- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
koszi sracok, biztonsagi masolat keszitese utan CLI-bol ezzel muxik
exiftool -Lens="Pentacon 135mm F/2.8" -LensModel="Pentacon 135mm F/2.8" -FocalLength="135" -MaxApertureValue="2.8" -m -overwrite_original_in_place *.orf
LR-ben kijelzi I-re es a hisztogram alatt a pentaconxxx infot,a gyutavot, de valamiert a rekeszerteket nem. mindegy, nekem mar igy is jo
szerk: de gyoker vagyok, hat hiszen kulonbozo rekeszertekkel foglalkoztam, eletronyos visszajelzes hianyaban honnet tudna nyomorlut vaz vagy akar az LR hogy most 10db 2.8-on, 4 f8-on, satobbi keszult.
-
Balinov
titán
Köszi srácok, én is úgy nézem ebből a jó öreg command line móka lesz
-
Balinov
titán
ExifTool/ExifToolGui-ban van itt jartas? EM5 rawokba szeretnek (kb 40db) lencseinfot beadni (m42-es pentacon) de ezt az uzenetet kapom
Warning: Not enough values specified (4 required) for ExifIFD:LensInfo - Pentacon 135_M42-001.ORF
Lens model-t, focal lenght-et felul, alul meg ugyanazokat az adatokat (utolso 2 cella) megadom, megis ezt a hibauzenetet kapom
B
-
Balinov
titán
Esetleg Praktica CPL? Nekem az van, talan angol amazonrol, olyan 20€ korul volt. A Schneider Kreuznach gyartja. 67mm-esben van jopar eve, szerintem minosegre jo es nem kell erte felveset eladni
-
Balinov
titán
válasz
sweet122 #21842 üzenetére
ezzel konkret szemelyes tapasztalatom nincs, de anno en is beszreztem ilyen 10-20-30$-s ND/ND Grad Cokiin koppintas. Meg D5000-hez vettem, parszor volt alkalmam kiprobalni, miutan meglett az alvany, de ahogy elottem is irtak, masztak elfele a szinek, savosodas, meg minden istenharagja.
Inkabb vettem egy Haida ND1000-est (tobbek ajanlalottak a nikonos topikbol), a legnagyobb szuromeretu obimhoz igazitott meretben vettem, aztan most meg az EM5-on gombokert veheto stepup ringgel vigan hasznalom. Ebay-rol jott, valami 40valahany €-ert postaval
Ha megnezed az alairasomban a flicker accountomon van par Haida-s ND-s kep.
-
Balinov
titán
válasz
w.miki #21658 üzenetére
akkor passz, nem ismerem magat a keszuleket, csak 5letelek. Esetleg manualis fokusszal?
-
Balinov
titán
válasz
scarabaeus #21299 üzenetére
-
Balinov
titán
Sracok, adott kb 2-300 db 12mp-rol FHD-re lemeretezett,LR-el feldolgozott jpeg, amibol egy videot (timelapse) szeretnek csinalni. Win-es kornyezetben kinek melyik a legjobban bevallt program erre? jo lenne ha freeware es/vagy portable lenne. ugy emlekeztem, vdub/vdubmod tud ilyet, de ugy nezki nem
-
Balinov
titán
válasz
fattyu #21103 üzenetére
Koszi!
kicsit bizonytalan vagyok, vagy megsem? Valaszom erre egy hatarozott talán...esetleg
Az az igazsag, vagy 1 eve nem volt fenn a D90-en a Haida, most meg megjott a step up ring 46mm-rol 76mm-re, meg lesz remelem par kirandulas is, szoval aktualis kiprobalni az ND10-et az EM5-on is vegre..
-
Balinov
titán
Sracok, banalis kerdes tudom, de megis felteszem.
Adott egy vaz+obi felallas, ND10 Haida szuro. Alap iso 200. Allvany.
Ha ISO200-on ND10-el mondjuk 30sec az optimalis zariod a helyes expohoz, akkor ISO400-al ugye a zarido elvileg felezodik?
-
Balinov
titán
Sracok, tamadt az a csodalatos otletem hogy a dx-en hasznalt franko kis Haida ND10-emet mi lenne, ha kiprobalnam/hasznalnam MFT-n. Halistennek, mind 2 obim 46mm-es szurot kivan, viszont a Haida 67mm-es (18-105VR-el hasznaltam).
Eddig sima ugy, adaptergyuru kellene, nade latok ebayen step up ringeket, meg step down ringeket. A logikus az lenne ugye, hogy 67mm-rol step down ring kell a 46mm-re, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy nem step up ring kell.
A masik, valszeg trivialis kerdes, hogy nem gond-e az eltero szuromeret. Jozanparaszti esz (ami igy negyedeves zaras elotti hajra ill. tegnap esti sorok utan nem sok van) azt mondatja, hogy mivel nagyobb meretut tekerek a kisebb atmeroju frontlencse/obi ele, nem lehet gond, felteve,hogy valamilyen uton nem jut az esetleges resek kozott feny be valahonnet oldalrol.
Ill. megegy, ilyen adaptereknel kell-e valamire figyelni?
udv
B -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
flikker guruktol kerdezem,
pro account, feltoltam egy privat albumba x darab kepet, private-kent. x db-bol y db-ot ha publikussa teszek, akkor ha az albumot megosztom pl. FB-n, akkor ugye csak a publikus kepek az adott privat albumbol lesznek megosztva?
-
Balinov
titán
válasz
rejtőzködő #20370 üzenetére
Koszonjuk a tartalmas hozzaszolast
-
Balinov
titán
válasz
pibácsi #20080 üzenetére
Szia, koszi a tippet, sajna reggel ota nem tudtam vele foglalkozi, de idokozben volt group policy update es megint nem tudom meg a telepitot sem elinditani. Marad a mar hasznalt portable verzio.
Erdekes amugy, 2.8.8-at probaltam, de ott csak a nyelvet engedte a win-es installer kivalasztani, celmappat nem.
-
Balinov
titán
Sracok, Win7 ala a GIMP-et hogy lehet ugy telepiteni, hogy ne a program files-ba akarja magat felrakni, hanem egy adott, mas helyen levo mappaba?
-
Balinov
titán
válasz
Fotonhámozó #19548 üzenetére
+neha az 500px-es awesome accounthoz hozzadobjak
-
Balinov
titán
Koszonom, most mar mindent ertek. Konkretan par multheten keszult kepnel vettem eszre az LR hisztogramjaban ezt a jelenseget. Egeszen konkretan tengerparti kepeknel, ahol a viz es az eg is homogen.
szerk: mindenkinek koszonom az infot,hozzaszolast.
-
Balinov
titán
Sracok, valamit rosszul csinalok es/vagy nem ertek. D90+18-105-el csomo kepnel azt latom a vazon a hisztogramon, hogy adott tartomany - foleg a highlights fele vagy teljesen a vegen - "ki van egve".
Nem sajat kep, de kb igy nez ki.
Jol gondolom, hogy ez tipikusan az a szituacio, amikor negativ expokorrekciot kene (-0.5/-1.0) hasznalni?
koszi & udv
B -
Balinov
titán
válasz
masterful87 #19002 üzenetére
APS-C-knel mindegy, hogy milyen obi van racsavarva, akkor is a crop faktorral fel kell szorozni az obi gyutavat. Nikonnal 1.5x, Canonnal 1.6x-al.
Tehat a 55-300 es a 70-300 is detto ugyanugy ekvivalens 450 a DX-vazon. Haverod ferlevezetett.
-
Balinov
titán
válasz
kriszwells #18973 üzenetére
Elvileg van wireless megoldaskent gyarilag ez, aranyaron. Lattam leirast, hogy egy TP-LINK TL-MR3040-el, kis fw buheraval meg egy droidos teloval muxik vezeteknelkul is.
Vagy kiadsz erte ennyit, vagy mokolsz. kar, hogy nincs infra, M8-on gyonyoruen muxik egy par100kbyte-os ingyenes appal a wireless kioldas.
-
Balinov
titán
válasz
Roseti Bruno #18727 üzenetére
van lehetoseged mas pc-n,notebookon kiprobalni? esetleg masik usb kabellel? windows nem mutat semmi ismeretlen/felkialtojeles eszkozt az Eszkozkezeloben?
-
Balinov
titán
válasz
@matthew@ #18592 üzenetére
virtualdubbal append avi(video)segment, sztem ez a legegyszerubb. Itt egy szemre jo guide, arra kell sztem figyelni, hogy mind video, mind audio fulon eloszor valaszd a direct stream copy-t, az recompress nelkul osszefuzi 1db nagy meretu fajlba, amit utana abba konvertalsz, amibe szeretnel.
valszeg kelleni fog a masina altal hasznalt videokodek is a windozenak.
-
Balinov
titán
válasz
kacsento1 #18489 üzenetére
ki lehet, de minek..Ropi irta le (igaz nem a library modulra) a menetet a Lightroom topikban
-
Balinov
titán
Sracok, 12mp-es rawokbol PS Automerge funkciojaval tiff-et keszitek panoramahoz, amit utana LR-ben hivok elo. Tiff-be menteskor be kell-e/szabad/erdemes/stb kapcsolni a PS/Save As-ban, hogy a layereket is elmentse-e a tiff-be? Eddig mindig mentettem, de logikusan belegondolva sok ertelme nincs, leven, hogy az LR nem tud layerekkel dolgozni, igy csak a fajlmeretet novelem. Jol gondolom?
-
Balinov
titán
sracok, mennyire elvetemult otlet tajfotonal ND10-es mellett felcsavarni egy CPL szurot is?
-
Balinov
titán
válasz
II.Démonlord #18140 üzenetére
-
Balinov
titán
válasz
fungeld #18124 üzenetére
nem tudom, nem otthon elunk, igy az az igazsag, nem is kerestem otthoni fellelhetoseget. Tobbunknek ettol a germán ebay-es eladotol van. kb 1 het alatt megjott rendben
Fotonhámozó: en nem vettem eszre, hogy elhuzna (vagy csak szar a monitorom) itt latsz par kepet, gyk. elso, szuzkezes probalkozas volt allvanyrol
-
Balinov
titán
válasz
*Ropi* #17987 üzenetére
teherszallito gepeknel se nagyon megy a buli. DHL-nel tutira nem. Cegnel pl. be van allitva az Oracle-ba, hogy ha barmilyen akkus csavarhuzo (Ipari, vezeto vilagmarka) rendeles ugy jon be, hogy DHL/TNT a szallitasi mod,blokkolva van a rendeles es az illetekes elvtarsnak at kell allitani kozuti szallitasra. Igaz, ez EU-n belul van, kozelkelettel halistennek nem foglalkozom, de ott meg a volumen miatt amugyis inkabab konteneres szallitas van.
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
fungeld #17970 üzenetére
irjal az ebay-es eladonak. Nalunk cegnel is minden rendeles, ami olyan cucra erkezik, amiben akkumlator van es a vevo DHL/TNT/UPS/stb-s legiszallitast ker, holdra fut, at kell mindent raknunk kezzel kozuti szallitasra. Valszeg nalad is ilyen volt, bar az elado valszeg tobb infoval tud szolgalni.
-
Balinov
titán
Sracok, fliker albumnal hogy lehet beallitani mas albumboritot? az istennek nem jovok ra, hogyan kellene....
-
Balinov
titán
Amugy ha vissza tudod allitani a rendszert, akkor az lrcat kiterjesztesu katalogusfajlt kezeld nagy becsben, de majd a masik topikban megmondjak a hozzaertok a frankot - nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy default az lrcat fajl tartalmazza-e az adjustmenteket is, vagy csak a katalogusstrukturat, preview/smart preview-okat..
-
Balinov
titán
válasz
fungeld #17633 üzenetére
less at a Memoriakartyas topikba ajanlott marka/tipus/tesztert.
olvasonak lehetoleg USB3-ast (ha van USB3 csati a laptopon/asztalin). EN egy usb2-es transcend P6-ot hasznalok, valami 1700Ft volt
-
Balinov
titán
válasz
perempe #17479 üzenetére
szvsz jobban jarsz, ha bekered a jpeg-et, es felteszed valami shuttercount-os oldalra, az megmondja pontosabban, mint egy adott esetben ujraindulo szamozas. Pl. ez az oldal is eleg jo
-
Balinov
titán
válasz
matyi012345 #17294 üzenetére
neem, azert is kerdeztem, mennyire valosagtol elrugaszkodott az otlet...30sec/f11-el eleg jol lefedtem a turat, csak faj a vallam az allvanycipelestol...
-
Balinov
titán
Sracok, mennyire elvetelt otlet egy allvanyos, hosszu zaridos exponal (vizeses pl.) az ND1000-es ele/moge felcsavarni egy CPL szurot a viz becsillanasat kivedendo?
-
Balinov
titán
válasz
role_of_72 #17209 üzenetére
ND1000-esm van, igaz, meg elesben nem volt idom kiprobalni, de pl. Forceberg-nek van (o is ajanlotta pl.) es elnezve az ND1000-el keszult kepeit a flikkeren csak tatom a szam. B+W-hez szerencsem nem volt, ara miatt nem is lesz (hacsak nem nyerek a kaparossorsjegyen). de szerintem a Haida teljesen korrekt annyiert.
Par flickr forum a Haida ND1000-esrol[link] mintakepekkel
-
Balinov
titán
válasz
role_of_72 #17207 üzenetére
bocs, read only voltam. Haida szurok kozul nem talalsz megfelelot? Ez az elado tuti szallit MO-ra is, tobbeknek van tole ND1000-ese, koztuk nekem is.
-
Balinov
titán
válasz
role_of_72 #17192 üzenetére
.com helyett erosen javallot a .co.uk, de meginkabb az amazon.de atkutatasa. Igy az europai amazontol jon, mindenfele macera nelkul.
-
Balinov
titán
válasz
scream #17189 üzenetére
esetleges kommentek alatt, van 3 ikon, egy I egy korben, maga az user photostream-jere mutati ikon kozepen, meg jobboldalt a tageket mutato ikon. Az I(nfo) ikonra latom most ezt. En sem emlekeztem ra, csak most a screenshot kedveert ugrottam fel, es latom. Valszeg valami uj feature
-
Balinov
titán
igen,gyakorlatilag mindent tud, amit te akarsz, kulonbozo publikalasi szintek, ahogy a screenshot amit csinaltam is mutatja.
lehet szetteket, kollekciokat is letrehozni, hozzaadni/elvenni kepeket ezekbol. En regen Picasa-t hasznaltam, teljes felbontasban feltolva mindent (meg fizetos tarhely is lett hozza veve, mert a free-t hamar kinottem). Mostanaban eleg keves galeriat toltam oda, de epp a heten olvastam valamelyik topikban, talan Ropi hsz-eben, hogy a G+ Photo, ami levaltotta a Picasat is rontja a minoseget, talan nem annyira, mint a facebook elqrt konverzioja, de rontja. Ezert maradok a flikkernel.
-
Balinov
titán
válasz
WhiteWalker #17051 üzenetére
500px-en meg a feltolto sem tud normalis felbontasban (ertsd legalabb 1024x pixel) letolteni. egyebkent copass-nak van igaza (ismet)
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest