- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
KelemenUhr #22614 üzenetére
pár ezerért megcsinálják fotósboltokban a szenzortisztítást.
akkor jut eszembe hogy pucoltatni kelle amikor a keresőn is alig látok ki! -
copass
veterán
válasz
KelemenUhr #22607 üzenetére
rekeszeld le f22-re eget lődd meg akkor látszódni fog mindíg a szenzorkosz.
a heliost gondolom nyitva használtad, azért nem látszik. f8 körül látható a dúrva retek. le kell tisztítattni. -
copass
veterán
válasz
gergo5991 #22479 üzenetére
nekem még nem szólt senki!
mondjuk ~ 1 kilás vázzal az azér fájna ha meglóbálnám a 70-200al együtt!
tegnap mondjuk odacsaptam egy 70-200 napellenzőjének véletlenül hüvelkújamat, picit elzsibbadt meg piros lett.
de amúgymiért verekedsz vele?!
viccet félretéve nekem már volt olyan belecsaptak a napellenzőbe és visszarúgott a váz,de az lcd védő megfogta meg az orrom is kicsit, ezért jó a nagy orr! -
copass
veterán
válasz
Vyndree #22272 üzenetére
nem tudom, ez a hivatalos szervíz.
-
copass
veterán
válasz
matyi012345 #22242 üzenetére
spontán képekhez egy komplett stúdió azért túlzás!
vellanykörte rettenet, minden expó másmás.
fényerős fix és tekerje az iso-t neki. max átrakja ff-be! -
copass
veterán
válasz
buci30 #22233 üzenetére
max f2.2 az ami még vállalható és nem téveszt,de inkább 2.8 de azért iso 1600-3200-re számíts.
az 1.8/50 II és azt stm is borzadály fókusszal rendelkezik. sorozattal semmire se mész. csak úgy van esélyed ha minden képnél újrafókuszálsz, tehát félig expógomb lenyom és klatty. mert ha sorozatot lősz úgy hogy mellé fókuszál, akkor ha 15-öt tud akkor mind fos lesz.
M f2.2 iso 2000 1/100 zárseb piciknél bőven elég, spot fénymérés és jó lesz. -
copass
veterán
válasz
Megane2000 #22117 üzenetére
2 x 8/16/32 is bőven elég. feltéve ha sokat akarsz videózni.
nekem elég 5dm2-re egy 8/16 gb kártya is doszt! -
copass
veterán
válasz
Megane2000 #22115 üzenetére
20k az még úgy határeset.50k expó felett már nem vennék, mondjuk én 5dm2-őt vettem 40k expóval, de az más tészta!
700D is jó.
a canon EF obik minden vázzal mennek,az EF-S csak aps-c (krop) vázra jó. ezeket fullframe vázakkal nem lehet használni (5D,6D,1D). -
copass
veterán
válasz
Megane2000 #22113 üzenetére
100D-t fogdosd meg élőben, mert apró egy 1200D-hez képest.
évekig elég lesz bármelyik belépő. 3 év alatt vmi 40.000 expót nyomtam az 1100D-be, úgy hogy féltucat fesztivál,konci,eskire is volt a hobbi felhasználáson túl! -
copass
veterán
válasz
hibavissza #22090 üzenetére
hugin-al elég jó eredményeim vannak illesztéseknél.
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
andrasferenc #22045 üzenetére
eléggé hiteles!
az van hogy a cikk régi már, a lenspen meg kapott némi ráncfelvarrást időközben!
nekem pölö most ez van..
a lényeg hogy nagybótba kell venni, nem ebayen.
sokáig elég amúgy nekem ~2 év alatt ment ki a cucc belőle, de én használtam sokat.m42 obikon főleg. -
copass
veterán
válasz
KelemenUhr #22041 üzenetére
itt elmagyarázzák hogy miért
a lényeg az hogy a hamisítványban nincs aktív szén, így csak széttaknyolod a szennyeződést. -
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
copass #21874 üzenetére
akkor eu garanciális jogok
-
copass
veterán
a garanciális időbe nem számít bele az amíg szervízelik...
" A Ptk. 308. § (3) bekezdése értelmében „Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.”(A jótállás időtartama (1 éve) meghosszabbodik annyival, ameddig a vásárló nem tudta a készüléket használni, a javításra való leadástól számított idővel.)"
ilyen nincs, szóval lobogtasd hogy ez nem kifogás. ha nem tudják javítani, akkor visszakaphatod az eredeti árat."Akár szavatosságra, akár jótállásra „hivatkozik” is a vevő hibás teljesítés esetén, őt a Ptk. 306. § (1) bekezdése rendelkezése alapján négyféle ún. szavatossági jog illeti meg: a kijavítás / a kicserélés / az árleszállítás / a vételár-visszatérítési igény (ún. elállás).
A Ptk. 306.§. (1) és (2) bekezdése értelmében „Hibás teljesítés esetén a jogosult
elsősorban –választása szerint-kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget,
A főszabály alól kivétel, azaz nem illeti meg a fogyasztót a választás joga, amennyiben a vevő választott igényének
· teljesítése lehetetlen (pl. „kifutó” modellt vásárolt és nincs ugyanilyen másik raktáron, tehát kicserélésre nem kerülhet sor), vagy
· teljesítése a másik (nem választott) szavatossági igény teljesítésével összehasonlítvaaránytalan többletköltséget eredményezne (a forgalmazónak).
ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni- választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.” -
copass
veterán
válasz
DonRazzino #21808 üzenetére
ezeket
a bili nagy és nehéz viszont a legjobb, az arctámadó is jó ha csak csak a rács van, cserébe viszont semmi súlya. -
-
copass
veterán
válasz
szenesember #21749 üzenetére
rettenet. gyakorlatilag képes olyanra hogy kiveszed,beteszed és megborul a fattábla!
röhej. jah és megsérül az adat, csak úgy magától. jpegnél még nem is veszed észre, de raw-nál már necces. egyéb adatoknál meg katasztrófa, pl adatbázis. crc-hibákat csak úgy górálta.
-
copass
veterán
válasz
szenesember #21746 üzenetére
nem szabad spórolni ezen, gondolj bele, ha eltünik több száz képed róla menetközben.
több kisebb kártyát kell venni, az a tuti. -
copass
veterán
válasz
szenesember #21744 üzenetére
hulladék kategória. borzalmasan lement a kingston a békasegge alá minőségben évek óta sd kártya, pendrive fronton. eredeti, hamis hótmindegy.stabil, megbízható memóriakártya Sandisk.
-
copass
veterán
válasz
pibácsi #21678 üzenetére
námvárezó.
rawtherapee ingyé van. -
copass
veterán
válasz
buci30 #21672 üzenetére
nem kell itt megsértődni, ez nem a személyeskedésről szól.
ez egy szleng. a pofánvakuzás egy bevált szó arra hogyan ne vakuzzunk.
tehát nem direkt a főtémára irányítani a vaku fényét, erős árnyékokat létrehozva, piros szemű nyuszikát csinálni mindenkiből, barlangrajzot csináli,stbstb. gyerekeknél aki ezt megteszi az elássa magát a szakmában egy életre.
gyakorlatilag minden fotóstól hallottam már ezt, mindenféle formában! -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #21613 üzenetére
alapból nagyon nehéz gyereket fotózni, pláne így, spontán utcáról beesve.
a kislány nagyon szép, ez is sokat dob, plusz népviselet, stb.
én ha lefotózom a panelba a lányomat tökéletes fényeknél és de ha nepálba fotóznám le népviseletbe mindenki összefosná magát. mert egzotikus a hely. ez is sokat dob. -
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #21606 üzenetére
a kép. ha neked tucat akkor nem érted mitől jó.
nem lehet megmondani hogy mitől díjnyertes egy kép.
a sok részlet, a fények, az alany,stbstb. ez mind kell egy jó képhez. -
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #21604 üzenetére
mert szép. ennyi.
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
DrojDtroll #21480 üzenetére
semmie xtra, meglőtte egy fényerős fixel. metrókban sok fény van, kötelező lux értékkel meghatározzák mit kell tartani. a tükröződés piszok jó. kézből lőhető, vaku kizárt. de lehet állvány is. ha áll a metró épp egy megállóban.
-
copass
veterán
válasz
beginnerguy #21425 üzenetére
nem lesz végtelened nikonon m42-vel, csak átalakított obiknál. komáromi domonkos készít átalakítást nikonra, bizonyos objektívekkel csak. mert gyakorlatilag át kell építeni egy pöttyet az egészet.
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Fotonhámozó #21347 üzenetére
én gigabyte párti vagyok,abból is a gyárilag húzott. a 9800Gt is OC volt, a 750 is az lett
-
copass
veterán
válasz
Fotonhámozó #21343 üzenetére
9800GT-vel nekem fagyott az LR6, gtx 750Ti lett, eléggé hasít.
-
copass
veterán
válasz
Digger #21302 üzenetére
exiftool exifgui modify file date as time.
vagy csinálsz egy batch file-t
bemásolod a windows mappába az exiftool.exe-vel együtt.
ez az összes alkönyvtárrban lévő jpeg-et visszaállítja az eredeti dátumra.
beleírod ezt:
exiftool -r "-FileModifyDate<Exif:DateTimeOriginal" -ext jpg . -
copass
veterán
válasz
fireman123 #21275 üzenetére
gyufásdoboz
ruzsa jános féle fókuszteszt -
copass
veterán
Ropi nekem ezt ajánlotta
-
copass
veterán
válasz
jjeahh #21170 üzenetére
nekem a kijelzőn fókuszálás kimerül a videózásnál. ott piszok jó a magiczoom, mert tudod felvételközben is használni, ellenben a sima lv+ránagyítással ami csak előtte van aztán annyi.
használhatóságban viszont az lv digic peaking, edge image + chroma ami veszett mód használható.
olyasmi mint LR-ben alt-ot lenyomva élesítesz. egy homogén háttérren emeli ki fehérrel az éles részt. pikkpakk megvan az élesség. nem rohad ki a szemed. -
copass
veterán
válasz
fattyu #21166 üzenetére
1100D-n ugyanúgy van Magic Lantern-el focus peaked, focus trap, meg amit akarsz. ezt te is tudod.
arról nem is beszélve hogy napsütésben vagy eleve kültéren meg lehet szenvedni az lcd-vel, mert ugye nincs keresőd, csak kijelző. nem látod, becsillan, tükröződik,stb.
mennyi egy elektronikás kereső milcre? 100k? a canon használtpiaca meg pöttyet nagyobb mint a milc.
amúgy meg kinek mi. a milc se fenékig tejföl ahogy a dslr se. -
copass
veterán
válasz
JoeCockBill #21158 üzenetére
nah ugye, csak kell az af!
-
copass
veterán
válasz
jjeahh #21153 üzenetére
szíve joga mindenkinek manuálozni, de nem kezdőnek való. ez a lényeg.
mondhatnám én is hogy vegyen egy 200mm jupitert, aztán lesz háttérmosása meg teléje 15k-ból.
de nem mondom, mert tudom hogy szarrá karmolja magát mire egy éles képet lő vele és elveszíti a lelkesedését. -
copass
veterán
válasz
jjeahh #21148 üzenetére
tudom milyenek a manuál üvegek, nagy rutint igényel. mindegy mivel használod. még ha az egy zeiss otus is akkor is küzdős.
nagyon sok helyzetben használtam manuál üvegeket és nagyon sok lett életlen, az AF hiánya miatt. a végén már nem is arról szólt hogy komponáljak, hanem az hogy baxtattam a fókuszt. fárasztó.
nekem nem ez a fotózás lényege. nem tartom magam fotósnak, de én a pillanatot szeretem elkapni. nem egy beállított, megtervezett képet amit a jó ég tudja hogy hanyadik expóból sikerült élesre lőni. HA sikerül egyáltalán. a pillantnak meg van egy olyan hülye szokása hogy nem ismétlődik meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest