-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
-
s4tch
veterán
válasz
whited #47361 üzenetére
Amit hallottam, mind rosszabb volt. Lehet, hogy egy drágább transzmitter tud jó minőséget, de annyiért kapsz egy rendes USB/iPod adaptert. Sokan jártak már a cipődben, kevesek elégedettek a transzmitterrel. Nyilván a te döntésed, a megalapozott tanács viszont az, hogy kerüld az elképzelt megoldást, és tegyél be egy vezetékes adaptert.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
whited #12504 üzenetére
Az egy idei hangszórószett. Nem hiszem, hogy valakinek is mély ismerete lenne róla.
Érdemes a már sokak által bejáratott hangszórók közül választani. Persze ki tudja. Lehet, hogy épp egy SQ bajnok hangszóróról beszélünk, csak még nem volt elég idő ahhoz, hogy kiderüljön. De ahhoz, hogy megtudd, meg kell venned látatlanban, és vagy jó lesz, vagy nem. 50k-ért komoly minőségű szettek kaphatók, a többiek biztosan ajánlanak néhányat.
Milyen zenét hallgatsz? -
orbano
félisten
válasz
whited #12509 üzenetére
nem egyszerűbb, ha azt kérdezed meg, hogy mit ajánlanánk a rendszeredbe hangszórónak? ez a barkóba eléggé céltalan, hogy véletlenszerűen kiválasztott hangszórókkal tűnsz fel és kérdezgetsz minket, hogy ez milyen? meg ez? meg ez? ok, nagy macera választani hangszórót, de inkább a sok prospektusnézegetés helyett megvehetnéd az egyiket azok közül, amiket ajánlottunk. vagy más ajánlott. vagy tök mindegy
-
orbano
félisten
válasz
whited #12438 üzenetére
cicmanyek nem mond hülyeséget. amúgy a legértelmesebb ezek közül egyiket sem venni, a jr. 6 kick és a proxt2 magas külön, hangváltó nélkül olcsóbb. de mikróból az element szett is elég lenne szerintem.
vagy továbbra is G.Zs. AS cucca nálam a befutó. de felteszem cicmanyek sem mond hülyeséget a fusionnel -
cicmanyek
aktív tag
válasz
whited #11106 üzenetére
Tulajdonképpen mindegy melyiket veszed meg , mindkettőt maximálisan ki kell szolgálni , hogy tudásuk legjavát hozzák.
Olyan ez mint amikor azon tanakodik az ember hogy Bugatti Veyront vegyen vagy Koenigsegg-et , de tulajdonképpen 100km/h fölé soha nem hajtja a kocsit... -
Peti66
senior tag
válasz
whited #10739 üzenetére
Jaj, jaj de nagyon félrement
Ne haragudj
Egyébként, én a dupla 25-ös Phonocart teném az első helyre ebből a csapatból
Ha, ez jönne be neked,de ehhez már 100%,hogy kell 1 farádos kondiahhoz,hogy nagy hangerőn se legyen puhány hanem tökösen-dögösen adja az ívet
A Mac-ek szerintem még dir-dur zenére is légyfingok
Kábel fronton, szerintem bele illenek a leendő rendszeredbe a többiek által ajánlott kábelek. -
Peti66
senior tag
válasz
whited #10737 üzenetére
Szia! A 95-ös aksi elég majdnem bármire, feltéve ha az erősítőd(-id) összteljesítménye nem haladja meg az akkumlátor kapacitásának 70%-át
A Dragster-nél nem oszt nem szoroz a puffer akárhány farádos, ekkoraakkunál
Amúgy, a mély tartomány dinamikai csúcsait volna hivatva javítani. -
conan77
tag
válasz
whited #10720 üzenetére
első hangszóród tesztje
Ha ilyen első szettet teszel be akkor nehogy 2.1 helyett 4.1-et akarjál
elég lesz ha szigetelésre költöd a hátsókba szánt hangszórók árát ahogy ezt sokan ajánlották nekem is régebben
( ha bent hagyod a már amúgy is meglévő hangszórókat a hátsó ajtókban akkor az utasok kedvéért néha fader-rel tolhatsz a fejről kis kakaót oda is de csak néha) én is így csinálom -
cicmanyek
aktív tag
-
cicmanyek
aktív tag
válasz
whited #10724 üzenetére
Nincs.
Arra törekedj , hogy az első szettet minél jobban kiszolgáld.
És itt nem csak meg kell vásárolni a komponenseket , hanem azokat a legnagyobb körültekintéssel kell beszerelni , illetve az sem baj , ha szinergiában azonos komponenseket választasz.
Tehát ha Audison első szetted lesz , akkor meg kell nézni , hogy mások milyen erősítővel hajtják és mi róla a véleménye a tulajnak.
Minél több véleményt olvasol , annál inkább körvonalazódni fog , hogy mivel hajtsad...jó esetben... -
conan77
tag
-
cicmanyek
aktív tag
válasz
whited #10706 üzenetére
Nos , ha beraksz egy hangszórót , az hanghullámokat kelt és ezek a hanghullámok állnak össze zenévé.
Ha ezek a hullámok megrezegtetik a lemezt , akkor az eneriák erre pazarlódnak el , így jóval kevesebb és nagyon hiányos hangok jutnak el a füledig.
A lemezfelületek tömegét növeljük meg a rezonanciacsillapítással , illetve a szigeteléssel , illetve mindent megteszünk annak érdekében , hogy az autóba épített hangszórók minél ideálisabb körülmények között tudjanak dolgozni , mert csak így nyújtják teljesítményük legjavát.
Azt hiszem röviden ennyi. -
k-feri65
senior tag
válasz
whited #10706 üzenetére
Az ajtók külső lemezfelületének a "huppogását,kongását"megszünteti, a belső felületén a szerelőnyílázokat lezárja,és az ajtó ...tömegét megnöveli, ezáltal, nem a hangszóró megy ugymond hátra,hanem a hang jön előre, és így dinamikusabb lesz a zenéd...
ja és egy bitumenes lapról van szó, ami kicsit drága, de megéri....ilyen
-
Az-X
őstag
válasz
whited #10651 üzenetére
A fej ugye a Pioneer DEX-P9R + DEQ-P9
Első szett: MB Quart QSF 216 Nano
Mélyek: 2db MB Quart RSH 252
Erősítők: 2db Dragster DA604
Az első szett kábelei Neotech KS1440
Az RCA-kat még nem tudom. Van itthon Neotech KHS201A, ezt fogom betenni elsőnek. De lehet feljebb is lépek majd, ha találok olyat ami megfizethető és lényegesen jobb. -
Az-X
őstag
válasz
whited #10649 üzenetére
Tulajdonképpen kategória lépés van a kettő között. De az a helyzet, hogy még nincs beszerelve a kocsiba, tehát nem mondanék sem a P9-ről sem az RSII-ről így konkrét ítéletet
Gyakorlatilag egy nagyon gyermeteg számolgatás eredménye lett a fej csere. Le kellett volna cserélnem az RCA kábeleket a kocsiban. Ami az esetemben 6x6m valamiféle komolyabb kábel illetve ahhoz való RCA csatlakozók. Ha ehhez hozzászámolom az RSII árát, már egy olyan összeg jön ki amihez nem kellett sokat hozzátenni a P9-hez. Lehet egy picit zavaros... A lényeg, hogy ha a DEQ-P9-et úgy helyezem el hogy közé és az erősítők közé csak 30-40cm-es RCA kábelek kellenek akkor alig kellett rádobnom az RSII-re
Nyilván amúgy is szerelem első látásra volt a P9 már régebb óta. Most adódott a helyzet, adódott egy jó vétel, mindez pont egy "gyengébb" pillanatomban... így hát megesett ami megesett
Amint bekerül a kocsiba fogok írni róla
No meg valamikor már ki kéne jussak a Lurdyba is
-
mandras81
senior tag
válasz
whited #10636 üzenetére
Értem én, csak ha mondjuk ez a két stílus a fő profil, én biztos nem invesztálnék bele ennyi pénzt, mert sokkal olcsóbban is meg lehet úszni. Ha viszont nem számítanak az anyagiak, akkor hajrá, aztán csapjál hozzá egy VRX-et.
Hogy is mondják? Egy rendszer csak annyira jó, amennyire a leggyengébb komponense. Vagy valami hasonló. Nálad valószínűleg az erősítő lesz, ha így marad. Viszont, a house és rap zenéket így is simán ki tudja szolgálni, bár akkor felmerül a kérdés, hogy minek kell ilyen szett, meg ilyen fej? Alsóbb kategóriásak is bőven elegendőek a célnak...
-
Peti66
senior tag
válasz
whited #10586 üzenetére
Ja, leeesett.
Neked, ha jól tudom 1/2 din-es fém belső keret kéne+előlap keret (műanyag)
Miért nem belezed ki a régit,a tok megmaradna,rá 1 utángyátott takaró
A lényeg, maradjon vagy 170 akárhány mm amibe a fej csúsztató kerete belemegy ill.rögzül
Központi kijelző mit jelez majd(KÁN BUS) -
orbano
félisten
Én 55ért vettem használtan erősítőt, ami Audisonban a VR/VRx kategória.
Újonnan meg mondjuk egy jr. 4.300 jobb vétel. Esetleg ami most nagy durranás és istenítik, az a Hollywood. Bár egy junior is jobban megéri használtan 30 környékén, mert 3 év garival szokták adni és jó eséllyel találsz még garisat (én használtan vettem az enyémet és még 1 év garival adtam tovább). De a tényleg ragaszkodsz az újakhoz, nézz körül a Hollywood háza táján, volt szerencsém már két kocsiban is meghallgatni, és igen szépen muzsikál. Ráadásul takarékosak, ezért nem is melegednek, és kis helyen elférnek. Annyit érdemes róla tudni, hogy kissé száraz, tehát úgy kell válogatni hozzá a komponenseket, hogy kiegyensúlyozott maradjon. Bár én 9887-tel is hallgattam, ami szintén elég érces jószág, és abszolút élvezhető volt. De P88RSII + Jr. + proxt2 párosban is hallottam, és kellemes volt az is, pedig még jócskán bejáratás alatt volt. -
Wackond
tag
Én is komolyan mondtam. Remek készülék, én meg tisztelem a tulajokat.
Nagyon szép fej, ha van rá 2-300 órád meg kötélidegeid, akkor elég jól beállítható, mesés hangzást lehet vele elérni. Ha ezt keresed, vegyél ilyet.
Ha hasonlóan jó hangzást keresel, de egy jóval kezelhetőbb, strapabíróbb, üthető fejegység formájában, akkor az Alpine csúcsmodellek közt nézelődj.
Ha csak azért érdekel az RS, mert occo (télleg, mennyire occo?), akkor vedd meg, és add tovább gyorsan. Mondjuk cserealapnak is jó lehet, mivel kelendő portéka. Csak az alkatrészek meglétére figyelj nagyon (horror költség lehet), meg hogy az RCA test-biztije nincs-e megsütve. Más baja nem nagyon szokott lenni tudtommal, ez a bizti viszont már-már tipushiba, ami töketlen userek miatt jön elő...
Fenti kérdéseken meg csak akkor gondolkodj, ha saját használatra kell.
-
Xero
nagyúr
Mac Audio-t nem kedvelem, plusz tudtommal a 2.16-ból is van egy pár fajta, így arról nem mondok semmit. A coax-ra meg pláne mert a 2.1 híve vagyok!
Az stx 110 meg ha jól rémlik bandpass láda, ami szintén nem a szívem csücske, viszont piszok nagyokat szólnak.Hogy őszinte legyek én homlok egyenest más irányban gondolkozom!
-
Xero
nagyúr
Sima egyszerű bitumenlap amiket festék boltban lehet kapni nm áron. Van ettől drágább is, spéci cucc ami jobb, de azok általában elég emelt áron mennek(3-30e/nm-re gondolj). Ennek nm ára olyan 1500-2500 körül szokott maximum mozogni. Ehhez kell még egy hőlégfúvó egy kis görgő amivel rá tudod nyomni a lemezre és jó sok türelem. Ezt kell rárakni az ajtók lemezeire. Tehát leveszed a kárpitot benyúlsz a réseken vagy a hangszóró nyíláson és először a külső lemezre viszed fel a lapokat. Ha ez megvan hangszóró vissza és beborítod a belső lemez kárpit felöli részét is.
A padlónál és a csomagtartónál simán felszeded a kárpitot és mehetnek be a bitulapok.
Hirtelen találtam neked egy linket: http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=00464Amúgy nekem Peugeot 206 van, szóval tudom mi az a lego
és zajcsillapítás. Ráadásul nekem tetézve van a baj egy sport futóművel és 16-os peres gumikkal. Szeretnek a műanyagok muzsikálni, de irtom őket!
-
Xero
nagyúr
Nem kell megküldeni a sub-ot annyira!
Viccet félre téve, mindenhova mehet a bitulap. Első ajtók külső-belső oldala, csomagtartó alja, ha van pénz és idő akkor a teljes utastér alja (én most tervezem). Ha ez megvan mehet a "bolhavadászat". Ami törött bolha azt cseréld. A zárakat állítsd be, ne feszüljön, de ne is lógjon, mert bizony ott szeret menekülni a hang és remeg a lemez. Esetleg a csomagtér ajtóba is bitulap és némi purhab vagy gyapot szerű cucc. Ezek után nem illene "szétesős" hangokat produkálni.
-
G.Zs.
senior tag
Na, figyi!
Két megoldást tudok ajánlani, hogy jó legyen a rendszered az oválokkal együtt.1.) Szépen csináltatsz egy egyedi kalaptartót, szép kárpitozással. Utána fogod az oválokat és szépen berakod a helyükre. Így szép lesz nagyon. Csak arra kell vigyázni, hogy nehogy véletlenül bekösd valamelyik erősítőbe, mert különben kegyetlenül elrontja a hangképet a kocsidban.
2.)Veszel két párt abból az oválból, vagy inkább hármat, és beszereled a kalaptartóba. Hajtsd meg őket egyenként valami combosabb erősítővel.
A csomagtartóban még el kell helyezni alá egy dupla 38 cm-es reflex ládát öntvénykosaras nyomókkal 50Hz-re hangolva. Ehhez venni kell még egy erősítőt kb. 4-5000W RMS teljesítménnyel, de legjobb ha az inkább 10000W.
Na, ezután az első basszusnál a kalaptartó hangszóróstól, mindenestől katapultálni fog az öledbe, így nem kell attól félni, hogy hátulról szól a zene. -
orbano
félisten
leírtuk itt legalább hatszor, egyöntetűen a véleményünket: ne vegyél ovált ehhe a rendszerhez amit össze akarsz állítani. erre te 3 nap múlva megint beállítasz ezzel a baromsággal. nincs nekem bajom azzal, hogy Neked oválod lesz, mert nem nekem kell hallgatni, és nem is az én pénzemet költötted el feleslegesen egyébként jó minőségű komponensekre. Csak idegesítő, hogy tanácsot kérsz, elmondjuk mit csinálj, majd megint visszatérsz ugyanazzal a kérdéssel. Ha Alzheimer-kóros vagy, és ezért nem emlékszel rá, hogy itt mindenki csak lebeszélni próbál, akkor menj el orvoshoz.
A szakmai részére pedig teszek még egy próbálkozást:
lesz egy 4 és egy 2 csatornás erősítőd. Ez utóbbit hídba kötve lesz 5 csatornád, amire jutna 2 magas, 2 mélyközép és egy reflex láda, azaz 5 hangszóró. Tehát 5 csatorna, 5 hangszóró. Mindemellé megvetted a megfizethető legjobb fejegységet, amivel hangminőség versenyeket nyernek, és tökéletesen alkalmas arra, hogy az 5 csatornán keresztül az 5 hangszórót tökéletesen összehangolva hajtsa, olyan hangminőséget produkálva, amit szerintem jelenleg fel sem tudsz fogni.
Erre te mit teszel minden itteni tanács ellenére? Beleb*szol a rendszeredbe még két teljesen felesleges hangszórót. Gratulálok -
törölt tag
nini, egy oval!
nini, koax ismod: szinte tetszoleges lada jo neked. az elektronikus zenek nagy resze epit a melyekre, marpedig a ladatol pont azt kapod. amiben kulonboz(het)nek, az a melyek stilusa. egy jo erositovel sztem mindegyik lada tudja azt, amire szukseged van. inkabb az elhelyezessel/merettel/vezetekezessel/erositovel torodj ebben az esetben.
mod2: a linkelt erositorol menne minden (2oval+a melylada is)?
-
G.Zs.
senior tag
Mutatok egy példát:
- A fej ugye már adott
- Steg 45.4 az első szettre aktívban
- Impulse első szett
- AS Radion 180.2 a ládára
- Innen a JBL ládaEzt most kb öt perc alatt kukáztam ki, de nagyjából így kellene kinéznie a rendszernek, ezekhez hasonló alkatrészekből.
Ovál nem kell!!! -
migabi24
nagyúr
Felejtsd el kidobott pénz, én ezt már végigjátszottam, nekem is oválok voltak hátul, olcsóbb fajta, nem volt jó a hangkép, azt hittem gagyi az ovál az a baj, aztán vettem 1 minőségi drága ovál hangszorót és semmi nem változott, aztán idetaláltam erre a fórumra, a tanácsukra kidobtam az ovált, és minden a helyére került, végeredmény 30 ezer forintom porosodik a garázsba, ha hamarabb idetalálok az a zsebembe lapul, vagy ráköltöm az új rendszerre aminek több értelme lett volna
-
orbano
félisten
miért olyan nehéz megérteni, hogy NEM KELL OVÁL!
vagy Te álnéven vagy itt valaki és csak szivatsz ugye? mindegy, ha igen ha nem, azért leírom itt párunk nevében mégegyszer. az alábbi, és csak is az alábbi komponenesekre lesz szükséged:-a pio p88rs2 jegeység, amit állítólag megvettél
-az első komponens szettre (2db csipogó, 2db 16-os mélyközép), lehetőleg bitumenezett ajtóba, ajtópanellal
-ennek meghajtására egy 4 csatornás erősítőre: 2 csatorna a 2db csipogónak és 2 csatorna a 2db mélyközépnek
-egy mélyládára
-egy 2 csatornás erősítőre, vagy monoblokkra a mélyláda hajtásához.ennyi. nincs több hangszóró a kocsiban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest