- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Biaa77 #12113 üzenetére
melyik újság volt az? én felhívnám őket hogy izémizé ezt nem kéne így.
egy forrást meg kell jelölni minima.
ha a honlapodról,fb,iwiw vagy akármilyen hozzád köthető oldlalról szedték le akkor ez simán lopás.
az pedig hogy levágták róla a készítő nevét az meg finom szólva is kimeríti a manipuláció/hamisítás fogalmát. -
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #12078 üzenetére
kis szerencsével, kitdusz fogni nagyon jó állapotban lévő vázakat is garanciával vagy hanem is garral,de mondjuk egy camerakft-s szervízeléssel, az meg felér egy garanciával!
én is tojok a használt cuccoktól, de van ami annyira jó áron van és jó is, hogy nehéz ellenálni.
van most egy pali, felpakolt iszonyat mennyiségű garos cucc, amikor elkezdtem összeadni megláttam az egyik obi árát és megálltam!
A nagy M az igen Milliót jelent! -
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #12056 üzenetére
más az érzékelő mérete, ne zavarjanak meg a megapixelek.
itt egy jó írás erről.
a dslr-eknek cserélhető az objektíve, tehát vehetsz egy vázat obi nélkül, obival is, később pedig más objekítveket is vehetsz hozzá.
pont ez a jó benne, hogy saját igényeidre szabod az objektívparkodat. -
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #12054 üzenetére
edigitalnál 130k
van 114k ért is,de azt ne vedd mert nincs az obiban képstabilizátor, meg a képe is hulladék.
nem olcsó, relatív, de kezdésnek nagyon faja, nekem is ilyen van, igaz én képstabis obi nélkül vettem, de most vettem használtan egy képstabisat hozzá. -
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #12052 üzenetére
akkor tényleg dslr, a bridge-t felejtsd el azonnal.
most már csak márkát kell választani: canon vagy nikon.
a canon előnye hogy aránylag olcsóbbak az objektívei és tudsz hozzá adapter segítségével m42 menetes manuális fókuszú objektíveket venni.
a nikonnak picit drágábbak az objektívei és nem tudsz rárakni m42-es objektíveket csak minőségvesztés árán.
Ha canon akkor az 1100D ajánlanám mint belépszintű gépet , kitben egy 18-55 IS obival, mindenképp IS legyen, vagyis képstabilizátoros mert annak sokkal szebb a képe mint a nem képstabisnak. -
copass
veterán
válasz
Szaboo #11959 üzenetére
videó és felgyorsítod.
hdri timelapse-nél van értelme a dslr-nek szerintem, de az már nagyon hárdkór. -
copass
veterán
válasz
Balinov #11830 üzenetére
scott kelby LR3 book
igényes cucc, igaz ez LR3,de a lényeg ugyanaz. LR4 is van, de én ezt kaptam ajándékba. -
copass
veterán
válasz
flash- #11654 üzenetére
RawTherapee
ingyér van és linux alá is, nekem speciel meglepően jól szűri a zajtat. -
copass
veterán
persze, de ha vki felnyom vmiért akkor hamár ottvannak belenéznek a gépedbe is, hidd el.
volt egy hír nemrégiben hogy egy figura feljelentett vkit vagy tanú volt vagy ilyesmi, szerv kiment, a figura a gépén mutatott vmi képeket vagy oldalt már nem emlékszem, a szerv megköszönte a segítséget és szépen átnézték a gépét mert illegális szoftverhasználat gyanúja merült fel és felnyomták a bsa-nál, szép. -
copass
veterán
válasz
agent_k #11504 üzenetére
100k nem sok egy programért amivel sokkal nagyobb összegű bevételeket termelsz ki.
ha hobbi és nincs lé erre, akkor marad az ingyen irány: rawtherapy, gimp,scribus,stbstb.
de az tegyük hozzá hogy azért komplikáltabb is dolgozni velük(spec nekem a scribus,indesign helyett), amíg az adobe cuccok szépen kivannak hegyezve a tempóra. -
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
hehe, render és akkor 4nap után megfagyott, 95%-nál, vérfürdőt rendeztem a kocsmáig fejben!
LR-hez adalék: win764bit, 8Gb ram, 1gb használ a rendszer, berántottam 50 raw-ot,ekkor már 2,5Gb evett meg.
lencse korrekció,zajszűrés,szokásos dolgok,semmi retus, exportnál felcsavarta magát 3gb-ra is.
hopp majdnem oda a fele ram és csak 50kép. -
-
copass
veterán
válasz
Watto1991 #11306 üzenetére
én ilyen vasakat ölök meg hetente, 4gb ramból kapásból (az op.rendszer miatt ) marad ugye ~3gb azt megzabálja az LR egy fél nap alatt simán. 3dsmax+vray kombórol ne is beszéljünk, amikor így számoltam a géppel a memóriahasználatot hogy eeegggy-ketttőőő-hááárrrom-néééégggy?!!
8 gb nem drága és az mindenre elég.
jó kivétel a nagyon videóvágást, meg a szimulációs számításokat, meg a nagyon renderelést. -
copass
veterán
válasz
SentryGun #11279 üzenetére
elmondom akkor hogy én hogy csinálom a goodsync-el:
- kapásból egy másik partícióra ment egyet minden nap, megnézi a változásokat és aktualizálja, de csak forrás->cél irányba és megtartja az előzőleg törölt fájlokat
- ugyanezt hetente egy belső vinyóra
- ugyanezt egy külső vinyóra akkor ha rádugom
- plusz van egy pendrive amin húzgálom a munkáimat, de azon már kétirányú összehasonlítás van és fájl integritás ellenörzéssel, mert a pendrive hajlamos rá, de vinyónál sem árt, de akkor hosszadalmas lesz az ellenőrzés rész.
meló helyen is kb ez a folyamat, csak ott kapásból van egy hw raid5 és erre jön még rá a goodsynces reggeli,délutáni mentések, 3-4 különböző helyre a hálózaton,plusz egy külső vinyóra hetente. -
copass
veterán
válasz
copass #11273 üzenetére
cobianbackup
ez elég profi, bonyibb is.
freefilesync
ez is elég profi.
A Total Commander szinkronizálás funkciója elég lassúcska , nincs automatizálás, nincs biztonsági mentés a felülírt dolgokról,stbstb. -
copass
veterán
csatlakozom fattyu véleményéhez,
1100D tulajként mondhatom hogy egy nagyon jó kis alap vázad lesz,(én beleszaladtam a bridge-be kompakt után, tanulópénz ugye) amivel tudsz majd szépen fejlődni, manuális fókusz, zoom, M42 obikat feltudsz pakolni rá nevetséges áron tudsz hozzájutni 50mm 1.7-1.8 fényerejű fixekhez.
Azzal számolj hogy a minőség obi függő lesz, tehát minél nagyobb fényerő,képstabi annál többe fog kerülni. -
copass
veterán
válasz
Schanyee #11255 üzenetére
a panáknak kevésbé zajosak a képeik, én erre jutottam anno, azért is vettem két panát ugye!
de nézd meg a szürkeskála végét jobb alsó sarokban.
iso1600-on az 1100D is zajos már, mondjuk nem ennyire.
de ebbe tényleg ne menjünk bele! -
copass
veterán
válasz
schawo #11247 üzenetére
csak példaként hoztam fel az fz-45-öt, az úgyis egy régi típus.
amúgy úgyis gyakorlatban dől el minden, kézből , nem pedig állványról.
egy fujiba 5800-ba így szaladtam bele, szuper képek,ststbstb, gyakorlatban meg hulladék volt, beragadó objektívvel, szörnyű lcd-vel.
X100, hát igen 300k körül lehet is.
canon1100d-re cseréltem nemrég és be kell valljam elfogúlt lettem, pedig ez egy belépőszint, túró keresővel,stbstb. de jó m42 MF obikat lehet venni hozzá, azok pedig mind fém és üveg. -
copass
veterán
válasz
fattyu #11237 üzenetére
kezdem azzal hogy minek hasonlítunk össze egy bridge-t dslr-el? semmi értelme.
a bridge-k tudnak raw-ot. eleve nagyobb az üveg méret, most nehogy már egy nyomorult kompakt negyedakkora üveggel jobb képet csináljon?ugyanmár.
nekem panasonic fz45-öm volt, előtte egy szintén panasonic dmc-ls80 kompaktom,
tudom mi a különbség, amit te minőségnek hívsz kompakton, az mind szoftveresen feljavított dolog. -
copass
veterán
válasz
kulerr #11229 üzenetére
pixinfo-n utánaolvasnék csak hogy tisztább legyen a kép.
100k és nem akar dslr-t venni, akkor egyértelműen bridge-e vettnék, van auto és manuál módja, némelyiknek zoom és fókusz gyűrűje
mint ennek -
copass
veterán
válasz
phobeus #10939 üzenetére
panasonic dmc ls5
nekem ls80 van, szép képeket csinál, persze az enyém régebbi típus és fekete. -
copass
veterán
válasz
SkyLaci #10896 üzenetére
freemake video converter
én ezt használom, bitang gyors (gpu-t is használja) rakat codec, mov is természetesen. -
copass
veterán
válasz
BiriBum #10810 üzenetére
nekem semmi bajom vele, egynek jó. nagylátószögnek baró. az IS meg minek 55(88)-on?
mondjuk az 50mm 1.8 fixet alig veszem le róla, de most az m42 vivitar 28mm 2.5 a kedvenc! -
-
copass
veterán
válasz
kemalboy01 #10797 üzenetére
én se vagyok az, de szeretek kísérlezni.
akkor már milc, de én ennyiért vennék egy canon1100d-t kitobival köbö annyi is most az ára. -
copass
veterán
válasz
kemalboy01 #10783 üzenetére
1920-as vidi az kamu,720 talán
, de szoftveresen felvan javítva
attól még hogy raw-ot tud az érzékelő a szenzor kicsi marad.
a fuji jó választás kezdésre, de nem kell csodát várni, főleg ha kompakt után váltasz.
Jobb persze, de azért annyira nem amennyibe kerül.
én ennyi pénzért már akkor várnék még egy picit és vennék egy nikon 3100D-t,az tud "HD" videót is, meg mégiscsak egy dslr. -
copass
veterán
válasz
soldierboy #10699 üzenetére
ha szívességet kérsz, akkor azt illik egyértelműen megfogalmazni, megfelelő alázattal.
nem pedig úgy ahogy azt tetted.
sok ember van itt aki megfizette már a tanulópénzt "próbamunkákkal" ezért a van a letámadás. -
copass
veterán
válasz
soldierboy #10675 üzenetére
ingyen akarsz dolgoztatni, hogy végül te kaszálj vele.
gusztustalan.
"de nagyon kevés időm van, és úgy láttam, hogy sok fotós szeretne retusálni"
április 1 muhaha
"csak nincsen megfelelő alap képük hozzá"
ez meg arcoskodás. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Teasüti #10513 üzenetére
www.imaging-resource.com
itt lehet szépen hasonlítgatni.
megnéztem a panasonic fz-47(nekem 45 volt) meg a mostani 1100D-t.
hát jött ki a szemem mint a csigának! -
copass
veterán
kötelező darab szerintem, ennyiért meg pláne. 1-2k között mozog az ára, a másik topikban dobtam be képeket
-
copass
veterán
jól értem-e azt hogy ha nekem van egy canon 1100D-m az crop-os váz ugye, nem full frame-es, akkor az 50mm obi, valójában 50x1.6=80mm-nek felel meg?
-
copass
veterán
canon 55-250mm
nekem ezt ajánlották, 65k
vagy m42 adapterrel veszem vmilyel MF üveget. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
TazLeacher #10085 üzenetére
elvileg semmit.
sebességet mit tud? mert az a lényeg. -
copass
veterán
válasz
fattyu #10037 üzenetére
nekem pl : fontos volt hogy azért legyen min egy HD 720 videó(1080p ezen a szinten még komolytalan), még ha monó is.
a manuálüvegekbe meg véletlen futottam bele és csak nézek hogy hejj milyen jók is azok.
jövő héten jön M42 adapter, már találtam egy jó kis lelőhelyet, kipróbálok pár fémdögöt! -
copass
veterán
nekem ezt a kettőt javasolták belépőszintre: nikon 3100D, canon 1100D.
ezt a cikket érdemes elolvasni:
canon vagy nikon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest