-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ValeRossi #53226 üzenetére
Mit tudtal allitani a kenin amit a 80prs-en nem?
En kenwood 8531-rol valtottam 80prs-re, a prs menuje nekem jobban bejon. Hangra nyilvan ossze se lehet hasonlitani a kettot, pioneer sokkal termeszetesebben szol, a kenwood valahogy megszinezte a zenet, erdekes karaktert adott neki. Nem mondom hogy rossz, sot, jo a keni is, nekem pl jobban bejon mint az alpine fejek hangja, csak valahogy megis a pio ami a legelethubb szerintem (legalabbis az en fulemnek).
-
kigoi
senior tag
válasz
ValeRossi #50698 üzenetére
Szerintem stp amúgy sem a legjobb erre. Rezgés csillapítás és hangelnyelés nem ugyan az.
Valami olyan lenne jó amin hangelnyelő réteg is van pl gladen aero foam.
Viszont a zaj nagyrészt a szélvédőn és az ablakon keresztül érkezik,az ellen nem nagyon tudsz mit csinálni. -
-
civicfan
tag
válasz
ValeRossi #48112 üzenetére
Üdv, köszi a segítséget!
Az a problémám a jelenlegi összeállítással hogy a nyomó morgó hangja elnyomja az első szett piciny csilingelését. Mármint amennyire ez a fej képes leadni sq-t. Az első szett tiszta hangú. Nyomót meg 25 cm-re cserélném, mert 25 L a zárt láda. Igazából csak jobb hangminőség a célom, mint az átlag. -
kacsa7
őstag
válasz
ValeRossi #46883 üzenetére
Hídban azért tud minden erősítő többet, mert akkor úgy működik, mint ha fele akkora impedancián menne az 1 db csatorna. Tehát pl 2 db 4 ohm-os csatornát ha hidalsz, akkor a 2 db csatorna 2 ohm-on leadható teljesítményét éred el azon az 1 csatornán, 4 ohm-os terhelés mellett. Ezért van az, hogy 2 csatis erősítők, amik tudnak csatornánként 2 ohm-ban is menni, hidalva csak 4 ohmot tudnak. Ha hidalva kellene mennie 2 ohm-ban, akkor ugye csatornánként 1 ohm stabilnak kellene lennie. Erre kevés 2 csatis képes, ami meg igen, az méregdrága. Ennél érthetőbben majd valami hozzáértő leírja
-
Akos1994
aktív tag
válasz
ValeRossi #46114 üzenetére
Ezen én is elgondolkoztam, hogyha esetleg veszek majd mélynyomót is, akkor hogy az istenbe fogom berakni a harmadik pár RCA dugót.. opeter kollégától vettem 4db könyököt, forgattam vagy egy óráig mire sikerült olyan pozíciót találni, hogy be is menjen az extra szűk DIN lyukba és egyáltalán elférjenek egymástól az RCA könyökök és a beléjük helyezett dugók amik össze-vissza álltak ki a fejegység síkjából..
Persze most takarják a harmadik szabad piros-fehér aljzatot.
Én mondjuk Kácsa audióhoz bemennék egy mérőszalaggal, hátha tudnak valami ajánlani, csak nekem még szerencsére nem aktuális, annak örülnék a legjobban, ha soha többé nem kéne kihúznom a fejet a helyéről.. -
kigoi
senior tag
válasz
ValeRossi #45773 üzenetére
Örülni kell neki hogy csak az előlapon spóroltak,ha az is fullos lenne akkor vagy 30al biztos drágább lenne.
Maga a fej viszont nagyon fullos,mindent lehet állítani rajta.
A mélyet nálam 400cm-re tette a hangkalibráló,nem volt jó. Szettel még egész jól nagyolt.
Hogy mi hány cm-en lesz jó azt így nem tudni,függ attól is milyen meredeken vágod és hogy forgatva van fázis,.
Nálam a mély végül 24dB/oct vágás mellett 150cm-en lett jó.
Mélyközépnél szintén ugyan úgy ezek befolyásolnak.
Egy biztos nem kell nézni a kijelzőn a centiket. -
Osynho
addikt
válasz
ValeRossi #45779 üzenetére
Hát, ezeket meg nem mondom neked, rég állítottam, jelenleg csak be van dobva, talán jövő héten lesz idő megcsinálni az ajtókat, meg a szett kábelezését, utána állok neki az állítgatásnak. Viszont vannak itt komolyabb szakik, majd segítenek.
A menünek a PRS esetében is vannak érdekességei, továbbá, hogy nem jegyzi meg az épp játszott mappát, néha elég idegesítő tud lenni.
-
kigoi
senior tag
válasz
ValeRossi #45354 üzenetére
Lesz majd pár héten belül ne aggódj csak még helyszín keresés folyik mert az outletnél is voltak gondok.
SPL-esek cimbora nem tetszett az őrnek,így szólt hogy nem kéne,meg este 10től érzékel a riasztó a parkolóban lévő mozgásra is így el kellet hagyni.
Szóval most még egyenlőre alkalmasabb helyszín keresése van folyamatban.
Ha lesz helyszín és időpont meg lesz osztva,remélem most már többen leszünk. -
runner 125
nagyúr
válasz
ValeRossi #45349 üzenetére
Semmennyit, csak MDF-ből csináltam, így a tuti, pontosan ezért volt óriási munka. Minden ívet, sarkot formára csiszolni és persze mindezt úgy, h az egész légmentes, masszív, merev legyen.
Az összes kötést 10 cm-enként 60-as facsavarokkal erősítettem meg, plusz az előfúrásokat kinyomtam faragasztóval, nehogy megrepedjen valahol a későbbiekben. Csak ha nagyon elszánt vagy, akkor vágj bele.Összeszedtem gyorsban pár hsz.-omat, amiben látod a folyamatot:
-
válasz
ValeRossi #45349 üzenetére
Szia! Keni fejem van, de sajnos nem idokorros. Ebben sajnos nem tudok tanacsot adni, egyetlen egyszer lattam PiciPetit idokorr-t allitani, o nem centizett, hanem teszt cd segitsegevel "fülre" allitotta a dolgokat. Korabban hallottam olyat is, hogy centivel lemertek a fultol valo tavolsagat a hangszoronak, bar ez ket emberes melo es nem tudom mennyire pontos
-
Lusu
aktív tag
válasz
ValeRossi #44454 üzenetére
Köszi
akkor nagyon sok energiát én sem fektetek bele, inkább ha belefutok valami jó magasba vagy jó szettbe megveszem azt és minden kezdődik elölről. Beállít, örül, megszok és elkezdi felfedezni a hibákat
Aztán a vége úgyis az lesz, hogy Nakamichi, Alpine PXA H800, Genesis dual mono, Morel Supremo... hopp a biliben a kezem
-
Szabi0307
csendes tag
válasz
ValeRossi #44454 üzenetére
Nekem is Focal szettem van az Auditor szériából, most fogom lecserélni ISS 165-re. Az Auditor-nál ugyan ez volt a problémám nekem is az első erősítőmmel ami egy MacAudio volt, nagyon sok volt a magasból. Miután lecseréltem az erősítőmet egy Gladen-re minden megoldódott, a magasak teljesen megszelidültek.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
ValeRossi #43450 üzenetére
Itt van egy kép az árajánlatról, nincs semmi sem feltüntetve munkadíjként,de nem is azzal az 1500ft munkadíjjal lenne a baj, hanem hogy bruttó árakkal számolva (320ft a kábel,420 a csati) jön ki az amit ők nettóra írnak..
Neked még esetleg meg van a kapott árajánlat?cynric: Ilyen alacsony kategóriában, gyári hangszórókkal, erősítő nélkül teljesen felesleges a FLAC támogatás, tényleg max arra jó, hogy ne kelljen konvertálgatni, egyébként nem fogod hallani a különbséget FLAC és MP3 között. Azért ha pl. lenne egy funkcióban többet tudó fej ami csak MP3-at eszik akkor érdemesebb lenne azt választani a te esetedben szerintem. Általában azt szokták mondani, hogy ebben az árkategóriában nincsenek nagy különbségek hangban ,érdemes inkább extra funkciók/kinézet/kezelhetőség alapján dönteni..
-
kacsa7
őstag
válasz
ValeRossi #43440 üzenetére
30 és 45hz-en is ki lehet emelni vele. Nem változtatható a frekvencia, ezért van 2 poti. Az más kérdés, hogy az egész kiemelésnek mennyi értelme van. Aki reflex ládát vesz pont azért veszi mert tetszik neki h. kiemel valahol, aki meg zártat, az meg lineáris átvitelt akar...
-
kacsa7
őstag
válasz
ValeRossi #43386 üzenetére
Mért adatok
Passz, hogy milyen kategóriát képvisel, de erő van benne. Egyébként egy srác FB-on már hetek óta hirdeti. -
törölt tag
válasz
ValeRossi #43288 üzenetére
Csatlakoznék ! Pici módosítással
Szóval most esek neki tavasszal majd az autó belső terének és kellene "valami" hang bele. Elég vájtfülűke vagyok, de autóban természetesen megelégszek a "fuhh de jól szól" szinttel, nem akarok vaktesztekbe belemenni a pályán 150-nel
Szóval agyalok valami épkézláb, gyönyörű szépen szóló szetten. Tehát minőség inkább, mint az utcának zenélni, nem kell lebontani a fejem, csak szolídan.
Elég techie vagyok, fejegység nem lesz, egy kisfogyasztású mini PC szolgáltatja a hangot, a kütyü a csomiban lesz és egy optikai kábellel fog csatlakozni egy DAC-hoz, ami sztereo-analógra bontja a jelet az erősítőnek. Elöl a középkonzolon csak az érintőképernyő lesz két USB3-as slottal.
Menne rajta Karajan, Dire Straits, Deep House, Minimal Techno, Air, Pink Martini, Goldfrapp, Enya, Bach, Oakenfold, Mark Knopfler, Carl Cox, Rebecca Pidgeon, Monika Kruse.. egyszóval a teljes paletta - kivéve a zúzó metált.
Gyárilag 4x16cm hangszóróhelyem van, kettő elöl, ajtóban, kettő hátul az ajtók helyén (mivel coupé, nincs hátsó ajtó). Cimborám Saab-jában Rodek komponens szett van, bevallom, nem nagyon tetszett, kivéve a ribbon magasakat: csodás. De a többi nem győzött meg.
- Ti csak a két első ajtóba tennétek komponens szettet (és azt duplázva mondjuk, kettesével a mélyközepet) vagy kihasználnátok a két hátsó ajtó helyén lévő gyári helyeket is ?
- Érdemes olyan kalaptartót csináltatnom, amin van két kivágott nyílás a csomiban lévő kisebbfajta doboznak ? (Aminek mondjuk a tetején lenne a két mély úgy, hogy a reflexnyílások is arrafele lennének nyitva, tehát az utasteret boldogítanák a mélynyomók a nyílásokkal együtt).
- Mi ma az a mélyközép illetve magas, ami nagyon szépen szól ? Nem milliós nagyságrend érdekel, de lényegesen vállalhatóbb kellene, mint egy akármilyen standard "ez jól szól" cucc, gyors legyen, jó dinamikával, imádtam régen a papírmembrános hangszórókat, nagyon érzékenyek voltak, csak semmi terhelést nem bírtak, azonnal leégtek
Szóval milyen márkákat lenne érdemes néznem ide ?
-
PiciPeti
őstag
válasz
ValeRossi #43293 üzenetére
Pedig egy Raptor 6....
Amúgy én vagy HE szériás rokit mondanék, vagy P2-eseket, azok elég kicsi ládában elvannak, és elég jól alkalmazkodnak minden stílushoz.
Ha többet szánsz a dologra, akkor egy jó Aliante se lenne rossz választás.Esetleg Power szériás JBL pl egy P1020.
-
kigoi
senior tag
válasz
ValeRossi #43293 üzenetére
Teljesen jókat ajánlott pedig,eleve neve is mutatja hogy nem nyomásra van hiszen SQx.
Nyomásosoknál nem sq jelzést használnak hanrm spl-t.
A két nyomó ugyan tud bitang hangos is lenni de ezek zenére vannak kitalálva nem hangnyomásra. Jó láda kell nekik jó erővel és szépen zenélnek. -
Daywalker
addikt
válasz
ValeRossi #42892 üzenetére
Én is azt hittem hülyeség a kábel járatás, de nem...cseréltem a noname RCA-t Connection BT-re...az elején kevésnek éreztem a mélyet a subon, aztán pedig folyamatosan le kellett tekernem, pedig ugyanazokat a zenéket hallgattam...pár óra alatt egyre több lett és egyre jobb (a szetten nem volt ennyire egyértelmű mert az még járatódik, óráról órára más a hangja). Szóval lehet benne valami. Amiben viszont kevésbé hiszek, az a tápkábel "minősége"...ha megvan benne a tartalék és nem ingadozik rajta a fesz, akkor szerintem a hangminőségbe nem szól bele...persze lehet, hogy tévedek, de egy bizonyos szint alatt nincs értelme.
-
kacsa7
őstag
válasz
ValeRossi #42586 üzenetére
Az elejétől kezdve tetszik, de minél többet hallgatom, annál jobban bejön. A kijelző gyengeségeivel együtt lehet élni, a source gomb lehetne stabilabb, maga az előlap levétel-felvétel túl van bonyolítva és életveszélyes sötétben, ezt ezerszer 1xűbben is megoldják más gyártók, úgy hogy jól működik. A hangja viszont ezekért vastagon kárpótól. A BT része jól működik, egyetlen hátrány h. 1 telefont kezel 1xre. Kénytelen vagyok bekötni a másik erősítőt is, így hogy hallottam őket együtt szólni
Egyik fejemnél sem volt belőle gond, mert a fej kikapcsolás után nem adtak áramot az USB-re. Viszont az Alpine addig ad, amíg kap áramot maga a fej. Tehát amíg gyújtás van. Ha úgy van kötve, hogy gyújtás nélkül is megy, akkor 0-24ben kap áramot az USB. Ez nem értem miért van így, de akkor majd gyújtásról fog csak menni a fej és kész. Egy pendrive biztos nem szívja le az akksit, de ki tudja minek ad ilyenkor még áramot...
-
kacsa7
őstag
válasz
ValeRossi #42579 üzenetére
Feszegettem a 2V és 4V kérdést, mivel az Alpine CDE-195BT tud aktívan vágni és időkorrekciót, de csak 2V-os az RCA. Egyértelműen azt mondták a boltban, hogy mindenképp 4V-os fejet vegyek, mert sokkal dinamikusabb mint 2V-on. Innentől nem is gondolkodtam a Kenwood BT53U-ban, mert annak is csak 2.5V.
Ehhez kapcsolódva, ma kipróbáltam erősítőről hajtva az első szettet. DLS CA40, simán 2 csatornára kötve ami 50W RMS csatornánként. Korábban már a Kenwood-al is próbáltam Alpine 3549 erősítőről hajtva a szettet. Nah amit hallottam, az nem tudom, hogy a 4V-nak vagy a 2 fej közötti hangbeli különbségnek köszönhető, de eléggé meglepődtem. A Kenwood KMM-100 végfokját erősnek tartottam, elég jól hajtotta a szettemet, rendesen volt alja is, hangerő és tisztaság is. Külön erősítőről hajtva nem vettem észre érdemben különbséget, amiért értelme lett volna úgy hajtani. Az Alpine végfokot hasonlóan erősnek éreztem mint a Kenwoodot. Csak mozgatta a fantáziámat a dolog, ha már új fej és egyébként is azért vettem a DLS CA40-et, hogy majd a szettet hajtja. Ma volt időm és szétkaptam az autót, bekötöttem a CA40-et a szettre és elkezdtem hallgatgatni. Na itt már volt különbség, nem is kicsi. Az eddigieknél is dinamikusabb lett az egész, természetes, könnyed a hangzás és az alsó tartomány, amiből fejről sem volt hiány, elég szépen kinyílt és telt lett. Nyomó nélkül 25hz-nél vágtam a szett alját és meglepően jól szólt, nem érződött hogy küzdene. Végül 50hz-en maradtam, mégis azért van a nyomó, hogy vigye azt a tartományt és itt vágva nagyon jól összedolgoznak. Egy Renegade RCA volt a célra itthon, így egy normális RCA kábellel biztos lehet még javítani a dolgon.Szóval saját tapasztalatom, hogy alsó kategóriás fejnél nem hoz igazi változást a szett erősítőről való hajtása, viszont közép vagy felső-közép kategóriánál annál látványosabb a különbség.
Egy idegesítő dolgot fedeztem fel időközben. Úgy voltak kötve a fejeim eddig, hogy gyújtás nélkül is működtek. Eddig egyikkel sem volt gond. Az Alpine viszont így nem kapcsolja le az USB csatlakozót. A bedugott pendrive 0-24-ben megy és világít a led, így kénytelen leszek úgy használni, hogy csak gyújtás után kapcsolható be.
-
Osynho
addikt
válasz
ValeRossi #42527 üzenetére
Óóó, az még sokára lesz.
Sajnos. Még autót se vettem.
Jelenleg a szobában pihennek a cuccok, de az előző autóban az első szett erősítője az anyós alatt volt, így Impact IP 6150 a magasakhoz és egy DAP 1,5-es rca a közepekhez. A subnak egy ránézésre korrekt 5m kábel ment a csomiba, márkája számomra ismeretlen.
-
kacsa7
őstag
válasz
ValeRossi #42253 üzenetére
Én is fejegység vásárlás előtt állok, csak nem jutok el hallgatózni... A Kenwood BT53U az egyik, amit én is kinéztem. Hallgasd meg, mennyire jön be a hangzása. Időkorrekciót tud + bt, aktív vágást nem. Gyakorlatilag ami normálisan tud aktív vágást, tehát tudod a mélyközép alját-tetejét vágni és 4-5V RCA az a Pioneer 80PRS-el kezdődik... 100eFt.
Egy Alpine van ami tud aktív vágást, időkorrekciót, bt-t, a CDE-195BT 65eFt, viszont azon csak 2V-os az RCA. Így nagy dilemmám nekem is, hogy megszabad-e venni. Jelen állás szerint nincs még bekábelezve az ajtóm, és erősítőről hajtva, így ki sem tudom próbálni, ha valahova odamegyek fejet próbálni, hogy a 2V jó-e, vagy mindenképp a 4-5V felé kell mennem...
Ezen kívül a CDE-178Bt amit néztem, de az is csak időkorrekció+bt+4V RCA. Ott sincs aktív vágás.
Kérdés, kell-e Neked az aktív vágás. Ezt nálam okosabbak fogják tudni megmondani, hogy egy ilyen egyedi váltóval ha megveszed a szettet, akkor van-e értelme aktív vágással próbálkozni. -
Daywalker
addikt
válasz
ValeRossi #41897 üzenetére
Az impedancia ugye tudjuk, egy hangszórónál nem állandó, hanem frekvenciával változik. A 4 ohm arra vonatkozik hogy kb. az a legalacsonyabb impedanciája (és kiszerelt állapotban is kb annyit mérsz)...de ez nem ennyire egyszerű, hiszen van fázisa stb...nem egyenfeszültségről beszélünk.
-
-
patroly61
tag
válasz
ValeRossi #41788 üzenetére
A fogarasin van a hifi station is ott connection kábelek vannak 5,5m sztereo rca vezérlőszállal 2.700ft-tól a kábelek minősége arányos az árral többszörös árnyékolás, aranyozott csatlakozók, vezetők minősége kinek mennyit bír a pénztárcája. Az arany középút általában bejön.
-
opeter70
senior tag
válasz
ValeRossi #41507 üzenetére
Facebookon az Autóhifi adfok-veszek csoportban van fent egy Hifonics Olympus GEN-X3. 60-ért hirdették, most "akciósan" 45-ért vihető.
Keresztbe lenyeli az általad kinézett Kicx-et.Egyébként szvsz először a hangszóróidat kellne rendbe tenni, mert ha eltekintünk attól a kérdéskörtől, hogy "minek hátra hangszóró", akkor is az a Focal, meg a Kicx szett nagyon eltérő karakterűek. Mindegyik jó a maga módján de én egyszerre biztosan nem raknám őket egy autóba, mert teljesen más világ a kettő.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
ValeRossi #41500 üzenetére
Ha a hangminőség a cél, akkor szerintem jobban megéri egy használtat venni, ott is van jó minőségű A/B osztályos dögivel, gombokért.
Én egy régi Hifonics Jupitert vettem 9k-ért. 4×35watt (de amp-performance.de-n 4×45-öt mértek), 0.02%THD, 106db jel/zaj viszony, 100 damping. Ezek ugyan csak száraz adatok, de azt akartam szemléltetni, hogy nagyon is jókat lehet kapni nagyon olcsón, és nem nagyon romlanak el. Illetve FB-os csoportokban fel lehet lelni 15-20 ezerért egyéb finomságokat pl. Macrom, Emphaser stb..
És a sok hangnyomás fanatikusnak hála nem kellenek "senkinek" se.
Ráadásul az a kicx nem is olyan kiemelkedő ahhoz képest,hogy mennyit kéne érte kicsengetni szerintem. -
Osynho
addikt
válasz
ValeRossi #41504 üzenetére
Ha már ennyi pénzt szánsz erősítőre, komolyabb céljaid is lehetnének, mint elől hátul más-más szett meghajtása (lásd első hozzászólás). Ráadásul csomagtartó ajtóban hangszóró?
60-ból sokkal okosabban tudnál építkezni, ha használt cuccokat keresnél. Mi van eddig a rendszerben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Nintendo Switch
- Renault, Dacia topik
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest