagy romolhatott el, vagy netán kapott egy kicsivel több feszt - - > villámcsapás pl.
-
pocokxx
Közösségépítő
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Régebben volt egy olyan kérdésem, h miért indulhatott el a gépem magától. Mindent, amit ott írtatok (Wake up on LAN és hasonló felébresztési dolgokat) kikapcsoltam. Éjszakára áramtalanítottam a gépet, azonban ma olyat produkált, miután kapott áramot a gép, magától bekapcsolt és egy ideig ment és legtöbbször Windows elindítása előtt leállt, majd ismét bekapcs és ment ez a folyamat párszor. Most ugyan itt vagyok, de nekem alaplap gyanús v vmi kontakt hiba gyanús a történet.
Szerintetek? Mit nézhetnék még, mit tehetnék a probléma kiderítésére, mielőtt a csere lenne aktuális?
Köszönöm a hozzászólásokat! -
Goldmen75
őstag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Nekünk pl van rajta olyan funkció, hogy tablettás, ergo más nem kell bele csak a spéci tabletta. Gondolom só azé van az alján?!
-
Pekkk
aktív tag
Sziasztok!
Milyen lehet a baj, ha a tápegység bekapcsolásakor, rögtön pörög a processzor ventilátora?
Semmi nem történik, hiába nyomkodom a reset vagy power gombot.Előre is köszi!
-
madmaxxx
senior tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Lehetséges, hogy elég, bár azért legközelebb ne felejts el semmit sem bepakolni a mosogatógépbe.

-
haromegesz14
senior tag
Mennyire végeztetek most felesleges munkát a mosogatógéppel, ha csak mosogató tablettát raktam bele, de semmi más mosogatószert nem?
Sose használtam még eddig, mindig csak ki-be pakolgattam belőle, de most hogy sokat vagyok egyedül itthon, a lassan már néhol penészedő kajamaradékok helyzetét látva a tányérokon rá vettem magam, hogy elmosatom őket a géppel, viszont a kézikönyvben csak a funkcióit néztem meg, mire meg elindítottam egy tablettával, megtaláltam hozzá a mosogatószert is
Persze így hajnali órákban nem akarom felcsörgetni a családtagokat, hogy miként kell használni eme rettenetes gépet. -
tajati
aktív tag
estét
!Nos a kérdésem az lenne hogy, kinéztem egy ilyet ugye ez sattop box egyben és rá lehet kötni a műhold vevőt (láttam hogy van rajta coax) csak az a para
hogy nekem thome sat tv-m van és ahhoz van egy kártya ami a müsör infot tartalmazza, a thome os sattop boxot nagyon utálom, na ugye az előbb említettem ez asus cucc sattop box is egyben. Nem létezik valami dokkoló/átalakitó stb. amivel a thome os kártyát rá kössem és az szolgáljon úgy mint a thome os sat top boxRemélem sikerült le írnom a lényeget.

üdv t.
-
Silentfrog
veterán
A te géped idle modban 1 merevlemezzel kb 80 wattot fogyaszt.
Tehát 8 ora alatt kb 30 forintot fogyaszt kikapcsolt monitorral.Egyébként érdemes játszani a feszültségekkel és az orajelelekkel ,mert az én x 4 925 phenomom 15-18 wattal megy kevesebb árammal 0.875 volton 1300 mhz orajellel idke modban/éjszaka/ A normális 2800 mhz és 1.3 volt.
-
Cucuska2
addikt
Üdv az uraknak!
Az lenne a problémám, hogy van egy netbook, hátulján OEM matrica, hogy Windows 7 Starter SNPC OA - és a probléma az, hogy az MSDN-es W7 Starter SP1 nem eszi meg a kulcsot. Mi a teendő? Ez valami speciális kulcs? -
Lmh
őstag
gyufa, józsi, pista köszönöm szépen! Ez így tényleg rendkívül meggyőző

Talán hazudtam is, mert lassan készülök leválni a szülőkről és érdekelnek lassan a rezsi gondjai
Akkor még egy apróság ( bár ez kétlem, hogy a komoly dolgozó életben is előfordulna, nem úgy, mint most. Szóval ez már tényleg kíváncsiság) : Hogyan változna ez, ha a napi 6 órás feszített tempóhoz hozzáveszünk még mondjuk 8 óra alapjáratot. Sőt, pontosabban az érdekelne - ne köntörfalazzunk -,hogy mennyire vagyok szemét energiafaló, amikor úgy alszom el, hogy a gépen zenét vagy rádiót hallgatok vagy filmet nézek és lusta vagyok kikapcsolni a gépet vagy mondjuk töltök valamit alvás közben. Tehát tök alapon megy a gép, monitorokat kikapcsolom. Ilyenkor mennyire vesznek vissza a hardvereim, hogy megfeleljenek az eu-s elvárásoknak XD
Számoljunk erre tehát kb 8 órát, annál többet nem fogok aludni szerintem.
Köszönöm előre, utólag nem spammelek ;-) -
Silentfrog
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem is tudtam,hogy van olyan nevű topik.

Majd megkeresem!

-
Gyufaaa
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Minden megeshet. Létezhet, persze.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Igen. A Házi barkács topikban volt már róla szó pl többször.
mp
-
Most feltettem egy LAN Drivert az Asus honlapjáról azon belül az én lapomnak valót.
Letöltöttem 2db 700mb os filmet gond nélkül leszedte.Nincs semmi baja.
Létezik hogy akkor ez volt a "hiba"?
Majd még tesztelgetem és írok.
Jó hogy akkor nem kell hozzá venni semmit. -
-
jozsi252
veterán
-
Silentfrog
veterán
Ilyesmit mert már valaki csinálni?
Nem mertem,meg nem tudom milyen ásványi olaj lene a jó a célra.

-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Puszta kíváncsiság: Az adatlapomon található konfig tegyük fel, hogy napi 6 órát pörög maxon, vmi húzós játék alatt. Ez kb hány ft-tal terheli a villanyszámlát 1 hét vagy 1 hónap alatt? ( mind1 melyiket mondjátok, az utána levő bonyolult matematikai műveleteket már le tudom vezetni
)
-
megint én
őstag
Próbáltam már letiltani a többit, de nem müxik, próbáltam leszedni a giga honlapjáról a legfrissebbet, de szintén semmi. És a vidi is megáll, és valamiért kivétel nélkül 11sec. Ez nagyon fura, miért 11secig bírja? Megtelik valami a RAMban? (amúgy gtx560, p55a ud3, és muskin1600 4GB kit)
-
megint én
őstag
válasz
madmaxxx
üzenetére
Val szín nem!
És semmit sem tudok csinálni vele, az a baj. Minden normálisnak tűnik, és ott van a realtech. De ez amúgy sem magyarázná meg a 11mp-s vidileállásokat. És azt, mogy totális winreinstallal sem jött helyre! És a Logitech G35 fülesem, aminek saját hangkarija van, az sem tud lejátszani hangot. Szóval valami para van. -
-
megint én
őstag
Sziasztok!
PLS HELP!
Újraraktam az egész gépet, de nem javult meg a problémám, ami a következő:
Megy bármilyen youtube vidi, és 11 másodperc után leáll. Ami minden esetben 11 sec. Akkor is, ha bele tekerek!!!
Ráadásul nem volt hangja a youtube-nak. Most újraraktam a win-t, és most hiába raktam föl a gyártó honlapjáról a realtech-es drivert, azt írja, hogy a windows nem tud hangot lejátszani, mert nincs ezköz!!!
Egyszerüen nem tudom mi lehet a probléma oka, most próbálok BIOS-t frissíteni, de 99%, h nem fog segíteni. És hibajavításra is nyomtam, de az sem tudta megoldani. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Hát akkor ott a sticky notes a kellékekben.

-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Én Rainlendart használtam ilyen célra.
-
jozsi252
veterán
válasz
crysis 2011
üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Linkeltem egy megoldást! Próbáld ki!

-
madmaxxx
senior tag
válasz
crysis 2011
üzenetére
Talán itt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Xp, Win7?
Ha Win7, akkor szerintem ez a legegyszerűbb erre a célra.

-
crysis 2011
aktív tag
PLAYSTATION 3 kérdéseket hol tudom feltenni?

-
nyunyu
félisten
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Elsore: Outlook naptara?
-
Stalker-2572
veterán
Olyan programot keresek, ami emlékeztetőként működik és a háttérben fut.
Illetve egy olyat, amivel napi teendőket tudok felírni egy virutális cetlire és kitenni a desktopra.
Thx!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Linux kezdőknek
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- alza vélemények - tapasztalatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LG LCD és LED TV-k
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
))

GPU nemhinném hogy csinálna ilyet. Szóval valószinű hogy az alaplapnak az energiagazdálkodásért felelős részével lehet valami.
...