- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
szijartg #7396 üzenetére
hát ha tudod kezelni a dekoprít, szerintem szépen össze lehet dobni.
csak kell valami bútorlap.. én a szomszédtól kaptam, egy fasza kisszekrénynek a két részét, mivel nem használták már, padláson volt.
raádásul a csipogónak a kábelét külön a lapból csináltam egy kis lyukat és ott vezettem el.
tehát jobb mint a 3500öst vettem volna amin még vádoshattam volna.
-
s4tch
veterán
válasz
szijartg #7255 üzenetére
Persze, megoldható, csak nem úgy, ahogy írtam (négycsatis erősítőt említettem). Az aktív rendszerhez viszont egy sima 30 ezres fej nem feltétlenül lesz jó partner. Ha nincs benne aktív keresztváltó (márpedig szerintem nincs), akkor az erősítőn kell a vágásokat beállítani az első szetthez, ami elég körülményes, és azokkal a potméterekkel, amik általában megtalálhatók erősítőkön, nem is túl precíz. Az aktív első szett nem hülyeség, de azt tisztességgel ki kell szolgálni, lévén elég érzékeny dolog.
Ha a cartárs 30 rongyot szán egy fejre, akkor szerintem hosszú távon sem gondolkodik aktívban. Nincs ezzel semmi gond, egy jó első szett plusz egy szub egy négycsatornás erősítőről hajtva, egy korrekt fejegység köré építve simán megfelelő, a döntő többség igényeit bőven ki tudja elégíteni.
-
orbano
félisten
válasz
szijartg #6829 üzenetére
egy jr. 4.300 van az első szett alatt. a mélynek külön van egy roki 2.9x hidalva. ma kísérleteztem, é jelenleg 5-6.3khz körül van a vágás, 18-24db/okt. meredekséggel. még finomítgatom. így sokkal pontatlanabb lett a leképzés, mint 3-4khz körüli vágással, kevésbé behatárolhatók a hangszerek, viszont sokkal tisztább, csilingelőbb lett a magas. bár a közepet még mindig túl hangsúlyosnak érzem, és kicsit kevés a mély. persze mindezt egy pár kategóriával komolyabb hifihez viszonyítva
G.Zs.: kár volt meghallgatnom, nagyon hiányzik az a szép erős pontos, a legaljáid dinamikus mély. minőségre az enyém is tetszik, de az brutál mennyivel nagyobb erővel és határozottsággal szól. a teszt CD első számában a nagybőgő pengetése a felvezetés után nálam csak egy árva kis hangfoszlány -
s4tch
veterán
válasz
szijartg #6819 üzenetére
Nálam is aktívban megy az element. Passzívhoz képest több különbség is van. Egyrészt ahogy orbano is írta, tisztábban szól a mélyközép, a magasról nem is beszélve. Nem egy nagy durranás az a keresztváltó, nettó 20 rongyból nem szabad csodát várni. Másrészt aki a beépítést csinálta (gmAudio), máshogy állította be az aktív keresztváltót, mint ahogy a passzív van belőve. A gyári keresztváltó 4 kHz-nél vágja a kick tetejét és a magas alját is, mindkettőt 12 dB/oktáv meredekséggel. Aktívban alul nincs vágva a kick, HPF kikapcs. A mély tetejét ill. a magas alját is 3.15kHz-nél, a mélyközepet 6dB-s, a magas alját 12dB-s meredekségű vágással vágja a fej.
Bekötés: van az autóban egy Jr 4.300, ez csak az első szettet hajtja. Már Magyarországon van egy kétcsatornás Jr, erről fog menni a mélyláda. Aktív hajtáshoz kell a négy csatorna. Ha első szetted, plusz egy mélysugárzód van, akkor azt célszerű A) egy négycsatis plusz egy kétcsatis ill. monoblock, B) egy ötcsatornás erősítőről megszólaltatni.
-
orbano
félisten
válasz
szijartg #6819 üzenetére
nekem-e van. szebben szól, tisztább lett sokkal. a tuti beállítást még nem tudom, szenvedek vele. a magasat azt úgy 4khz-ig lehet leengedni.
hogy kötöttem be? 2-2 kábel a hangszórókhoz, amik az erősítő 2-2 csatornájából jönnek, azok meg a fejegység 2-2 pár RCA-jából kapják a jelet. hogy máshogy lehet még bekötni aktívba? -
-
s4tch
veterán
válasz
szijartg #6606 üzenetére
Ezt is át lehet böngészni, az előbb linkelt pacák munkáival is lehet találkozni. Meg úgy egyáltalán, az egész diymobileaudio oldal egészen használható annak, aki hajlandó és képes nekiállni barkácsolni. Az apróbb trükkökön át egészen a komplett rendszerépítésig mindennel lehet találkozni.
-
s4tch
veterán
válasz
szijartg #6584 üzenetére
Nézd meg ennek a tagnak a munkáit, rengeteg inspirációt lehet belőle meríteni. Szépen és egyszerűen dolgozik.
-
Xero
nagyúr
válasz
szijartg #6584 üzenetére
De-de pontosan. Most még csak a jobb oldali felére, de lehet meg gondolom magam és az egészre. A terv megvan, a venti megvan. Már csak a faanyag és a huzat hiányzik.
Holnap lemegyek a pincébe, lehet egy régi számítógép asztalom lesz a "donor".
szerk: Már csak azon agyalok, hogy kivágjam-e az erősítő(k) fölött vagy rejtsem el. Van számomra egy kis "cool faktora", ha nem látszik miért is szól ennyire az autó. Viccesebb, ha csak a láda látszik szerintem.
-
s4tch
veterán
válasz
szijartg #6512 üzenetére
Drukkolok! Az a vaterás, ami már szóba került, vagy valami más?
Milyen autóba teszed? Számolhatsz vele, hogy elég hosszú (és vastag) a kábele, a legtöbb autóban simán elérne kesztyűtartóba, könyöklőbe is. A doboza viszont nem kicsi, azt valahová muszáj lesz eldugni. Nálam a műszerfal alatt, a váltó mögött pihent meg.
-
Xero
nagyúr
válasz
szijartg #6432 üzenetére
Én is most kerestem, mert a bitumen forrásom kimerült. Klub oldalunkon adtak egy jó tippet:
"TECSOUND 7kg
Hangcsillapító membrán. Mennyezetre, falakhoz akár utólagosan is! Használható ajtóba, gépjárműbe.
tömeg 7 kg/m2
vastagság 3,8 mm
csomagolás 1,22mx5m/tekercs, 6,1m2/tekercs
3334 Ft/tekercs"Én ezzel fogom a teljes padlót és csomagtartómat beborítani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest