- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33110 üzenetére
Na, éppen fotókról beszélnek, de hát egyszer gyere el, utána lehet el tudod képzelni. Alapban zakkant az egész társaság, könnyű beilleszkedni :-D És akkor még finoman fogalmaztam.
"A HDR nekünk nem futóverseny, egy buli, egy közös program és kapcsolatépítés. Ott mi is inkább elővesszük a mosolygós, fotózós alkatunkat és nem száguldunk rekord sebességgel a célig. Úgyhogy meg tudom érteni azokat akik csak HDR -eznek és szükségük vannak a fotó- emlékekre, én is kép/ fotómániás vagyok... Teljesen mindegy hogy én fotózom a kutyát vagy más.. a kép a lényeg."
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33110 üzenetére
De ha nem nézik meg, akkor hogyan találják meg magukat és írnak a képek alá? Véletlenszerűen pont oda kattintanak és az összesre is? Meg akik utána privátban írnak?
Más meg nem hiszi el, hogy körbe lehet futni a Balatont, oszt mégis. Az szintén több 5 percnél és akkor még nincs túl durva képzelőerőm. A "kb. nincs másra idő az életben." meg pont annyi, ami. Elég párszor kimenni vonattal Dabasra és vissza, már kijön az időjárás.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33108 üzenetére
Én legalább napi 2 órát tömegközlekedem, gondolom másoknak is vannak ilyen agybajai, főleg ha mondjuk Dabasról járnak be dolgozóba és meg is van az a 12-X óra holtidő elég hamar. Meg este, míg megy a mosógép, szóval X. Én is végignéztem egy csomó albumot, azért tudom, hogy hány kép van, de főleg azért, hogy ki merre feküdt, amikor csinálta akko milyen képet csinált, mekkora gyutávokkal, satöbbi. Szóval néha 3 másodpercnél többet is időztem rajta. Többiek meg ott dumálnak a képek alatt, jelölgetik egymást. Most szervezik a szezont, azt is az előző képekkel meg albumokkal illusztrállják. Ha mindenhol megtalálja magát, vagy mondja, hogy hol hányszor szerepelt, akkor szerintem végig is nézte. Meg hát eleve van aki 12 órát azért utazik, hogy részt vegyen egy ilyenen.
-
Jahno
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #33106 üzenetére
Manuálisak manuálisan, a PanaOlysokra meg rá van írva, de direkt a széria legkisebb tagját írtam, főleg ilyen géphez.
-
Jahno
veterán
válasz
Balázs0916 #33104 üzenetére
Pld. Bolide slideshow studio. Remélem még occsóért adják, egy ideje nem néztem rá.
-
Jahno
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #33102 üzenetére
Nem lesz. Teljes manuális miniben pld. ilyet vettem de ez éppen annyit tud, hogy megnyomod és villan. Még a fényerőt sem tudod szabályozni: [link]
-
Jahno
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #33100 üzenetére
Megy manuális kisvakuval, de ha már beruházol akkor én TT350O-t mondanék, aztán kész is, legalább szabványosan kezeli.
-
Jahno
veterán
válasz
adlersson #33098 üzenetére
Saját albumokba válogatok párat, nem kell tűlzásba esni. Saját fotós csoportba picit többet meg mivel a rendezvénynél voltam fotósként egy garantált minimumot teljesíteni is kellett, azokat összesítik albumokba és közzé teszik. Ez a feltétele, hogy bemehetsz pályán belülre és szabadon mozoghatsz. Nagy előny. Cserébe lehet sáros leszel és átmásznak rajtad, ha útban vagy :-D És 15ezer leadott képet a versenyzők végig fognak nézni. Egyesével. Többször is. Meg 2 év múlva meg később is. Meg az ismerőseik és egyéb rajongók. Tudom, mert van mikor csak azt látták, hogy adott időben hol voltam és kérdezték, hogy van-e onnan képem, vagy valaki képe előtt/utánról esetleg más, ha van akkor azokat elküldöm. És míg nem vezettük be a kötelező célfotót, addig ennyi kép ellenére is volt olyan versenyző aki hiányzott. Most kb. ennyi a kötött napi program, hogy fél vagy egész napot lehet vállalni, a célfotóra meg párban 1-1 órás időtartamot.
Pár év múlva is előkerülnek a képek, mert ha mást nem akkor valami fotós csoportban szóba kerül vagy a nyugger klubban :-P Néha még az albumból is kapok elő valamit újra kidolgozni, főleg ha valami pályzat vagy verseny-féle esik be. Héten éppen mozgásról van házi bajnokság, de az most nem mozgat meg
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33094 üzenetére
Lehet, hogy nem normális, de ennek felét megtervezni sem tudod, mikor valami van akkor nyomod esetleg a rövid sorozatot.
Portréfotós napról jöttem már haza 6 darab képpel, teljesen más dolog. Meg van filmesem is, képes vagyok ugyanilyen gyorsan elnyomni egy tekercs középnagyformátumot :-D
Ha spórolsz, akkor kevesebb kép lesz és filmen nem is látod mi nem készült el, vagy ki sem tudod válogatni a jobban kinézőt. Ez nem megtervezett művész fotózás, ahol van idő meg pöcsölés.
Mutatok példát, de pld. voltam egy előadáson ahol semmi extra nem volt, pulpitus mögött beszélt valaki és kész. Több 100 képet kell törölnöm ahhoz, hogy ne vágjon kancsal hülye fejet. Folyamatosan grimaszolt, tekergette a fejét, már én voltam kész tőle... Ezt sem nagyon tudod kigépészkedni, ahogy azt sem, ha kézi meccsen szintén több 100 lesz az, mikor valaki csak úgy hirtelen belelógott a képbe. Csapatfotónál 2 másodpercre állnak össze, de arra is alig, mindenki összevissza tekereg, én már ott is rászoktam, hogy egy pár képes rövid sorozat. Mire egyénit meg csapatképeket összehoztuk volna rendesen, arra megszűnt a kézi, de csajokat ismerve lesz valami újabb hülyeségük.
Teljesen más az elvárás, igény, akármi, aztán lehet próbálkozni mikor balettes/rúdtáncos csajszinak az lesz a baja, hogy kicsit ferdén áll a kisujja meg rosszul görbül a ruhája és pfujj. Te meg ott állsz 37 egész értelmesen megcsinált képpel, éppen jól áll a világítás is, csak a ruhája nem, mert az meg olyan.
Kutyásnál is millió egy az alkalom, mikor úgy jön ki a vízből, hogy a seggét mutatja, kitakarja a gazdáját, összevissza állnak, vagy nem tud mit kezdeni az akadállyal és nekilódul visszafelé, vagy oldalra szalad és akkor az már 2-3 méter eltérés a kompozícióban. Közelről nem kevés, versenyzők meg néha sűrűn jönnek, akkor már legyen meg minden is. Ha van egy jó képed, de miért ne legyen még jobb, ha kiadja?
HA kiadja
Van 16 akadály, annak oldala, eleje, háta, meg ami kell, plusz egyéb sallang és életképek. Ezt van aki gyorsabban lecsavarja, mint ahogy én megkerülöm az első akadályt :-D Amcsi focinál eleinte a labdát sem látod szóval ha csinálnád lehet hamar levetkőznéd a spórolós szokást, mert kutyásnál úgy elmegy a nap, hogy észre sem veszed és gyalog sem érsz a pálya végére. Legjobbak 28-30 perc környékén teljesítik, ebből tudjuk hol a helyünk
Befutónál jön 30-50 ember 1 óra alatt, ott célfotó, távolabbi akadály fotó és ha éppen nem jönnek akkor nagy telével lehet csapkodni a környéket mert miért ne.
Pld. ide leültem és kész a befutó, oda távolba meg elláttam:
És ezek is innen ülve készültek a kapu elől, igaz halványan látszik is keresztben egy villanydrót:
Oszt nesztek Fuji színek, ha már :-D
-
Jahno
veterán
válasz
adlersson #33084 üzenetére
Úttól is függ, egy délutános városi mászkálás 20-300 kép, abból 10et ha megfogok a végére és lesz belőle valami. Ilyenkor azért röhögünk is magunk nyomorán mikor elmegyünk világ végére valamiért és ott makrózunk egy fűszálat, mert az máshol meg odahaza biztos nem olyan :-D
Hajnali madárles 500+ kép, kézilabda egy meccs 700+ kép, amerikai foci 2ezer felett, kutyás buli szintén 2ezer felett. Utóbbinál is kell a RAW, mert sok árnyék/fény baszás van, égboltra ész nélkül dobálom a szűrőket, hogy legalább valami színe legyen ha úgy adja ki.
Pár hete DJ haversrácoknak csináltak képet, kapott rózsaszín vakut a képébe, mutatom is, hogy Nektek se legyen jobb:
Neonhullámos sorozat, ennek tán jó lesz. Másik srácon szarabbul nézett ki, RAWból visszarángatod és kész is. Ő meg szereti a zajos filmes világot.
Kézilabdán és hasonlókon mások nem tudom mit csinálnak, de teljesen foltosra van világítva a terem, egyik felén azért jó a RAW mert erősen aláexpó kell, hogy legalább némi záridő legyen, másik oldalánál meg ilyesmik vannak, a leányzók fején. Első alkalommal meg én is alig ismertem a meccs menetét, alig lett pár kép a csilliárdból ami használható, mire kipöcsöltem miképpen érdemes nekimenni (most meg már a csajok nem járnak kézire, de úgyis jön egy újabb hülyeség):
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33085 üzenetére
Nekem nem fáj, meg akár egyesével is végig nyomom, de megint attól függ mi a cél. Haversrácok egy templomi szertartásra ráhúznak valami alap sablont és kész, ha meg képet alkotok akkor nincsenek 150 képes panorámák meg hasonlók, el marháskodom vele. Törölgetni nehezebb, míg a forint/gigabyte az nem olyan vészes és ha nem teljes timelapse könyvtár, akkor nehéz óradíjba átszámolni, meg ha már a 16 terás merevlemez is tele lesz és újat kellene venni, akkor még jobban vakarod a fejed.
-
Jahno
veterán
válasz
vihartigris #33080 üzenetére
Én gyorsan kikérdeztem Sonys haverokat, de mind csak pislogott és furákat mondott. Szóval X.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33081 üzenetére
Szerintem használtam én azt és lehet ezért nem értem (:- Max nézhetek kronológiát, sajátonat leredukáltam E1es játszós gépre, abban nincs ilyen de van némi fogalmam a többiről is. És igen, Nikonba még szoftverből is kikavartad és feltöltötted a vázra. Többi gépnél meg ugyanígy vannak csúszkás keverések. Szóval ugyanaz, csak az Fuji revept :-D
-
Jahno
veterán
válasz
KisTücsök #33078 üzenetére
Idehaza? Dadalia galériának van pont természetfotója májusig, ha ennyire biztos benne. MVMnek szinte fél évente fut átlagos pályázata, Faludi nevezetű van év vége felé. Más hirtelen nem jut eszembe, ha egy kép. Lassan megint lesz MediaMarkt pályázat ha év végén akkor meg beadhatja majd a 365re is.
De lássuk már a képet is na :-P
-
Jahno
veterán
válasz
hemaka #33075 üzenetére
WB az mindegyiknél ott van, ahova állítom, de ha éppen automatán hagyom akkor sem nagyon kúszott el, bár 6400 pont nem volt nálam. Ha az szívás, hogy manuálisan állítom be a fehéret, nekem akkor is ugyanaz a téma, mert a végeredményről beszélünk, meg arról, hogy jajj ezer közül is megismerik a színeket (amúgy nem) és receptet meg a mittomén, és egyik mennyivel másabb, mint a másik. Tán a D72000ra is lehetett feltölteni, csak nem receptnek hívták és nem csápoltak rá feleslegesen.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33065 üzenetére
Naja, azért mikor a 35mm Sigmát megmarkoltam a hasonló gyutávú Oly obik után, hát ja. Nem egy tipikus rohangálós cucc. És majdnem hosszan kielemeuztem, hogy az 1.8/50 alap Canon meg grammra ugyanannyi RFben és EFben is miközben rájöttem, hogy az mind FF, csak az EFes rámegy APSCre is. Bláááá.
-
Jahno
veterán
válasz
adlersson #33070 üzenetére
Képminőségben nem jobb, mint az alatta lévő vázak, igazából ahogy néztem futtában, túl sok újítást nem hozott. Aki dolgozik vele az max. újabb vasra tudott cserélni, vagy ilyesmi. Fókuszt meg nem szabad szidni a Fujis csoportban, bár utólag mindig beismerik, hogy az előző az valóban gyengébb volt, de ez most aztán... Hsat majd egyszer meg kell néznem rendesebben, csak nincs hol.
-
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33053 üzenetére
Topiktárs remélem nem veszi zokon, ha privátból idézek, most adtam kölcsön Neki kettőt is "A két filter közül az egyik (amin nm sincs rajta) elég funky volt, középen homokóra alakban lila, bal és jobb szélén meg normál színű; a másik meg piros szűrő, az se igazi IR."
Nem K&F, de valami "nevesebb" volt. -
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33051 üzenetére
Jó kérdés. Inkább az a kérdés milyen kell és mire. Mer az elvileges IR szűrőmről most derült ki, hogy inkább csak piros és Xesedik. NDből is van sok ilyenem és ha a vario drága Hoya is Xes, akkor ja. UVből kreatívkodni bármit veszek, NDből fix K&F már egész jó és annyival olcsóbb nem lehet, hogy kockáztassak. Színszűrő feketefehér filmre szintén mindegy.
-
Jahno
veterán
Többet tud a fene, csak pár haver egyszerre esett be fotósvideós és videójátékos meg kütyüs vonalon is, sokszor nem csak hiányos volt a csomag, hanem ki volt tömve valami átlag irreleváns cuccal. Útközben volt amikor a tömege is látványosan változott aztán ha magánszemély lenne akkor még azt mondjuk sunnyoghat de mondjuk olyan boltok, mint a MediaMarkt hálózat vagy Einfy-szerűek és 10 éve vásárol folyamatosan fél Európa új cuccokat is, vagy videó van a becsomagolásról is és minden agyonbiztosítva, azért az necces. Mindjárt megpróbálom megkeresni és bekérdezni mire jutottak, de volt olyan hét nem régen, hogy 15en simán beestek hasonlóval mindenféle irányból az meg már lehet nem véletlen.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33023 üzenetére
Az sem túl egzakt, akkor is dobálják és kap az élettől, fizikával meg nehéz vitatkozni ha az egész csomagot úgy csapják oda, hogy a fal adja a másikat oszt valami szétszakad benne. Mondom ezt annak ellenére, hogy postázok én mindent mindenfelé és kapok is, nem lepődöm meg ha a szenzor akad ki egy postázás után, azt oldalba csapod és visszaugrik, még ha civileknek kicsit fura módszer akkor is.
A boltba kartonnal viszik és konténerrel, más szint, egy raklapos csomagot nem dobnak a kupac tetejére 2 méterről.
-
Jahno
veterán
válasz
adlersson #33015 üzenetére
Sokan, de akkuban a chip se mmindegy, hogy ezek mit mondanak. Mindig lemegy a vita, én másban is rengetek Patonát használok, azok teljesen rendben vannak. Ezzel foglalkoznak, van némi minőségbiztosítás, heló. Legolcsóbból azért akad hullámzó minőség, néhány jól megy, más kicsit megdagad, ilyesmik.
-
Jahno
veterán
Szülői csoporttal az a bajom, hogy egyik hülyébb, mint a másik és max, annyit tudnak, hogy Face csoportos cset, dobják be a képet, minősége meg semmi. Nomeg ugye fent a fineart kérdés, azért ennyire ne menjünk előre, jó eséllyel nem 50 kilobyteos képeket fognak kapni és bőven sok lesz arra, hogy 10 centis méretben kinyomtassák és kirakják a polcra.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #32992 üzenetére
Hátaz, de árakon mindig vittakoznak és marják egymást, lehet kicsit komolyabb videóra gondoltak az meg azért nem 1 óra, de pluszban 6ezer/darab kép, ííííj ha én ennyiért tudnék élni az nem lenne szar. Kb. komplett egész napos esküvők utómunkával lemennek ennyiért....
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #32990 üzenetére
Ja, lehet az irreális nem is olyan irreális, ha valaki tapasztalt és már tudja pontosan, hogy ilyenkor mi a "valószínű" meg szopószorzó
Amúgy mit mondtak rá?
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #32988 üzenetére
Pár óra az pont 1-1.5 nap. Meg milyen szinten, autómunkával hány felé válogatva albumba? 17.500.
-
Jahno
veterán
"Ha pl. túlságosan balra csúszik el "
Akkor lehet csillagokat fotózok :-D
" Ugyanígy ha túlságosan jobbra csúszik, akkor"
Akkor ködös fát :-D Sokan nézegetik, de ja, van róla n+1 cikk, leírja, aztán megcáfolja saját magát aztán meg a cáfolatát indokolja. Nálam nem vált be és nem látom értelmét, csak szélső értékekkel dolgozom:
-
Jahno
veterán
válasz
Viiktor1989 #32981 üzenetére
Az hisztogram.
-
Jahno
veterán
válasz
Viiktor1989 #32977 üzenetére
Fehér az fehér, kiégés meg az expó. Fehéregyensúlyt vagy szokásos felhőcske/napocska módszertannal állítjuk, sok gép tud Kelvinre beírt értéket, meg ugye fehér papírt/szürke kártyát tartunk a gép elé, azt lefotózza beállítja manuálisan is.
Kijelzőről kellene egy kép, meg mondjuk a típus ismerete sem árt, mert elsőre azt mondanám, hogy a zöld vonal a vízszint lesz csak úgy véletlenül.
-
Jahno
veterán
Jaja, bár lehet menni kellene az offolósba, de még tán belefér. Ok, hogy fotómasinát veszek magamnak, de család alap fenntartásainak fele szerintem nem fér bele asszony fizujába. Olyankor jöhet, hogy miért Ő finanszírozza azt, hogy sokat zabálok :-D Meg ki spórol nyarlásra? Nekem marad lóvém tartalékba és jól el vagyok, nyaralni egyedül menjek, mert asszonynak nem fér bele?
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #32967 üzenetére
Írtam végletet, de mondjuk most jött olyan, hogy autó szervíz, meg elég szépen emelkednek az üzemanyag árak is. Akkor most felezzük el, de miért pont fele ha én sokkal többet használom? Nálunk ilyen ami esik úgy puffan van, most fizettem nagy bevásárlást, nézte a fene, hogy mikor mennyiért és mit veszünk, kicsiket meg 1-2 nagyot asszony fizet ha meg már cipelnem kell vagy most van fél szabadnapom elintézni, akkor megveszem és kész, mert kell. Odahaza üljünk le a blokk elé, aztán ami jóga matrac és nem sörnek a fele, azt utalja át?
Ráadásul mondom, ki sem jönnénk úgy a pénzből. Akkor mi van?
-
Jahno
veterán
Én nem ugatok be a jógáért is, de ennyi erővel kiporciózhatnánk a kaját, mert engem nem gazdaságos etetni itatni meg az ásványvíznél sem mindegy, hogy ki hány palackot szív fel? Lennének még ötleteim a bonyolításra, akár a fűtést is számolhatnánk kilojuoleban, mert nekem jóval kisebb az igényem.
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #32955 üzenetére
Én falinaptáram meg olyan jól sikerült, hogy fotós boltban elég volt már csak megmondani, hogy "abból" kérnek és kész
És örültek, hogy végre nem szar mobilos képes kiscicáskutyásgyerekes foshalom. Néha nem irigylem őket, mikor ilyesmiket látok...
Többi meg olyan ja, valaki most megint beszólt, hogy hát ne ugráljak a fixek ellen ha nem láttam olyat és különben is. Na mondom ok, van idehaza kb. 47 darab, lehet nem csak láttam de le is ejtettem, csak akkor menjünk bele a részletekbe, mit, mikor és mire meg vonatkoztassunk már el a stúdió/portré vonaltól de főleg önmagunktól.
Többi kiderül, most ha ez a nemzetközi fotóművészség jól sikerül, akkor megtettem amit meg lehet, de legalább sokba került. Még nem akarom elkiabálni, de alakul.
Az albumra esetleg mondhatod, hogy pont ezért kell az új objektív meg sokkal több idő, hogy ilyen is legyen és akkor idei terv, hogy őszre teljesíted a kihívást :-D
Vagy megmondhatod, hogy jaja, itt volt ez a majom haverom az is nyomtatott képeket és kicsit komolyabban vette, így rögtön elugrott 80ezer pénze erre a pakkra:
Bármit megmagyarázunk és az ellenkezőjét is.
-
Jahno
veterán
válasz
Seirus #32952 üzenetére
No de mit mondjak mikor nekem is van vagy 10 vázam ha úgy nézzük :-D Attól függ milyen és miért, mondjuk ennyire babrálósan nyilván egy is bőven elég, de hátha meg tudja indokolni. Obiból is van ezer féle, közelpontra meg látószögre, abból azért kell mennyiség.
Egy csomó fotós csoportban van aki túlvariálja, újabb modellre cseréli az obikat, meg beruház valami újabb cuccra, aztán hónapokig/évekig fekszik a polcon, mert "nem ér rá" fotózni, de azért bújja a teszteket és megy a megfejtés, hogy melyiknél hány pixel a felbontás és milyen a széle meg az ilyenolyan háttérmosás. Vannak akik csak birtokolni szeretnének ezt-azt, nálam mentségemre legyen mondva, hogy kipróbáltam pár dolgot, sikerült racionalizálni és ami van azt használom is.
-
Jahno
veterán
válasz
Seirus #32950 üzenetére
Nincs limit, nekem is túl sok kevésbé használt szarom van
Utána meg jó, ha van. Heti 1 óra még nem mennyiség és ahhoz is lehet sok cucc, meg kevés cumóval is sok pöcsölés. Makrónál hátterek, csipeszek, tárgyasztal, mozgatás, világba ki lehet menni mindennel. Én igyekszem használni is, amennyire csak lehet és bár a füstgép is pont ilyen, hogy most ha már van akkor 10ért nem adom el, ha valakinek kell akkor kölcsön bírom adni, most meg már elő is vettük a szomszéd profilképéhez.
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #32948 üzenetére
Naja, egy csomó füstös kép van, de a sima füstgyertya iszonyat büdös és megfogja a ruhát. Ha számít. Meg néha 40 másodperc 2ezer pénz.
Szórakoztam füstös képekkel, mikor szomszédnak kellett valami profilkép akkor a kertben egyszerű dolgom volt, mert kihúztam a hosszabbítót és kész is, azzal el voltam fél órát míg kicsit a vakut toszogattam és valahogy a gyerek is belefér mindenbe.
Ez sem lett életem képe, de egyszer el kellett kezdeni, gyereknek bejött, kapott egy jó kis sorozatot.
Ha már itt van ez a sok szar, akkor használjuk is néha...
-
Jahno
veterán
Nekem ár-értékben drága, beltérben is éppen csak látszott valami és a legkisebb szellő elvitte. Nem fogod tudni úgy fújni, hogy egyáltalán a papírt beterítse vagy bármit. Én haver e-cigijét nézegettem, hogy sokkal töményebb és jobban megáll a füst, ahol nincs elektromosság ott azt kellene használni, mert mondjuk pár palack után megtérül, aztán végül sosem ruháztam be rá.
-
Jahno
veterán
válasz
vihartigris #32937 üzenetére
Amerikait :-P És nem volt kötelező, akadt aki hobbiból csinálta.
-
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32923 üzenetére
Jajj ne is emlgesd, Hollywood az. Fotós csoportba rendszeresen beesik egy hülye, fél évente felveti, hogy kellene 99+ CRIvel E27es LED. És nem érti, hogy a CRI igényt a LEDben sem biztos, hogy teljesíthető, de az E27 az kommersz otthoni fos, míg az igény pro színvonal. És más csatlakozókkal más kivitelben más eszköztárral kell gondolkozni.
Már az 1800. hozzászólást rágjuk, mikor kiderült, hogy otthonra kellene világítani meg ki tudja még mi a baja és azért nem jó vaku meg LED tabló, de van ezer+1 féle jó LEDes világítás és szerintem inkább a fejében van baj, nem a piac lehetőségeivel....
Ja, igen, még a színhőt is szerette volna tekergetni, tán 2000K-tól 6000-ig
Hát mondom persze, vegyél Arri SkyPanelt hülyegyerek, de nem is értette mi a különbség a színhő és a spektrum közt, vagy hogy az RGBből kikevert sárgás az sem színhő....
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #32926 üzenetére
Én nem sokat fejtenék meg házi technológiákkal, országban van 1-2 hely ahol ezt rendesen meg tudják csinálni, aztán kész. Bár éppen most verik szét a GE-t, ki tudja mi maradt meg a laborokból. Főleg telefon, meg sacc meg valamilyen szűrő valamilyen összetétele alapján? Akkora szórás lesz, aminek nincs értelme.
-
Jahno
veterán
válasz
matyi012345 #32916 üzenetére
Katalógusnak nyomj egy optimalizálást. Bár érdekes, mert fordítva szokott lenni, az előnézetet törli egy idő után és azt generálja újra. Sok más ötletem nincs, meg a teljes könyvtárra egy szinkronizálást, akkor talán kibukik a baja.
-
Jahno
veterán
válasz
tvamos #32914 üzenetére
Az ingyenre is szoktak ugrani, hogy "ne dolgozz ingyen". Bocs, nekem ez szórakozás, akkor mi van? De érdekes volt, mert a kutyás fotózásnál olyan a szerződés, hogy eladhatjuk a képeket és elég sok versenyző megtalált, hogy van-e még meg mennyiért adom. Én meg köcsög voltam, mondtam, hogy már megcsináltam itt van ingyen vagy a következő versenyen hívj meg egy sörre :-D Felfoghatom marketing értéknek is, ha mozgatnám magam vele, vagy bárminek, esetleg egy ilyen workshopnak hívott izé konkrétan nincs is, nem sokan értenek hozzá meg minden drága és a többiektől tippet is lehetett kapni, meg ellested miképpen dolgoztak. Szóval jobb helyeken ilyenért fizetni kell, ezért örülök ha ingyen mehettem. Lehet idén is bevállalok 1-2 hasonlót.
-
Jahno
veterán
válasz
theporcupine #32912 üzenetére
Nekem főleg gyerekekkel nem jön be az ilyen túltolt retus meg unott (havercsaj mondása szerint: unalmas ostoba modell tekintet) pofa, de hát ez van. Annál már csak az jobb, mikor az ilyen fotósok/utómunka művészek nem látnak tovább ennél a műfajnál és csak abból tudnak kiindulni bármilyen kezdő kérdésére a csoportokban.
-
Jahno
veterán
válasz
theporcupine #32909 üzenetére
"kamera felé álló végtagok groteszk rövidülése, vagy a vágásnál a képből ki, majd visszatérő kezek"
Ez meg ízlés és trend kérdésköre.
-
Jahno
veterán
Fotózz érdekes virágot. Most elvileg találtam egyet, de 400 km autózáshoz annyira nincs kedvem :-D
Egyéb koncepciókkal is jól el lennék, ehhez majd megpróbálok helyet csinálni:
A 157. hasonló kép után ez is kifújt, kell valami más. Idénre megint megpróbáljuk a csillagjárás/tejút csapásirányt,ott lesz mit fejet vakarni no meg mai üzemanyag árak mellett megnézni a helyet és adott időpontban visszamenni mikor pont nincs felhő és jól áll a Hold... És szociotanulmánynak kitaláltam, hogy őszig járjuk végig Pest összes kerületét, mert az jó
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32904 üzenetére
" Ezt előre nem lehet tudni sosem, így B tervként vittem akkus led lámpát. És"
Ja, ez a másik mikor próbálkoztam. Nem értik, hogy nem 5 perces lesz és szórakozunk ilyesmikkel is, meg ide tedd a vakut oda a derítést. Mer' minek bonyolítod, hisz csak 1-2 kép kell.
Elmondom, hogy a kisszobában összerakok egy hátteret, előtte kell ennyi hely, valami lesz. Az első állványnál meg a szett táskánál már hallom, hogy úristenminekennyicucc. És akkor még sehol nem vagyunk.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32904 üzenetére
"Otthon megkéred a családtagothogy készít róla portrét."
Nem érdekli őket, nem közreműködőek. Gyerekkel néha lehetett kísérletezni, de vágja a pofákat és 2.5 perc alatt unta meg. Tudom, csak a kifogásokat keresem....
"Azt felejtik el sokan, hogy"
TFCD nagy része fizetős, max. nem írják oda, de ha gyakorlatozásról beszélünk akkor azért nem kell rögtön az ország legjobb fodrásza meg styliszt egy alap sminket meg mindenki fel tud rakni magának. Lassan már én is :-D
Ruhát sem biztos, hogy pont ezért vásárol, amúgy azt még tán lehet is szerezni meg mindenféle kiegészítőkkel jól álltam. Melóm miatt nekem kiegészítő, ékszer és smink/körömlakk szirszarok itt vannak olcsón/ingyen, felőlem fotózás után meg is tarthatja.
TFCD teljesen másról szól, itt-ott lerágtuk róla a gittet, hogy félig kezdőként mennyire van esélyes, mire nem és mennyire megbízható az átlag vagy átlag alatti TFCD modellkör.
"Ha kiviszel egy kutyás ismerőst a parkba és futtatod az ebet"
Na, erre is időnként rákérdeztem, aztán nem akartam mindenkinek a nyakán lógni így ez sem maradt opciónak. Másrészt az a kutyás kicsit más, parkban hosszabb záridő is elég volt, éppen nem jutott eszembe vakuzni, bőven el voltam F2es rekeszekkel is, másikon meg 5.6 körül kezdett működni a dolog. Művészkedni meg úgysem lehet, ahhoz nem úgy jönnek, nem úgy áll a nap, csinálsz egy csomó képet aztán majd válogatod.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32901 üzenetére
"Mivel már nem kell iskola ahoz hogy kírja xy hogy fotós, a színvonal még lentebb szánkázott. "
Eddig olyan jó volt? Művtörin kívül akadt suli ahol vakut sem láttak, vagy az össz fotózás 1-2 modelles bohóckodással kimerült és ránézésre is nulla dolgot tanultál. Vagy néhány nebuló talpraesettebb volt, mint a tanárok. Nehéz ügy.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #32899 üzenetére
"Gyakorolni nem ügyfélen kell. Hanem tét nélkül. Otthon megnézni hogy"
Ugyan. Odahaza ezen mit gyakorlok, lásd DJ csaj meg kutyás fotózás meg társai?
Ráadásul az a jó, hogy csoportokban akiről azt hinnéd, hogy ért hozzá és próbál okosat mondani azok is teljesen el vannak tévedve még az egyszerűbb és könnyen ellenőrizhető dolgokkal is. Aztán van amikor küzdünk, mert én speciel amerikai focin az első 1.5 meccsen teljesen elvesztem, fogalmam sem volt a világról, de hát innen lehet okosat mondani, hogy ragadd meg a pillanatot, legyenek érzések meg hangulat meg ilyesmik, hát persze :-D
-
Jahno
veterán
Én bármit elvállalok, nem érdekel
Kár nincs, mert amit fent írtak, vagy nincs kép, vagy elbaszok egy csomó időt és morgok az orrom alatt és nem lesz kép. Valami meg úgyis lesz. Az érdekesebb, mikor szerintem nem lett túl jó vagy nem tudom, de havernak bejön. Ugye ilyenkor szoktuk fikázni a piacot, hogy milyen tré cuccokkal is teret lehet nyerni....
DJ havercsajnál is kis buli, voltak vagy 30an, amúgy baromi jól tolja, fény semmi, kapott 3 vakut a szájába és én is gazdagabb lettem mindennel. Aztán majd próbálkozom még.
Csak hát ha mutogatni szeretném, akkor nekem sokkal több lenne az igényem.
-
Jahno
veterán
válasz
tvamos #32896 üzenetére
Mindenki ezzel jön, hogy jajj majd ezt rontom el meg azt. No de akkor miképpen csinálom meg az első hármat és honnan szerzek gyakorlatot? Azt meg én is kihangsúlyoztam, hogy lehet kép sem lesz és nyilván győzködtük egymást, hogy deeeeee, jóóóóóólesz neizéjjémán. Aztán megegyeztünk, kb. jó lett vagy kihoztuk amit ki lehetett.
Szerintem a család sokkal rosszabb.
Esküvőnél volt olyan ahol nem akartak beállított meg semmilyen képeket, családi összejövés, gyülekezés, kajálás, 15 fős mini gyors esküvő és kapunk 10 másodpercet egy csoportképre, mert a család kiharcolja, de kb. ennyi, inkább együnk-igyunk, integrálódjunk a bandába és közben képezhetünk de semmi extra.
Kaptak pár ilyet, végén már örültek és kész. Engedélyükkel használhatom is, nem életem képe de legalább ott volt az alkalom, rajta vannak, család kapott papírképet is, vannak szülők és némi emlék mert egyik unokahúgnak pld, akkor jutott eszébe, hogy sok szelfi mobilos kép meg minden közt az apjával nincs értelmes közös képük, mikor meghalt a fater. Itt ez letudva az egész családra, közösek is lettek, szülők is, meg életképek és heló. És egyik leglazább dolog volt, pár óra alatt a világot megváltottuk sok értelmes képpel.
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #32890 üzenetére
Megyomod a gombot és kiírja mikor kosárba raktad, de semmi extra. Mostanában még porszívóba zsákot is onnan veszek, amit kiír annyit fizetsz és látod a szállítás is külön van, semmi trükk. Beschoit vettünk párat Amazonról.is, keress rá. Bár Euró változott de volt amelyik a fentiből 20ezresből.ide is ért. Vagy mindjárt berakok valamit a kosárba, az a tuti.
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #32887 üzenetére
Ismerősi körben amik jól voltak, aztán válogass részletek, méret, szín alapján, Amazonon is van, de német Ebayről jó beszerzési lehetőség: [link]
Kivehető rekeszes: [link]
Másik egyéb: [link]Mindegyik ugyanúgy van német Ebayen is, 30ezer körül belefér, össze kell hasonlítani mert néha K&Fnél jó árak vannak [link]
Ráadásul Alin tök jó klónok voltak belőle, ott is ki lehet fogni, Ebay meg tele van Löwe klónokkal, azt is simán vennék, ilyen árak mellett meg Alit hagynám is, ha ez biztos jó minőség, átlag 1 hét alatt küldenek szinte bármit.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #32869 üzenetére
Ha csak a családnak fotózol akkor viszont nehezebb mozogni. De meg kell próbálni.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #32857 üzenetére
És ezért vennél egy obit? Meg aztán a vaku is kérdéses.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #32854 üzenetére
Ezekre nekem az alap joker az 24-105, de tudja fene, lassan 2 gép nélkül semminek nem mennék neki. Ja, az FF. 17-70 szokott lenni az alap APSC obim, meg X. Aki nem bírja eldönteni és megfejteni, az ne is csináljon semmit :-D
Főleg egy ballagásra beruházni, vagy mi? Nem áll össze a fejemben.
-
Jahno
veterán
"adataid nem vesznek el még akkor sem, ha nincs konfig mentésed sehol. "
Én meg nem merném garantálni a következő két verzióra. Ebben is csak szoftver van.
Asztali gép meg olyan, széteshet, de hát a raid sem mentés hanem adatbiztonság egyik fokozata, véletlenül dobsz egy shiftdelt, vagy jön az FBI vírus, vagy csak felülírod akkor annak abban a pillanatban annyi. NASnál legalább lehet kukákat kofigni, de mindegyikről legyen mentés. Egy dobozra semmiképp nem támaszkodnék.
-
Jahno
veterán
Kis túlzással élve asztaliban is érhet, de aztán ki tudja ezért mondtam, hogy NASban elpukkan a táp, akkor mi van? elvégre NASról beszéltünk. Syno meg hasonlók volt amikor mentek, más meg nem mert a konfig nem a lemezeken volt vagy az is sérült. Vagy bonyolultabb helyen a jogosultsági szintek estek szét és vakarhattam a fejem. Szóval NASról is legyen mentés, de mivel útközben derült ki, hogy már átadott anyagok és kb. ilyen "jó ha van" akkor azt én feltenném egy sima vincsire a polcra és kész.
-
Jahno
veterán
válasz
ekdavid #32844 üzenetére
"Gyakran lehalnak ezek a cuccok?"
Kinek mi a gyakran, meg igazából nem fog vigasztalni ha abba a pár %ba tartozol. Nálam pld. egy csomó minden fordítva megy, mint itt a csoportokban. Nyáron istenítettek egy vincsit, az sorban döglött, de a kereskedő is mondta, hogy szar az összes inkább nem is olyanra cserélné ki, amit szidtak abból vannak olyanok amik már mennek 2008 június óta, mert akkor vettem egy hetes projekthez és végül így marad :-D Aztán legyünk okosak. Meg engem legtöbbször akkor találnak meg ha éppen megdöglött valami...
-
Jahno
veterán
válasz
ekdavid #32839 üzenetére
"Raid helyett inkább max kapacitásra mennék. Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom én ezt így?"
Így önmagában nem, mert ha nincs a mentésről mentésed és egyszer megáll, akkor az olyan lesz... NASnak sem kötelező 24 órásban mennie, bár erre van kitalálva. Én azt mondom ha manuálisan tudod csinálni, akkor valami hasonló meg egy külső vincsi 2 példányban és felváltva mentve valamilyen periódussal. Te tudod milyen sűrűn változik vagy mit kell. Én kirakom a cuccokat egyik vincsire, majd pár hét múlva egy másikra is. Ha nagy és sok anyag változott (mindegyik relatív :-D) akkor egyből.
-
Jahno
veterán
válasz
GrooveHero #32834 üzenetére
Engem csak a körítés érdekel, hogy manapság miért kamerával figyelünk kijelzőt, de biztos lesz még ott sok opció. Ha LCd, akkor az legalább nem vibrál és reméljük nem süt a nap, de az sem mindegy utána milyen messziről kellene néznie, mert most így belegondoltam, hogy 1 méterről mellette ülve kamerázzuk, hogy lássunk egy kijelzőt :-)
-
Jahno
veterán
válasz
GrooveHero #32832 üzenetére
És utána a pixel szintennel mi a feladat? Ha egy pixel változik akkor azt szeretnéd látni?
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #32827 üzenetére
Mellékesen a Sony kitobija bőven jobb, de ezeket nem érdemes sem árban sem műszakilag összemérni. Ezért maradjunk a többi obinál, hogy Canonra majd nem lesz semmi, Sonyra meg igaz sok pénzért, de ez a 35-150es Tamron azért magasra tette a lécet. És natív. Sigma sort is össze tudnék rá válogatni bármikor. Canikonra már nem biztos. A "jól" adapterezhető meg X, új vázon némileg korlátosan használunk és elgondolkoztam rajt, hogy mivel a tükrös és MILC fókusza teljesen más és másképp működnek közre a vázak az obikkal, meg kellene fejteni, hogy protkoll szinten mi változik vagy mit variál át az adapter de aztán legyintettem, mert nem érdemes vele szopolni.
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #32823 üzenetére
Jó, mostani új Resekkel behoztak pár év lemaradást, de amit meg a 2000D-vel és hasonlókkal műveltek az gyalázat. Itt a fókuszrendszerben van kb. 5 év, mert annyi idős az IIIas és akkor ha a natív obikat nézem, akkor meg legtöbbször ott kötünk ki, hogy makettkedjünk adapterekkel és az majdnem jó lesz :-D
Szerintem használható a menü rendszer, ebben meg ahány gép és gyártó annyi megoldás, eleve hülyeség összességében a Canonhoz hasonlítani, mikor két Canon közt is akkora eltérés bír lenni, mint szürke szamár Jeruzsálemtől. Telibe szubjektív. Az első A7 meg IIIas közt is szép differencia van ugye, de Nikonnál is ugyanezek pepitában.
-
Jahno
veterán
Vagy 230 körül egy II-es. Ennek az ára határeset, de nem sokat hajtották (igaz a zár úgyis lutri) és van egy értelmes obi meg pakk akku hozzá, azzal sem kell szívni. A7 nekem eléggé ette az akkukat, de kettővel már el lehetett lenni, itt rögtön 4 van hozzá. Canikont csak azért emlegettem, hogy sok pénzért kb. ott tartanak tudásban/használhatóságban az új szériák, mint egy ilyen 10 éves használt Sony :-D
Ha tetszik, akkor vedd meg, obiparkot is könnyű bővíteni, van minden a használt piacon is.
-
Jahno
veterán
Háááát, biztos fontos az FF? Z5 és 6-II felett nekem bejönnek a dolgok, meg attól függ mire, manuálkodni meg lassabb hobbira jó egy kisebb Sony is, de A7-III vagy 6400 környéke alá nem adnám a fókusza miatt. Canont a hülyeségei miatt tuti nem vennék, azok csak keresztbe szopatnak mindennel. Pedig van rá occsó nagylátó :-D És lehet ezt a vonalat a Nikon is követni fogja....
Így én megfejteném, hogy mire kellene és mennyire elszállni az árakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest