- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
válasz AndrewBlase #34599 üzenetére
Sok ember csak pénzt felvenni megy. Általában az előtérben van automata.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
w.miki
veterán
köszi! Vajon a Szép kártya melyik ügyintézés alá tartozhat?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
OTP-be lehet időpontot foglalni? Nálunk rengetegen vannak. Vagy esetleg köthető szép kártya szerződés online?
-
fess
őstag
válasz philoxenia #34591 üzenetére
A számlaszámokat kellett megadni a munkahelynek, kiválasztani hogy melyik zsebbe kérem, és a munkahely utal rá.
-
fess
őstag
válasz philoxenia #34589 üzenetére
Én fél éve csináltattam magánszemélyként, bementem az OTP-be és 5 perc alatt már végeztem is. Az alszámlaszámokat már akkor megkaptam, a kártyát talán 2 hét múlva küldték.
-
w.miki
veterán
válasz philoxenia #34585 üzenetére
Szép kártyát melyik banknál érdemes csináltatni? Vagy azt a munkahely igényli?
-
F34R
nagyúr
Melyik stabilabb, jobb, kevesebb bajjal jaro szolgaltatas; a Digi Kabeltv-je vagy a Telekom IPTV? egy fHD tv-rol menne.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz EmberXY #34580 üzenetére
A nickedre utalt "nézze meg az "
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
EmberXY
veterán
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz customer114 #34577 üzenetére
Nem, hiszen a web betegségeivel sok topik foglalkozik a PH!-n, de itt nem látok olyan kérdéseket...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Kérdés budapesti gyalogos közlekedésről aktualitás jelleggel.
Közlekedik innét bárki mostanában bkv-val rendszeresen?
BKV buszokkal nem közlekedtem cirka év eleje óta. Akkoriban, amikor elindult a covid mizéria, emlékszem rá, egyik napról a másikra a szardíniás dobozokat is megfélemlítő zsúfoltságról néhány lézengő utasra csökkent vissza a buszok által szállított népesség.
A jelenkori bkv közlekedés a kettő között mondjuk 0-től 10-ig skálán kb hol van?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #34573 üzenetére
Nálam a fogászati kezelések vannak egy kicsit kiszínezve, tanácsadás, fogkő eltávolítás és hasonló műveletek, amikről biztosan tudom, hogy életemben ilyet rajtam nem hajtottak végre...
janos666: néha nem árt ellenőrizni, hogy be van-e jelentve az ember, én is rá szoktam nézni időnként. A mai világban kell egy kis szkepticizmus, különben sík hülyének tudják nézni az embert.
Up the Irons!
-
janos666
nagyúr
válasz EmberXY #34572 üzenetére
Én is a jogviszony miatt kezdtem turkálni (könyvelői javasolta), de az sem megbízható. Szeptembertől újra diák vagyok, de ezt csak 2 hónappal később jegyezték ott be, és most mínuszban van az adószámla egyenlegem, mert nem fizettem be múlt hónapban a járulékot, amit tudtommal diákként nem kell.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
EmberXY
veterán
válasz janos666 #34564 üzenetére
Nálam is tele van mindennel, 1 vizsgálathoz is kb 4-5 olyan tétel tartozik, ami csak be van kamuzva, gondolom az elszàmolàs miatt...
Mivel kiigazodni nem tudok rajta, így nem is idegesítem magam vele. Amit viszont hasznosnak tartok, az a biztosítási jogviszony lekérdezés.Up the Irons!
-
veterán
válasz customer114 #34570 üzenetére
Igaz köszi! El is felejtettem hogy a másik helyről közelítsem meg a dolgot. Elfogadja. Sajnos a LIDL tudom hogy beszüntette ezeknek az utalványoknak az elfogadását, de utána a Tesco áll 2. helyen ahol szeretek vásárolni.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz customer114 #34568 üzenetére
Edenred ajándék utalvány. Ezen elvileg bármit lehet venni. Bármelyik másik nagyobb multit nézem, mindenhol van olyan rész hogy "fizetési módok" vagy valami hasonló névvel szerepel, és ott fel van tüntetve hogy mikkel lehet fizetni. De a Tesco-nál 0 adat.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Nem tudjátok véletlenül hogy a Tesco milyen fizetőeszközöket fogad el? Kaptam utalványt a cégtől Karácsonyra, de a Tesco oldalán az égvilágon semmi ilyen infót nem találtam hogy pontosan milyen utalványokkal lehet fizetni.
Telefonszám persze nincs, írtam nekik de 30 napon belül válaszolnak.iPhone 13 Pro Max
-
C. s.
addikt
válasz r3dsnake #34529 üzenetére
Szia!
A kép alapján nem vagyok biztos benne, de talán ilyesmit keresel: dinamós zseblámpa, öntöltő zseblámpa
-
janos666
nagyúr
válasz EmberXY #34563 üzenetére
Tele van olyanokkal, hogy nátrium, glukóz, koleszterin, stb vizsgálat, de külön is szerepel az, hogy vérvizsgálat. Ezek mind egy napra vannak dátumozva, de egyesével vannak felvezetve (és persze eredmény nélkül - azt tudom, hogy a lelet, diagnózis, laboreredmény nem lesz itt, csak a vizsgálat neve).
Szerk.:
Oh! Eddig 1 évet próbáltam lekérdezni. Kipróbáltam 9-et, és most látom, hogy 2015/03 és 2020/03 közt egyszerűen nem volt semmi bejegyzés. De korábban is volt vérvizsgálatom, és az is tételesen szerepel.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz EmberXY #34560 üzenetére
Nektek itt jól működik a kórtörténet? Nekem nemrég teleszemetelték azzal, hogy egy hónapokkal ezelőtti vér-, és röntgen vizsgálatom összes részletét felvitték tételesen, és így már nem listázza visszamenőleg a korábbi dolgaimat (sőt, most a röntgenekből is az első van a lista vége felé, nem a kontrol).
Mondjuk a lényeg, hogy bármi hülyeséget is írtak a balesetin a záróleletre (pl. teljes csontszélességnyi diszlokáció), már nem fáj, vagy ropog a bordám (kb. a 6.-8. hét közt múlt el).Más: Titeket ki szokott időnként léptetni a prohardver? (Anélkül, hogy cooki-kat töröltök, vagy újra beléptek más eszközözön?)
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz w.miki #34559 üzenetére
Pl így:
1. TAJ-nyilvántartással összefüggő szolgáltatások
2. Használom a szolgáltatást
3. Belépsz
4. Biztosítási jogviszony lekérdezése[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
w.miki
veterán
igen van, de nem vagyok szakértője
-
w.miki
veterán
TB-re, mikor mennyi ideig, melyik cég jelentett be, azt hol lehet lekérdezni?
-
krizmo_
addikt
válasz DonThomasino #34551 üzenetére
Néhány éve volt itt a lapcsaládon olyan játék, ahol lehetett nyerni mikulássapkát, de megszűnt, valószínűleg amiatt, ami a nyereményjátékoknál is lemegy folyton, sokan elégedetlenkednek.
-
alcsa
senior tag
válasz DonThomasino #34551 üzenetére
Ne legyél szomorú, ha lenne rajtad sapka, azért kapnál
-
AssAssynn
őstag
válasz inf3rno #34550 üzenetére
Profilomon látszik ugye az értékelésem, de szerintem ő annyira friss, hogy nem ismeri. A súly miatt nem lenne olcsó a postaköltség. A jó megoldás a személyes átvét mindig. Csak az itt most nem megy.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
inf3rno
nagyúr
válasz AssAssynn #34537 üzenetére
Attól függ neked hány pontod van, és mennyit ér a cucc. Az a baj vele, hogyha nem veszik át, akkor te fizetted a postaköltséget. Esetleg akkor utalja el csak annak az árát, ha az kis összeg, a maradékot meg fizeti utánvéttel, vagy tudomisén. Nem igazán van erre jó megoldás.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz AndrewBlase #34536 üzenetére
Köszi! Remélem ideér egy darabban, és tényleg működik.
Buliban hasznos! =]
-
AssAssynn
őstag
Igazából elég rétegtermék, úgyhogy örülnék neki, ha sikerülne eladni. Nem könnyű a súlya sem, így alapból személyes átvételnek örültem volna, de nem tudja megoldani, így jött a posta, ami ebből fakadólag nem lesz olcsó, és ezt nem akarom kockáztatni, hogy bebukjam.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz DonThomasino #34540 üzenetére
Köszönöm a tippet.
-
ToBeY
nagyúr
válasz philoxenia #34533 üzenetére
TP-Link Deco a router, szerintem nem lehet benne csatornát váltani.
-
krizmo_
addikt
válasz DonThomasino #34544 üzenetére
Topikgazda vagyok, ezért van... Az oldal segítőinek van még.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
addikt
válasz DonThomasino #34542 üzenetére
Nem lehet igényelni sehol.
-
BiP
nagyúr
válasz AssAssynn #34537 üzenetére
Minden azon múlik, mennyire kelendő a cuccod, ill. mennyire vagy rászorulva, hogy neki add el.
Győzd meg arról, hogy az utánvét sokkal drágább, meg ugye bizalom így meg úgy, de Te 12év után csak nem most kezdesz el embereket lehúzni, ő meg 0hsz-szel tud bizalmat kiépíteni feléd, tegye mérlegre.szerk: Valóban, ez a pk előre utalása is egy opció. (erre nem gondoltam, nem szoktam utánvéttel küldeni, szerencsére nem is szokták kérni. Ez a nem veszi át számomra szerencsére ismeretlen jelenség).
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Mond neki h utalja el a posta költséget,
az uténvétet meg eszerint alakítsd." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
krizmo_
addikt
válasz DonThomasino #34538 üzenetére
Mi a kérdésed?
-
DonThomasino
veterán
Karácsonyi avator sapkával kapcsolatban hol lehet kérdezni?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Egy 0 hsz-es friss újonc számára ti adnátok el valamit utánvéttel?
Megértem, hogy ha nem akar utalni, de most én kockáztassak, ha nem veszi át?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AndrewBlase
senior tag
-
FattyDove
őstag
Kaptam egy PowerCube-ot. Problémás lehet-e az, hogy 2 USB kábel non-stop be van dugva, illetve 2 normál (60 és 95W) adapter, akkor is, ha nincs semmi se rádugva a végükre?
-
inf3rno
nagyúr
A vámolás nektek meddig szokott tartani? Olvasom aliról, hogy "2020.11.27 20:31 (GMT-7): Arrived at destination country", szóval elvileg már két hete itt van a csomag. Miért nem képesek értesítést küldeni vagy valami csekket, hogy fizessem a vámot meg az áfát? :S
Buliban hasznos! =]
-
Pocee
senior tag
erre én olyan formában lennék kíváncsi, hogy ha egy USB hubba dugom az összes eszközöm, ebben van 2 vinyo, egy bt egér, egy bt billentyűzet, és a hub közvetlen a laptop mögött van a net se megy meg a bt eszközök is akadozva működnek. ez miért van, mi zavar mit, tegyem a hubot messzebb a laptoptól, vagy mi a megoldás? ha a bt eszközök direkt laptopba vannak dugva tökéletesen működnek.
a hub egy külső aramforrásos akasa, nem gagyi.
Más tapasztalt hasonlót?Mr.Brightside
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Mit lehet tenni ha bluetootth füles összeakad a wifi-vel és folyton homokórázik a youtube video 1080p,illetve droppol 144p-ig -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek létezik még ilyen "öröklámpa" valahol megvásárolható formában? És ha igen, hol?
Köszi!
-
krizmo_
addikt
2 hete voltunk Nyugatiban, levelet és csomagot adtunk fel, és akkor küldtek át minket oda, ahova írtam, azt mondták csomaggal kapcsolatos ügyeket ott kell intézni, és sokan vettek is át csomagokat ott... de lehet azóta nem így van.... Ezzel nem segítettem most sokat, de hátha jön valaki, akinek több tapasztalata van.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Valaki járt mostanában a Nyugati téri postánál?
Annak is kint kell állni az utcán aki csomagért megy?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok! Samsung smart tvhez vettem utangyartott taviranyitot. Minden mukodik teljes ugyanugy. Kiveve a csatorna valtas tobb sec kesessel valt csak. Ez mitol lehet?
Battletag: hojszi#2983
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #34522 üzenetére
"Folyamatos bevétel növekedés sincs a végtelenségig."
Ez így van, de ez nem az én dolgom. Az üzleteket nem én kötöm, az új ügyfeleket nem én hozom, mint írtam, én a rendeléseket dolgozom fel, azok kiszállítását "szervezem", de legalábbis előkészítem, ha lehet így fogalmazni. Mi még nem régóta létezünk, nekünk még van hova növekedni, messze még a végtelen.
A jó munkaerő megbecsüléséhez annyit fűznék hozzá, hogy engem is megbecsülnek, nyilván ha nem jól végezném a munkám, nem dolgoznék már itt. A robotizálódás az én esetemben pozitív folyamatot jelent, szerintem jobban örülnek neki, ha a gép előtt kussolok és dolgozom, mintha időnként emberi kapcsolatépítésre hivatkozva szexorgiákat tartanék az irodában ereszcsatornamászással egybekötve.
A raktárkészlet felvásárláshoz pedig annyit, hogy szerintem az év végi leltár előtt bármelyik cég örülne, ha felvásárolnák a raktárkészletét. A pótlása pedig gyorsan menne, 1, maximum 2 hetes átfutási idővel bármelyik gyártó partnerünktől vissza tudnánk tölteni az elvárt szintre, ez még a közvetlenül a raktárról kiszolgált vevői rendeléseket sem akadályozná, esetleg néhány esetben kéne pár napos csúszásért magyarázkodni. A nagyobb tételben érkező megrendeléseket közvetlenül a gyártóknak továbbítjuk, onnan történik a kiszállítás, ilyen esetekben a raktárkészletünk állapota irreleváns. Szóval nyugodtan fel lehet vásárolni a készletet, nem tojnánk be.
A bitcoinhoz nem értek, eleve azt sem értem, hogyan tud létezni és mi tartja fent, ehhez én sem tudok hozzászólni. Azt tudom, hogy a bányászásához rengeteg erőforrás kell, de a konkrét működését nem ismerem.
Up the Irons!
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #34519 üzenetére
Nehéz dió ez sajnos, én is azon az állásponton vagyok, hogy egy üzlet akkor jó, ha mindkét fél (eladó és vevő) is mosolyogva távozik, és esetleg még a hozzá kapcsolódó partnerek sem mennek bele tönkre. Nem minden a profit, ami manapság mindenen felül van hajhászva. Lehet így is, de egy idő után visszaüt, vagy így, vagy úgy. Folyamatos bevétel növekedés sincs a végtelenségig. Egyre több helyről hallani, hogy igyekeznek megbecsülni a jó munkaerőt, mert hiába csinálja ugyanazt a munkát akár olcsóbban egy másik ember, ha az eredmény gyengébb és ezt mondjuk lehet, hogy pont az emberi kapcsolatok miatt van, hiszen elvileg emberek vagyunk, még ha arrafelé is tart a világ, hogy robotokká váljunk.
A felvásárlás, ügyeskedés engem is mindig taszított, mint ahogy az a viselkedés is, ha valaki folyton csak a saját hasznát nézi, sőt inkább úgy legyen neki jó, hogy másnak rosszabb legyen közben, mert ezt élvezi a folytonos genyóságot és a konfliktusokat. És ebből manapság egyre több van, de sokkal elnézőbb velük a világ, aki éppen nem károsultja, az letojja.
Nem vagyok kereskedelmi szakember, a cégnél nem ebben a szerepkörben vagyok, de azért azt furcsállnám, ha valaki odaállítana és meg akarná venni a teljes készletünket. Felvetné azt, hogy miért tesz valaki ilyet...lehet, hogy tervei vannak a céggel, vagy el akarja lehetetleníteni? A komolyabb raktárkészlet pótlása sem feltétlenül megy azonnal, és közben a saját vevőkört nem tud rendelni... Vagy ez sem jó példa.
Ez a videókártya téma eleve egy különleges eset, mert lehet, hogy bányászásra kell, ahol látszólag szintén semmilyen értékteremtés nincs, csak egy befektetés, ami pénzt termel. Megy ez még egyáltalán? A bitcoin még mindig a saját medréből kifolyva kavarog?[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
EmberXY
veterán
válasz Chalez #34520 üzenetére
Ez a látásmód a dolog emberi oldala. DE a munkahelyen nem lehet ezt alkalmazni. A vevő az első, a vevőnek mindig igaza van, még akkor is, ha nincs, és ha a vevő 16:02-kor küldi be a rendelését, amit 3 gyártótól kell összeszedni, akkor munkaidő ide vagy oda, bent kell maradnom intézni, hogy minél hamarabb szállítva legyen, a vevő pedig elégedett legyen, nekem ez a munkám. Ha nincs rendelés, akkor nincs bevétel, nem gondolkodhatom azon, hogy az adott boltba/tüzépre stb kiszállított termékeket bizonyára szép haszonnal tovább fogják értékesíteni, és azok a vásárlók jóval olcsóbban is megkaphatták volna... Nem ezért fizetnek, márpedig megélni csak abból lehet, amiért fizetnek. Az, hogy aztán otthon, amikor rendelnék egy spéci videókártyát, és anyázok, mert valami barom felvásárolta az egészet, már egy másik történet.
Up the Irons!
-
Chalez
őstag
válasz EmberXY #34519 üzenetére
Én kereskedelmi képviselőként dolgozom, gyakorlatilag 3 kereskedelmi vezetőt, 3 v.4 logisztikai vezetőt, 3 pénzügyi vezetőt, nem tudom hány üzletkötő társamat láttam magam mellől kikopni. Értem, hogy miről beszélsz. Csak nem tudom és nem is fogom elfogadni
Van vagy 100 céges ügyfelem, ezek java része meg van velem elégedve, sőt, páran a főnököm előtt is hangoztatták, ha én nem lennék, már rég más cégtől vásárolnának. Ráadásul a főnökömék is megbecsülnek.
Szóval én értem ezt a fajta felfogást is, de szerencsére nem vagyok "ilyen" és még sokan mások sem "ilyenek".
Aranyszabály --> a saját anyánkat nem adjuk el többek között -
EmberXY
veterán
válasz Chalez #34518 üzenetére
"Hozok egy hülye példát"
Ez tényleg az volt. A párkapcsolatnál nincs termék (optimális esetben), a vásárláshoz aligha hasonlítható. A vásárlásnak pedig semmi köze az emberséghez, az eladó eladni akar (akár a saját anyját is), a vevő pedig vásárolni. Az, hogy a vevő a végfelhasználó vagy egy viszonteladó, az már részletkérdés, a termék és az ellenértéke gazdát cserél. Ha minden szabályosan történik és nincs bűncselekmény, akkor senkinek nem róható fel, hogy mikor és mennyit vásárolt vagy adott el.
Én is egy kereskedő cégnél dolgozom, ha ideállítana valaki, hogy az egész raktárkészletet megvenné még ma, szerinted el kéne hajtanunk? Nem hajtanánk el, sőt le is fosnánk a bokánkat örömünkben... Ami éppen nincs rendeléssel lefoglalva, kiszámláznánk és már vihetné is, és szerintem mások is így vannak ezzel. Az, hogy aztán ő kinek adná tovább és mennyiért, az nem a mi dolgunk.
De kár ezen vitázni, te érzelmi alapon közelíted meg azt, amit üzleti alapon kéne.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Chalez #34516 üzenetére
Értem a felháborodást, de abba jogilag nem lehet belekötni, ha valaki előbb vesz meg valamit, mint én, mert nekem éppen más dolgom volt.
Szerintem abba se lehet belekötni, hogy az egész készletet felvásárolja, ha nincs erre vonatkozó kikötése az eladónak (tudtommal létezik ilyen, pl boltokban szoktam látni, hogy X termékből maximum ennyit és ennyit lehet vásárolni, stb).
Annyit tehetek, hogy veszek máshonnan (ha van).
Bár nem tudom, hogy pontosan milyen termékről van szó, én úgy általánosságban írtam.
Videokártyát említettél, és az alapján, hogy ennyire felvásárolják, viszonylag új és ritka darab lehet, ha valakinek pont ilyen kell a gépébe, az arra enged következtetni, hogy nem egy átlag userről van szó, ezáltal gondolhatná, hogy nem lesz ott a kártya a Tesco polcain 2 hét múlva, amikor éppen arra jár... Vagy igen?[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Chalez
őstag
válasz EmberXY #34514 üzenetére
Az rendben van, hogy egyszeri Pistike nem jut hozzá jó áron videókártyához máshogy, csak ha neppertől megveszi? Mert lehetősége lenne rá, ha egész nap csak a gép előtt ülhetne, de gondolom nem ott ül. A nepper igen, és felvásárolja a készletet. Várjon jövő tavaszig az user, vagy meddig?
-
Golden9
addikt
Talán fejhallgató adapterrel. Pontosabban milyen tévéről, fejhallgatóról van szó.?
Vezetékes FEJhallgatók topik.
[ Szerkesztve ]
[ Szeretkezve ]
-
EmberXY
veterán
Teljesen egyetértek, még egy fogalommal kiegészíteném: "üzletrontás"...
Röviden összefoglalva a lényeget, nem az számít, hogy az eladó mennyiért árulja, hanem az, hogy van-e olyan palimadár, aki megveszi.
Mindenkinek joga van gondolkodni, körülnézni, tudatosan vásárolni, kikérni hozzáértők véleményét, de ugyanúgy joga van ahhoz is, hogy átb*szassa magát.Up the Irons!
-
HF77
őstag
üdv!
létezik olyan megoldás hogy vezetékes fejhallgatót csatlakoztassak olyan tévéhez amiben nincs külön fejes csatlakozó?
mert hogy vettem kb fél éve egy vezetékes fejhallgatót és most olyan tévém lett amihez viszont ezt közvetlenül nem tudom csatlakoztatni!!!
köszi!xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
BiP
nagyúr
válasz Chalez #34510 üzenetére
Ha csak 10% lenne...
Amúgy nincs ilyen, de igény az vóna ráDe az itteni topikokban ez tabutéma. És el van hajtva az ember, mondván piacgazdaság van; szabad keresedelem; csináld utána; mindenki azt és annyiért árul, amit akar; így működik a rendszer; te is megtehetnéd; ez nem szeretetszolgálat; a hardver az nem létszükség, hogy mindenkinek jár; de ha annyiért is megveszik, miért ne árulja többért; stb.stb.
És a gyakorlat az, hogy a puffogáson kívül tényleg nem sokmindent lehet tenni a jelenség ellen.
Én nem vagyok az kereskedők ellen, de ezeknél a scalpereknél/neppereknél az a bosszantó, hogy semmi hozzáadott érték nincs. Előled veszi meg a kártyát, és azt adja el neked drágábban, amit Te magad is megvehetnéd a boltban, ha nem venné el előled.
(mint a jegyűzérek.) -
Chalez
őstag
Szasztok! Nincs valami scalper és nepper utáló topik? Fel vagyok háborodva, ahogy teszik ki a HA-ra az alzás cuccokat 10% stb. felárral a nepperkék
-
Cs1csó
félisten
válasz philoxenia #34498 üzenetére
Ácsi, 4-es ikreknél kettő a jobb kettő a bal oldalamon így legalább nem gurulok le az ágyról alvás közben.
-
BiP
nagyúr
válasz philoxenia #34500 üzenetére
óbzmeg. Ma még úgysem hánytam.
Mondjuk azt eddig is tudtam, hogy a japánok betegek... Nem tesz jót nekik ott saját szigeten "bezárva" lenni.
Közben meg a japán kultúra tök szép. Paradox.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Elemlámpa, zseblámpa
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Honda topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik