- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
DrojDtroll #24904 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Szokott itt valaki fotós túrákat szervezni? Vagy van ami ajánlott? Illetve mi a véleményetek ezekről? Illetve olyat is hallottam, hogy profikkal lehet eltolteni egy napot.
-
Speeedfire
félisten
Muerte68 & Balinov: Na, baszki. Erre nem is gondoltam.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Grga_Pitic #24857 üzenetére
Akkor godox.
-
Speeedfire
félisten
Valaki nem is olyan rég linkelt egy kisméretű hordozható studiót. [link]
Nekem is megjött, ki is próbáltam gyorsan. Viszont csak egy irányból vannak ledek, emiatt a teteje túl fényes lett. Ezen lehet valahogy módosítani? Próbáltam a split toneing-el játszani, de nem jött össze.
Esetleg van valami trükk, amivel lehetne rajta javítani? -
Speeedfire
félisten
Valaki használta már ezt a szolgáltatást? 30*20-as képeket szeretnék nyomtatni, viszont elég hülyén van leírva a méret és nem vágom, hogy nekem melyik lenne a jó. A 20-as, vagy a 30-as.
Termékinformáció
Anyag:
eredeti fotópapír
Méret:
20-as, 30-as, 40 x 60 cm, 50 x 75 cm
Ajánlott felbontás:
20-as: 1200 x 1800 Pixel (2 Megapixel)
30-as: 1800 x 2700 Pixel (5 Megapixel)
40 x 60 cm: 2000 x 3000 Pixel (6 Megapixel)
50 x 75 cm: 2500 x 3750 Pixel (9 Megapixel)
Szállítási idő:
5-6 munkanap -
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24586 üzenetére
Tény, hogy az a pana sokkal jobb árban van.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24584 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24581 üzenetére
Persze, egy gombnyomás és már csinálják is amit kell. Eladnak részvényeket, fejlesztenek, amit csak akarsz.
-
Speeedfire
félisten
Lenne egy kép amit szeretnék bekereteztetni, és ajándékba adni. Bp-en hol érdemes szerintetek ilyet készítettetni és millyen méretben? Túl kicsit nem szeretnék, de túl nagyot se. Sima fa-, fémkeretre gondoltam. 40*50 vagy 50*60 méretben? Illetve jó lenn egy helyen, ne kelljen mászkálni sokat.
-
Speeedfire
félisten
Valakinek 46->52 step up ringje eladó? Priviben írjon pls. Remélem ez nem számít hirdetésnek még.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24241 üzenetére
Végül egy Lowepro Nova 4 AW-t vettem itt aprón egy tizesért. Elég tágas, és még ennyi idősen is jó állapotban van. Kap egy takarítást, és mennek is bele az obik.
-
Speeedfire
félisten
Erről mi s vélemény? Egész tágas.
-
Speeedfire
félisten
Muerte68 & total90: Köszi srácok, ki fogom próbálni.
-
Speeedfire
félisten
Ezeken (fb alert!) a képeken levették a csúcsfényeket teljesen és toltak az árnyékon? Valami miatt bejön ez az enyhén fakó stílus. Mintha az összes képe meg lenne mattulva.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24274 üzenetére
Hát az szopacs.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24271 üzenetére
Félreérted. Ez rendes prém, csak Neo-ból van.
-
Speeedfire
félisten
Végül úgy döntöttem, hogy a régi laptop táskámat fogom be erre a célra. Elfér benne kényelmesen minden, még a kisebb derítő lap is. Az obiknak pedig rendeltem neoprém tokot. Aztán majd kiderül, hogy hogyan válik be, meg mik lesznek a konkrét igényeim a táskával kapcsolatban.
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24251 üzenetére
Hát, azt csak az idő tudja megmondani. De első blikkre egész jónak tűnik.
Balinov: Neked mi fér bele a 160W-be, vagy mi miatt lett szűkös? Hosszú ideig szerintem nagyon nem fogok már semmit se venni a jelenlegi szetthez. Egyedül egy fix oly 45 1.8, ami még érdekelhet idővel. -
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24246 üzenetére
Inkább tripod, víz ilyenekre gondolnék pluszba. Vagy amit vettem állvány, derítőlap. Bár ezek már nagyobbak.
Lassú Víz: Ez nagyon tetszik, de nagyon max 10k-t adnék ki a kezemből erre a célra.
Lehet, hogy akkor marad a mostani felállás. A kis táska + hátitáska. -
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24244 üzenetére
Ebben van már hely bőven. Árban kicsit sok, de hátha találok majd olcsóbban.
-
Speeedfire
félisten
válasz
scarabaeus #24242 üzenetére
Nekem is csak így fér el épphogy. A gépen van a kitobi 14-42, és a kis rekeszben pedig a 40-150. De egy szöget nem bírsz oda rakni melléjük, mert annyira tele van és feszül a táska.
-
Speeedfire
félisten
Bővül a csapat, így a kisméterű táska mellé vennék egy nagyobbat is. Sajnos a kicsiben elfér a gép meg max 1-2 obi és kész. Milyen táskát ajánlatnátok az alsó, alsó-közép kategóriából? A lényeg az lenne, hogy kényelmesen elférjen a gép, 2-3 obi, meg apróbb kellékek. Lehet használt és kínai is.
Valami ilyesmim van: -
Speeedfire
félisten
válasz
psycroptic #24202 üzenetére
Lehet, hogy valami német/angol oldalról rendelte. Azért a 30/35 elég közel van egymáshoz. Vagy a 35 az már szállítási költséggel volt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
psycroptic #24200 üzenetére
Az egész szett volt 35 euró és abban minden cucc van és nem egyszeri tisztíási lehetőség.
-
Speeedfire
félisten
Muerte68 & faki_: Köszi srácok.
-
Speeedfire
félisten
Egy patakot szerettem volna ma lefotózni hosszú záridővel, minden esetben kiégett. Próbáltam magasabb rekeszértékkel de úgy is. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rapid136 #24039 üzenetére
A mobil kijelzőt használtam.
Azt mondod, hogy jobb lenne egy gyengébb elemlámpa inkább? Vagy valami vaku?
A vakun agyalgattam, de nekem csak 1 vakum van. De az is csak a gépre szerelhető.
Gondolom van olyan is (heroin árban), ami "rádiós" és bárhova vihetem a vakut a géptől. -
Speeedfire
félisten
válasz
Rapid136 #24037 üzenetére
Full sötét volt a szobában. Szerintem a telefon fénye volt túl sok. Lehet, hogy valami fehér lappal előtte jobb lenne. Kevesebb lenne a fény és nem égne ki hosszú záridő mellett se a kép. Ezen a képen is visszább kellett venni a csúcsfényekből, de még így is látszik, hogy sok.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rapid136 #24035 üzenetére
Ahogy láttam több fajtája is van ennek. Az egyik, hogy több expot csinálnak az adott "alanyról" és minden expoban más-más oldalról/helyról világítják meg. Illetve a másik, amit én is csináltam, hogy 1 expo van és a világítótestet mozgatom az expo alatt teljes sötétségben. Viszont látszik nálam, hogy nem minden oldalról világította meg megfelelően.
Valami ilyesmit kellett volna kapnom.
Viszont olyat is láttam, mint amit te írtál. Viszont ott a fényforrás ívet húz, mint amikor hosszú expoval fotóznak útszakaszt. [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
DrojDtroll #24031 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
DrojDtroll #24026 üzenetére
Mind a kettő ugyan az, csak az egyik raw.
Rapid136: Ha így lenne, akkor sok órát készítenék fényből. -
Speeedfire
félisten
Valaki készített már fotókat "fény festéssel"? Nagyon tetszik a dolog, próbaképp ezt alkottam. Nem lett az igazi, de elsőnek elmegy. Sokszor kiégtek nálam a fények még 6s expo idő alatt is, 8-as rekesz mellett. Lehet túl erős volt a fény neki.
-
Speeedfire
félisten
Köszi, jó kis "teszt". Ezzel válaszoltál az egyel korábbi kérdésemre is.
Viszont hiányoltam a konkzuciót a végéről. Ahogy kivettem, ha egyszerű olcsó megoldás kell, akkor egy teleobjektív is elég lehet. Kicsit jobb, ha van raynox. A legjobb meg ha rendes makró obi van rajta. Viszont ezeket néztem a napokban és elég drágák tudnak lenni.
A kitobis előtétlencsét hiányoltam még, de gondolom nem lett volna sok értelme, amiatt is hagyhatta ki.
Illetve ez a fordított obis megoldás se lehet rossz. -
Speeedfire
félisten
Olvasom, hogy létezik egy fordítógyűrű megoldás makróra. Ez mennyire jó megoldás? Jobb/rosszabb, mint a makró előtét(raynox 250, oly mcon)?
-
Speeedfire
félisten
Magyarok között mely oldalakat, blogokat, yt csatornákat érdemes követni, akiktől el lehet tanulni dolgokat?
-
Speeedfire
félisten
Dr.NX & MrChris: Köszi srácok, akkor ezek szerint lehet onnan is venni. Valóban megfeledkeztem róla, körbe nézek akkor a német és az angol ebay-en is majd.
-
Speeedfire
félisten
Ebay-ről szoktatok venni obikat használtan? Az oly 40-150-et keresem és lényegesen olcsóbb kintről még postával is. Itthon ahogy látom 40k körül megy, kint meg 30k-ból megvan postával együtt. [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24006 üzenetére
Nem is írtam ezt. Egyedül azt írtam, hogy nem szeretnék egyelőre fix obikat. Egyrészt drágák, másrészt hobbi (van még jópár amire locsolom a pénzt), illetve kellene legalább 2db szerintem belőle. Valami 30/50-es.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rapid136 #23997 üzenetére
Fix obim szerintem nem lesz szerintem. Max talán egyszer.
Mindig próbálok más perspektívából is képeket készíteni, több beállítás mellett.Utómunkában max auto dolgokat használom majd lightroom-ban. Régebben sokat ps-eztem, de inkább csak webgrafika szinten, fotók feldolgozásában kevés még a tapasztalat.
Nem veszed el a kedvem.A 9gag-est láttam már, van benne valami. Baxter is azt mondta, hogy "le kell menni" a fotózni kívánt "tárgyhoz".
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #23995 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Lassú Víz #23985 üzenetére
Ezt nem tudom, köszi. Ezentúl figyelek rá, hogy ne legyen 200 alatt és bentmaradni lehetőség szerint 800 alatt.
Késői képekben szeretnék mindenképp előre lépni, mert tetszik a téma.Közelebb vagy távolabb lehet (kell) menni, és használni a zoom-ot vagy objektívet cserélni.
Na ezaz, hogy kezdőknél általában egy obi van, így obi csere nincs, max zoom. Illetve lehet olyan, hogy fix helyen állok és nem tudok közelebb menni. Pl víz van előttem, vagy kilátón vagyok.
jjeahh: Mindenkinek más a preferenciája.
Balinov: Igyekszem a 200-at tartani, és F8 alatt maradni. Ha jól értem, akkor nálam a 14-42mm 3.5-5.6 obival 14mm-en max F5.5 és 42mm-en pedig F7.6? Mi van akkor, ha kevés a mélység még így is? Ha feljebb megyek, akkor az élességből fogok veszteni?
Szerk.: Nem teljesen írtam jól, de a lényeget leszűrtem eszerint. Ha hihetek a cikknek, akkor az én obim sweet spot-ja F7-F10. Amúgy én pont azt vártam volna, hogy akkor éles(ebb) a kép, amikor a legszélesebb a blende. Tehát 3.5 vagy 5.6.Évek óta bele akartam vágni a fotózásba, de valahogy mindig sajánlam rá a pénzt, vagy másra kellett. Így most névnapomra megleptem magam vele.
Emiatt is akarok tanulni, fejlődni. Főleg, hogy ha hazamegyek hétvégén, akkor a bakonyban elég sok látnivaló van, amit meg lehetne örökíteni.
Flick-re max azokat akarom, amik normálisabbak és utómunka is volt velük. Szerintem majd onedrive-ra pakolom őket, ott van exif és 40GB-os a tárhelyem. Még a raw is felmehet.Igen, ezen is van ilyen. Viszont a legtöbb esetben előre állítom be a fókuszt, mert szeret a gép különböző pontokat befókuszálni. Így átállítottam fix középre, hogy honnan veheti.
Rapid136: Erről a témáról ez a vidi volt a legjobb számomra, érthetően elmagyarázta.Miért baj az, hogy 5 perc?
--------------------
A mai napon vettem egy Hama Star 700 EF állványt a meglévő kis gorillapod mellé. Kezdetnek jó lesz szerintem. Bár nem egy nagy eresztés, de az áráért (4k) szerintem kiváló.
-
Speeedfire
félisten
válasz
jjeahh #23982 üzenetére
5 perc? Az igen, majd valami gyorstalpalót dobhatsz fel róla.
Wow, ennyivel jobbak lennének a mai obik?
Rapid136:
A rekesz/mélységélesség, záridő, gyujtótávolság és iso ezek mind csak eszközök hogy az elképzelt képet megvalósítsd. Mindig a kép (és a fény) függvényében kell az optimális értékeket megválasztani.
A legtöbb helyen úgy mondják/írják, hogy a valóságban a gyújtótáv, távolság már adott. Így a maradék 3-al lehet csak játszani. Érdekes a kör, háromszög hasonlatod. Szinte mindeütt ez köszön vissza. -
Speeedfire
félisten
válasz
Terapeuta #23978 üzenetére
Lehet, hogy akkor csak nagyon belezoomoltam, de nekem valahogy azok jonnak tűntek.
jjeahh: Pedig ez is tök élesnek tűnik számomra, vagy ez is több órás ps munka volt?
Már most is félmanuál/manuál módban próbálkozok. A raw eddig is be volt kapcsolva, az összes kép megvan raw-ban is. Viszont régi ps cs5 van nekem, ami nem ismeri ezt a formátumot és előtte még át kellene konvertálni dng-re...szóval. Meg max akkor akarok ps-ezni, ha tényleg értékelhető kép van, és érdemes foglalkozni vele.
Rapid136: Lehet rosszul tudom, de a "cél" nem az, hogy minél alacsonyabb iso mellett, széles blende-vel készítsük a képeket? Kivéve, ha olyan a kép, mert akkor a szűk blende kell, de akkor meg a záridő lesz magasabb, vagy az iso. -
Speeedfire
félisten
válasz
jjeahh #23973 üzenetére
Nagyon tetszenek a kutyás képeid.
Lehet, hogy gyengébb a szenzora, de ahogy látom fix obikkal dolgozol.
Mindegyis, majd csak sikerült kihozni belőle szép képeket is. Én egyedül a teszteket (pl ez) nem értem, hogy még iAuto módban is szép, éles képeket lőttek vele, mindenféle beállítás nélkül.
Rapid136: Nyílván költői túlzás volt, nem kell szó szerint érteni.
Lassú Víz: Nincs iphone-om, kb 5x többe kerülne, mint ez a gép, amit vettem.
Az iso értéket a gép állította be a szerint, hogy milyen blende és záridőt állítottam be neki. Mit takar az, hogy alapérzékenysége?100-25600 között lehet manuálisan beállítani.
Amúgy ez a kép csak tesztelgetés volt, lőttem vele kb 10-et, különféle beállítás mellett.
Azt most hagyjuk, hogy lapos vagy akármilyen a kép. Tetszett a felhő és le akartam fotózni.
Nagyon tetszenek a késői órákban készült képek.
Terapeuta: A dropbox sajnos nem mutatja az exif infókat. Valamikor du. 7 körül készülhetett a kép. Alapvetően autómata módban van a fókusz, próbáltam már a manuálisat is, de ha elég közel van valami, akkor nem tudok rendesen rázoom-olni, mert túl közel hozza a kijelzőn és nem látom rendesen.
Egyedül a kövirózsánál éreztem, hogy igazán éles a kép. -
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #23968 üzenetére
Ennyire nem fogok/akarok belemászni a dolog. Meg nem is fogom mindig magamnál hordani a képet. Viszont el akarok adni valamit, kirándulás stb jól jönne, ha rendes képeket csinálni. De egyelőre ez hiú ábrándnak látszik és egy iphone szebb képeket lő.
jjeahh: A beállításokat értem, meg probálkozok is. De, hogy semmilyen módban nem tudok egy rendes képet lőni az már kezd kicsit fusztrálni. Vagy valami szar a géppel, vagy tényleg ennyire béna vagyok és nem nekem való ez. Most is lőttem párat, de egy kaputelefon jobbakat csinál... -
Speeedfire
félisten
válasz
jjeahh #23964 üzenetére
Én is így értettem.
Bár lehet hülyeséget írok, de alapvetően ugye a kicsi rekesz érték a cél a nagyobb fény miatt. A nagyobb rekesz érték pedig a mélység miatt kellhet, de akkor pedig nagyobb záridő kell. Illetve ezek befolyásolják az iso-t is. Teljes fogalomzavar nincs, csak sok mindent elméletben tapasztaltam meg eddig.Köszi, ezekkel eljátszogatok.
Terapeuta: Van raw is, úgy állítottam be, hogy mentse a raw és a jpg képet is. Mondjuk nem tudom,hogy raw-ban az eredeti méret van-e.
Ezek közül melyeket érdemes olvasni első körben? Vélhetőleg a digitális fotós 1/2 lenne az.
philoxenia: Ezek a natgeo könyvek egész jónak tűnnek, felveszek őket a listára.
Én elsősorban a minőséget szeretném elérni, amit itt valamelyik nap is linkeltek nekem az durva. A képem a kanyarban sincsenek.
Nyílván az, hogy milyen koncepció, fények, időzítés stb kell azt csak sok idő múlva tudom elsajátítani. Egyelőre csak tiszta, éles képeket akarok elérni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Terapeuta #23961 üzenetére
Ezt nem tudom sajnos. Tegnap viszont default-ra állítottam mindent és egyesével néztem végig. Most biztos, hogy a legnagyobb 4:3-as van beállítva fine opcióval.
jjeahh: Ezeket meg fogom nézni.Könyvtipp?
Mondjuk ezekre nem is emlékszem, hogy be tudnám állítani valahol.- állítsd be a szaturációt, kontrasztot úgy, ahogy neked tetszik
- állítsd be a jpeg tömörítését
- állítsd be a zajszűrést, pl. első körben vedd vissza teljesen, majd tologasd felfele úgy, hogy minden fokozatban lősz egy tesztképetAmúgy én a félautómatának örülnék a legjobban, ha működne. Ha nem megy, akkor lehet cserélem a gépet egy butább bridge-re.
-
Speeedfire
félisten
Szokott bp-en fotós tali lenni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Balinov #23917 üzenetére
Hát, most már mindegy. Maradt az átalakítós megoldás.
Van a telefonban egy 64-es, az akciókamerában egy 32-es, meg egy dedikált 32-es lesz a gépben. Előbb fog az akku elfogyni, minthogy valamelyik megadja magát.Amúgy valóban plusz egy hibalehetőség, de azért ezek csak bírják. Igazából csak egy műanyag keret, amiben vezeték van.
-
Speeedfire
félisten
Oly pl6-osba akarok venni sd kártyát, jelenleg az akció kamerából raktam bele egy 32GB microSDHC Samsung EVO+ U1 (MB-MC32DA/EU) kártyát, nem volt vele gond. Mehet bele ugyan ez, vagy vegyek inkább másikat helyette? [link] Szerintem a 32GB-os elég lesz, sima jpg-ből rengeteg fél rá, de raw-ban is kb ~2000.
-
Speeedfire
félisten
válasz
ClintEastwoo #8573 üzenetére
Már miért lett volna az? Nagy valószínűséggel meghal 30k körül a zár ezekben a gépekben. Ha szerencsés az illető akkor 60k fölött is megy.
Veszek egy gépet 60-70k körül, majd behal a zár és 40k a javítása??? Szerintem egyáltalán nem abszurd. Ha tényleg tudod pénzt gyűjteni akkor oké egy canon 30d obikit-tel. De ez kb 90k körül mozog... Most meg csak 30-40k van rá.Az esetek többségében a tartósságra törekszek, illetve hogy best buy legyen az.
-
Speeedfire
félisten
válasz
ClintEastwoo #8571 üzenetére
Némi szarkazmust vélek felfedni a szavaidban.....
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
ClintEastwoo #8560 üzenetére
De ha nem...nem egy olcsó dolog és akkor kitudja, hogy legközelebb nem lesz-e már baj vele...
10k körüli expoval még oké lenne, de ezek sokba vannak nekem egy megfelelő obival. Amúgy is a bridzs gép az első számú áldozat.
Szerintem rakok még hozzá és pana fz-28 lesz belőle. -
Speeedfire
félisten
válasz
ClintEastwoo #8556 üzenetére
JohnyBlue: Ezek a zárcsere árak eléggé eltántorítottak, de a canon eos 350d és a 30d nagyon megtetszett. Főleg mert barátom ezeket ajánlotta.
A 30d jobb lenne a sok expo miatt, de egy ilyen gép + optika kevés expoval is nagyon sok lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest