- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszakas
senior tag
válasz csuzda #70685 üzenetére
Szia.
Köszönöm szépen. Ez egy türelemjáték, azt hiszem eladom őket és veszek másikat
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
imotrepus
aktív tag
válasz csuzda #70664 üzenetére
Szerintem, ha egy "szervizes" így beszél egy megrendelővel az vagy nem tud segíteni vagy nem is akar!
Beforrasztott alkatrészeket méregetni, hibát megállapítani!? Ha-ha-ha!
Próbáld meg levenni a hűtőt a gyanús alkatrészekről mert lehet, hogy szemmel látható a probléma, ahogy azt PITLee kolléga is mutatta.
Utána is ráérsz procit cserélni, ha még látsz rá esélyt, hogy az lehet a javítás vége!Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
nagyúr
válasz csuzda #70664 üzenetére
Üdv !
Az alaplap hátoldalán sincs "sülésnyom" ? Azért a képen látok némi elszíneződést, amit szerintem a VRM fokozott terhelése a CPU tuningja által és az esetlegesen gyenge hűtés (cpu foglaltat körüli gyenge/0 légmozgásra gondolok) okozhatott tekintve a nem kevés eltelt időt.
Nem vagyok elekrotechnikai zseni, de tudtommal egy ilyen bonyolult eszköznél, mint egy 4-8 réteggel bíró alaplap, alkatrészt mérni rendesen csak úgy lehet, ha le van szedve.
Az R36-os kocka amúgy a VRM fojtótekercse.
Hűtőből BIOS próbázásig elég némi paszta meg egy fél kilós aluminimum/réz darab is, amit a segítő rászorít a CPU-ra, ha nincs kéznél hűtő.
Szóval, szerintem próbáld ki te is egy másik táppal, ami tutira jó.
Alaplapot nem igazán szoktak javítani, leszámítva a CPU socket teljes cseréjét (nem egy 20-30k deszkán) vagy a sérült pinek cseréjét, illetve régi lapokon a VRM kondijait még én is cseréltem - pukkanós folyékony elektrolitos kondik voltak még (EL-KO).
Amit (#70665) MrDerekas is írt, azt is próbáld ki.
Az alaplapi ram slotok és az első 2 x16-os pcie slot a CPU-hoz van vezetékelve, ha ez érdekelt.
Ezért is lett javasolva a CPU cseréje/igazítása, mert vicces dolgokra képes ha nem jó a kontkakt a CPU és a socket között, pl. eltűnnek eszközök a pci-e slot-ból illetve nem látja a ramot x slotban.(#70666) csabaspecial: Üdv !
IGP-vel vagy dVGA-val használod ?
#70668) csabaspecia: ha a CPU-dba van IGP, azzal is próbáld le, lehet hogy kezdi magát megadni a dVGA.
Illetve, ha van lehetőséged, akkor a dVGA más kimenetén is ellenőrizd. (volt olyan VGA-m régen, hogy a DVI csatijén minden rózsaszíben jött, a D-SUB-on meg hibátlan képet adott )[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MrDerekas
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest