Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz quailstorm #55499 üzenetére
Egy darabig nem volt kártyám így intel (R) HD graphics 630 volt helyette az nem vinnyogott mert semmi olyan nem indult el vele teszt program kiakadt,játékot meg nem is mertem mert nem gagyi játékok vannak fent.Tehát azzal minden kussban volt.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz quailstorm #55497 üzenetére
De két kártya is ami más gyártó terméke és más boltól vásárolt?
-
Pityu.
nagyúr
válasz quailstorm #55495 üzenetére
Nálam van egy kis energia gazdálkodási hang,de nem is az lenne a bajom hanem videokártya hogy mikor anno össze raktam a gépet akkor cicergett,vettem új tápot halkabb lett de még mindig cicerget játékokban vagy teszteknél magasabb fps nél jobban alacsonyabbnál halkabban,aztán jöt egy alaplap csere egy hülyeség miatt igaz ugyan azt vettem csak másik cégtől cicerés téma maradt csak új táppal halkabb lett,aztán eladtam a videokártyám,most vettem másikat más márkát még mindig meg van a hang,ha játszok vagy ilyesmi terhelés,ezért is gondoltam,hogy az alaplap nem e zavarhat be valamit ha már tápot is meg kártyát is cseréltem.
-
Pityu.
nagyúr
Hallott már valaki olyanról,hogy alaplapnál coil whine forduljon elő?Már kicseréltem a tápegységemet a videokártyámat de még mindig van egy halk ilyen hang és már csak az alaplapra tudok gyanakodni,viszont a táp meg a videokártya cserével azt elértem,hogy még halkabb lett a hang leginkább akkor jelentkezik ha játszok vagy éppen más terhelés van pl teszt program nos minél több fps annál másabb a hang de a videokártya ki lett cserélve másikra és nem hiszem,hogy ugyan olyan gerjedőset kaptam volna.
-
pinnacle
nagyúr
válasz quailstorm #55488 üzenetére
OK! Köszi!
-
pidzse4
aktív tag
sziasztok tegnap irtam ide hogy a cpum lelassul a szorzoja 8 ra esik vissza és nem megy feljebb ha a memoriát 3200 ra állitom be, csak addig müködik ha 2900 ra rakom a memoriát akkor a szorzo jol müködik 45 megy.
na most ezt irták vissza az asusuból semmit nem segitettek !!
Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
A tuning világa sosem evidens dolog. Az Ön esetében azt javaslom hagyja az automatikus tuningot, mert az így fogja kezelni a rendszert. Mindemellett vélhetően valamelyik paraméter még nem megfelelő, és emiatt indul újra a készülék.Üdvözlettel,
David T
ASUS Magyarország Ügyfélszolgálat
Asus Technical Support Site: http://support.asus.comNa most ez nem segitség ez nulla a neten látom más alaplappokkal nincs ilyen probléma simán megy a 7700k akár 3600 mhz memoriával .
Tényleg nem tud rajtam senki segiteni? Küldjem vissza az alaplapot hogy rosz vagy a cpu a rossz?
Annyi okos ember van itt segitsetek már ha tudtok köszi. -
quailstorm
nagyúr
válasz pinnacle #55483 üzenetére
Boltiak túl drágák nekem, akár 15-20k-val vagy még többel, mint illene.
Típusonként meg kell nézned, sajna nincs jobb. Egy csomóban ATX táp van, tehát átteheted a sajátodat. De a GTX 750Ti eleve nem az a nagyon éhes, egy 200W-os táp már elég neki.
Kétféle gép van, amire ügyelj: SFF, Small Form Factor, ezek a nagyon vékony gépek, ide LP azaz low profile VGA kell. Nekem ilyen van, hogy minél olcsóbb legyen, és még ennek a pici tápja is viszi az nVidiát.
Neked viszont a CMT kell, a Compact Micro Tower, ami egy mATX álló ház, többnyire teljesen szabványos ATX táppal.
-
dragonfx
veterán
B85 os chippes lapbol melyik tipus marka ajanlot?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Milyen lehet a PCX cseregaranciája alaplappal kapcsolatban? Itt biztos rutinos pár fórumtárs ebben a kérdésbe. Ők állítják hogy jó,én meg szinte biztos vagyok benne hogy hibás. Köszi.
-
pinnacle
nagyúr
válasz quailstorm #55478 üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok!
Már 3/4-ed éve fennáll ez a probléma, de eddig nem foglalkoztam vele. Tavaly úgy kezdődött, hogy a Windows betöltése megállt egy ponton a telepítést követő második indításnál. Rájöttem, hogyha a gépet átállítom "nagyon" fast boot"-ról fast boot-ra akkor hibátlanul betölt. Utána minden driver telepítése után vissza állítottam. Hibátlanul ment. Ez még mindig fennáll újratelepítések után. Illetve Windows alatt random fagyások is előfordulnak. Linux-ok alatt nincsenek fagyások.
Régebbi BIOS-nál még az UEFI-ben barangoláskor is kifagyott. Mostanival már nem.
Most meglepő módon TPM modult jelez (nem szoftvereset) az UEFI (ami nincs a gépben). A másik nagyon idegesítő probléma meg ez.Nagyon az alaplapra gyanakszom, de garanciáztatni nem nagyon tudom (szerintem). Múltkor béna voltam és letörtem az egyik USB_3.0-ás "fém csatlakozó akármit". De még mindig működik az egyik a kettőből
-
quailstorm
nagyúr
válasz pinnacle #55477 üzenetére
Nem én egy kereskedőt sem ismerek, csak igyekszem megnézni mennyi ideje aktív, kiknek adott el és mennyi értékelése van. Ha több egyéni arcképes is elégedett volt, akkor már nagy baj nem lehet. Üzleteltem már nagyon korrekt fórumon nem aktív emberekkel is. Elküldte mindkét RAM-ját decemberben, hogy amelyik megy dualban az enyémmel, az marad, másik vissza. Ritka az ilyen. Pedig kemény 40 szakmaija van.
Azóta van két különböző márkával dual channelem, és így fértem bele a szállításokat nem számítva 50k-ba a géppel amit fentebb írtam.Jó használt eladó bárki lehet, ahhoz nem kell kereskedőnek lenni.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz quailstorm #55476 üzenetére
Sipi85, LEC, potter-re gondolsz? Nekem őket ajánlották régebben. Ők mondjuk újat árulnak, "használt" kereskedőt nem tudtak ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz pinnacle #55475 üzenetére
Azzal semmi, az idiótán hosszú neve miatt azt hittem az két táp neve és valami Cooler Master a másik.
A Corsair volt a vállalható szint legalján, de az se vészes.Használt lapokkal meg évek óta árgond van, tavaly én is durván sokért szabadultam meg egy G41-es laptól. Kb csak egybe vagy brandgépként éri meg, valamint túrni kell. De a megbízható eladó fontosabb mint az ár.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz quailstorm #55474 üzenetére
-
quailstorm
nagyúr
válasz pinnacle #55473 üzenetére
Semmilyet, mert nem is néztem. Nekem egy feltételem volt decemberben, 50k-ból KOMPLETT gépet venni VGA nélkül, a 750Ti már megvolt. Ebből lett a Dell Optiplex 3010 SFF i5-3470 8GB RAM 500GB HDD kombó ami kimaxolta, az átlag vétel i5-2400 4GB RAM 250GB HDD volt akkoriban.
Nekem a leggányabb H61-es lap van a brand gépemben, még USB3 sincs rajta, de azt úgyse használnám túl sokat.
Azért mondtam a brand gépet, mert azzal tudnál spórolni talán, bár nálad játszik a lapvásárlás is, mert van tápod házad, miegyebek. Csak az a baj, hogy a Sandy lapok használt ára is az egekben van, néha még a korabeli új áraknál is több.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz quailstorm #55472 üzenetére
Köszi! Sandy i5, Ivy i5-höz milyen alaplapot ajánlasz? Lehet, hogy inkább veszek újat. Talán ezek is bírják majd sokáig.
-
pinnacle
nagyúr
válasz quailstorm #55470 üzenetére
Mindkettő tápnál folyamatosan sípolt vagy meg sem szólat a speaker. Ez Award BIOS táp hibakód. Gondolom annak azért kicsi a valószínűsége, hogy az új táp is rossz. VGA, táp, SSD mehet az új gépbe is. Ha nem találok használt alaplapot, akkor vennem kell CPU, RAM, alaplapot.
-
quailstorm
nagyúr
válasz pinnacle #55469 üzenetére
Természetesen számíthatsz rá hogy bármikor elromolhat.
CPU-d ér egy zacskó mogyorót, RAM-ot meg eladod. Aztán go Sandy vagy Ivy Bridge brand gép. Fujitsu E900 vagy hasonló.Ha nem a billentyű, akkor gyanús, hogy alaplap, de egy káosz az írásod, nem tudok értelmeset kihámozni belőle. Mi sípolt? A táp vagy a BIOS PC Speakeren át?
Normális LGA775 alaplap drága, nem érdemes rá már költeni, főleg úgy hogy még egy 4-magos procid sincs bele.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
9 éves a gépem
Gigabyte P35 DS4
C2D E8400
4xGB GEIL
Gigabyte 750Ti
Audigy 2ZS
2x750GB Samsung HDD
1TB Samsung SSD
Plextor DVD
Corsair vx450ha teljesen leállítottam, még a BIOS sem töltött be, csak a ventilátorok mentek. 4-5x magától újraindult, mire végre betöltött. Azt hittem az a gond, hogy SSD-re telepítés után, még a HDD-s Win10-et használtam, később cseréltem meg a SATA csatlakozókat. Azt mondták, ez táp hiba 1 napon belül már nem is sípolt, utána meg hosszan sípolt, ez az Award BIOS táphiba jel. Már a vinyók nélkül sem töltött be. Mondjuk azt nem értem, hogy ekkora különbség van az alvó, illetve hidegindítás áramfelvétele között? Alvó indításból soha nem volt probléma. Így használtam már régóta, (2-3 éve) mert a HDD-ről lassan töltött be. SSD-nél is maradtam az alvónál.
Be quiet! PP 10 CM 400W-ra cseréltem, PCX-ben beszerelték, CPU-t újrapasztázták. A gép továbbra sem tölt be. Olyan is volt, korábban, hogy belépetem a BIOS-ba, de már nem tudtam a nyíllal lefele menni. Néha nem is csippant, de olyan is van, hogy hosszan sípol, de nem hiszem, hogy már rossz lenne az új táp. Kiszedtem egyesével a RAM-kat, semmi változás. Beraktam 1 Kingmax-ot, semmi. Kicseréltem az alaplapi elemet. Betölt az ilyenkor szokásos színes BIOS képernyő, de nem tudok belépni a BIOS-ba. Már semmi sincs rákötve a gépre csak a VGA, billentyűzet, de továbbra sem tudok belépni.
Fura, hogy nem működik a billentyűzet. Sajnos nem tudom kipróbálni másikkal. Van egy drótnélküli, de arra sem reagál, igaz lehet az nem is működik BIOS alatt.
Azt mondták, hogy ez alaplap vagy BIOS chip hiba lesz. Nekem elég a gép teljesítménye, CPU-t, RAM-ot nem tudnám máshol használni.Milyen használt 775, P35-s alaplapot ajánlotok? Nem tudom, hogy javítani érdemes? Ilyen idős lapoknál, bármilyet veszek, számíthatok arra, hogy bármikor elromolhat?
[ Szerkesztve ]
-
-
jacint78
addikt
válasz quailstorm #55463 üzenetére
Ott a pont. És milyen szomorú már, hogy, ha azt mondod valakinek, hogy Dellta táp, azt mondja, hogy az biztos valami kínai szar, de a csíftek maga a királyság, pedig a csíftek a deltával szerzett nevet magának akkoriban.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
quailstorm
nagyúr
válasz terepkigyo #55462 üzenetére
Chieftec tápegység nincs, mint ahogy Cooler Master tápegység sincs. Ők a nevet adják hozzá.
-
terepkigyo
csendes tag
válasz jacint78 #55437 üzenetére
Frissítettem a legújabb Bios-ra, bepattintottam a 2 modult, eddig úgy néz ki, tökéletesen működik, 2. memtest pass kész, eddig semmi hiba. A System Agent-et viszont nem néztem.
Munkahelyemen (autóipar) ~40-45db gépet tartok karban, ugyan olyan konfigok, Chieftec táppal megy az összes, én 3 éve dolgozom ezen a helyen egy sem adta (még) meg magát, tavaly csak azért cseréltem ki 5 gépben az 550es tápokat mert kaptak Quadro kártyákat amikhez már kevés lett volna. Az én tapasztalataim meg a "gépeim" üzemórái alapján nincs kifogásom a Chieftec tápegységeire. Viszont láttam jó sok Cooler Mastert megdögleni Tudom, egyik sem a prémium márkák közé tartozik PSU kategóriában.
Köszönöm a segítséged!
"A hangerő, életforma!"
-
palfitom
félisten
válasz pidzse4 #55458 üzenetére
Teljesen értem amit írsz. Nem azt mondtam, hogy használd régi, hibás biosszal, csak ha feltöltenéd és kipróbálnád vele a gépet, s úgy működne, akkor biztos lehetsz abban, hogy nem hardveres a hiba.
Én kipróbálnám, hisz vesztenivaló nincs, de a te döntésed...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dragonfx
veterán
válasz pidzse4 #55456 üzenetére
De ezt alaplapi chipset nem korrigalja a memoria alacsonyabb ddr3 sebbesegebol.?
Ha nem muszaj nem cserelnek platformot 1155rol total okes a teljesitmeny.csakhat nincs garis b75os lap ami van elszallt aron.
Ezert gondolkodnek cseren.de ha cserelek a legkevesebb raforditassal. Vga marad ha lehetne a ram is vennek egy jo lapot.egy gagyibb cpu.val es akkor kesobb csak a cou.t cserelnem esetleg a vga.t.Neztem aprot ddr3 8gb kb 12ot er vagyis ott is 8at buknek.es minnel olcsobban akarom kihozni ezt a szerencsetlen hel,zetet.es ha ennek azaz ara hogy ne 1151 legyen hanem 1150 cdak es ugy maradhatna tutirs a memoria akkor inkabb az.proci igyis ugyis draga mindkettobe ami jo,pl:i5. 40-50k.csakhat 1150hez van meg uj lap???
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
pidzse4
aktív tag
válasz palfitom #55457 üzenetére
de lehet ha a régit vissza rakom akkor meg más hiba fog fellépni amit a mostani bios orvosolt.
Most ez van fent.
STRIX Z270G GAMING BIOS 0906
1.Complete support for Intel® Optane Memory
2.Fixed PXE issue.
3.Fixed M.2 device issue (Plextor)
4.Fixed MemTest86 issue in multi-CPU selection modesez a régebbi
STRIX Z270G GAMING BIOS 0801
1.Improved PS2 devices/VGA card compatibility
2.Modified OA key function in legacy OS.
3.Improved System Performance.
4.Fixed overclocking profile naming issue.
5.Modified Thermal Control function.Amint magad is láthatod nagyon sok sebböl vérzik még ez a lap rengeteg javitás van , szoval nem igazán lenne jó ötlet a régit visszatenni szerintem . Örülök hogy igy is megy . Bár jo lenne tudni hogy másoknál is van e ez a hiba , nem találok sehol semmit ezzel kapcsolatban. Talán ti olvastatok valamit ezzel a lappal kapcsolatban? Ha igen jo lenne ha leirnátok hogy csak nálam van ez vagy másoknál is?
-
palfitom
félisten
-
pidzse4
aktív tag
válasz dragonfx #55454 üzenetére
indulni indul de baromi lassu ha 3200 ra rakamom a memoriát 800 megaherc lesz a cpu, de ha 2800 a memoria sebesség akkor 4500 megy a gép . nem sok vizet zavar a 2800 és a 3200 közötti teljesitmény romlás. Csak hát ha már megvan a 3200 akkor szeretném azon járatni.Kicsit ba.. a csörömet a dolog.
-
-
pidzse4
aktív tag
válasz jacint78 #55451 üzenetére
Értem szoval akkor te is azt mondod hogy a hardver az jó csak bios hiba van amit orvosol majd az asus egy uj biossal. Nem olvastál valahol hasonló problémát ezzel a lappal kapcsolatban ? Mert ha nem akkor lehet a lap hibás bár kétlem mert ha 2900 megy tökéletesen akkor 3000 már nem ? Valami bios hiba lehet szerintem. Mit gondolsz erröl ?
Majndem elfelejtettem irtam az asusnak remélem 48 orán belül tényleg válaszolnak. Remélem másoknál is van ez a hiba mert ha nem akkor lapcsere lesz.[ Szerkesztve ]
-
pidzse4
aktív tag
-
pidzse4
aktív tag
válasz jacint78 #55446 üzenetére
a bios vadi uj tegnap raktam fel, mit vigyek vissza? az alaplap a rosz vagy a cpu? ennek mennia kéne rendesen? 3200 mhz de most akkor melyik a rosz az alaplap vagy a memoria?
lehet csak rosz az alaplap bios és majd jön egy frissités vagy rosz az alaplapom?
[ Szerkesztve ]
-
pidzse4
aktív tag
SZIASZTOK NAGYON KELL VALAKI AKI ÉRT EHEZ NAGYON.
Az a problémám hogy vettem egy vadi uj gépet alaplapot asus strix z270g gaming és vettem hozzá egy vadi uj 7700k cput. A régi 6700k és a z170i helyett amiben volt egy 3200 mhz 2x8 gb ramom amit megtartottam és átépitettem az ujba a régi vel sem volt semmi baj csak váltani a akartam .
Szóval a probléma az hogy amikor elinditom a gépet 2133 mhz ram sebességgel minden tökéletesen megy . Egész 2900 mhz ram sebességig. Na most ha felrakom a memoriát 3200 mhz re ami ugye a gyári értéke akkor valami nagyon fura dolog történik. A 7700k cpu 800 mhzel kezd el müködni és nem megy feljebb , a memoria tökéletesen megy 3200 mhz de mivel a cpu 800 mhz fut igy baromira lassu lesz az egész gép , de ahogy visszamegyek a biosba és beállitom a memoriámat mondjuk 2800 mhz re ujra elinditom a gépet és ujra 4500 mhz fut a cpu. A bios vadi uj minden memoria hiábátlan hiszen az elözö gépemböl vettem át és ott tökéletesen ment a 6700k val a 3200 mhz ddr4 memoria.
NA valaki tud segiteni ? Mert én nem tudom mia fene lehet. Mindent leteszteltem hibátlan stressz teszt a cpu memoria fpu és minden tökéletes nem fagy a gép.
Röviden ennyi . Remélem van közetetek olyan okos aki tud segiteni mert 3200 on szeretném használni a memoriákat ha már megvettem, és a 6700k val ment.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz dragonfx #55439 üzenetére
Nem az alaplap specifikációját kell nézni, mert a memóriavezérlő a prociban van. Az Intel pedig nem támogat 1151-es platformon más ramot, csak 1,2V-os DDR4-et, ill. 1,35V-os DDR3L-t. Fizikailag be tudod rakni a DDR3-at is, csak a proci nem fogja szeretni hosszútávon.
8GB DDR4 kb 20k, ennyiért nem fog elmenni használtan a DDR3-ad. -
bajzal
őstag
Valamiért nem látja a GPT partíciós windows telepítős pendriveot a gép, csak az MBR-t. Mitől lehet? Asus P8B75-V alaplap.
-
jacint78
addikt
válasz terepkigyo #55436 üzenetére
Egyébiránt mikor szenvedtem a RAM-okkal, hébe-hóba az Asus-nak valami Anti Surge addonja sírt a táp miatt valamiért, de úgy olvastam hogy Asuséknál elég bugos ez a feature. (Első, és egyben utolsó Asus lapom)
Ja ezt mondják a fórumok szerint jó táppal, szerintem meg ipari hulladékkal rendelkezők mint a milyen a chieftec az utóbbi 10-15 évben, tehát azóta, hogy nem Delta elektronika lakik bennük, hanem sirtec vagy CWT, a tiedben az utóbbi van valószínűleg. Érdekes módon nálam egy asus lap sem csinált még ilyen problémát az FSP tápok mellett, pedig mindíg be van kapsolva az anti surge védelem. Plusz ehhez hozzávesszük, hogy furcsán instabil a gép én simán azt mondanám, hogy próbálkozz másik táppal, legalább kölcsön erejéig.
A system agent-nek tuningolt ramok mellett 1.1-1.2V környékén kell lennie 1.2 fölé ne menj.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
terepkigyo
csendes tag
válasz jacint78 #55434 üzenetére
Chieftec Navitas Link non-modular táp hajtja a vasat, pontosan nem tudom mekkora, vagy 500-as vagy 750-es, de a teljesítmény lényegében mindegy is, mert csak egy R9 270X van mellette, bőven elég kell hogy legyen a kraft.
System Agent fesz.t még nem néztem(létezéséről sem tudtam), hány V-nak illik lenni?
Egyébiránt mikor szenvedtem a RAM-okkal, hébe-hóba az Asus-nak valami Anti Surge addonja sírt a táp miatt valamiért, de úgy olvastam hogy Asuséknál elég bugos ez a feature. (Első, és egyben utolsó Asus lapom)
[ Szerkesztve ]
"A hangerő, életforma!"
-
jacint78
addikt
válasz terepkigyo #55433 üzenetére
Milyen tápod van? És mennyi a sytem agent feszültség?
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
terepkigyo
csendes tag
válasz #65675776 #55402 üzenetére
Elhoztam tesztre a 4 memória modulomat egy (teljesen)ugyan olyan gépbe mint az enyém, és itt tökéletesen működik mind a 4 modul.
Tegnap még túráztam vele otthon, BIOS felismeri mind a 4 modult, meg van a 16Gb memória, viszont boot közben kékhalálozik IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL (azhiszem) hibával általában.
Ma frissítem a BIOS-t, jó pár verzióval el vagyok maradva a legfrissebbtől, de nem hiszem hogy ez megoldaná a helyzetet.."A hangerő, életforma!"
-
Whaazzup
senior tag
válasz MegalodonS #55428 üzenetére
Szia.Nem volt segítség amit mondtam, de a hűtő brutálisan jól nézz ki.ÜDV.
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//-Mobil --06204489764. Csepel. Zöldfa utca..
-
MegalodonS
őstag
válasz Whaazzup #55427 üzenetére
Szia,
Nem,nem az ,W+R - Msconfig - Boot - Advanced options - Maximum memory,ott kivettem a pipat es megjavult,de egy memoria igy is elszalt benne,meg kiderult a procihuto(bequiet,nem szeretem mert nagy es nehez) is logott es kicsit melegedett a rendszer is !!
Koszonom mindenkinek a segitseget
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz MegalodonS #55396 üzenetére
Szia.Talán, tele HDD vagy üj Win.ÜDV.
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//-Mobil --06204489764. Csepel. Zöldfa utca..
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Abit GD8 Pro lapba bele lehet rakni Celeron 430-as procit?
Jelenleg egy Pentium D 326 van benne, netezés közben a CPU 60 fok körül mozog, a venti 2800-3500 között pörög, elég jelentős zaj kíséretében. Ahogy olvasgattam ezek a Prescottok elég melegedősek, nem sok reményt fűzök hozzá, de gondoltam azért megkérdezem, hátha menne benne a másik proci."Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
dragonfx
veterán
válasz jacint78 #55423 üzenetére
Igen pont ez lenne a kerdesem.
Nem talaltam infot rola a mennyivel ujabb evben a 1151 az 1150tol?
Ez az 1155 nekem csalodas nem olyan regi meg es speciel b75os lapot kapni ujonnan lehetetlen.de ha vakaki tud ilyet sikitson azonnal.
Amugy neztem jonnek ujabb generaciok is intelnel. Azok vajon 1151es lesznek meg vagy mar ujabb megint?
Engem amugy nem zavarna ha nem a legujabb foglalatom van csak 5 ev mulva is legyen uj cucc hozza.
Amugy speciel ezzel a lappal mi a gond?
[link]
1151 es ddr3. Wiki is azt irja a giga es asus garantalja mennek ezek is.1150hez milyen chipset kene?b85?
-
jacint78
addikt
válasz dragonfx #55400 üzenetére
Ha már úgy is DDR-3at akarsz hazsnálni, nem lenne célszerűbb haswell-re váltani (1150), elég jó áron lehet ilyen cuccokat beszerezni és időtállóság miatt sem kell aggódni.
HollyBoni
Az 1155 llényegesen sokat javítana a melegedésen, ezzel együtt az üresjárati a fogyasztáson (kb. a fele lenne), de neked is azt tanácsolnám, hogy inkább 1150-re válts.
type your text here..
-
dragonfx
veterán
válasz quailstorm #55419 üzenetére
Hat az cumi akkor.eleg felejtos.
-
MrDerekas
addikt
-
dragonfx
veterán
válasz tboy93 #55413 üzenetére
Ertem.de a b250hez a ddr3 ramom maradhat?menni fog?azt latom ddr3 L ramok kellenek nekem sima ddr3 van. Hyoer x fury.ez mukodni fog egy ilywn chipsetes lapban?
Nem akarnam cserelni full uj.
Szoval a 4560 a sanszos es melle b250.es lap.de azok 25 alatt nijcsenek....sok most.nincs gepem valami kell.alig jatszok."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
MrDerekas
addikt
Nem lehet, tuti
Ezt, hogy így elvárnád, ez teljesen rendben. Feltételezve, hogy egy görög, üzbég, orosz, emírségi, stb oldalon nem várod el az English gombot Apró kellemetlenség az ilyesmi. Azt is ideszúrom, hogyha valamelyik, akár külföldi oldalon azt látod, hogy MOBO, az is a MOtherBOards-ot jelenti/takarja. Amúgy meg a Mekiben mér' nem lehet szendvicset kérni pl.... Nem trollkodás a szándékom Csak az aláírásod után felvetődtek bennem ezen dolgok[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
palfitom
félisten
válasz dragonfx #55407 üzenetére
Pedig inkább hallgass tboy93 kollégára, ennél jóval gyengébb cuccért, pár ezer Ft-tal kevesebbet nincs értelme kiadni!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dugo_
veterán
válasz tboy93 #55413 üzenetére
Mondjuk ez nem AMD, ahol számítana, hogy csak egy H110-es lap van egy i5 alatt VRM bordák nélkül.
dragonfx:
Itt vannak a chipsetek közötti különbségek: https://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1151
Egyszerűbb lenne a Milyen alaplapot vegyek topikban kérdezni az összefoglaló kitöltése után, mert itt sokat nem tudtunk meg az igényeidről és a ráfordítható keretről.
Az 1151-es procik nem támogatják a DDR3-as RAM-okat, szóval ha a meglévő moduljaid nem tudják az 1,35V-os feszültséget (DDR3L), akkor nem tudod elkerülni a váltást.
-
nagyúr
Nem, kozel sem. Ha kesobb tervbe van i5, akkor biztosan nem vennek ennel hurkabb lapot. G4560 alatt meg nem vennek semmilyen processzort, szerintem az a minimum. Nyilván a Te pénztárcád, te döntésed, de ha nincs keret most egy ilyen alap setupra, akkor inkább spórolj még hozzá.
-
gbela
senior tag
válasz Laccoss #55410 üzenetére
Eseménynapló kritikus hibát ír:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.Ja igen, a gép minden nap ki van kapcsolva, szóval nem minden bekapcsoláskor, hanem tényleg csak áramtalanítás után először van.
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
itt teszem fel, mert szerintem alaplap, aztán fene tudja.
EVGA Z77 Stinger (mini itx). Azt csinálja a gép, hogy áramtalanítás után az első induláskor boot után 3-5 perccel újraindul. Mindegy hol vagyok, játékban, vagy win desktop, mintha kihúznák konnektorból, fekete kép, meg is áll pár secre az egész masina mintha kikapcsolna, aztán újraindul magától mintha mise történ volna. De csak akkor ha le volt kapcsolva főkapcsoló, vagy ki volt húzva, vagy áramszünet volt, és csak az első bootkor ezután. Megy akár hónapokig probléma nélkül, de ha lekapcsolom áramról akkor az első indításnál mindig ez van.
Táp nem, mert most cseréltem (más miatt). VGA és ram is volt cserélve, bár ezekre még kevésbé gyanakodnék.
Valakinek esetleg ötlete? -
MrDerekas
addikt
Nem. A legutolsó vagy legfrisseb, mindig a supporttól letölthető. Semelyik forgalmazó nem vállalná, hogy minden kiadott frissítésnél csomagolja ki-frissítsen-és visszacsomagolja. Ha valamit 2015-ben legyártottak, hogy lenne rajta a 2017-es fw?... Tehát ha gyártásba a legfrisseb is van, te nem a szalagról veszed, hanem a polcról Azon meg éveket is állhat a cucc.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Tidus
addikt
Sziasztok.
Valaki tudja hogy a webáruházaknál mit jelent az MBO rövidítés.
Itt pl. Asus MBO, de láttam AsRock-ot is így kiírva. -
nagyúr
válasz dragonfx #55400 üzenetére
G4300-ról még nem hallottam. A G4400 viszont sokkal gyengébb mint az általam említett G4560, ugyanis míg előbbi 2 mag 2 szál, addig az utóbbi 2 mag 4 szál. Mindenképp a G4560-at ajánlom, ~18e Ft körül mozog az ára nagyon megéri. Ez a proci viszont már Kaby Lake, ami alá B250/H270 chipset kell, a B150/H170 alapból nem fogja felismerni, csak bios frissítés után, amit a webshopok 2-3e Ft-ért vállalnak, de akkor már ezt a 3e Ft-ot ráköltheted pluszban a lapra és alapból vehetsz B250 chip-est. Ha elég a microATX méret akkor 26-ért ez az Asrock is jó: [link] Ez alatt nem vennék semmit.
B és H chipes lap között a pci lanek száma és a RAID a különbség, a H a felszereltebb. Átlag usernek bőven jó a B chipset.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz terepkigyo #55401 üzenetére
Teszetled le egyenként a modulokat és a memóriafoglalatokat is.
Egyébként meg attól, mert fél éves még lehet rossz.
-
terepkigyo
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap éjjel Windows10 reinstall volt. Olyan érdekesség állt elő, hogy ha mind a 4 RAM slotban van memória, akkor nem tud bootolni a windows, folyamatos BSOD, meg ilyen-olyan hibás fájlokra hivatkozik. Ha kiszedek 2 modult a 4ből, tökéletesen indul a Win.
Találkozott már valaki ilyennel? BIOS resetet csináltam ott helyben, nem segített.I7-4790 CPU
Asus H97-PRO deszka
4x4Gb Kingston 1600Mhz (Mind a 4 modul azonos, alaplapi Vendor listában benne, támogatott modulok)
Chieftec táp 500WMemtest-et nem futtattam, viszont kizárnám hogy hibásak lennének a modulok, nincs fél éves a szett, illetve 24 órával ezelőtt gyönyörűen hasítottak.
Találkozott már valaki ilyennel? Külföldi fórumokon amit találtam plusz feszültséget ajánlanak a memóriáknak.Köszi előre is!
"A hangerő, életforma!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- trek81 károsultjai
- Milyen videókártyát?
- Viccrovat
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest