Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
Topikgazda
válasz
tillatrilla
üzenetére
Hány éves az akksi? Az hogy eddig nem volt gond nem jelent semmit.
Nekem sem volt gond az akksimmal egy héttel ezelőttig, azóta ha 3 napig nem megyek nem indul az autó.
De ez nem azt jelenti hogy valami elromlott ami eddig jó volt.
Kicsit meglepődtem, de nincs mit csodálkozni 12 éves az akksim.

-
bul07
nagyúr
válasz
tillatrilla
üzenetére
Esetleg ha linkelnéd hogy pontosan milyen eszközöket használsz, kamera, hw kit, meg ha van még más
Talán látnák valamit amire te nem gondoltál -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Ez a kamera/hw kit probléma az agyamra megy! Már mindent kikapcsoltam rajta,mozgásérzékelés,parkoló mód,de a garázsban 2-3 nap alatt 11.6-ra lemerül az autó aksija. Az aksival eddig nem volt problémám. Most odáig jutottam,hogy a hw kitet benthagytam,de kihúztam azt a tápsarut a biztitáblából,amelyiken mindig kapna feszültséget. Csak a kapcsolt feszültséget kapja. Más ötletem nincs jelenleg...
-
ro3000
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy 70mai Smart Dash Cam 1S kamerát. Videókon láttam, hogy be lehet állítani a menüben a felvételi időintervallumokat. 1-2-3 perc. Ez mit jelent? Nem állandóan rögzít? Szóval ezt, hogy kell értelmezni?
-
Neck
veterán
válasz
xcamper
üzenetére
Ha ekkora a keret, én Viofo a129 pro 4k- t vennék egy profi memóriakártyával, és még így is marad pénz bőven. Én biztos nem vennék két kamerát, két letöltés, két betáp,stb (én a hátsó szivargyújtót amúgy is hűtőládára használom).
4k-ra Thinkware u1000, és Blackvue DR900S van még hátsó kamerával, de nem jobbak mint a Viofo, és sokkal drágábbak.
Itt egy videó összehasonlítás. -
xcamper
csendes tag
Sziasztok!
Jó ideje követem itt a dolgokat, de egyszerűen nem tudok dönteni, örülnék egy célzottabb iránymutatásnak
Előre és hátra is szeretnék 1-1 kamerát feltenni. Alapvetően két külön kamerás rendszerre gondoltam, mivel szivargyújtóról lenne ellátva (van elől is, és a csomagtérben is) - sokaknál láttam, hogy ha nem megfelelő a tápellátás, akkor kinyírja a SD kártyát.
Közvetlen nem szeretném akkura kötni (egyelőre nem érzem fontosságát a parkoló módnak, de nem baj ha van benne, lehet később élek a funkcióval).
Számomra eléggé lényeges lenne a normális képminőség + GPS elől és ezért hajlandó vagyok többet is kiadni érte, hátra elegendő lenne az itt használt és javasolt 70mai egyik verziója is.
Mondjuk azt, hogy a keret kb 100e Ft.
Eddig amiket néztem a 70mai pro, Viofo A119v3 és ami leginkább csábító az a Viofo A129 pro. Vagy esetleg valami más márka is ami nem került itt említésre?
Előre is köszönöm mindenki segítségét/hozzászólását. -
kmarton12
friss újonc
Köszönöm!
Ha jól sejtem be is vált.
Akkor rendelek gyorsban belőle. 
Egyébként a VIOFO weboldalán most épp 136 USD akcióban.
https://www.viofo.com/en/home/79-72-a129-duo-dual-channel-5ghz-wi-fi-full-hd-front-and-rear-dash-camera.html#/25-gps_module-included -
-
g@bo
nagyúr
üdv
urak, a Xiaomi 70mai MiDrive 1S [link] vállalható kategória? erős kérdés.. múlt héten még 13500 volt az átlag, már 15 felett van elérhető (bp. személyesen átvehető, nem simlis cég) helyen, valami kamera jó lenne, ez a típus Xiaomi 70mai Dashcam Pro 1944p a supergamer nevű kókány helyen a hirdetés ellenére szokás szerint nem
érhető el, már kifutott, jó lett volna. -
bul07
nagyúr
válasz
Jamby18
üzenetére
Típustól függ
1-3-5perc szokott lenni
És van amelyiknél lehet állítani ezen tartománybaNekem 70Mai (D01) van az 1perces darabokat vesz, ahogy szoktam nézni 180-190 videó szokott lenni a 32GB-os memóriakártyán, 115MB kb 1perc
De típusonként változik hogy 1perc videó mennyi helyet foglal
És mikkor megtelik a régebbi felvételeket elkezdi felülírni(#18280) wrrs
Pont nemrég olvastam hogy volt akinek jó pár nap elteltével jelezték hogy nincs raktáron, lengyel raktáron, és várjon
Így a gyors megérkezés nem garantált
Meg is vanÉrdemes itthonról rendelni ha az se 100% mert 5napa alatt nem fog megjönni, nagyon esélyes hogy már csak jövő héten hétfőn vagy kedden adják fel, és ugye 16-a az jövő hét kedd
Amúgy nagyon érdekes hogy szinte minden magyar boltba elfogyott(ipon-nál is [link] )
-
Jamby18
senior tag
Rendben, köszönöm

Még annyi, hogy speciel ez a kamera vagy a többi Xaomi is úgy működik, hogy addig vesz fel amíg meg nem telik a tárhely és aztàn törli a legelejét?
Vagy csak pl. 1-2-3 percet tud venni és azt többször?
Ha egy 64Gb-os memóriakártyàt veszek bele (az összefoglaló alapján 1òra->7Gb) azt rögzítené és ha megtelik mondjuk 8 òra múlva akkor elkezdi az elejét törölni?
Köszi -
wrrs
tag
Innen:
[70mai_DCP]2 napja rendeltem, még 3 nap és itt van. Követhető a csomag!
Ettől nincs gyorsabb és olcsóbb sem itthon jelenleg.Vagyis a 16 az már bajos így...
-
saxxo
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, nem illik így a semmiből kérdezni, különösebb utánaolvasás nélkül, de sajnos idő hiányában vagyok, ezért elnézést!
25-35 ezer Ft körül szeretnék vásárolni fedélzeti kamerát és leginkább a Xiaomi 70mai Dash Cam Pro-t ajánlják (itt is), azonban ez nem, vagy nehezen beszerezhető itthon. Sajnos sürgős lenne a dolog, tehát legkésőbb június 16-ig kellene (ajándékba lesz), szóval az nem működik, hogy várjam, amíg beérkezik.
Erre szeretnék kérni tőletek egy jó alternatívát, amit itthon, rövid időn belül be is lehet szerezni.
A válaszokat előre is köszönöm! -
porker
tag
Egyelőre írtam neki, hogy "xy progija szétszedi a fájlt és ebből nem lehet-e többet kinyerni?" De ha jól értem nem szeretne más munkájába belegázolni és különben is az lenne a korrekt ha a 70mai fejlesztők engedélyeznék az mp4 fájl szétbontását. Gondolom ez azért is fontos, mert végül is fizetős terméket fejleszt: azt nem lehet akármilyen hackekre bazírozni... De majd még levelezgetek vele.
-
kokr
tag
Sziasztok!
Mio c570-el van valakinek tapasztalata?
Tudja valaki hogy milyen szenzor van benne pontosan?
Mert csak annyit találok,hogy Sony Starvis CMOS. -
Neck
veterán
válasz
porker
üzenetére
Az f1.6 csak a dolgok egyik része. Ugyanakkora szenzorméret esetén, a nagyobb felbontás miatt egy pixelre kevesebb fény jut, starvis ide vagy oda. Ez nem okoz problémát egészen addig, amíg el nem kell húzni az ISO-t felfelé (és szerintem a linkelt nagyított képen ez még nem az a szitu, ezért nem nézem azt "sötétnek"), onnantól kezdve viszont előnyben van a kisebb felbontású szenzor abban az esetben, ha a blende, szenzor érzékenység stb azonos.
Ez főleg fényképezőgépek esetén érzékelhető, de azért itt is megfigyelhető, bár nem nagy a difi azért.
-
porker
tag
Ez igaz, de én a Dascham Viewer szeretném. A fejlesztője azt mondja, hogy a gyártótól kért infókat a 70mai kódolására de válaszra sem méltatták. Írtam neki, hogy egyeztessen Samir Gutić-csal, a WinMp4Extract fejlesztőjével mert akkor ott sem kellene a GPX-eket külön beolvasni.
-
porker
tag
Abban igazad van hogy nem éjszakai felvétel, de gyengébb fényviszonyok között. Tényleg trehány voltam, mert ebből nem igazán jön le, hogy mire gondolok: majd a teljes videóból kivágok egy olyan ami jobban demonstrálja.
A híd alatti nappali képet is azért raktam be, hogy a két kamera eltérő "hangolását" mutassam: itt nekem egyértelműen az A129 tetszik jobban, a 119-nél gyanítom, hogy a V3-ból még lesz V4 mert abból többet ki lehet hozni ... szerintem: a lencse mindkét esetben F1.6 tehát nem indokolja a gyengébb képet semmilyen körülmény között - igaz a 119V3-ra nem írják, hogy STARVIS lenne, csak 5MP; a 129 felbontása meg max. 3MP tudomásom szerint. -
Upo
addikt
válasz
porker
üzenetére
De a dashcamtalk-on azt írták, hogy a Dashware támogatja, és az most ingyenes lett.
[link]
De ha mégsem, akkor kiszeded gpx-ekbe a Winmp4Extract-al, a gpx-eket itt egyesíted, Dashware-el tudod a videókat egyesíteni, aláhúzod az egyesített gpx-et, és utána meg tudod csinálni a videót.
Ilyesmit: [link] -
KMT
addikt
válasz
CHIPman
üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés. Ha normál checkout-ra megyek, akkor van lehetőség kuponkódot megadni. Ha paypal-os fizetést választanék, akkor viszont egyből bejön a paypal, ahol ki is kellene fizetni. A kettőt nem lehet kombinálni?Szerk: Közben látom, hogy úgy is kiválasztható.
Meg azt is, hogy két kupont már nem enged felhasználni sajnos.
-
Neck
veterán
válasz
porker
üzenetére
Megbocsáss, de a felső kép szerintem nem sötétben készült, mivel simán látni az utat, a fényszóró sem ég. Magyarul, linkeltél két képet, az egyiken brutál módon bele van nagyítva a videóba, a másikban meg nincs. Extrém nagyításnál természetesen előnyben van az A119V3 az A129-el szemben a felbontás miatt, ahogy írtam is. Más kérdés, hogy szerintem felhasználás szempontból nem prio 1, hogy egy nagyon távoli autó rendszáma leolvasható legyen, mivel ha a kocsinkkal történik valami, akkor az az autó a közelben lesz az esetek nagy többéségben - erre pedig az 1080p is elég, nem létszükséglet az 1440p.
Viszont éjszaka több fényt fogad be az a129, világosabb az egész (és lát hátrafelé is
)
-
porker
tag
-
sparks
senior tag
válasz
porker
üzenetére
Ez kell neked: WinMP4Extract
Ez szépen kiszedi felirat fájlként a koordinátákat a 70mai pro gps által készített videóból, ezután VLC-vel lejátszva már megjeleníthető a sebesség, a helyadat. SRT, GPX és KLM fájlokat is készít. -
KMT
addikt
Viofo A119 V3 esetében tudtok olcsóbb megoldásról, mint banggood, BGAFF10OFF kuponnal (GPS nélkül 107 dollár EU priority line, elvileg áfamentes szállítással)?
-
tboldi
nagyúr
Egyelőre egy darabka szivacsos kétoldalú ragasztót raktam a GPS modul gumicsíkja alá, aminek a másik oldaláról nem szedtem le a zöld fóliát, hogy ne ragadjon hozzá a kamerához.
Nekem csak 1 adat volt fontos, a hűtőfolyadék hőmérséklete, a többi csak ráadás. Most éppen a fordulatszám, a loop (open vagy closed - a lambdaszondáról ad némi infót), a feszültség és az említett hőmérséklet van beállítva. [kép]
Tudom, poros.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Laslow
üzenetére
Nem kizárt, hogy nekem is kelleni fog majd új kártya, de akkor én is 128-ast fogok választani. Most egy sima, Class 10-es, 64 GB-os SanDisk Ultrát (nem High Endurance) használok, még az androidos korszakomból maradt, vagyis legalább 3-4 éves. Egyelőre még úgy tűnik, bírja, de lehet, hogy ezt a folyamatos írást nem fogja sokáig tűrni már. De amíg nem murdel meg, addig minek vegyek másikat?

-
válasz
Laslow
üzenetére
Nekem mindegy, hogy veszel-e bele 128-as kártyát, csak a kérdésre válaszoltam. Nekem játszott, és semmi gondja nincs vele, ahogyan többeknél sem, akik már ide is beírták a tapasztalataikat.
De igen, az a lényege, viszont nem mindegy, hogy hányszor íratod tele azt a kártyát (így folyamatosan elhasználva azt), illetve ha neadj'isten visszamenőleg kell valami, akkor azt is el tudd tárolni. Ja, és ha netán van havi pártíz perc parkolási videód, meg pártíz perc elmentett eseményed, és egy hónapig nem veszed ki a kártyát, akkor máris elveszett annak a kevésnek is a negyede, és csak a kártya háromnegyedét írja újra. -
tboldi
nagyúr
válasz
porker
üzenetére
Custom firmware-rel, ami létrehoz .srt fájlokat is az .mp4-ek mellett.
Nekem ez van rajta most, és azt hiszem, marad is. -
porker
tag
Hogy lehet VLC alatt megjeleníttetni a 70mai Pro GPS adatait megjeleníteni?
Megálltam, ránéztem Wifi-n, GPS adatok rögzítésre kerültek. ... Kártya ki, asztaliba bedug: csak MP4 fájlok vannak a Normal és a Normas_s mappában. -
porker
tag
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
A 700mai Pro kapcsán az az egy nem világos nekem, miképp rögzít képet a kamera parkolás közbeni ütközés hatására, ha olyankor nincs feszültség alatt a szivargyújtó? A beépített aksit használja ilyen esetben? -
Upo
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Én még nem fizettem, de nagyon úgy áll, hogy az lesz a vége.
De nekem Ultragauge lesz, hibrid autóhoz jobb ha 4-nél többet látok egyszerre.
Amúgy nekem is jobban tetszik a SGII formátuma, de nekem többet ér a 8 hely mint a csinos pofi.
Viofo-nál is jött elő hasonló, ott meg a tápot kapja a talpból. Ott is próbálkoztak különböző stabilizáló technikákkal, szigszalag, gyorskötöző darab, EVA foam, stb, és általában be is válnak. Lehet hogy itt is pozitív eredményt lehetne elérni. [link]
Ja, még annyi különbség azért van, hogy a 70mai terel a reklamációk miatt, a viofo meg áttervezte a csatlakozást, és már az A119-ből is a javított szériával folytatták a gyártást. Rohadtul nem mindegy, hogy valaki hallgat a felhasználói közösség észrevételeire, javaslataira is, és még meg is csinálják, hardver és szoftver vonatkozásban is! -
tboldi
nagyúr
Nem gondoltam volna, hogy van még valaki rajtam kívül, aki hajlandó volt ennyit fizetni egy ilyen kis izéért.

Amúgy én is e kettő között vacilláltam, és végül azért választottam a ScanGauge-et, mert gondoltam, ezt jobban el tudom helyezni, meg a kábelét is jobban el lehet dugni a hátulsó csatlakozóval.
............................................De hogy ON is legyek:
Eddig sikeresnek könyvelem el a GPS modul lábainak kijjebb hajtását. Összesen 33 percnyi felvétel készült ma 2 perces epizódokban, mindhez van adat.
-
Upo
addikt
Nagyon jó cucc, de az X-Gauge a legjobb funkciója. Te tudsz "beprogramozni" saját autó specifikus OBD PID-eket, amik a sima kütyükkel nem elérhetők. [link]
De ezt az "e" nem tudja, csak a SGII.
Nagyon törpöltem én is rajta, hasonló tudásút csak még egyet találtam, ez az UltraGauge MX, szintén te írhatsz be PID parancsokat, csak max. 4 helyett max. 8 értéket jelenít meg. [link]
De az MX-et nem találtam még eu-ból, csak EM-et (ami nem tudja ezt). A tartóval ~100$ kütyühöz meg az 50$ posta amerikából kicsit mellbevágó, és még itthon áfát és kezelési költséget is rányomják. -
Upo
addikt
Valami 1.0.3-1.0.4 körül rémlik a váltás amikor a minőség romlásáról panaszkodtak, talán a dashcamtalk-on.
Most rálestem, fent van náluk az én cuccom is
: [link]
A SD_CarDV_1.0.4_en4cn.zip-et én gyártottam. Hiányzó dumák összevágása, hangok konvertálása, firmware összerakása. Hú de rég volt...
Nem is tudom hol állnak a D01 kameráim szoftverei, 3 db is van belőle, 2 a fiókban. -
Neck
veterán
válasz
porker
üzenetére
Én arra értettem, hogy elméleti síkon, ha az A119v3 -ra lenne dugva az A129 hátsó kamerája, se biztos, hogy a belső feldolgozó egység vinné a megnövekedett sávszélt, hiszen az A129-ben is visszavesz a teljesítményből a feldolgozó, ha rá van dugva a hátsó kamera.
A119-ből szerintem nem lesz már Duo, ha valakinek FHD-től komolyabb képminőség kell, ott az A129 Pro Duo 4k, ott nincs kompromisszum, nem hiszem, hogy emellé fejlesztenének még egy változatot.Az A129 képe pedig nappal marad el az A119v3-tól a felbontás miatt - viszont nappal jó fényviszonyok között annyira nincs nagy különbség, videók alapján szerintem nem feltétlenül indokolt a kicsivel nagyobb felbontás, a fájlméret legalább nő vele
. Ezzel szemben (szintén videók alapján) az A129 éjszaka kevésbé zajos (a felbontás növekedésével általában nő a képzaj, mint ebben az esetben is.)Szerintem jobb a dual channel videó és a WiFi (A129), mint a kicsivel nagyobb felbontás (A119v3). Persze ha valakinek csak a kocsi orra irányába kell felvétel, vegye az A119v3-at, nagyon jó cucc
Vagy az A129 4k-s változatát, az még jobb, csak drága 
-
Neck
veterán
-
tboldi
nagyúr
Nem tudjuk, hogy a kérdezőnek pontosan milyen töltője van, nem kizárt, hogy hasonló teljesítményű, mint amit a 70mai-hoz adnak.

Nekem amúgy ilyen Aukey töltőm van, iPhone XS Maxot töltök vele időnként, nincs panaszom a sebességre.
Illetve most bekötöttem egy második szivargyújtót, abba került a 70mai töltője. Ezt teljesen elrejtettem a középkonzol alá.Feszültségre (és minden másra) meg ScanGauge 2.

-
porker
tag
válasz
sambenez
üzenetére
Miért is? Ott a Lamas S9 dual: erre is alkalmas, csak lejjebb kell billenteni a kamerát.
Az viszont igaz, hogy egy utastérben elhelyezett kamera 10 cm-rel beljebb van, mint a rendszámtábla világítás mellett lévő, tehát a kocsi két sarkát és az ütköző közepét nem látod. De egy gyereket akkor is látsz rajta. -
bul07
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Igen de nem hiszem hogy van rajta mondjuk Quick Charge 3.0 vagy Quick Charge 2.0 ami ugye gyártöltéshez kell
Sőt ahogy nézem már mintha lenne Quick Charge 4.0 is[link]Én ilyet használok a kocsiban [link] 4.23$ verzió, A70-es telefon mellé kell mert lassú törléssel a telefon nagy aksiját elég sokáig kellene tölteni, gyors töltővel meg szapora
Kijelző meg azért kell hogy lássam a kocsi akkumulátor állapotát meg hogy a töltés is rendben van(generátor rendesen működik) -
sambenez
Topikgazda
Ha ezt azért rakja fel valaki, hogy azt lássa menet közben mi történik hátul akkor alkalmatlan lesz tolatókamerának.
Tudom miről beszélek, van tolatókamera a kocsimban. Teljesen máshova kell néznie, hogy lásd meddig mehetsz még.
Persze mindenki azzal próbálkozik amivel akar, csak meglepetés ne legyen a végén. -
bul07
nagyúr
válasz
Laslow
üzenetére
Annak a töltőnek nincs véletlen két kimenete, ha igen akkor egyszerűen abba dugod bele
Egyik kimenetről töltöd a telefont másikról meg megy a kameraDe vehetsz egy olyat aminek két kimenete van és kész
Vagy fixre is kötheted a kamerát a biztosíték táblába, ehhez több megoldás van
Vagy veszel tápot, amit beépítsz és abba dugod, vagy kis barkácsolás forrasztás és a kamerához kapott szivargyújtót alakítod fix bekötéshezBocs a dupláért de így jött ki
-
bul07
nagyúr
válasz
sambenez
üzenetére
Legtöbbször oszlopok törik a kocsi hátulját tolatásnál, azt meg ki lehet szúrni még ilyen kicsi kijelzőn is
Utánfutóra való tolatásnál is jó lehet
Egy plusz segédlet semmi másÖcsém élettársa parkoló radar ellenére is nekitolatott egy kapu oszlopának, hülyeség ellen semmi se véd
Én egyszer törtem kocsit, elmentem a kocsi mögött beültem rükvercet kapcsoltam és azzal a lendülettel beletolattam keresztapám Tipo kocsijába(régifajta), a vonóhorog benyomta a ködlámpáját meg tartóját repesztette el
Mai napig nem tudom hogy miért tolattam be
, tudtam hogy mögöttem áll hisz ott mentem el a kocsi mögött
Azóta is kellemetlen érzés rágondolni -
Laslow
senior tag
Sziasztok!
70mai Pro vásárlást fontolgatok, és egy dolog nem tiszta: az áramellátás. Szivargyújtóról megy, gondolom, csakhogy én azt már használom telefon töltésre, amihez ragaszkodom.
Kérdésem, hogy a kamera kábelét lehet-e a már meglévő szivargyújtós USB átalakítómról etetni a gyári helyett? Azért szeretném a mostanit használni továbbra is, mert elég nagy teljesítményű, és hamar feltölti maxra a telefont a folyamatosan max fényerőn futó Waze ellenére is, és 2 USB csatlakozó van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

érhető el, már kifutott, jó lett volna.

Majd nyár közepén!
)
Persze akkor bármi tudná (mint ahogy tudja is).

, tudtam hogy mögöttem áll hisz ott mentem el a kocsi mögött