- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smish
tag
Most hogy olvasgattam a témában, lehet ez lesz a gondom hogy af-c módot kellene használnom.
Meg átolvastam mélyebben a magyar nyelvűt a neten, van egy jó pár finom hangolási lehetőség.
Majd kísérletezem vele, mert amúgy nagyon szuper az élesség amikor eltalálja a fókuszpontot. -
-
Smish
tag
Ismerem, persze. A közelit úgy értem hogy 5-7 méterre.
Ilyenkor lerekeszelem 8-10 közé, vagy szűkebbre, attól függ mekkora a téma.
De lerekeszelve is a téma mögött élesedik, úgy vettem észre. hiába keretezi be a madár szemét.
Ha távol van, mondjuk 30-100 méter között valahol, akkor f10-nél nem nagyon szoktam szűkebbre venni, ha kicsi a téma, maradok 6,3-on, úgyis valamekkora képkivágás lesz.
De hiába jelöli az állatot, nagyon sokszor nem lesz éles teljesen, míg mögötte a talaj, a bokrok igen.Ezeken a képeken látszik hogy az éles tartomány közepe valahol az állaton van.
Nekem nem ilyenek a képek, hanem az állat kezd kiesni az éles tartományból a fényképezőgép felé. -
Smish
tag
Sziasztok!
Sony a6700 + Sony 200-600 kombóra cseréltem a régi a6000 + Tamron 150-500-at.
Csak lelkes fotós vagyok, nem profi így a véleményeteket szeretném kérni egy problémámmal kapcsolatban.Azt vettem észre hogy témakövető módban az éles tartományt nagyon eltolja hátrafelé a gép. De ezt csak ennél az obinál csinálja, a fix Sigma obijaimnál nem vettem észre.
Pl 600 mm-en fotózva, ha egy madár közel van, ráfókuszál a szemére, de előtte 1-2 centivel már kezd életlen lenni, míg mögötte, ha van mihez viszonyítani, élesebb.Ha messze van a téma, ez fokozottabban megjelenik.
10-ből 5-6 képen a téma életlen, vagy csak részben éles, hiába keretezi be pl egy őz szemét, míg az állat mögött 1-2 méteren éles a növényzet.Egyelőre nem találtam erre megoldást, hátha van tippetek.
Én csinálok valamit rosszul? A gépen friss a szoftver.
Jellemző beállításaim vadfotózásnál:
af-s, teljes képmezős fénymérés és fókuszálás, manuális rekesz és záridő, auto iso, téma felismerés madárra és egyéb állatra.
A követésnél az állat szeme van a legmagasabb fokozatra állítva.Elég idegesítő, amikor rászánok pár órát madarazni, erre a képek jelentős része nem használható.
Köszönöm előre is!
-
Smish
tag
válasz
Balinov #30985 üzenetére
Ez egy igen jó tippnek tűnik
Keresgéltem a témában és külföldi oldalakon találtam több tesztet is róla,
egyértelműen a legjobb kompakt búvár kamerának hozzák ki.
Találtam teszt képeket is az olympus-hoz is meg a panához is.
Hát a panasonic elég csalódás lenne ezek alapján. Nagyon zajosak a képei.
Nekem egyértelműen az olympus képei tetszenek jobban.
Csak ez már 140-ről indul sajnos.
[link] Olypus
[link] Panasonic
Szerintetek megéri a felárat? -
Smish
tag
Köszi a válaszokat. Tavaly nyáron egy ulefon strapatelefonnal próbálkoztam. A hangszórója teljesen tönkrement, valamint víz alatti fényképezéshez használhatatlan volt. Max videót tudtam vele rögzíteni, de azt is el kellett indítani már a felszínen.
De maga a viz alatti videózás, fotózás így is meg fogott.
Valószínüleg a Panasonic ft7 lessz a nyerő, találtam róla most magyar tesztet is, egy jó középútnak tűnik. -
Smish
tag
Sziasztok!
Vizálló fényképezőt szeretnék venni, csak nem tudom mennyire használhatók ezek.
Három típus van jelenleg ami elérhető, árban nagy a szórás. Fuji xp140, Pana ft-7 és Nikon W300. Mennyire bírják a sós vizet és úgy álltalában teljesítik amit ígérnek?
Szabad tüdős úszkáláshoz szeretném használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest