- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Udv Sracok,
minap boltlottam bele ebbe Flipboardon - Turn an Old Kit Lens Into a Macro Lens by Removing the Front Element
Gondolkozom azon, hogy hosszu teli estekre jo lesz bent szorakozni, probalgatni, de szerintettek erdemes a jelenleg nem hasznalt 18-55VR-t erre hasznalni (mar reg nem garis) vagy erdemes inkabb valami regi nikon mount-s zoomot beszerezni, orvosi lo celjara?
udv
Bali -
Balinov
titán
Sracok, milyen kepmegoszto oldalakat ismertek, amik kb tudjak a kovetkezo parametereket:
* Gyors, atlathato kezelofelulet
* Gyors feltoltes,letoltes lehetoleg minel minimalisabb minosegromlassal
* Akar teljes meretben is meg lehet online tekinteni a kepeket
* Konnyen lehessen thumbnail-os megoldassal a PH!-ra linkelni kepet rola
* Szeles korben hasznalt
* Bonusz: pofas, kezes kis kliens AndroidraVan free acountom Flickr-re, valamier nem az igazi, mobil ill kabelneten is lassucska, tobb szolgaltatoval, oprendszertol fuggetlenu. 500pix szimpatikus, tetszik is, gyors is, 10kepup/het limit se zavar, mivel inkabb PH!-ra szant fotokat linkelnek onnet, meg a upgrade se draga, csak linkelesnel alacsonyfelbontasu kepeket tud (valszeg ez amiatt van, mert az itt feltotott kepeket meg is lehet venni). FB-t inkabb nem, a minosegrontas miatt. Picasa-t hasznalok, de azt inkabb hagynam a komplett galeriak megosztasara csalad, baratok reszere.
Amit nem probaltam meg az a Panoramio ill. a myPicturetown.
Valakinek valami tuti tipp, javaslat?
Koszi
Balinov -
Balinov
titán
válasz
#54715584 #12730 üzenetére
En csak aposom neveben tudok nyilatkozni, neki igen bevallt a Pana kompaktban. Tavaly aracsonykor voltak nalunk, akkor nem hasznalta el a 4-es szettet teljesen (2db megy az LZ***ebe) de mikor kijott 3 hete, meg volt siman egy tengerparti setara valo nafta bennuk.
Tenlyeg jok, akkus topikban gyk. mindenki jokat ir rola es mar az ara sem olyan veszes
-
Balinov
titán
koszonom mindenkinek, ma ismet sok hasznos dolgot tanultam.
-
Balinov
titán
válasz
j.bravo #12703 üzenetére
Ize,j.bravo,sracok
keretik a virtualis koveket a fiokba tenni vattaba becsomagolva, de nekem nem tiszta, hogy , idezve szavaid, "keresőben levő fénymérő skálát annak meghatározására hogy milyen záridőt használjon". Ez az amikor az expo kompenzacio kis indikatora balra/jobbra elmaszik.
Tehat mondjuk A modban vagyok, F8-at belovom, allitja hozza a vaz a zaridot, megcsinalom ezt a pofanzumolast (kar,hogy portrekat nem szeretek, inkabb tajkepeket foleg), kis indikator tegyuk fel -2t villog (2FE-vel alulexponalt lenne a kep?). Gommbal tekerek + iranyba amig kozepre nem all, mert akkor helyes az exposure?
Vagy valamit qrvara nem ertek?
Koszi
-
Balinov
titán
Hamar D5000 vaz, hamar jo kis kerdesek merultek fel.
Sok YT-s videon, vagy magazinban lehet latni/olvasni olyanrol, hogy Take a meter reading. Namost egyszer fobb vonalakba elmagyaraztak ezt mar nekem a Nikonos topikban, de az eg adta vilagon nem birom megerteni.
Valaki nem tudna jol elmagyarazani egy hozzamhasonloan nehez felfogasunak, hogy mit is ertunk ezalatt, meg hogy csinaljuk?
-
Balinov
titán
Scott Kelby A digitális fotós könyv c. sorozatat en is ajanlom. Most sikerult megvennem mind a 4 reszt, az elso felenel jarok kb, iszonyuan olvasmanyos, jolmagyarazos. Tenyleg alapmu (pedig nem hittem el)
Hala egyik forumtarsunk tippjenek az Interbook-tol rendeltem meg, 12k volt a 4 resz hazhozszallitassal.
-
Balinov
titán
válasz
szarnyalosas #12395 üzenetére
mindket marka kivallo.
-
Balinov
titán
válasz
killerjohn #12374 üzenetére
ja, prototipus. en meg 3 labon maszok el az eszakisarkig
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
Sracok, ezek kozul melyik Scott Kelby konyvet erdemes elolvasni? Digitalis Fotos konyv sorozatra gondolok.
Esetleg mas online bolt a Libri mellet, ahol van netes fizetes es hazhozszallitas?
-
Balinov
titán
válasz
Axel 007 #12275 üzenetére
hat, ha az L22-es siman kiirja az SD-re az elkeszult kepeket, es ugyanaz a kartya egy masik olvasoban hibatlanul teljesit, 100%-osan le lehet a kepeket huzni es megnyitaskor sem jon elo semmi gond, akkor szvsz tuti a kartyaolvaso a hunyo.
Ha teheted, szerezz be egy masik olvasot. Nekem ugyanilyen Transcend P5-osom van, tobbfele C6-os vagy C10-es Sandisk Extreme-vel ill. Extreme HD-val hasznalom es hibatlan
-
Balinov
titán
válasz
acsati #12248 üzenetére
total90-nek majdnem igaza van,
kezikonyv (angolt neztem) 122. oldal
If On is selected, photographs taken at shutter speeds slower
than 8 s or at ISO sensitivities over ISO 400 will be processed to
reduce noise. The time required for processing is roughly equal
to the current shutter speed; during processing, “l m” will
blink in the viewfinder and photographs can not be taken. In
continuous release mode, frame rates will slow and the capacity
of the memory buffer will drop. Noise reduction will not be
performed if the camera is turned off before processing is
complete.If Off is selected, noise reduction will only be performed at ISO sensitivities over ISO
800; the amount of noise reduction is less than that performed when On is selected,
and does not apply to noise caused by slow shutter speeds.Magyaran On allasban 8mp rekeszido vagy ISO400 folott dolgozik a beepitett zajszuro, Off allasban csak ISO800 folott csinal zajszurest a vaz, zaridot viszont ebben az allasban nem nez, tehat maradva a csillagfotozasnal, ha jol ertem, pl. ISO400-nal, 30 masodperces zaridovel lesz zajszures, igy elviekben azonnal mehetsz a kovetkezo expo-ra, nem kell ,csak annyit varni, mig kiirja a vaz az SD-re a kesz kepet
udv
Balinov -
Balinov
titán
válasz
Santiagain #12220 üzenetére
szerinted nyaralaskor en mit csinaltam, mikor nem vittem fotostaskat,csak a vazat? Kerestem egy foltot a polon, amibol nem csopog az izzadsag es azzal toroltem le. Persze a durvabb esetekben inkabb nem nyultam hozza, csak este a szallason a Lenspennel
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
#48613632 #11877 üzenetére
hat, ha fontos a PASM mod, akkor a Fuji, bar en megkerdeznem a Milyen kompakt gepet c. topikban
-
Balinov
titán
válasz
#48613632 #11874 üzenetére
L120-at megmondom oszinten, nem ismerem.
Viszont en C2-est nem vennek eleve, akarmennyier adjak, plane nem 10£-ert. Argoshoz ugyis be kell menned (hacsak nem home delivery-vel kered, azt meg sose probaltam) Norwich-ba, akkor probald meg a gepet megvenni abba, ami a Risebrow Center-nel van, mert mellette ott a Jessops, bar ahogy nezem, ott is aranyaron van minden SD kartya.
Ennyi arkulonbozetert en megvarnam azt a 2-3 napot, mig megjon a cucc.
-
Balinov
titán
válasz
#48613632 #11872 üzenetére
Udv
a geped manualja szerint 14mp/jpeg-ben egy 4GB-os SD-re fine minosegben 550, normal minosegben 1100db kep fer.Ez olyan 7-8mbyte/kep koruli fajlmeretet jelent fine-nel, video-t 9mbit/sec vagy valami speci modban 24mbit/sec-ben vesz fel.
C2-essel nem bajlodnek, vennek egy stabil C6-ost vagy C10-est (C6 es C10 kozott manapsag szinte elhanyagolhato az arkulonbseg)
Viszont, memkartyat ARGOS-ba ne!. Sokszor ezereves beszerzeseik/keszletuk van. Pl Sandisk jelenlegi Ultra tipusa Ultra, siman, az Ultra II ill. Extreme III regebbi modellek
Vedd inkabb amazonrol, ott pl. a 8GB-os 30mbyte/sec-es C6-os Ultra £6.05/db ingyenes UK delivery-vel. Ugye, hogy hatalmas az arkulonbseg?En is amazonrol, igaz mymemories seller vettem a 2db 8-as Extreme-t, ami epp ma jott meg.
udv
Balinov -
Balinov
titán
Hamar Lightroom (v. 4) ill PSE 10, nem ismertek olyan oldalt, ahol konkret peldakon bemutatva, gyakorlatilag esettanulmanykent bemutatjak, hogy egy egy adott kepbol milyen dolgokat allitva mit lehet kihozni, foleg LR4-hez erdekelne.
Koszi
-
Balinov
titán
válasz
total90 #11818 üzenetére
talan ezen a linken gyujtottek ossze egesz jol, mik a CS5 ill. a PSE kozotti kulonbsegek
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #11721 üzenetére
fenebe, kiszaladtam az idobol.
Szoval amit talaltam az az, hogy a Praktica markat a B+W tevezte es a Schneider Kreuznach gyartja. B+W-rol hallottam, hogy jo, de mi a helyzet a SK-val?
-
Balinov
titán
Sracok, Praktica markaju screw in filterekrol hallott valaki? Akarok venni az uj uveghez 67mm-esbol valami UV es CPL szurot, olcso ebay-esben nem bizok, viszont nem adnek ki egy kisebb vagyont B+W-ert, Hoya-ert. Ebbol a markabol van a ketto kozotti aron eleg jo valasztek, csak nem sok mindent (konkretan semmit) hallottam eddig errol a markarol
koszi
Balinov -
Balinov
titán
válasz
Szabikaa20 #11621 üzenetére
kepet!
-
Balinov
titán
válasz
Novics #11607 üzenetére
Szia, D40 nef fajlmerete 5mbyte, D60-ad kb 9mbyte-os kepet produkal ugyanugy NEF-be, szoval ezert is irtam, hogy mindkettovel jol jarsz, ha tudjak, ami ra van irva es nem hamis.
Lexar-om (nem leszarom
) nem volt, en szemelyszerint a SanDisk-et preferalom, bar most nyaralasra lehet + 2db kartyanak lehet veszek a Sandisk melle egy Samsungot is, azt is nagyon dicserik mostanaban.
-
Balinov
titán
+1
ill. Fandango, csekkold le a Nagy Allvanyos topikot
-
Balinov
titán
válasz
Novics #11493 üzenetére
akkor szvsz Raw Therapee, ahogy latom junius 4-en jott ki egy ujabb verzio belole
-
Balinov
titán
válasz
Novics #11487 üzenetére
Lightroom 4.1, sokkal olcsobb, mint a PS, gyak. a 4.1-ben a RAW motor ugyanaz, mint a PSCS-eban levo. 110-120korul meg lehet venni adobe-tol. PS Elements-et ebbol a szempontbol en kihagynam, trial-jaban neztem, de az ACR resze elegge butitva van a "sima" Photoshopehoz kepest
-
Balinov
titán
Sracok, LR4-hez tudnatok valami treninganyagot (dvd, online, barmi) ajanlani, ami az alapoktol kezdve epitkezik? Kulonoskepp a Catalogue es a Develop modulra fokuszalok erdekelnenek.
-
Balinov
titán
válasz
j.bravo #11452 üzenetére
siman van meg most is ilyen. 0 raforditassal ezt az Epson-t talaltam amazonon. nem olcso, szvsz beragadt keszlet.
ill. van pl. Archos-nak egy 7" droidos tabletje 7o Internet tablet neven. 250GB hdd-s valtozattal, otg-s USB-n talan meg pici USB-s kartyaolvasot is meg tud hajtani. ez meg olcsobb is
-
Balinov
titán
válasz
kemalboy01 #11439 üzenetére
Siman jo bele, hd videonal nem, de burst mode-ban elkel az ekkora R/W sebesseg
-
Balinov
titán
sracok, LR4.1-et aki hasznal es Nikkor 18-55VR kitobija van, az megnezne, hogy jpeg-nel ill. nef-nel develop modban benne van-e ez az uveg a Lens profile-nal a MOdell-ben es a Profile-ban?
-
Balinov
titán
válasz
lala42 #11226 üzenetére
Angol nem jo? Magyart en se birok talalni
-
Balinov
titán
Sziasztok, lenne egy, lehet, hogy banalisan egyszeru, kerdesem:
Nikon D5000 vazhoz valo obijaimra (18-55VR + 55-200VR) van 52mm-es CP (screw in) szurom ill. nemreg vettem elektronikus kikotobol Cokin P koppintasu slot-in szuroket a hozzavalo adaptergyuruvel, tartoval stb (egy ND szett reszekent).
Amit nem tudok, hogy ha felcsavarom a CP szurot, akkor ra tudom-e tenni a Cokin P rendszeru koppintott szurotartot.
Ki fogom probalni a hetvegen, csak hatha valaki mar probalkozott ilyennel.
Koszi
Balinov -
Balinov
titán
asszem elolvasom Tom Hogan idevago irasat, hogy legalabb kepben legyek, hogy mit is akarok
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
jaerteeem.
koran van meg na. itt az ido a 3-ik kv-ra. Kulonben az egesz kerdesnek az apropoja az, hogy jovo heten viszem a tukrost szenzortisztittatasra, viszont mivel ezt kb csak akkor tudom megtenni, ha otthon vagyunk, megfordult a fejembe egy normalis tisztitoszett beszerzese.
-
Balinov
titán
válasz
fagylalt #10985 üzenetére
MEggondolnam ezt a Samsung C6-ost is,
-
Balinov
titán
válasz
Teszla_ #10919 üzenetére
Szia
Regen volt a ballagasom (15eve), de abban biztos vagyok, hogy a tobbiek (is) arra gondoltak, hogy szinte kizart, hogy legyen egy olyan jelenet, ami egyben tobb, mint 30 perc.
Gondolj csak arra, hogy mik a fo mozzanatok (bevonulas, koszontes, viragozas,kivonulas). ezek szvsz mind, mind belefernek kulon kulon egy-egy 30perces blokkba. Ha akarod, gyere at kesobb a Video konvertalas topikba, ajanlok egyszeru, ingyenes enkoder meg dvd szerkeszto programokat).
udv
Bszerk: offba raktam inkabb
-
Balinov
titán
válasz
maathe #10862 üzenetére
oke, ertem. szoval az sd-re a pekfenyezo tud irni, tudsz akar torlni is kepet/videot, csak az olvasodban nem mukodik a dolog, mert a kartyaolvasoval se irni, se olvasni nem tudsz ra/rola?
ha a kartyan levo kepeket mar korabban le tudtad menteni valahova, en megformaztatnam a kameraval a kartyat es ugy probalnam meg kartyaolvasoval
-
Balinov
titán
válasz
ballington #10774 üzenetére
sztem egy backup sosem art.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest