Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
olle
senior tag
válasz traktorgumi #53599 üzenetére
50-50%
mondjuk itt nincs sok választásod.Elvileg ha minden láb jól áll akkor menni fog. A tok csere se 100% os. De nagyon aprólékos szöszmötölős meló.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
traktorgumi
aktív tag
Gondolom amikor leoperáltam a hyper 212 hűtőt a prociról lehet akkor sérült meg
Köszi a videot meg van az esti program
Ha sikerül a tűket helyreraknom és beindul akkor biztos hogy rendesen fog működni?
Igazából csak attól félek hogy zárlatos lesz....vagy ez hülyeség?Az alaplapon kívül elszállhat valami? -
olle
senior tag
válasz traktorgumi #53597 üzenetére
Hmmmm. Hogy lehet őket elhajtogatni? Bele esett a proci vagy mi a szösz? Amúgy szerintem megérné fixálni őket.
LGA 2011 Socket Pin Repair Vlog - Fix a "Dead" MotherboardASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
traktorgumi
aktív tag
sziasztok
A jelenlegi rendszerem:
i5 4570
16gb ddr3 1600
saphire rx 480 oc
3X2TB wd
1db corsair ssd
700watt minőségi táp
gigabyte h87 alaplapA kérdésem az lenne hogy van egy gigabyte h97 alaplapom is viszont a processzor foglalata sajnos 1-2 helyen elhajlott.
Itt a prohardveren találtam is valakit aki kitudja cserélni 10ezer forintért.
Szerintetek megéri megjavítani és kicserélni vagy nem érezhető a különbség a két lap között?[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Asus Rampage Extreme V U3.1 alaplapban csücsülő i7-6850K processzor mellé érdemes 2400Mhz-nél jobban futó memóriát venni? Van valakinek ezzel tapasztalata?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Van egy asrock h97 pro4 alaplapom és windows 10 rendszerem. Az lenne a baj,hogy ezelőtt a gép kikapcsolás után is töltötte a rádugott eszközöket és mától meg nem. Mit állítsak be, hogy újra működjön?
-
prabhu
senior tag
válasz #53867776 #53593 üzenetére
Ha benne van a [CPU támogatás]-ban, akkor mennie kell vele.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Asus P8P67 alaplapra azt írja a gyártó a honlapján, hogy 2. generációs procikat fogad be. Közben a támogatott prociknál 3. generációsakat is ír. Akkor elég egy bios frissítés és megy vele egy i5-3470?
-
jancsi$
újonc
válasz Bazsisch #16145 üzenetére
A P 5 GD1-FM/S ALAPLAP nallam is igy viselkedett ugyhogy meg valtoztattam kicsit a bekoteseket igy: a HDD:egy Westerndigital 80 gb ez a CABLE SELECT es a CD rom( egy sony)azt pedig M A S T E R erdekes modon a Pc gyorsabb mikor a hdd az ide kabel vegen van es a cd rom a kozepen a kabelnek.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz gyilkos répa #53585 üzenetére
Bios frissítés? Kézi beállítás? Más is szopott ezzel, kívánt órajelekhez ki kellett tapogatni az időzítéseket.
-
gyilkos répa
tag
válasz s4hu|SyD^ #53584 üzenetére
Sziasztok!
Igen, ezt tudom. de pl. egy i7 7600k-nak is ez a maximum...ELVILEG erre 'megoldás' az xmp, ha jól értem, legalábbis ezt olvasom fórumokon. Rosszul értem?
-
Teaway
veterán
válasz gyilkos répa #53582 üzenetére
Szerintem annak a procinak a 2133 a maximum, de várd meg a hozzáértőbbeket is.
Nincs itthon csokid??
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok!
A következő konfiggal kapcsolatban van kérdésésem: Core i5 6600 (nem "k"!) processzor, Asus Z170 Pro Gaming alaplap, G.Skill DDR4 3200 RAMmal.
Bár a RAM 3200-as, csak 2133-on fut. Ha az XMP-t bekapcsolom az alaplapon (ami egyébként a RAM specifikációit jól olvassa - 3200, 15-15-15-35, 1,35v), nem bootol a rendszer - csak ha visszamegyek 2133-ra.
A kérdésem, hogy ezzel a CPU-val lehet-e egyáltalán 3200-ra kapcsolni? Van-e valami, amit finomhangolnom érdemes, vagy ne is próbáljam?
Előre is nagyon köszönöm.
GYR
-
MrDerekas
addikt
válasz IstvánLászló #53580 üzenetére
Azt kívánom, minden gyártó megbízható lapot gyártson az idén B.U.É.K!!!
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
IstvánLászló
senior tag
BÚÉK Mindenkinek!
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz s4hu|SyD^ #53576 üzenetére
Megoldódott, nem a régi működő BIOS-t kellett USB-ről flash-elni, hanem az újat, amit próbáltam és bekrepált, így kijavította magának. Jó sokat szarakodtam vele, de most jó. MSI Live Update-et lehet kerülöm egy jó ideig. Nem az első probléma ezekkel az MSI appokkal.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Zolee888
tag
Sziasztok!
4 USB port van az alaplapomon hátul, eddig mindegyik működött rendesen, de most az egyik nem jó, a másik 3 továbbra is működik.
Ha abba az egybe dugom be akár az egeret, a billentyűzetet, külső HDD-t egyik se működik és még a telefon se tölt rólaMi lehet a baja? Tönkrement?
-
s4hu|SyD^
addikt
Sziasztok!
Egy olyan anomáliával találkoztam, hogy csináltam egy bios update-et és a befejezésénél mikor újraindult már nem adott jelet a monitornak. Most sem ad. Alaplap MSI z170a Gaming 5. Próbáltam kivenni az elemet majd visszatenni. Nem segített. Videókártya nélkül is próbáltam. Úgy tűnik nem bootol fel rendesen, mert a billentyűzeten világítanak a led-ek. Van arra mód, hogy vaktában bios-t frissítsek usb-ről? Vagy valami ötlet, hogy mi lehet a baj. Tökéletesen működött a gép a bios frissítés előtt. Hülye fejjel bíztam az MSI update-ben.
Válaszokat előre is köszönöm és BÚÉK!
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
MrDerekas
addikt
válasz syberia #53573 üzenetére
Esetleg HDS-el egy felület tesztet ha csinálnál. Alaplap mellett a merevlemez is okozhat ilyet. (Fejegység/elektronika hiba vagy felület sérülés, de akár a vram hibája is generálhatja a jelenséget)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
syberia
veterán
Sziasztok, van egy zavaró problémám és a lapra gyanakszom. Már régóta fennáll a hibajelenség, néha indításkor W7 betöltés közben megfagy és reset után gond nélkül megy minden kikapcsolásig. A korábbi tápegység és vga idején is megvolt ez a jó szokása, volt már a rendszer újratelepítve...nincs ötletem.
https://howbad.info/
-
MrDerekas
addikt
-
Minstrel
senior tag
-
kavboy
tag
Sziasztok! Van egy MSI alaplapom amiben jelenleg 2x4 GB DDR3 1600MHz G.Skill RAM van 8-8-8-24-es. Szeretnek memoriat boviteni es a lapon van meg 2 szabad slot. Ugyanilyen memoriat nem talalok mar sehol ezert az lenne a kerdesem hogy bele tudok tenni valamilyen mas kesleltetesu 2x4GB DDR3 1600-as RAM es az siman mukodni fog? Nem lesz ettol lassabb, hogy mas a kesleltetese? Tovabbra is fog futni Dual Channel modban?
Elore is koszi!vettünk fénykábelt amit mondtál (fénykard kellene hogy leszúrjalak vele) by Feribá & gozso
-
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Kis segítség kellene.
Van egy MSI Mortal alaplapom és szeretnék bele venni egy wifi kártyát.
Ezt néztem ki, viszont a csatija nem hasonlít az én alaplapomon lévőkre, de lehet csak vak vagyok.
Van egy M.2. 2230 Key E(Wi-Fi) csatlakozás az alaplapon, oda milyet kéne vennem ha azt használnám. -
MrDerekas
addikt
válasz Minstrel #53564 üzenetére
BIOS-ban engedélyezve van a 3.0(gen1) mód? Milyen oprendszer? A gyártói alaplapi chipset driver fent van? Az eszközkezelőben jelen van, de felkiáltójel, vagy egyéb megkülönböztetés nélkül?
(#53563) tatyo02 Teljes áramtalanítás után resetelődik a bios beállítás? Akkor egy elemcserét meg kell ejteni. Ha nem reagál a reset gombra az táp és alaplap hibát sejtet. Elsőre csere tápot kellene kerítened és kipróbálni azzal.
-
Minstrel
senior tag
MSI-nek milyen USB 3.1 driver kell? Eszközkezelőben ott van az Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller, de minden USB port csak 2.0-ás sebességeket hoz, és ezt az eszközt nem tudom eltávolítani, hogy esetleg keressen frissebbet, mert elkezdi és írja, hogy folyamatban, de fél óra után se fejezte be. MSI-nek is minden fel van telepítve amit talált.
-
tatyo02
újonc
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van nekem egy GA-X79S-UP5 alaplapom, és nem tudom hogy maga az alaplap okozza e a problémát, de játék, vagy bármilyen tevékenység közben random idöközönként, elmegy az usb(lekapcsolnak a fények és nem műkődnek) billentyűzeten és az egéren, egy idő után a képernyő képe is megáll.
Csak a kikapcs gombra lehet leállítani, reset-re nem regagál. Mikor pedig újra bekapcsolom, akkor minden egyes alkalommal BIOS has been reset-et ír ki. Esetleg az alaplappal van gondság, vagy az OP rendszerrel vagy talán a táp a ludas?Ez a config amugy:
GA-X79S-UP5
Intel i7 4820k
Corsair CX750M
16gb Corsair Vengance RAM DDR3
1070 G1 Gigabyte VGA
120GB HyperX SSD
Samsung 500gb HDD[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz Buraproking #53554 üzenetére
Meglehet. A gyártó oldaláról töltsd le az .inf telepítőt, illetve az energia menedzser progit. Nekem anno megoldotta az ilyen problémát. (Szintén a képalkotás nem nyűgözött le)
(#53556) Don.Corleone Részemről semmi gond a z68-al. A kezdetektől ezt nyüstölöm. A "Milyen alaplapot" topikban ettől egzaktabb választ is kaphatsz.
(#53557) Hauptmann Felteheted, de akkor sincs gond ha a win frissítő adja a drivert. Az SSD topikban könnyebben válaszolnak. (Van hogy ajánlott a gyári, de sok esetben nem.)
(#53558) Találtgyerek Persze hogy lehet a ram a hunyó. Mivel K procid volt előtte, a bios-t resetelted? Ugyanis a tuning beállításokkal a sima proci meg is döglendhet, vagy szimplán letilt az alaplap.
(#53560) mcload21 Először is, külső adattárolóra ments le mindent, amit kell. Ha váltod a kapcsolókat, akkor a win sem fog betölteni. Elvileg a partíciós táblának nem kavar(hat) be a driver, na de láttunk már éjjeliőrt nappal meghalni. Tehát mentés, aztán lehet variálgatni a beállításokat. Sok pénzt nem ölnék abba a konfigba már. Eljárt felette az idő.
-
mcload21
tag
Sziasztok. A gépemben egy Asrock g31m-gs r2.0 lap van. 2 terás vinyó, egy dvd és egy blu-ray író.
A biosban a meghajtók beállításánál csak compatible (ami elvileg régebbi OS-hoz való szerintem)
és enhanced mód van. Semmi más. AHCI se. Enhanced módban volt alapból, de úgy látom hogy így mintha valamilyen ide módban kezelné a meghajtókat, ami nem túl jó.
Ismeri valaki ezt a lapot? 3 éve így használom.
Mivel a win 7 és minden más ebben a módban lett feltéve a vinyóra (Mert másképp nem lehetett.), mi történne ha kicserélném a lapot, olyanra amin van ahci mód? A hdd esetleg nem működne megfelelően, vagy sérülnének az adatok?
Most készülök venni egy három terás vinyót, a fontos adatoknak, de ha elkezdem használni ebben az enhanced módban és utána átrakom ahci beállítású lapra, vagy külső házba, és esetleg gond lesz ... -
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Van egy Gigabyte Z68AP-D3-as alaplap.Hibátlanul működött egy i5 2500K társaságában.
Ki lett bontva a gépből.Egy i5 3470 került bele és másik memória. Nem indul a gép.
A ventik felpörögnek 1mp-re utána leáll és ezt 5-10mpként megismétli.
Találkozott valaki ilyen jelenséggel?
Okozhatja ezt a memória?
Próbáltam másik processzorral,másik táppal.06-3o/9759I39
-
Hauptmann
addikt
Egy Asus P8Z77-V Deluxe alaplap esetén, fel kell tenni az Intel chipset drivert, meg a külön SATA driver-eket, vagy teljesen jó az, amit a Windows 7 telepít hozzá?
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! i5-3570k-s procihoz milyen lapot ajánlotok? 20k-ért tudnék venni egy GA-z68x-t 3 generációsat. Játékhoz kellene a lap. Jó a z68 vagy nézzek újabbat nála? Előre i köszi!
-
törölt tag
válasz Buraproking #53554 üzenetére
Lehet a VGA drivernek kellene a körmére nézned. Mostanában többször is előfordult nV drivereknél, hogy beragadtak az órajelek alacsony értéken.
-
Buraproking
újonc
Üdv, az lenne a kérdésem hogy mekkora az esélye hogy az alaplapom miatt nem úgy muzsikál a gép ahogy kellene lényegében Battlefield 1 ben 30/40 fps em van amikor kb 100/120 fps-em nek kellene lennie + egy pár játékban sincs annyi fps-m amennyinek kéne lennie.
A GÉPEM:
Processzor: Intel Core i5-4460 3.2GHz LGA1150 Processzor
Videókártya: GIGABYTE GeForce GTX1070 Gaming G1 8GB GDDR5
Op. rendszer: Windows 10 64 Bit
Alaplap: Gigabyte 1150 GA-B85M-D3H
Tápegység: FSP Hyper 500WA választ előre is köszönöm
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Asus Fan Xpert 2-3 stb kívül mely alaplap gyártó ventivezérlője képes a ventilátorok leállítására?
Give them hell Ukraine!
-
prabhu
senior tag
válasz dokee78 #53548 üzenetére
Az a gond azzal amit akarsz, hogy két eszköz csak mókolással lehet egyszerre lejátszó. Egyrészt ugye van az alapértelmezett, másrészt az alapértelmezett kommunikációs eszköz a hangoknál. Ha sima jack lenne mindkettő, akkor elosztóval mehetne vagy elől-hátul bedugva és előlapi érzékelés letiltva (Realtek). Nálad viszont usb+jack kombó kellene. Esetleg [ezt] próbáld meg (youtube-os tutorial).
-
Laccoss
addikt
válasz Irvkhf #53546 üzenetére
Érdekes azért, hogy a listában ott van, viszont N/A van mellette, tehát nem támogatott. Ilyet nem sok helyen csinálnak. Lehet tervben volt, de a legfrissebb bios is béta, 2010 óta, szóval már új bios nem lesz hozzá.
Esetleg mókolt bios-sal működhet (a microcode-ot belerakják), de elég kérdéses a dolog.
-
Irvkhf
aktív tag
GA-945GCM-S2C alaplap támogat Core 2 Quad processzort? Azért kérdezem mert az adatlapján nem írja csak a Core 2 Duo processzor támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
válasz varmi2 #53542 üzenetére
Néztem, csak számomra nem volt egyértelmű, mert nem is látom át a processzor típusokat.
Épp ez volt a kérdésem lényege, hogy olyanoktól kérdezzek akik napi szinten képben vannak. Az 1100T megjelenése óta nem foglalkoztam semmi hardver kérdéssel.
Köszönöm szépen a kielégítő választ" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
varmi2
nagyúr
válasz kavics325i #53541 üzenetére
A lap cpu támogatási listája szerint, amit te is meg tudtál volna nézni, fx 8150 a max, ami belmegy. De már nem éri meg ebbe a platformba pénzt ölni. Vagy intelre váltol, vagy vársz még egy kicsit, és amd am4 píatformba invesztálsz.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kavics325i
őstag
Sziasztok
Valaki mondta nekem, hogy egy BIOS frissítéssel ebbe a lapbabele lehetne rakni gond nélkül az FX 8350 - et is. Jelenleg 1100T van benne. Lenne értékelhető különbség ha ide fejlesztenék.
Illetve a ram 1600MHz - en vagy esetleg magasabban is tud futni? Mert ramot kell vennem és nem tudom milyet. 2100 körülieket néztem. Nem gond ha nem futja ki magát[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Wizard!
csendes tag
válasz MrDerekas #53530 üzenetére
Hiába engedélyezem a lejátszóeszközöknél akkor sem szólal meg, de ezt le is írtam!
"A megbízható embert még ellensége is tiszteli, mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél..."
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
-
törölt tag
[Asrock n68-s]
sziasztok, gyors segítségre lenne szükségem, adott egy a fenti Asrock n68-s (tudom ősrégi alaplapos) PC. Nos beköttetnénk az 1000 mbits-os nettet mert ez az akciós szóval az PC alaplapja szerint ha jól látom csak 10/100 mbits-es hálókártyás vagy max sebességes? ha vennék bele egy gigabites hálókártyát, akkor ki tudnám használni a net sávszélességét? vagy elfelejthetem az 1000-es netet ezzel a számítógép alaplappal?[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz Wizard! #53522 üzenetére
Melyik hangeszköz van engedélyezve? (Tálca - hangszóró ikon - jobb klikk - Lejátszóeszközök.. és itt van opciód: hdmi, spdif, hangszórók, stb..)
(#53524) dokee78 Mert hardveres magszakítású, vagy mert nincs jól beállítva. A másik problémádra: Valószínűleg azon a lapon és porton, összegyűjti a zajokat, vagy szimplán csak zajosodik.
(#53526) Locutus Kétesélyes. Lehet másik konfigban semmi gondot nem okozna. Műszeres vizsgálat nélkül nehéz ezt így kijelenteni, hogy jó/nemjó.
(#53529) spidersoft Ez lehet melegedésre elmúló processzor láb illeszkedési/kontakt hiba is. A vrm hiba is jelen van. Valószínűleg többlépcsős/változós a hiba. Én a helyedben frissítenék bios-t, és felraknám az összes frissítést. (Bár a rendszer frissítések nem nagyon kavarnak be a bios-nál és környékén. Rendszerfelállás utáni hibáknál már lehet szerepük.)
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Van egy számomra megfoghatatlannak tűnő hiba. Azért megfoghatatlan, mert csak ritkán jelentkezik, 20-30 indításonként egyszer. A dolog független attól, hogy a gép az indítása előtt áram alatt volt-e, vagy nem (tehát valószínűleg nem pufferkondenzátor hiba), viszont "meleg" újraindítás után (tehát ha előtte már ment legalább pár percet a gép) még egyszer sem jelentkezett, csak ha állt a gép előtte. Három hiba szokott jelentkezni:
- a leggyakoribb, hogy nem jut túl a gép a BIOS-on, kiírja a "system found unauthorized changes" kezdetű üzenetet, ahonnan semmivel nem lehet továbbtuszkolni, csak resettel (erről az üzenetről annyit ír a net, hogy windows update csinálja -- erre a windózra még egyetlen frissítés sem lett feltéve, és nem is állandó hiba, mint ahogy az érintett oldalakon írják, hanem csak néha jelentkezik)
- közepesen gyakori, hogy a windows kezd betölteni, majd széttörik a kép, becsíkozódik és megmered (mintha vram hiba lenne)
- manapság legritkább, de régebben csak ez jelentkezett: betölt minden, de már boot alatt egyes programok crashelnek, böngészőt indítva az is kilép (mintha ram hiba lenne)A három közül bármelyik is van, reset gomb után, vagy ha él a windows, akkor újraindítás után minden tökéletes, a gép (látszólag) nem hibázik, nem fagy semmi le, kitömörítésnél, telepítésnél nincs CRC hiba, másolásnál/visszaellenőrzésnél sincs hiba akár napokon keresztül sem. Ha memtestet futtatok, akkor az sem talál hibát (2-3 passt szoktam hagyni neki).
A #1 gép csinálja.
Aggódjak, vagy ez miez?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Skeleton01 #53527 üzenetére
Még szórakozhatnék, hogy a nagyobb feszeset belökni, de nem tartom jó megoldásnak.
Hogy azzal indítani belazítani, és úgy be a low voltosokat. -
Skeleton01
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #53523 üzenetére
1.65V fölé ne menj semmiképp Sandy konfigban, és inkább azonos ram típusokat próbálj beszerezni, 3 különböző órajelű / időzítésű modul sok neki. Esetleg ha a lap támogatja az XMP profilt, megpróbálja őket közös nevezőre hozni, de nem garancia a sikerre az sem.
ADAM1337: Akkor sajnos nem fognak menni együtt.
-
Locutus
veterán
Üdv!
Minap le kellett kapcsolnom egy kicsit a gépet (közelgő áramszünet miatt, amúgy nem szoktam), és ezután nem akart újra elindulni. Egyszerűen totál megfagy a boot logo közben, numlockra se reagál, csak reset. Az alaplap szerint 9C hiba, ami "USB Detect"-re hivatkozik. Némi próbálkozás után, az USB-s M$ webkamerát kihúzva simán indult a gép, azóta is megy tökéletesen.
Szerintetek merjem még valamibe bedugni ezt a kamerát? Milyen jellegű USB hiba válthat ki ilyen mértékű "önvédelmi reakciót" az alaplapból?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Skeleton01 #53521 üzenetére
Kipróbáltam a low voltage ramnak nincs jedec 1.5v profilja így a 2 együtt be se kapcsol.
Szóval marad a 8gb, a célnak megfelelt a bővítésem a +2gb ram dobott annyit, hogy nfs15 alatt nem tűnik el a map és nincs fps droppom bf1-be. -
dokee78
félisten
Miért nem működik a hangszóró és gépre kötött fejhallgató egyszerre?
Vagy egyik van bedugva vagy a másik.
Egyszerre sehogy nem megy.Sem anyám gépén Windows 7-el,sem az enyémen Windows 10.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Skeleton01 #53521 üzenetére
Nekem nem tudsz segíteni, hogy Asus P8H67-M PRO és i5-2500 esetén mit állíthatok, hogy 4db modul menjen? Auto-n van minden. Szerintem 1,5-et kapnak a ramok.
(C2D-nél nekem 1,9V-on megy 4db 2 oldalas 800-as 533-on CL5-ben. 2,1V-on ment régebben 800 körül. 1,8 helyett 1,9 kell, hogy elinduljon 4 modullal).A Sandy-s gépnél is adhatok a ramoknak? (A C2D-nél az NB-nek is kellett adni többet, aztán egyszer elszállt már 2 kondi a lapon, azóta van 1,9-en.)
4db egyoldalas Kingmax, de 2 egyforma van, aztán kapott egy 3.-at, itt már játszani kellett, hogy nem volt mindegy, hogy milyen sorrendben hova van berakta, amíg egyszer el nem indult vele. Most pedig használtan egy 4. fajtát kapna, de korban abból az időkből való.
-
Wizard!
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával küszködöm már napok óta, hogy hang csak a HDMI-n keresztül jön! HMDI-vel van összekötve a videókártya a TV-re és csak a TV hangszórójából kapok hangot!
Alaplap: ASRock 970 Extreme4
Videókártya: ASUS RX470 STRIX OC 4GBFeltelepítettem a napokban a legújabb videókártya driver-t és azóta jelentkezett ez a probléma, azelőtt semmi ilyesmi nem volt, tökéletesen működött minden!
Azóta szinte már minden lehetőséget kipróbáltam, de semmi nem vált be:
1. Újratelepítettem a rendszert (Windows 10 64bit)
- Már rögtön az újratelepítés után sem volt hang, pedig a Windows 10 idáig illesztőprogramok nélkül is egyből adott hangot.
- Ezen csodálkoztam is, mert úgy gondoltam hogy a VGA driver kavart valamit be, de akkor újratelepítés után jónak kellett volna lennie!2. Ezután feltelepítettem az alaplapi hangkártyához tartozó legfrissebb REALTEK illesztőprogramot, de ez sem hozott várt eredményt sajnos.
3. Feltelepítettem a legfrissebb VGA illesztőprogramot, ekkor már jött is a hang a TV-ből!
4. Frissítettem a BIOS-t majd visszaállítottam az alapértékekre, és bekapcsoltam az alaplapi hangkártyát, de ezek után is csak a HDMI-n keresztül jött a hang a TV-ből!
5. A lejátszóeszközöknél a Hangszórókat beállítottam alapértelmezett eszközökre, és újraindítottam a gépet, de így sem hozott változást, továbbra is a TV-ből jött a hang!
6. Számítógép indításkor kihúztam a HDMI-t, majd miután betöltött a rendszer akkor dugtam be, hátha így a gép az alaplapi hangkártyát veszi előbbre, de nem, ezek után is csak a TV-ből jött a hang!
Próbáltam több hangszóróval, de nem a hangszórókkal van a probléma, sőt ha Fejhallghatót dugok be, azon se jön hang! Próbáltam az előlapi bemeneten is, ott sem jön hang.
A Windows érzékeli, hogyha eszközt csatlakoztatok, és azt is érzékeli hogyha kihúzom, de hangot nem ad.
Lefuttattam a hibaelhárítási varázslót is, ez annyit csinált, hogy több illesztőprogramot tesztelt, hogy hátha valamelyikkel jó lesz, kipróbált vagy 3mat de egyikkel sem lett jó, így visszaállította az alapértelmezettre.
Van esetleg valami amit még nem próbáltam? Valami ötlet esetleg? Én ilyennel még nem találkoztam..
Köszönöm szépen is előre a segítséget, ha rossz topikba írtam akkor elnézést kérek, nem vagyok jártas az itteni fórumozásban!
"A megbízható embert még ellensége is tiszteli, mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél..."
-
Stylerr
addikt
válasz Stylerr #53494 üzenetére
Fejlemény: Procit alaplapot kicseréltük, és 1 napig ment is a gép, de ismét újraindult. Viszont most be se kapcsolt, csak 3. indításra, addig csak búgott, a speaker se pittyegett semmit. Tehát akkor amit eddig tudunk, hogy a Proci, Alaplap, Ram tuti jó. Kártya vagy Táp lehet a rossz.
-
Reaper76
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni,hogy hol kéne keresnem a hibát a következő dologba.
Adott 1 alaplap (MSI B-75ma-e33) és a vga PCI-e x16 helyett csak x4-en megy benne.
A bios a legujabb. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok.
Van egy asrock z77 extreme 3 alaplapom.
Eddig fura felállásba volt benne corsair xms3 4+2 ddr3 ram 1600mhz cl9 1.65v.
Tegnap vettem egy kingston hyper x 1600mhz ddr3l kit-et ami ugye csak 1.35v-os.
Kérdésem az lenne okozhat e problémát ha berakom és a régi epp profillal 1.65v-on cl9-en használom a low voltage ramokat ?
Jelenleg csak a low voltage ramok vannak benne, de gondoltam jobb a 14gb mint a 8.[ Szerkesztve ]
-
válasz Nordekk #53516 üzenetére
Szia!
Természetesen!
Sata 3 , 2 , 1 , (azonos csatlakozás , csak sebességbeli különbség van)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Nordekk
tag
Sziasztok!
Egy SATA 3 csatival ellátott alaplaphoz használható SATA 2-es HDD? Alaplapot cserélnék, de a HDD-m teljesen jól működik, nem szívesen válnék még meg tőle, viszont amik nekem jók lennének lapok csak SATA3 van rajtuk. -
[CS]Blade2
addikt
Asus P8H67-M PRO és i5-2500 esetén mit tudnék tenni, hogy 4x2GB egyoldalas Kingmax ram menjen? 3x2-vel még elindul.
1,5V a memória feszültség, az emelhető, vagy az a cpu-nál is emeli a memóriavezérlőt
-
renegat1
tag
Sziasztok!
Ha valakinek van egy ASUS M5A97 R2.0 lapja az megtudná mondani a BIOS verzióját, ha még nem frissítette.
Köszönöm. Kellemes ünnepeket mindenkinek! -
semetka
őstag
válasz prabhu #53509 üzenetére
Sikerült megoldanom a memória szivárgást, unistallálni kellett a killer programját utána simán eszközkezelővel csak a drivert feltenni. Mostmár a nem lapozható memória is 100MB körül van és nem több GB.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
chester91
senior tag
válasz chester91 #53204 üzenetére
Sziasztok!
Nem mostanában volt egy hiba, amit itt is írtam. Még mielőtt bejött volna az UEFI, ciklikusan újraindult a gép. Sikerült tesztelni végre a gépet, és az első próba a táp csere volt. Lám, elindult, működik. Úgyhogy szerencsére nem alaplap hiba volt, és nem is vágott semmit se tönkre a tápom
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
semetka
őstag
Valakinek ismerős az a téma hogy a Killer vezérlőnek a programja összeakad a win10-zel, ezért memory leak lesz? Állítólag csak a drivert szabad feltenni , az egész suite-t nem.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Sziasztok!
Ez lehet lap probléma?Win 10 Pro oprendszer, és az a gondom hogy a gép nem kapcsol ki.
Asus lap, anti surge protector kavarhat be? Pedig már azt is kikapcsoltam. Ilyet csinált win7 alatt is, driverek rendben, újraindításkor van egy szünet ahol teljesen kikapcsol, de ez leállításkor nincs. Főkapcsolót kell lenyomni, de utána a gép elindul magától ha visszakapcsolom a főkapcsolót.
Segítség! SOS!
Viccet félretéve már teljesen tanácstalan vagyok. Bios a legfrisebb."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
törölt tag
válasz Winner_hun #53502 üzenetére
Amellett a fing VRM mellett viszont nem kell meglepődni ha még alap órajelen is throttlingolni fog.
-
varmi2
nagyúr
válasz Winner_hun #53502 üzenetére
Mindig a gyártó oldala a mérvadó, nem egy 3ik forrás. A gyártó csak fx 81xx támogatott, de az is csak top flow hűtéssel, toronyhűtéssel nem ajánlják. Innentől csak rajtad múlik, hogy mit teszel bele. De ha elfüstöl a lap, nem az asrock hibája. Semmit nem nyersz a magasabb ramokkal. Ehez az 1600Mhz-s is elég.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Winner_hun
titán
válasz varmi2 #53269 üzenetére
Hello,
I have recieve from ASRock Support a new bios for the 880G Pro3 1.53
It allow to put AMD Piledriver CPU: FX-8300 - FX-8320 - FX-8350
forrás - ezt megtaláltam amikor bios frissítést kerestem mert az 1.4-esnél az egér össze-vissza működött a bios-ban
Most lett rá egy kis időm: 4x4 GB-ból maradt 2x4 GB, így megy 1866-on, szóval a frissen beszerzett memóriák mennek és lesz helyette 2x8 GB 1866-os ram.Ez hivatalos (de "csak" beta) bios, nem lelkes amatőrök által összerakott valami. Egyelőre stabil a rendszer.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Stadion2
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus p5g41t-m lx lapom gigabites LAN-nal. A problémám az, hogy a windows Mbit-esnek látja, úgy is kezeli és nagyobb sebességet nem is tudok kiszedni belőle (a hálózatban minden gigabites). Van valami ötletetek, hogyan tudnám megoldani, hogy ténylegesen gigabitesként használhassam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- trek81 károsultjai
- Milyen videókártyát?
- Viccrovat
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest