- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Ha valakit komoly(abb)an erdekel a raw elohivas, katalogizalas, akkor annak erdemes most venni Lightroom 5-ot.
Adobe hirlevel szerint januar 11-ig 30%-os kedvezmeny van a teljes verziora.
Fontban 102 helyett 72 vagy dollarban 149 helyett 119, euroban/ft-ben passzolom, nem sikerult meg kideriteni, de ugy latszik, valutatol fuggetlenul most 30% kedvezmeny van.
-
Balinov
titán
Sracok, mai hirlevelekben futottam bele egy ingyenes online course-ba, professzionalis csaladi portrek temaban. Ha gondoljatok, itt a link, ingyenesen fel lehet iratkozni.
Professional Family Portraits - Craftsy
For Free You Get:
4 HD video lessons with anytime, anywhere access
Downloadable list of Kirk's preferred gear
An hour and a half of close-up instruction
Answers from Kirk and your classmates in our virtual classroomAngol tudas persze nem art hozza.
Hatha valakit erdekel.
udv
B -
Balinov
titán
Multkor lattam, hogy valaki szenvedett sotet(ebb) fenyviszonyok melletti fenykepezessel. Mai Photzy-s hirlevellel jott egy ingyenes 27 oldalas pdf ebook HOW TO DEAL WITH LOW LIGHT cimmel. Angol tudas nem art hozza.
Fontos, letolteshez regelni kell az oldalra. A regisztracio ingyenes.
-
Balinov
titán
válasz
AxBattler #16533 üzenetére
Szerintem egy megbizhato C6-os boven, hacsak nem 40GB-os BR ripeket neznel tabon/telefonon.
Viszont, ahogy a memkartyas topikot olvasom, otthon sincs mar tul nagy kulonbseg a C6-os javara a C10-essel szemben, akar megbizhato forrasbol. Ha parszaz ft lenne a kulonbseg, en a C10-est valasztanam.
-
Balinov
titán
válasz
JohnyBlue #16513 üzenetére
ha talalsz valami extra infod, ird be a topikba, lszi.
van amugy nikon radios, meg nikon vezetekes kioldo, azok is mind fokusz, majd expo elven mukodnek, rohadtul meg lennek lepve, ha ez csak mindenfele fiszfasz fokuszalas nelkul ellone a kepet. annal profibb megoldasnak tunik.
-
Balinov
titán
válasz
JohnyBlue #16511 üzenetére
Sztem elobbi, alapelve (kapcsolodas mikentjetol fuggetlenul) elvileg ugyanaz, gomb nyomasra fokusz es expo. Masodik esetben ertelmet veszti az egesz tavkioldos tortenet. Persze szorgosz kicin kinai kecek mindig alkothatnak valami extrat...
A manualjat kene megnezni ,de sajna a gyarto oldalan sincs fenn letoltheto formaban
amugy egesz pofas es nem is tul draga.
-
Balinov
titán
25 ingyenes fotos temaju ebook.. Angoltudas elony.
Ma futottam bele, gondoltam belinkelem, hatha valaki talal valami hasznosat koztuk
-
Balinov
titán
válasz
JackFeryll #15823 üzenetére
A shortkeyek meg kényelmetlenek, nem mortal kombaton nevelkedtem.
Ezen konkretan lefejeltem a billzetet rohoges kozben. AICULEDSSUL
-
Balinov
titán
hmm..lehet en neztem be.
Rich Tone (HDR) ezen Samsung link szerint ezt jelenti:
Rich tone (HDR): Take and merge photos in various exposures to create soft and rich colors.
nekem ugy tunik,hogy bracketinggel tobb expo-t tud egy hdr (szeru)-be osszefuzni
-
Balinov
titán
válasz
flash- #15325 üzenetére
itt van a yt csatornajuk, preset rendszerrol van asszem klippsorozatjuk. Ha gondolod, kiprobalasban tudnek segiteni, de az pm
-
Balinov
titán
válasz
flash- #15320 üzenetére
en az SLR Longue felet probaltam.khm...
nem volt rossz, de igazan a kiegeszito tutorial dvd-vel er igazan valamit.
-
Balinov
titán
válasz
The DJ #15240 üzenetére
The DJ, csak egy kerdes, erdeklodesi szinten, kell neked a 75-300 gyutav( 120-480mm ekvivalens) Ha a 18-55 az atfogas miatt keves, nem gondolkodsz el egy Canon 18-135-on? Lehet a meglevo cuccok aran az is kijonne, talan ujan is (nem vagyok tisztaban a hazai arakkal). 216mm ekv meg eleg jo mar, nem?
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
csacsi77 #15032 üzenetére
engem csak az erdekelne, hogy a S hogy oldotta meg android alol a rekeszertek vezerlest. Kajattam droidra egy olyan kamera appot (ONE ala), amibel le tudok rekeszelni, de hosszas gugli utan azt talaltam, hogy a google eleve nem engedi meg a developereknek az apin keresztul, hogy ilyen szintu kameravezerlest lehessen csinalni.
-
Balinov
titán
válasz
JackFeryll #14155 üzenetére
azert 25-30 korul ki lehet fogni jot is
Agostino: fugg attol is szvsz, hogy milyen temat szeretnel fotozni? modell, portre, varosi pillanatkepek, tajkep, allatfoto, makro, termekfoto,stb..scott kelby megvan, mind a 4, azt kezdesnek mindenkeppen, utana meg a Teged erdeklo fototemaspecifikusan indulnek el (pl. en szeretem a tajkepet, portres konyvet a kezembe se vennek)
-
Balinov
titán
válasz
duduati #13959 üzenetére
Szia, jogom nincs mas penztarcajaban turkalni, de en 350D-t mar nem vennek, meg hasznaltan sem, ennyi expoval foleg. A FOTÓS beárazás topikban a szakertok meg tudjak mondani, hogy meger-e ennyit a vaz.
A 18-200 meg szvsz nem rossz valasztas, utazozoom-nak, ezt is megkerdezheted a fent linkelt topikban.
udv
Bali -
Balinov
titán
válasz
-HajTömeg- #13889 üzenetére
sajna akkor passz. Olympus magyarorszaggal torteno kapcsolatfelvetelnel jobb otletem mar sajnos nincs
-
Balinov
titán
válasz
-HajTömeg- #13878 üzenetére
nekem anno az MJU-820 M-es XD-re nem engedett x percnel hosszabb videot rogziteni,csak a gyorabbikra, de mivel ez a modell is mar sdhc-t hasznal, ez nem lehet a gond
Megnezve a manualt (33-ik oldal) az is csak azt irja,hogy jo helyen jarsz a
Shooting menu / image size/compression zargatasaval
az egyetlen tippem, hogy nem abban a modban vagy, ahol a kezikonyv szerint is engedne a 14MP kivalasztasat
-
Balinov
titán
válasz
copass #13810 üzenetére
koszi neked is, meg *Ropi* kartacsnak is a hasznos tippert. Tegnap elkezdtem ujbol importalni/katalogizalni a 2012-es szettjeimet.
ujabb kerdes: elofizettem flcirk pro-ra. latok olyan feature-t,hogy a Views-re ramenve lathatom, kik neztek meg. Azt hittem, ez user szinten lehetseges, de nem latom, ki nezett meg egy adott kepet (igen, tegnap este kapcsoltam be, ma reggelre vegzett a flickr a keres feldolgozasaval). Meg lehet-e valahogy nezni,hogy egyes kepeket melyik flicrk user nezte meg?
Egyik kepnel meg egy kulso oldalt emlitett (valami kulfoldi fotos oldal/blog, de nem jutok el oda, hogy megnezzem, megjelent-e vagy sem az adott oldalon).
Koszi
B -
Balinov
titán
Sracok, LR4-bol kerdeznek ismet.
Amatorhobbifotosnak milyen katalogizalasi rendsze lenne jobb? Foldereket hasznalni, vagy pl. esemenyenkent (kirandulas, eskuvo, stb) csinalni egy-egy kulonallo Collectiont?
-
Balinov
titán
ugy ahogy mondod, 2-3 havonta elfog engem is a laz, korbenezek,hogy egy korszeru konfigot mennyibol lehetne osszerakni, de sose birok 5-600€-nel alabb megalni...pedig lassan idoszeru lesz, jelenlegi cuccok sem birjak az idok vegezeteig..
miert nem megoldas az SSD-rol raw feldolgozas? par tiz GB-nal tobbet meg szerintem Te sem losz el egy egesznapos esemenykor, nem? aztan a feldolgozott cuccok mehetnek a kulso tarolodra
-
-
Balinov
titán
hamar LR, sracok, importalas soran ki milyen preview opciot hasznal? 1:1 vagy standard? Olvasok most egy LR4 konyvet,ott az 1:1 preview-et olyannak ajanljak, aki foleg portrezik, esteleg event photographer. Casual juzernek a standardot ajanlja.
Nem mindegy, mert az 1:1 preview render mar par tiz 12MP-es .NEF-nel is ugy megakasztja a tuningolt C2Q-t, hogy orom nezni, mellette meg egy mp3 lejatszas is beakad
-
Balinov
titán
válasz
Receptor #13704 üzenetére
DigitalRevTV jo, bar kezdenek szerintem elmenni a noninformativ stilusba.
Amiket en nezek/kovetek meg YT csatornak:
JaredPolin alias FroKnowsPhoto.com
Mike Browne ezuton is koszonom annak, aki itt ajanlotta ot a PH!-n
Dom Bower joval eletszagubb, mint pl. a DRTV
B&H Photo Video Pro Audio ezt nemreg talaltam, szemre vannak jo kis elemzo podcastjaik a temaban.
Learn My Shot 1-2 jobb video van fenn, eleg regota nem frissitettek
Gavin Hoey Photo Videos - masik kedvenc angol sracom, nemreg osszeallt az AdoramaTV-velRemelem, talalsz kozte jot
szerk: angoltudas nem art
-
Balinov
titán
válasz
Willie #13594 üzenetére
szivesen, akinek hasonlo kerdese van, javaslom ezt a Nagy Memkartyas topikot, eleg sokmindent osszeszedtek a hozzaszolok, tanacsok, tippek, stb.
-
Balinov
titán
Szia Eagl3, ha erdekelnek photowalk stilusu videok, akkor ajanlom Gavin Hoey YT csatornajat, nagyon jo otleteket lehet belole meriteni ill. van jopar kivalo post procesing videoja is.
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
hat egy atlagos ssd SATA3 vezerlon kipresel olyan 4-500mbyte/sec-et. Egy mezitlabas DDR3 modul elmeleti sebessege kb 10.6 gbyte/sec ami pl. Everesttel merve nagyjabol meg is van.
Nem sajat screenshot, guglizott, kb az elso talalat
-
Balinov
titán
naja, ugy lenne az optimalis. Jelenleg a rendszer + LR4.3 + LR katalogus SSD-n van, jo lenne meg egy 120-ast beizzitani es arrol dolgozni, a terras hita-t meg kivagni az uresen porosodo rack-ba..sajnos az anyegin, igy egyenlore marad minden, telen ugyis esedekes lesz az 5 eves C2Quad lecserelese, akkor lehet beujitok egy + SSD-re is
-
Balinov
titán
sracok, felig off.
LR4.3 x64 win7 x64 kombonal a katalogusban tarolt raw/jpeg-eket szerintetek melyik vinyon jobb szerkeszteshez tarolni?
Van 1 640GB-os Samsung F1 (7200RPM, 16mb cache) ill. egy 1TB Hitachi Deskstar (5400RPM, 32mb cache)
koszi
-
Balinov
titán
AF-C azaz continous/folyamatos fokusz-t kell ilyenkor a nagy almoskonyv szerint hasznalni. Annak elvileg le kell tudni a lockolt fokuszpont mozgasat. (remelem jol ertettem a kerdest
)
Kulso vakut persze,hogy tudsz hasznalni, ott a gep tetejen a vakusaru, csak azt kell figyelni, Nikon verzios vakut nezz, ha nem gyari Nikon vakuban gondolkozol
udv
Balinov -
Balinov
titán
válasz
Santiagain #13479 üzenetére
jajovanleesett
-
Balinov
titán
válasz
Santiagain #13476 üzenetére
ikrek?
-
Balinov
titán
válasz
j.bravo #13468 üzenetére
Sebaj, koszi mindkettotoknek.
A legegyszerubb az lesz, hogy a fobb fokusztavokra (18,24,35,50,70,105) kiszamolom ekvivalens erteket hasznalva, mekkora zarido ala nem szabad menni, es igyekszem azt memorizalni...
Sajna nincs agysebesz kezem, fiatalkori doresegem eredmenyekepp elegge bebirok kezremegni, meg tiszta allapotban is.
Csak meg egy apro kerdes: konkretan miert is fontos ezt a szabalyt kovetni (jo, nyilvan vannak esetek, mikor a kivetel erositi a szabalyt es a kreativitas oltaran ezt fel kell aldozni)? A bemozdulas elkerulese erdekeben gondolom, de van meg mas is esetleg?
Koszi megegyszer
Balinov -
Balinov
titán
Sziasztok, reciprokszabalyrol nem tudna nekem valami szajbaragos, jo kis leirast linkelni? Sanda gyanum,hogy e teren van meg nemi..khm...hianyossagom
-
Balinov
titán
válasz
kiskornel #12992 üzenetére
koszi, kiskornel Neked is. Nezegetem ezt az IgotU-t, szimpatikus, de a szemre legkisebb modell (GT-120) is vagy 40£-50£ amazonon plusz PK. mig a droidos gpx logger ingyenes. Nem akarok egy plusz ezkozt, HOS mint logger boven eleg lenne. Legkozelebb eljutunk valahova kirandulni ki is porbalom
-
Balinov
titán
Koszi csakb
talan epp te voltal, aki irta itt a ph!-n valamelyik topikban. EL is mentettem konyvjelzonek, loggernek meg sztem ez jo lesz
udv
Bali -
Balinov
titán
Udv Sracok,
valamikor regebben olvastam egy olyan megoldast, ahol GPS nelkuli DSLR-al keszult kepeket lehet geotagelni.
Valahogy ugy mukodott, hogy egy GPS-szel, vagy GPS-es telefonnal egy alkalmazas logolta az idohoz kotott koordinatakat, amiket ki lehetett exportalni. Majd egy PC-s segedprogrammal az attoltott kepeket es a gps logot megnyitva felszinkronizalta (azt hiszem exif-be) a koordiinatakat.
Na, ilyen kellene, de nem ugrik be se a gps logolo alkalmazas, se a PC-s util neve.
Valakinek nem remlik?
Koszi
Balinov -
Balinov
titán
angol amazonon nezve a gyari CLA-10 igen huzos (40GBP + PK), de van utangyartott 14£-ert is. Mondjuk ehez meg hozzajon a szuro ara maga, ami a parezer FT-ostol a csillagos egig terjed
-
Balinov
titán
válasz
#49553920 #12915 üzenetére
szia, a manual szerint 3 fele akksival lehet hasznalni. (4ik oldal)
SBP-2524: ujratoltheto akksi: gyors guglizas utan sajnos ugy tunik, hogy kifutott, mar nem kaphato
SNB-2512: ez alapjan nem mas, mint egy AA akksi+tolto szett
Sima AA elem/akku: Sanyo fele alacsony kisulesu Eneloop-okat javaslok, nagy akkus topikban ezt ajanljak, Aposomnak van ilyen Pana kompaktban, ill. Coxer kollega vett az eskuvofotozashoz kb 24db-ot es meg van vele elegedve (vakuhoz, pl)udv
Balinov
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest