- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Ezt nem nekem kell magyaráznod, elvégre le is írtam, hogy attól, hogy főként a magasabb tdp-s megoldásoknál jött elő a gond, az nem azt jelenti, hogy csak azokkal van gond. Csak furcsa, hogy most olyan cikkek is megjelentek, hogy 65W felett mind érintett és nem csak a 125W tdp-s megoldások, miközben 13700T-ről is lehet olvasni, ami csak 35W tdp-s
-
Dragon3000
nagyúr
Nem is értem miért kötötték a gondot tdp-hez egyesek, azért mert főleg azoknál volt gond, az nem jelenti azt, hogy csak azokkal. 13700T-ről is lehetett hallani, hogy produkálja a hibát, pedig az csak 35W tdp-s. Ha magasabb feszültséget kap a cpu, mint kellene, akkor lényegtelen a tdp, gondolom a magasabb tdp-s megoldások eleve többet járnak magasabb órajelen és többször/hosszabb ideig kapnak túl magas feszültséget, így előbb jelentkezik ezeknél a hiba.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #291 üzenetére
Ha így működne, akkor amennyit fejlődött minden, kb bekapcsolás után már meg is döglenének a dolgok.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #273 üzenetére
Ezt miért tőlem kérdezed, ha ennyire érdekel írj az intelnek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dr. Akula #264 üzenetére
Az, hogy egyik gyártó sem tett rá az amd által megadott értékre a soc feszültség esetében, egyedül az asusnál volt valami védelemmel gond és tolta az egekbe az egészet. A cpu feszültség esetében szoktak inkább játszani a gyártók, hogy magasabb órajelet érjen el a cpu, illetve sokszor alapértelmezett az automata oc, de ez sem a soc feszültséget basztatja.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
wwenigma #254 üzenetére
Hozott az ftpm miatti lag tényleg 2020 óta megvolt és 2022-ben javította csak az amd (az alaplapokhoz meg 2023-ban jöttek a javított biosok), ez is ugyanolyan sunnyogás, mint amit az intel csinált. Ami sokakat ugyanúgy érintett, mivel laptopok esetében ha jól tudom nem lehetett kikapcsolni, illetve ha valami miatt szükség volt rá, akkor ezt nem tudta a felhasználó elkerülni, illetve win11 mellett 1-2 évig szopás volt vele.
Volt az usb hiba, amikor szépen eldobálta az eszközöket, igaz ennél ha jól tudom nem sunnyogott, de ezzel is elvoltak egy ideig. Szerencsére egyik sem érintett, mert az ftpm-re nem volt szükségem, mert 2023 végén váltottam csak win11-re, az usb-s gond meg nem jelentkezett nálam. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
#36531588 #246 üzenetére
Ha magas feszültséget ad minden cpu-nak akkor mindegyik érintett, kérdés, hogy melyiknél lesz ez túl magas, erre az intelen kívül senki nem tud válaszolni, így amíg erről hallgatnak, addig úgy kell tekinteni, hogy mindegyik esetében jelen van a gond. Amd esetében meg csak engedélyezett expo mellett jött elő a gond és tudjuk, hogy nagyon sokan hülyék a géphez, nem egy embernél jártam már úgy az elmúlt 15-20 évben, hogy az xmp se volt bekapcsolva, nem hiszem, hogy amd mellett ne lenne ilyen, illetve a zen4 indulásakor kb választék sem volt expo ramokból, így sokan xmp-s megoldást vettek, mert nem volt más.
Van is példám, múltkor láttam egy streamert, aki annyira ért a dolgokhoz, hogy a 13900k+4090 párosa mellett a közönség írta neki, hogy az xmp-t engedélyezze a biosban, kb 1 éve megvolt neki az intel konfig -
Dragon3000
nagyúr
Szerintem nem az volt, hogy el kell adni, hanem ha majd el szeretnéd adni, mert fejlesztenél, akkor kérdéses lesz, mennyire lesz rá kereslet.
A néhány rossz a maszatolás, mert akkor kb senki sem foglalkozna vele, néhány eset esetében mindenki hibás lenne csak az intel nem, de ez igaz minden cégre, amd és az nvidia is leszarja, ha csak néhány esetről van szó.
Amikor az amd-vel volt gond, akkor is volt ezer cikk és szar az amd, intelt kell venni vélemény.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#36531588 #229 üzenetére
Minden hozzászólást nem olvashatok, az első link egy kategória a te szemüvegezéseddel, a többinél azért ezen kívül sikerült mást is írnia. Ugyanúgy igaz azokra is, hogy felesleges az egész szemüvegezés, meg ez a gyártó fanatikus védése, ez igaz az amd-re és az nvidiára is, hogy mindenki benne legyen.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#36531588 #219 üzenetére
Aki fejlesztés esetében a pénzéért a jobbat veszi és nem intel vagy amd a döntés alapja annak nem lehet véleménye, ha jelenleg amd-je van? Lehet a következő gépe intel lenne, de ezzel a hozzáállással inkább választja az amd-t.... Szerintem el kellene már felejteni ezt a szemüvegezést, ha épp nem értesz egyet a másik véleményével.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Ha így van, akkor nem tudná az intel beazonosítani azon sorozatokat, amik érintettek a gonddal? Nem hiszem, hogy hónapokig süketelne, elvégre először mindent az alaplapgyártókra fogott, ennyi idő alatt csak megtalálták volna a szennyeződés okát és nem hibás darabok mennének garanciába. Majd megtudjuk, ha végre nyilatkozik valamit az intel, ennél az alaplapgyártók a hibásak és amikor kiderül, hogy mégsem, akkor kussolunk nem valami jó taktika.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
westlake #155 üzenetére
Én csak reagáltam, nem én hoztam fel, így ne tőlem kérdezd. Egyesek szerint ha az egyik gyártó hibájára reagálsz, akkor a másikra is kell, illetve ha valakinek a kedvencével baj van, akkor az első védekezés, hogy felhozza a konkurencia hibáját, az már teljesen lényegtelen, hogy javítva lett e vagy sem.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#90868690 #153 üzenetére
Szerinted ha valami gyártási vagy hardveres gond van az i7 és i9 megoldásoknál, az nincs jelen a többi esetében? Dehogynem max kérdés, hogy előjön e a hiba vagy sem.
Amd-re visszatérve mindegyik gyártó esetében volt gond az expo-val, és az elején még azzal érveltek a gyártók, hogy az amd leírásban az expo engedélyezése esetében a soc feszültség ugyanannyi, mint a memoriáé, hogy utólag ebből mi lett teljesen lényegtelen, mert mindkét esetben hibás az amd, de a gyártók is, amikor a zen3 esetében is már gondot okozott az 1,3V a soc-nak.
Az Asus esetében volt a cpu olvadás, mert tolta a cpu-nak a feszültséget, a többi esetében ezen hiba miatt csak meghalt a cpu, de nem volt semmi fizikai elváltozás. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
#90868690 #151 üzenetére
A kettő között az a különbség, hogy egyik cégnél minden megoldást érintő gond van, a másiknál az expo volt elbaszva mert a soc-nak a memória feszültségét állította be, így ott is csak a magas ram feszültségű expo megoldások esetében jött elő, ezt tetézte még az asus túlfeszelése. Az egyik hardveres gond, a másik szoftveres. Ettől függetlenül mindkettő szar.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#36531588 #132 üzenetére
A supermicro esetében alap a stabilitás és nem a benchmarkokban való villogás, mint sok más gyártónak, persze ahogy a leírás mutatja, hogy aki szórakozni akar a beállításokkal ad rá lehetőséget, így kellene minden gyártónak eljárnia vagy köteleznie erre a gyártókat az intelnek és az amd-nek is, mert mindkét félnél szeretnek a gyártók alapértelmezett oc-val szarakodni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#36531588 #92 üzenetére
Nem lehet mindenre azzal reagálni, hogy már degradálódott, amikor az intel által cserélt cpu is meghalt rövid időn belül. Miért akarod ennyire mosdatni ebben az intelt, amikor a cpu cserékkel igazából elismerték, hogy valami gond van, amit a visszafogott bios sem old meg. Meg mindenki hazudik, mindenki széthajtja a cpu-t és mindenki hibás csak az intel nem.
A zen5 helyett inkább tudom elképzelni, hogy a nagy keresletet nem tudták kiszolgálni és végül a rosszabb példányok is mentek 13900k és 14900k-nak, amik nem bírják és döglenek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#36531588 #85 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy olyan esetben is pusztulnak cpu-k, ahol az alap tdp keretek vannak beállítva, na meg az intel új profilja mellett is előjönnek a hibák. Számomra inkább az a furcsa az egészben, hogy a 13. és 14. gen közt eltelt 1 év és egyszerre jött elő ez a hiba. Vajon mi változott ami egyszerre okozza a hibát mindkét széria esetében?
-
Dragon3000
nagyúr
A kör diagramos részt nem néztem, csak a 70-30 kijelentésre reagáltam. Amúgy az is kérdés, hogy milyen arányban voltak használva a gyártók termékei, mert az, hogy négyszer több intel cpu van eladva, nem jelenti, hogy náluk is négyszer több intel volt a statisztikában nézve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest