- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
szazbolha #34422 üzenetére
Nem érdemes, csak ilyen hülyék fognak írogatni, éppen ezt mondom. Próbaképpen megnyomkodtam a linkjeit amit adott, hogy megnézzem mostanában mivel fosztják ki a júzereket. Nem is egészen értem, elsőre nem kér bankkártya számot meg semmit és erőből kibaszott ostobának kell lenni az egészhez, hogy hozzáférjenek a cuccaimhoz. Pedig mindent is megvenne, csak pár kattintás. De ezek már benne vannak a céges doksikban, valamivel idén is frissíteni kellene a tananyagokat. Ami persze senkit nem érdekel
-
Jahno
veterán
válasz
anikoonikoo #34419 üzenetére
Irfanview: [link]
Ez alapján tudsz keresni, meg sima leírásnak Irfanview watermark és kész.
-
Jahno
veterán
válasz
csabyka666 #34416 üzenetére
Vannak végletek, de 1 lámpa kevés lesz és szerintem ezzel sem lesz sokkal előbbre, mint amit mutattam negyed ennyiért.
Aztán van így:
Meg így: -
Jahno
veterán
válasz
csabyka666 #34408 üzenetére
"Biztos láttatok már hirdetéseket, gyakran csapnivaló, igénytelen, homályos, kiégett."
Láttunk, és becsülöm is, hogy ennyit foglalkozol vele. Én nem túlzottan :-D Viszont volt ismerős aki komolyan vette, Jófogásról rendre kibaszták, mert túl jó képeket csinált és biztos netről töltötte, nem a termékről készült.
Retró PCs csoportban minden is van, múltkor egy laptopról 8+ kép volt és nem ismertem fel a típusát. Félelmetes dolgok vannak, de néha ha műszakilag jó is a kép olyan béna az illető, hogy pont a cikkszáma meg a hasonlók maradnak le, bááááá.....
Aztán így is elszórakoztam idehaza az aprólékokkal 5 órát, mert fotó, körbevág, leírás, áááááá.
Ennek ennyi elég, rózsaszín pléden:
Aztán ma reggel kiraktam piactérre is, rögtön megjelent Tereza, de úgy látszik lefagyasztottam a fordítóját, mert nem válaszol. Lehet írok még valami mókásat, annyi arab ismerőssel ki tudja milyen az élete....
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #34405 üzenetére
Áruházak alig csekély része foglalkozik ilyesmikkel és fejed tetejére is állhatsz, hogy olyan pink legyen a pink, amilyen, úgyis a fostaliga kijelzője fogja eldönteni meg ha az UGGnak kellene katalógust rakná össze, akkor lehet nem itt érdeklődne, más lenne a költségvetés és nem teelfonnal kavarna. Az úgyis meghúzza a színeket, pont nem releváns az egész, hogy majd melléteszi az xrite kártyát és mindent pixelre kiigazít.
-
Jahno
veterán
Lehet majd csinálok tesztet, engem különösebben most nem érdekel meg nem is zavar, a fotósnak mondott kompaktcsövekből viszont elég gyalázatos darabokat sikerült begyűjtenem. Meg persze várni kellett a melegedéssel is.
Igazából ez az oka az utcán is annak, hogy LEDes cucokat telepítettek, elvileg erős a fénye, de mégsem látunk rendesen. Majd néhány év és az evulóció hozzáigazít
-
Jahno
veterán
válasz
gjoco1 #34385 üzenetére
Van egyáltalán A600as? Lehet a sorozatfényképezés gyorsabb, bár akkora eltérés nem szokott lenni, hogy megérezd, de ugye Nikonnál a tükröt is emelgetni kell, sok kis ezredmásodperc meg összeadódik, akár csak a fényméréstől is lehet meg ilyen aprólékoktól, követő fókusz sebességétől meg aztán főleg.
-
Jahno
veterán
válasz
csabyka666 #34382 üzenetére
Tárgysátor lesz az nem softbox.
-
Jahno
veterán
válasz
csabyka666 #34374 üzenetére
E27es LEDet vennék, akár 50-80 wattot is. Annak alapban kicsit diffúz a fénye és jobb a színe.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #34359 üzenetére
"Az FTZ nem tartalmaz lencsetagot, így a fényt nem töri, nem tudja lágyítani. "
Nem olyan egyszerű, mert a legtöbb obi nagyobb képkört tud rajzolni, ami eddig a tükör aknában maradt, most meg eléri szépen az adapter oldalát. Nekem akadt pár képem ami adott adapterrel simán fátylasan be is tudott csillanni. Más ár-érték és kivitel, de régen is szórakoztak közgyűrűkkel, a márkásak belül elég sötétek voltak, van ami matt, a kínai meg csillogó metálfény, amit makrósok gyorsan meg is tákoltak szövet bevonattal.
-
Jahno
veterán
"sokan használnak FTZ-t, és nem nagyon van panasz rá. "
Soknál azt vettem észre, hogy nem tudják mit kellene elvárni egy ilyen szintű cucctól és ha olyan, mint az előző DSLRje, vagy picit jobb akkor az már jó. Másnak meg nem annyira, hogy szélső fókuszpontok nagy része félremegy, vagy adapterrel még néha a fényt is elméri, mert csak. Teljesen mások az összehasonlítási alapok, előzőnél nem volt szemkövetés sem, itt ha csak kicsit jobban működik akkor már elájuknak tőle, holott ez másnak ugye 5 évvel ezelőtt sikerült és azóta csak fejlődött. Felhasználásban is mutattam fent a kevés fényben eskövős képet, amiből sorozat van, más meg lehet közelébe sincs ilyennek, megy az óvodai fotózás vagy a jó ég tudja mik.
Z6 és II közt meg olyan sok idő nem telt el.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #34352 üzenetére
Nekem Godox cuccaim vannak, meg egy csomó más, aztán nem régen jöttem rá, hogy elvileg hobbira sosem használom, csak a szekrényben áll, gyakorlatilag meg egész évben hajtják a haverjaim és cipelik ide-oda, oszt még köszönik jól vannak. Remélem így is marad, mert nem szeretném pótolni. Derítő, nagy fosboxok, esernyők (bár utóbbiból Blazzeo is van) de főleg a 90x20as stripek mennek sokat. 65ös oktám meg Triopo.
X, akinek egész nap megy az termelje csak ki a Profotot meg Lastoliteot, de egyelőre nem kevés portrés, tablófotós, mindenfélés haver használ Godoxot és nem nagyon panaszkodnak. Mikrosat csoda Jinbei nevű szaraira már jobban felhúzom a szemöldököm.
-
Jahno
veterán
Én meg mikor írom, hogy kb. ennyi ér az FTZ adapter és a Z6-II is még egy kicsit kifforatlan gyerekbeteg cucc, akkor mindig megkapom a magamét. Lehet hajtottam volna a 750est, míg rendesen szét nem esik, aztán nagy levegő és körbenézni a piacon, hogy mire versz el egy csomó pénzt.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #34344 üzenetére
Előbb-utóbb kell Sonyt vennem, de ezeket raktam a sor végére. Vakum már akad hozzá, meg úgyis variálok összevissza. Godoxnál azok a tárcsák zűrösek, nekem a LEDes lámpák is akadoznak, de szerintem azért mert nem nagyon használtam. Ha sokat használnám akkor meg lehet azért.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34338 üzenetére
Annyi hátrány van, hogy az akkori autófókuszos meg újabb gépeknek sokkal vackabb és kisebb volt a keresője. A felsőbb kategóriás tükrösöké már jobb, aztán most MILCnél meg ismét könnyebb a szitu, ha gombnyomással belenagyítasz. Bár én manuálisan a tükör aknásat sem tudom használni, tekerhetem bárhova, abban semmi nem változik, szóval marad a skála.
-
Jahno
veterán
válasz
csacsi77 #34330 üzenetére
"Elsőre egy zoom objektívet tartok jobb választásnak, mert"
Egy sima 18-135 mindenes és heló. Aztán majd annyira kézreáll, hogy sok helyre mást nem is érdemes vinni. Én pld. évek óta el vagyok a 14-140 kvázi kitobival általános dolgokra. Aztán időnként mikor nem a sablonos "én most portrézni megyek egy obival" sztori van, hanem beesünk a városba, vagy különböző ismeretlen terepekre, akkor szoktak 3 másodpercenként obit cserélgetni, vagy vakarózni, hogy ez nem adja ki, az sem fér bele. Tudjuk, nem is kell mindent lefényképezni, megjajj lábzoom és hátrébb lehet menni, de nem mindig opció, meg hát ha egyszer ez a mániánk, akkor miért ne fényképezzem le azt és úgy, ahogy szeretném? Hátha sikerül is :-D
Trollkodni meg mindig ér, itt ez az aranyos fám:
Minden létező szögben lefényképeztem ami csak volt nálam és most nem győzöm válogatni, mert akkor legyen hülye lila színű és feketefehér is, de a 7mm-es obi meg a 16mm környéki gyutávok adták ki legjobban és 50mm környékén pont nem működött. Ezek meg olyanok, egy darabig nem tudja valaki, hogy mi hiányzik, vagy miképpen megoldható aztán fostaliga tükrös Canikonra occsó nagylátó 50-60ezresért van, Fujinál csöppet vakartam a fejem, hogy olcsó nincs, egy jobb minőségű sérült darabot 200ezer körül lehet venni használtan. Fához meg majd visszajárok.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34329 üzenetére
No, ez viszont igaz, de én a környékét a kivitel/árra is értettem. Téli akciónál 30%-al drágább volt pont ugyanaz a termék, még lehet van képernyőképem. Fujinon 10-24 horror és nem túl gyakori használtan sem, persze itt lehet elmélkedni, hogy most a TamronSigma az lehet fényerősebb de biztos nem olyan jó minőség ezzel nehéz mit kezdeni és a fenti Sigma Sonyra is most jött ki, a Tamron is éppen csak pár hónapja létezik.
Az viszont jogos, hogy Fotoplusban a 10-18as Sigma most fillérre annyi, mint Sonyra, de már pont elkéstek, ezek miatt számoltam fel a Fuji szettett. Kellene jópár gyutáv/szög, ami nem volt rá vagy irreálisan drágán (150-600 Sigma még jött volna aztán amúgy meg is lennék vele). Van még egy békebeli Canonos Tokina 11-16om, azzal el vagyok mindkét platformon, jelenleg egy kőccsön T1el, aztán majd jön a Sony, azzal is el leszek egy darabig, addig meg kialakul ez a Sigma piac is.
-
Jahno
veterán
válasz
szazbolha #34327 üzenetére
"egy jó fókuszcsökkentő ehhez nem tesz hozzá és nem vesz el érdemben."
És van jó, vagy most akkor olcsó gépet szeretne de már a 300 Eurós Metabones adaptereknél tartunk?
2.8/135-re elsőre lehet szüksége sincs, de majd kiderül, addig szerezzen egy Jupiter 37A-t és barátkozzon önmagával. Vagy a jó ég tudja.
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #34324 üzenetére
Ja, nem vagy bent a csoportban, bár kár ennyire előre rohanni, de Te sejtheted, hogy itt mennyi fény volt. Pontosabban nem volt :-D Aga követte el az expót, logósvízjeles, remélem lophatom a képet bemutató jelleggel. De mikor ilyenbe fut az ember, akkor lehet fejet vakarni. És természetesen ennyi fény volt az egész szertartáson:
Ebből a sorozatból direkt ilyen célokra van egy kivonatunk és akkor lehet fejet vakarni, meg okosakat mondani. -
Jahno
veterán
válasz
Grillo #34324 üzenetére
No igen, nekem itt jött hamar MFTnél a hátrány, mikor hajnali ködös vackok, hosszú zárak, esti égbolt, kell oda minden de már néha a gyutávokkal is gondban vagyok, mert nem férek bele és nem úgy. Aztán míg az ember nem szembesül vele, hogy APSCre egész jó, FFre meg teljesen jó megoldások vannak (nyilván megkérik az árát), akkor koppan nagyot.
Cserébe meg kicsi a gép, bazi olcsón van nagy tele, szóval valamit valamiért.
Ezeket úgyis menet közben tapasztalja meg és nehéz hova tenni, ha nekem erre átlagban a 16mm környéke és alatti gyutávok kellenének, abba pont belefért Sasbércen a kilátó, amiről a többieknek lett képe, nekem 2 dolog miatt nem....
Aztán jönnek azok, mikor nem is portré, mert kimész városba, világítod, akármi, de mikor egy templomban 10-20ezres ISOval kell kavirnyálni határokat feszegetve, gyertyafény keringős dolgok és társaik, akkor megint nem tudsz mit tenni, MFT megdöglik a fenébe.
A 9mm-es torzításmentes occsó obi FFre meg világ pöcke. Már bekedvenceltem, majd mutatom :-P
-
Jahno
veterán
válasz
szazbolha #34320 üzenetére
"Ha esküvői fotós akarnék lenni, akkor sikeres esküvői fotósok honlapját nézegetném. Vannak ott jó fotók. Magyarországon is."
Jó fotók vannak, a sikeresekhez meg nem tudod befizetni. És szerintem annyit nem is érnek. Meg addig el kell jutni és a "sikeresek" vagy hasonlók is sunnyognak rendesen.
-
Jahno
veterán
válasz
adrian94 #34317 üzenetére
Nextfotósok egész jók, de néha változnak, aztán így középhaladóként azért voltak olyan problémák, hogy sírtam vaze. Nem lesz jó megoldás. Nyilvánosan nem is merem írni, abból mindig botrány van.
Én nem helyezkedtem el, 1-2 rendes meló akad mögöttem amit mutogatni is lehet, de nem jellemző. Nem is szeretnék ezzel nyomulni, mert még sok beruházást, marketinget, minden szart is igényel és hülye menyákat, ügyfeleket, lehetetlen követelményeket. Jó ez nekem így, ha van kedvem akkor behúzok valamit és kész, addig meg erősen hobbizok.
Agával közösen csináltunk egy esküvőt, annak még pont itt vannak a képei, ez a teljes átadott anyag amire azt mondom, hogy jó és piacképes lett. Képeink száma kb. fele-fele arányban vannak, aztán EXIFben is ott van minden, nem szeretnéd tudni a felszerelés árát és azt, hogy mi volt a bőröndben, de kb. ezzel lehet hosszabb távon dolgozni és így is hamarosan bővítésre szorul: [link]
Könyvet egyebet sokat, fotós Face csoportokba már sokat összeszedtem így szubjektíven, néha frissítem is, de ez sem egyszerű és éppen most gondolkozom, hogy egy helyre össze kellene kapni a tudásbázisom. Ország melyik felén vagy?
-
Jahno
veterán
válasz
szazbolha #34316 üzenetére
NEX atom jó cucc, de engem zavar, hogy nincs kereső. Pár éve amilyen fruttiért adták, hogy 30-50ezres körül és akkor zajban lekörözte az akkor 3ezer Eurós Olyt, hát ja. Másban persze nem, de hát kinek mi az összehasonlítás alapja :-D
És itt jön az, hogy ha belekap, akkor van rá obi választék, mindenféle, occsó is. Fujis havernak most mutattam, hogy Sonyra kihozott a Sigma egy új 10-18as nagylátót 270ért, akkor már kicsit elkámpicsorodott, hogy Fujira még a környékén sincs semmi, utána a Tamron téli akciós obik a gépére 30%al többe kerültek (ugyanaz az obi, csak bajonett más), Canikonra olyat nem is lehet venni, Nikonra hamarosan kijöhet és így néha 1-2 dolgot egymás mellé teszünk ami úgyis kell, akkor ott vagyunk, hogy vagy hitvita, vagy occsó, vagy megfejthetetlen műszaki feltételek, de Sony ár-értékben is baromi jó és el lesz látva mindennel akár használtban is. Többinek ezekhez bőven évek kellenek és majd meglátjuk. TTartisan makrók, manuál halszemek, egyéb szirszarok már alakulnak, de Sigma/Tamron vonal még erős.
"egy olcsó M42-ről adaptálható Jupiter 44-2" Itt Heliiost szerettél volna írni (:-
-
Jahno
veterán
válasz
adrian94 #34311 üzenetére
Szinte semmit. Baromi nehéz ügy az egész. Ha komolyabban gondolja akkor világ pénze nem elég, aztán jönnek majd azzal, hogy "tanulgatni jó lesz" meg "nem a gép számít", oszt mégsem olyan egyszerű a dolog. Ennek ellenére a kezdő nekilendülők alig 1-2 ezreléke aki tovább is viszi és hajlandó tanulni, foglalkozni vele, meg legalább a gombot nyomogatni.
Kérdés most merre tart, lehet egy okosabb kompakttal kellene küzdeni, hogy valóban érdekli-e, aztán X, ennyibe tán egy GX8 környéki Pana alap kittel lenne a tippem, de csak mert elfogult vagyok :-P Vagy A6000 kit, ami alap Sony, nem mai darab, de lehet rá építkezni. Jó cuccok, nagy és relatív olcsóbb obiválaszték, meg ha véletlenül a fotós csoportomhoz csapódik akkor Sonyból szinte mindenfélét meg tud nézni és kipróbálni, meg az sem hátrány ha fotós sétákon ezt-azt el tud tarhálni.
-
Jahno
veterán
Vezetékes jó, mert nem kell hozzá elem, kiakasztod és tud sorozatot, vezeték nélküli meg alapban késleltetéseket, jóféle B időt kicsit távolabbról is, meg hát időzítős és programozhatós....
Nekem pont ezért van mindenféle, szerencsére a 80D is ha jól tudom sima jackes, az műxik mindennel is.
Ez az alap, legtöbbet használom [link] van vagy négy darab, hogy minden esetre.
Ilyen YouProm van: [link] és megvettem minden vezetéket az összes létező géphez, amit most kezdek felszámolni, mert haveri kör gépparkja egyre homogénebb. Ráadásul ez tud vezetékes is lenni, nem kötelező a vevőt használni.
Meg ilyen, aminél egy kattintással tudsz sorozat, nem sorozat közt kapcsolgatni: [link]
-
Jahno
veterán
" (elvileg) intéz mindent helyettem "
Ezt azért ellenőrizd. Sajátom mindent intéz, néha az ügyfélkapu jelszavát sem tudom és esetleg más beérkezőről is szól, ami nem Rá tartozik, de ez rendes jó arc, önjáró, bekéri amit kell és kész, határidők előtt szól.
Másik meg elfelejtette a cégbírósághoz beküldeni a bevallást, most fél év után homlokomra csaptam, hogy nahát ez nincs meg és éppen napokban várom a levelet, amiben megkapom és nekem kell feltölteni. Előtte a NAVos cuccok sem mentek be, de erre is rá kellett kérdeznem, akkor megkaptam XMLben és oldjam meg magamnak. Szóval vannak különbségek, de hát lehet ezért van kettőjük közt árban kb. 10x szorzó is. Gyárban meg helyben van 135 könyvelő, plusz irgalmatlan sok partnercég és amikor azok partnercégeihez küldenek, hogy találjam ki amihez semmi közöm, az megint jó, szóval láttam én már mindent.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34270 üzenetére
Még nekem is lehet jobbat ajánlani, időnként nem árt és akkor nem neten keresgetek, bár erre pont vannak egész jó és hatékony gyűjtő oldalak. Tavaly majdnem 30 könyvelővel dumáltam, mind hasonló módszertannal szerette volna eladni magát kibe darabszámokkal. Volt aki nem részletezte, majd csak 2. körben lett volna róla szó, de mivel első körben ugyanarra a feltételrendszerre és adathalmazra támaszkodva 14szeres árat mondott, így még azt sem tudtam belegondolni, hogy az olcsóbb az nagyon szar lesz. Lehet ez sem mindegy, hogy egyik fogad X pénzért 357 bizonylatot, másik meg 14szer annyiért akár 500at vagy korlátlant is (:-
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #34267 üzenetére
És nem csak a magánszemélyes nem jelenik meg, de nem mindenki olyan egyszerű, hogy csak adott szolgáltatás van és magánszemélynek számláz, valamint bejövő bizonylatok is vannak ilyen-olyan futamidővel, különböző valutákban fizetek és érkezik, van saját eszközöm és raktárkészlet, eladás, visszáru, folyamatos szolgáltatás, aminek nagy része benne lenne az exportban. Meg nyilván nem véletlenül van a progikban import lehetőség, csak előtte pipálj be 37 mezőt és opciót, aztán etesd meg a kívánt formátumú adathalmazzal, aminél max. azt mondja, hogy error :-D
Meg sem merem kérdezni az irodát, mert végén még kiderül, hogy jó ötlet és ez is nálam köt ki. Éppen elég volt ennyi bérért meg szirszarért felelősséget vállalnom, amit eddig csináltam és nehezen kavarodtam ki belőle.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34266 üzenetére
Nem a gépi számlára mondtam, hanem az exportimportra. Jómagam 25+ éve géppel számlázok, aztán mire végre emailban is befogadták a számlákat akkor nekiláttam leépíteni az egész vállalkozósdit a fenébe. Tavaly éppen más okból kértem ajánlatot könyvelésre, ott sem nagyon erőltette ezt senki, még azok sem akiknek irodájuk sincs és mindent elektromosan dolgoznak fel. Dolgozom pár könyvelőirodának, meg éppen nagyban (ott vannak imporexportok gazdagon, de főleg a helyi rendszerek, bér, szabis felületek meg a fizetéshez kimenő CSV-k miatt) is toszogatok dolgokat csak nem érdemes összekavarni a kettő melót :-)
Egy könyvelő szólt nekem, hogy online lekérdezte és X cégtől iszonyatos mennyiségű számlát lát a NAV odalán, de ezek nincsenek könyvelve. Mondtam, hogy csak a cég nevét használjuk a lehetőséghez és kedvezményhez, aztán ennyi, ne foglalkozzon vele ha bukunk akkor megmondjuk az igazat és kész, nekem bajom nem sok lehet belőle.
-
Jahno
veterán
"Ti is így csináljátok?"
Én nagyon kicsiben nyomom ezeket, de ha igen, akkor:
1. nem adok számlát, megy okosban
2. igen, ha úgy adja ki, akkor ógyis egyenként megy a megrendelés, fotózás 1 alkalom, dátum, megjegyzés rovatba meg a nyomatok száma....Én általában szarul állok a papírmunkával, de ha így nekilódulok, akkor teljesen szépen rendben van minden, meg hülye majom vagyok, ott a szülő mailcíme, tudom hány éves a gyerek, úgyis aláírja, hogy a jövőben ezzel meg azzal megkeressem és számlák alapján darabra tudom ki mennyi pénzt hagyott nálam és később meg lehet csipogni egy emaillal, hogy nahát, nahát, nem kell-e fotós éppen most.
Másrészt azért adok számlát, mert teljesen kényelmes az utalás, ha ennyi ügyfél lenne akkor meg bevezetném a kártyás fizetést is.
-
Jahno
veterán
válasz
FerNandor #34248 üzenetére
Kézimunka, felejtsd el. Én Totalkommandóban szoktam csinálni, aztán ha valami nagy mappa egyezőnek néz ki, azt kézzel kigyomlálom, amúgy folyamatosan csinálom a rendet és kész. Mert ha most 3 file ott van, másik könyvtárban még kétszer, akkor melyiket törölje ki? Egyet kompletten úgyis meg kellene hagynod és hiába van erre midnenféle varázslat, egy szoftver nem fogja eldönteni, hogy melyik kell és annak hol a helye.
-
Jahno
veterán
válasz
zeus_2k14 #34242 üzenetére
Háááát, attól függ mi a cél és mi a keret. Úgyis hatan 100 félét fogunk mondani, meg hát valamivel el kell indulni, lehet megint megunod, akkor bukta, van szett ami azért bukta mert nehezen bővíthető. Utca, természet, makró, madárfotózás?
YTon sok van, sőt, mostanában mindenki mindent el szeretne adni és elég nagy a káosz. Egyik kedvenc oldalam meg most alakul át, amit linkelni szoktam, de ha ilyen zár-iso-rekesz megy, akkor lehet nem is kell más elsőre.
-
Jahno
veterán
"És itt jön képbe a stúdiólámpa kérdése. "
Nem kell bonyolítani, meg írta, hogy lámpa alatt fest, de vesz 1-2 ilyen combosabb LED-et, az pont kivilágít mindent is és alapban a búrája miatt diffúz egyenletes fényt kap:
R50 meg egyéb vacak kit helyett előbb vennék valami kitobis régebbi GH Panát, vagy még G7et hasonlót is. 14-42es obi pont elég, ár-értékben jobbat nehéz mondani. -
Jahno
veterán
válasz
zsintai1987 #34237 üzenetére
Lehet páran furán fognak nézni, de biztos egy jobb webkamerát vennék.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34213 üzenetére
Én meg egyszerűen ilyenekkel nem foglalkoznék, amúgy is mókásabban néz ki összecsokizva, ha az én kölköm lenne. Csomó osztályképen kakaó van a kezemben, az olyan. Most meg sör :-D Hajszálakat oldja meg a fodrász és a segéd, ezzel ugyan a múltban már akadt bajom, mert mindenki másképp gondolta. Gyerek érdekesen vázolta fel a koncepciót, mi elvileg azt csináltuk amit kellett volna, van ilyen. De óvodát szerteszét nem retusálnék, meg igazából szinte semmit.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
vihartigris #34185 üzenetére
Látja az a túloldali utcanévtáblát rendesen?
-
Jahno
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #34183 üzenetére
Telefon mire fókuszálna elhasalna. Egy programozott kioldó opció lehet, vagy a gép timelapse módja, csak kérdés pont benne lesz-e az utcanévtábla. Tipikus sikerprojekt amit nem mi találunk ki, de ha agyalunk akkor már drága :-D
Autó akkuról vagy ülés mögé berakott nagyobb akku szivargyújtóról bármennyit elmennek a gépek, gondolom RAW nem kell, JPGből nekem 128/64es kártyára 6-12ezer kijön, de azért az kajálja a zárat rendesen. 2 másodpercenként be is lehet rakni, aztán felőlem menjen 6 órát, de biztos jó ez így?
Inverter csak az akkut szívja, van szivargyújtósabb töltő, webkamerából szintén drága lesz nem fogja bírni sem záridővel, sem semmivel. Legalábbis kisebb sebességnél is takony képeket gyártottam. Akkucsere a legegyszerűbben kihagyható dummyval, desok géphez már az sem kell, megy bele microusb/USB-C közvetlenül.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34176 üzenetére
2. Az nem formázás és egyik cucc sem csinál ilyet, meg akkor is elég érdekes lenne végig várni mire 64 gigát megir
-
Jahno
veterán
válasz
CtiveR #34175 üzenetére
Testdisk. 300 kép meg nem a világ, lehet az előző 3 fotózás is rajta lesz, mert ezek olyanok. Kicsit fapados, de jó a motorja és ingyen van. SanDisk kártyához jár jóféle saját ingyen szoftver is, csak mindenki kidobja a csomagolást. Este meglesem, lehet van még pár 1 évig érvényes kódom.
-
Jahno
veterán
válasz
flash- #34160 üzenetére
Tudja tök én nem nézegetek meg követek senkit, néha bedob valaki valami nevenincs fotóst, többiből van 100ezer, de akad akit néha a sztorik és 1-2 alkotása miatt nézek meg, aztán inkább maradnak az elborult lukkamerás meg hasonló művészek, mert olyan tág a kérdésköröd is, hogy most portré, táj, épület, vagy merre menjünk?
Vagy marad a végére a magam dokumentarista fotója:
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34141 üzenetére
Beleférhet meg nem is, de legjobb lenne megnézni a nyomatot. Lehet nincs is semmi baja, ahogy fentebb emlited.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34140 üzenetére
Utolsó mondatra meg azt írom, hogy okés, nálam ilyen a környezeti fény, más meglesi napon, Teszkós LEDnél vagy halogén alatt kevert fényben. Számít ennyire? Ugyanott vagyunk mint amikor mobilon nem úgy néz ki, mint másik mobilon vagy monitoron. Az is állandó téma, sosem lesz megoldása. Vagy minden kép mellé adunk egy kalibrált petróleumlámpát 1 évre elegendő üzemanyaggal:-)
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34126 üzenetére
"Ha a nyomdának lövése sincs ezekről, akkor ott kell hagyni őket, teljesen komolytalan bohóckodás amit csinálnak."
Nem biztos, nekem teljesen jók is kiestek mikor végigteszteltem a világot, no meg itt az a darabonkénti 20-30x szorzó árban sem biztos, hogy mindegy bír lenni némi vélt vagy valós színhelyességi eltérés miatt.
-
Jahno
veterán
Én nem merek mit mondani. Nincs rendes monitorom, nem is sokat szórakozok vele, egy 12 éves különböző laptopok kijelzőjén szerkesztek szemre, aztán 1-2-X méteres nyomatban látatlanban mindenféle mambójambó nélkül megrendelve is teljesen jól néztek ki a képek. Persze feketefehérnél majdnem mindegy, meg volt olyan feketefehér képem aminél nyomda szólt, hogy van benne egy kis bíboroszöldes folt, azt gyorsan kikértem színesben és FFben is, hogy megnézzem milyen lett. Összességében meg teljesen jól kijöttem a nem éppen túlbonyolítással.
-
Jahno
veterán
válasz
theporcupine #34127 üzenetére
Klasszikus értelemben vett hívás már nincs. Meg úgysem negativot adsz le.
-
Jahno
veterán
"De nincs erre valami szabvány?"
De valamennyire van, mondtam a színprofilt is, meg akad 1-2 arc aki ilyen profilokról egész jó oktatást tart, mert többek közt ezt sem lehet 2 sorban leírni. Hol nyomtattad, nem lehet, hogy ott csúszott el valami és máshol amúgy jó lenne?
Pigmentának van 1-2 tudásanyaga is: [link] itt pld. az adott papírhoz is le tudod tölteni a profilt. Míg bele nem zavarodsz, hogy melyik micsoda
-
Jahno
veterán
" vajon van-e mód rá, hogy "nyomtatásra kész fehéregyensúllyal exportáljon"?"
Röviden? Nem, nem így működik, de tojni rá, teljesen jó sosem lesz. Ha szépet szeretnél, akkor Pigmenta, de az kicsit más kávéház árban, időben és kivitelben is. Ott tudnak adni profilt is a nyomtatáshoz, az a biztos. Az ilyen Sooters/Cewe és a többi az kicsit hullámzó minőség tud lenni, óvodában anyuka meg ennél sokkal rondább dolgokkal sem foglalkozik, el kell engedni ha picit nem színhelyes.
-
Jahno
veterán
válasz
vihartigris #34114 üzenetére
Meglestem, SDXCt még a leírása alapján is támogat, akkor baj már nem lesz belőle.
-
Jahno
veterán
válasz
Kis Tigris #34112 üzenetére
Belerakod kiderül, de szerintem nem. Meg minek.
-
Jahno
veterán
válasz
repvez #34109 üzenetére
Igen, de azért mondtam, hogy nincs, mert nem lesz releváns. Minden témára lesz 100ezer fotó. Tudsz olyat feltölteni naponta 1-2 darabot, amiből ez nincs? Összes fotós oldal, blog és fórum írt ezekről már n+1 oldalt, abból minden kiderül. Most Adobe Stock, iStock, Alamym Pixabay, Unplahs, Depositphotos, éppen ezért van több, mert vagy 20at minimum fejből fel tudok sorolni. Most szerinted mindegyikről leírja valaki az apróbetűset és feltételeket, mikor az oldalakon is le van írva,van ezer+1 gyűjtőoldal az összehasonlításokkal ahol 1-2 éves friss infókat is találsz mindenféle szempontból? Vége meg az lesz, hogy nincs képed, nem piacképes mennyiség/minőség/érdeklődés miatt és évi 2 dollárért szívsz. Esetleg első Google találat egy komplett blog, 87 különböző cikkel, hogyan kezdjünk bele és érdekességgel, nézheted: [link]
-
Jahno
veterán
válasz
fartfun #34104 üzenetére
"Hogyan állítanátok be a világítást, "
Hááát, jól. Nézzél ezer+1 YT videót és rájössz, hogy erre nincs recept. 1-2 általános igazolványfény és tabló fotó meg hasonlókra akad, de itt ha 2 centivel odébb teszed lehet már kitakar mindent a fenébe. El lehet ezzel lenni félnapot simán, nincs rá recept, hogy most az ottani fények függvényében bárki lerajzolja, pontosan mit hova kellene tenni, úgyis minden mindig másképp fog működni.
Világítás mintákból mankónak találsz képet leírással a strobox.com-on, vagy 12 egy tucat Face csoport közül itt szoktam nézelődni:
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34102 üzenetére
Mindig fikáznak valamit én meg a többivel is teljesen jól el vagyok. Sonynak az újabb kitje is bejön, már csak vázat kellene hozzá vennem. 10-15 éves távlatban van azért ŰPentax is, annak is jó cuccai voltak, Canon meg sokszor hozta a szásosat, míg a többi kitobi teljesen jó volt, addig ott arra lehetett használni, hogy kipróbáld a vázat az működik-e :-D
-
Jahno
veterán
Füstgépet 30 éve használok, majdnem mindegy milyet veszel, folyadékon múlik sok, mennyire sűrű. A spray elég gyenge, van egy kis szellő és eltűnik, éppen csak fátylat csinál. Viszont füstgéphez 230 volt kell. Nézel egy átlag használt Beamz vagy bármit, aztán pár deci folyadékkal fél napig tudod nyomni.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34080 üzenetére
Nézne a fene művtöris meg mindenfélét
Aztán persze sosem tudni, ingyenes meg főleg sztrítfotósból itt van egy kósza gyűjtés, bár lenne mit szelektálni rajta de összességében jó anyagok is vannak közte mindenféle szögre, típusra, témára.
Amúgy meg csak csinálni kell és kész csak mikor könyvben olvasom, hogy ezt meg azt csináld, nyomd csípőből, heló, aztán 157szer nyomom csípőből és pont középszarnál is gyengébb esik ki a gépből, akkor azért duzzogok kicsit.
Ja, kutyáson azért alakítottam pár képet 7mm-en:
-
Jahno
veterán
válasz
sarkany92 #34077 üzenetére
Pana GX8as sorozatra nézz rá. Attól függ mi a keret az elég kicsi, occsó a tartalék akku, kis kitobival pont jó neki rontani, vagy a 14-140 nagyobb multifunkcióssal és occsó rá a nagy tele is ha belelendülsz. Képeim 90%a ilyen olcsó 14-140el.keszült, géppel együtt kb. 200+ezer és jó is vagy.
-
Jahno
veterán
Húúú, mindenkinek más lesz. Kelby eléggé alap, de nekem Joe McNally könyvek vannak, mert nagy rajongója vagyok a figurának: [link]
Ingyenes sztrítfotós meg egyébből meg van egy alap szép gyűjtésem akár weben is. Meg minden másból :-D Klasszikusból fotótörténetileg attól függ mi érdekel, van a fényképészet: [link] és hasonló békebeli cucc a portréfényképezés: [link]
Ha általános világnézet és mindenféléről olvasmányosat, akkor hazai írás: [link]
Ha kendácsolás a téma, akkor Baráth Gábor (ahogy minden LR könyv is) [link]
De még biztos jut majd eszembe.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34069 üzenetére
Fileküldésre ott az összes felhő, sima explorer, már a legelső szifonra is voltak helyi webes megoldások, ha csak kicsit féllábasak is, de mennyi képet kell küldeni, milyen gyakran? Icloud ott van alapban, megoszt, link már megy is smsben, mailban, bárhol.
Ha két telefont kell szinkronban tartani, akkor felrakod a Dropboxot, vagy bármit, kijelölöd a fotós mappát és kész is.
Én meg most gyorsan kipróbáltam pár verziót, hogy ne mondjak hülyeséget, de 1-2 csoda szoftvert a júzereknél is látok mikor kábellel vagy wifin összeköti a két telefont és szopolik a csoda 5 dolláros szoftverekkel.
-
Jahno
veterán
válasz
gborisz #34055 üzenetére
Max. a lítium és egyéb fejlettebb dolgokkal szoktak szórakozni, más összetevős akku, más töltő. H betű a gyártó lehet, ami amúgy elég márkás és manapság is drága cucc, mert Nikonnak nincs HL- akkuja.
Ha az a cél, hogy működjön, akkor venni kell egy akkut és töltőt egyben, ez úgyis sokat állt a szekrényben és kuka lehet. Oszt megyen. Egy kicsi kínai alap akkuval 10esből házhoz is jön, max. annyi a szívás, hogy ilyen régebbi cuccokhoz képest egyre kevésbé gyártanak márkásabb utángyártott és tartós akkut :-/
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
" használnak addig, amíg megy, "
Ezt írtam fentebb, nem is használják, meg sok olyan fotós is van akik évek múlva sem értenek összefüggéseket, minimálisat használják a cuccokat, tele van a világ kevés expós cuccokkal, vagy mikor megsaccolják mennyiért lehetne 4-5 év nem használt után eladni, akkor rájönnek, hogy inkább hagyja a polcon és "majd lesz valami".
Ismerős is nem régen írt "szia Jani, el akarom adni a gépem mert nem használom. Nikon D610, hibátlan állapotú, 3037 expo van benne. Segítenél hogy szerinted mennyiért érdemes hirdetni, illetve mennyiért lehetne eladni? (doboz, leírás, töltő, a saját hozzávalóival, semmi extra)? előre is köszi"
Pedig ilyen tele, olyan fényerős obi, lesz majd állványom, fotós túrára megyek Izlandra, ésatöbbi. Akkor is hümmögtem, hozzánk nem nagyon csatlakozott, képet sem sokat láttam a csajtól, közben jött két gyerek és vidéki ház projekt? Nem mertem beszólni, hogy lófasz lesz ebből és nem fényképezés. Aztán ez lett belőle. 10 éves ilyen gépnek meg nem sok értéke lehet, akkor vette újonnan, mikor megjelent. És nem valószínű, hogy a 3ezer expóból 2900 jó képe lett.
Nézegetek fotós csoportokat, baromi sok a hirtelen fellángolás, vesznek valamit aztán meg is állnak ahol vannak. Többi meg nehéz, mivel kezdő csoportokat lesem és van egy csomó erős hobbista haver sok jó cuccal, így elég szélsőségesek lesznek a mintavételeim is.
Saját fotós csoportomban pár ember volt aktív a 4ezer tagból, másik fotózzunk együtt csoport is kihalt, mindig a nem értek rá, nem tudom, jajj most ez van meg amaz van. Egyszer megcsináltam, hogy 3-5 éves legrégebbi tagokra poénból rákérdeztem, világukat nem tudták de most éppen ebben a 3 évben nem nagyon fotóztak. Vannak érdekes csodabogarak is, pld. akik sokat költenek cuccra, cseréli pro obikra meg mindenféle prémiumra, folyton variálnak a szettel aztán elmúlt 2 évben egy konkrét expót sem csinált semmivel. Van itt minden ja.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34035 üzenetére
Ezért mondom mindig a Sonyt. Fenti Nikonos havert is most kérdeztem, hogy miért váltott ha végre összerakott egy jó szettet? Aztán Ő is mondja, hogy obi választék, ár-érték és egyéb miatt. Ráadásul negyedik Sonys lett a fotós csoportunkban, csereszabatos mindenünk. 2 hét múlva megyünk fotós csavarogni vidékre, oda ki kell számolni a cuccot is, hogy mit tudunk vinni és elég jó opció arra, hogy az obik, vakuk, mindenfélék közösek legyenek.
Canon nem tudod mit akar és csak kavar, Sonynál nagy a használt piac és minden is jön rá sorban, Nikon Z még szedegeti össze magát, meglátjuk meddig jut, de E bajonettnek sok év előnye van, az nagyon meglátszik. Én bevittem szervízbe az A7est, 100ast mondtak zárcserére, így inkább kukázom és gyűjtök pár évig egy következő vázra.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest