- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz
CsiguszMaxim #12616 üzenetére
Szép hobbikészlet! Sajna ehhez képet mindegyik automata csak gagyi levest fog készíteni.
-
z123456z
őstag
válasz
CsiguszMaxim #12616 üzenetére
Én nem vagyok hc kávé rajongó, sőt, az ízlelőbimbóim sem túl kifinomultak, a tetejébe még tapasztalatom sincs túl nagy, de szerintem ez a pogácsa dolog kicsit túl van misztifikálva. Épp a mostani géppel az elején a pogácsa miatt nem voltam túl elégedett, és mérgemben a legelejéről kezdtem az őrlő beállítást. 12-ről indultam tehát, és meglehetősen lekvár állagú volt a zacc, mégsem éreztem rosszabbnak, éppen ellenkezőleg, talán picivel még jobbnak is tűnt a főzet, mint az előző géppel. Mostanra már más kávéval, 8-ig jutott beállításon, egyben maradó ( legfeljebb kettétört ), sosem látott vastagságú pogácsával sem tűnik fel, hogy jobb vagy másabb lenne a kávé, mint a lekvárral.
Persze ez csak az én magán véleményem, talán csak placebo, de én így érzem. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
CsiguszMaxim #12586 üzenetére
Amit keresünk, az a sötét pörkölés testes krémes állag.
Arabica babokkal? Aldiban volt akciós (de amúgy is minimál kategóriás) Barissimo Wiener Mischung őrölt kávé 500 g, narancs csomagolás, 5/5 intenzitás.
Tényleg olcsó kategória, de nem savanyú, nem keserű és rendesen üt. Kávé íze van.
Őszintén szólva, Arabica babokban én már csalódtam, kevés koffein, gyakran savas, szemem beduzzad tőle, nem jó. Igaz, hogy korábban a Saeco gépemen, Lidl valamelyik arabica fajtából tudtam kakaós ízvilágú kávét főzni, de azt mindig duplán kellett inni, mert koffeinre olyan gyenge volt.
-
Nagya21
addikt
válasz
HAli!
Örlési finomság cca3/4-re állítsd, legmelegebb víz, én Mövenpick kv iszom, ragyogó eredmény.....
Üdv Nagya -
Pá
addikt
válasz
Úgy látom nagyjából kimerítetted, amit a géppel lehet. (fizikai átalakítás nélkül)
Sajnos ezek az automaták sosem lesznek olyan teltek, mint egy karos presszó.Esetleg megpróbálhatod a 2x gombbal dupla espressot főzni és manuálisan megállítani az 1 adagnál. Lehet, hogy placebo, de ilyenkor mintha egy picit többet darálna és talán picit lassabban folyik át ugyanaz a mennyiség.
A kávékkal érdemes lenne kísérletezni még. Nekem sincs még meg túl régóta a gép és még csak 1-2 félével próbáltam, de jelentős különbség van köztük.
A helyedben megpróbálnék olyat venni, amiben van 30%-40% robusta (úgy látom eddig mindig 100% arabicát próbáltál) és egy kicsit sötétebbre van pörkölve.
A sötétebb pörkölés azért lényeges, mert abból könnyebben kioldódik a cucc, szóval azt talán főzheted még rövidebbre, kevesebb vízzel.Illetve a túl finom őrlés is lehet baj, ha már annyira finom, hogy széttörik a pogácsa és nem az egészből oldódik a cucc, hanem csak a kis csatorna körül, ahol áttört a víz. De ha szép egész pogácsákat dobál ki a gép és egyenletesen folyik ki a kávé a két kifolyón, akkor ez valszeg nem probléma. HA viszont igen, akkor lehet, hogy 1-2 őrlés fokozatot visszavéve javul a kávé.
-
viktorhu
veterán
válasz
Ez nem egy Saeco, ezzel nem fogsz a kávé olajától krémes kávét készíteni
Talán egy robusta-arabica blend sötétebb pörköléssel, de én igaziból feladtam, ez a gép tejeskávéra való.
Eddig a legfogyaszthatóbb eredményt ezzel sikerült elérnem (nem lett keserű, de savanyú sem, még viszonylag élvezhető is az eredmény):
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged