- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz
Wackond #38619 üzenetére
Én is arra tippelek, hogy a poti megadta magát.
De akkor viszont ezt a hozzászólást nem tudom hova tenni:(#38575) imi314 válasza opeter70 (#38573) üzenetére
Nekem is körbe körbe forog. Azt hittem csak az enyém "hibás" de akkor úgy néz ki ez gyárilag ilyen. Egyébként engem is nagyon idegesít...
Lehetséges, hogy 2 ugyanolyan erősítőnek ugyanaz legyen a baja?
Mert ilyet még én sem láttam sehol máshol, hogy körbeforogjon.
De ettől függetlenül hallhatóan szabályozza a frekvenciát.Most már tényleg érdekel a dolog, úgyhogy kérném a további RAM3 MKII tulajokat (tudom, hogy vagyunk még itt egy páran), hogy legyenk olyan kedvesek és nézzék meg, hogy náluk van-e végállása a freki állító potinak!
Köszönöm!
-
-
codilandi
tag
válasz
Wackond #9631 üzenetére
OFF:
hát igen...ezt az "új"-os mizériát sokan nem tudják majd sosem kinőni, de ahogy mondtad nem is baj. Mégha pénzem is lenne egy új autóra, akkor sem venném meg, mert annyit nem ér az egész...meg a garis buziság is ottvan, ugyhogy 100%ig nálad a pont
jah és az opelleal meg megint csak nagy szerencséd van. 200 ezerből úgy meg lehet csinálni a motorját ÚJ alkatrészekből, hogy a km számlálót vissza lehet tenni 0-ra
és nem utolsósorban minden alkatrész van hozzá, kib@szott olcsón
szerelőm tájékoztatott...
ON:
meghallgatnám már vmikor az astrádat mit csinálnak dsk-k fejről, de ahogy hallottam elég jó lett
viktor is mondta, h mindenféleképpen hallgassam meg mert nagyon jó
nemtudom, hogy a most péntek jó-e, remélem igen, ha nem akkor csak bennmaradnak még egy darabig a kocsidban, vagy tervezel vmi upgrade-t esetleg??
-
migabi24
nagyúr
válasz
Wackond #9581 üzenetére
Tőled vásárolt Alpine 9887 fej, AS X-ion szett, steg 45.4 az első szettre, és steg 120.2 a ládának, Audio System X--ION 12 Plus ZD láda, valami nagyon jól szól, valami nagyon szarul, mondjuk én mp3-at hallgatok többnyire, igaz a jobb fajtából, lehet teszt cd-kel szuper volna, de én zenét szeretnék hallgatni, most ráfekszek az első szettre, kihozom a kárpit alól, mert úgy érzem nagyon lefogja, meg kifordítom picit, meg bepróbálok egy carpower preset 1 szettet, arról nagyon jókat hallani, aztán remélem megoldódik, arról nem is beszélve, hogy még generátorzajjal is küzdök, tényleg orbano, amikor cserélgetted az RCA-kat nem sikerült megszüntetni a zajt? mert nálam connection kábelek vannak igaz a belépőszint, lehet kicserélem valami komolyabbra, amíg gyári zene volt nem volt ilyen gondom
-
codilandi
tag
válasz
Wackond #9529 üzenetére
Én nem akarok beleszólni és tiszteletben tartom a véleményedet...de 1x kicsit több időt nem szánnál rá mint fél óra? Az aktív rendszerek finombeállítási hónapokig is eltartanak, ahhoz képest még az is jó ha 2 nap alatt tanulom meg a fej kezelését...szvsz... de csak megjegyeztem mindenféle "rossz" nélkül
Én nekem például kihívás, meg jó érzés amikor egy érthetetlen menüben böngészem ki a dolgokat és nem szarakodásnak érzem, hanem inkább "felnövök hozzá" -szerűségnek...lehet csak én vagyok ilyen,,,nem tudom
De ami először nem sikerül, majd sikerül másodszorra, sokadszorra már gondolkodás nélkül megy.
Úgyhogy hajrá és szeresd az RS-t, mert az RS szeret Téged annak ellenére hogy Te leszaroztad
-
s4tch
veterán
válasz
Wackond #9509 üzenetére
"Megint adtam neki egy esélyt; bizisten be akartam tenni a kocsimba, ...kb. 10 perc töketlenkedés után egy erőteljes "AKURVAANYÁÁÁÁÁÁÁD..."
Nem vagy te pedofil, csak türelmetlen.
Ha 10 percet adsz egy fejnek, és még arra se veszed a fáradságot, hogy meghallgasd, magáról a fejegységről semmit nem mond...
-
Az-X
őstag
válasz
Wackond #9509 üzenetére
Biztos, hogy az Alpine ugyanolyan jó hangú, tuti, hogy sokkal jobban kezelhető... na de van e olyan szép???
Merthogy nekem pl legalább olyan fontos az esztétika mint a fentebb felsorolt többi paraméter. Sőt, a kezelhetőséggel kapcsolatban akár még előnytelen kompromisszumokat is hajlandó vagyok elfogadni
Persze ízlések és...
Szakáll meg beteg... az erősítők meg itt fognak összepenészedni mire felépül
Arról meg nem is beszélek, hogy milyen károsodásokat szenvedhet a lelki világom ha csak a dolgozó szobám padlóján nézegethetem őket
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz
Wackond #9420 üzenetére
de, ez szereti kifejezetten. 2k-ig hitelesített
én is gondolkodtam a ládanélküliségen, de sajnos menet közben macerásabb, hiába kiváló álló motornál (bár a legmélyebb dobhangokhoz már kevés). bár lehet egy kasztni szigetelés jót tenne... ha jön a tavasz, szerintem nekiesek pár kiló soudabanddal a belső térnekG.Zs.: kicsit túlőtted a magasamat, de mínusz 3-4db-t leszedtem és most brilliáns, köszi!
Holnap még csiszolok egy kicsit a mély-magas szétcsúszáson, az még jót fog tenni a színpad pontosságának, most még kicsit nagy a kupi, meg azért érezni egy kis fázishibát középen, remélem azt is rendberakja. No meg a magassága is volt már jobb, szerintem az is emiatt van.
Végre megint hallgatható a rendszerem -
hugi0
őstag
válasz
Wackond #9340 üzenetére
Most viszem ki ha latni akarod.
- jovoheten mar nem lesz meg !Egyebkent kijosz most ?
- vigyem az Alpine-t ? -
-
s4tch
veterán
válasz
Wackond #9207 üzenetére
"De ami már bizonyított, azon nem biztos, hogy változtatni szeretnék."
Ez tökéletesen érthető hozzáállás, egyet is értek vele. Viszont magához a márkahűséghez nincs köze.
"márkán belül is válogatós vagyok"
Nem árt.
Bevált típusok vannak, nem bevált márkák. Vesd össze az általad említett motort az 1.6 16V ecotec motorral, ami megboldogult apám szolgálati G kombijában új korától kezdve megevett másfél-két liter olajat 8 ezer km-en. (Előtte egy 1.4 16V F kombival ment 400 ezret, látványos olajfogyasztás nélkül.) Vagy hasonlítsd össze a kb. problémamentes, tényleg kiváló Nokia E71-et (két évig használtam, marha jó volt) egy hibahalmazként induló E52-vel, vagy agyonkarcolódó kijelzős, egypálcás 2610-essel.
Egyébként én is szarban leszek, ha autót kell váltanom. 9. éves a kocsim, van benne 190 ezer, egy toronycsapágyon kívül csak olajat, gumit, izzót kellett benne cserélni, és egy valag pénzbe kerülne lecserélni egy hasonló színvonalú, garanciális autóra. Fogalmam sincs, mikor találnék helyette hasonlóan tartós, kiszámítható gépet.
Telefonok nálam kétévente cserélődnek. Utóbbi 5 telefonom mind más márka volt, sorrendben Siemens, Motorola, SE, Nokia, Samsung. Egyik sem volt hibátlan, egyikkel sem nyúltam mellé, nem aggódom, hogy valaha rossz telefonom lesz.
-
s4tch
veterán
válasz
Wackond #9189 üzenetére
Nem fitymáltam le a beállítást, sőt, ha olvastad is, amit írtam, tudod, hogy szakértőre bízom, aki nálam jobban ért hozzá. De hadd jegyezzem meg, kicsit mellément ez a példa:
"Ismerek néhány SQ versenyzőt (nem 1-et, nem 2-t), és hát annyit tudni kell a dologról, hogy heti szinten órákat töltenek a beállításokkal."
Én meg ismerek autóversenyzőket, akik heti szinten több 10 órát matatnak a kocsin, hogy egy-egy tizedet találjanak egy körön, gyorsaságin. Ha így kéne tenned az F Astrában ahhoz, hogy napi szinten használhasd, már rég eladtad volna.
Én is ismerek SQ versenyzőket, akik találtak napi szinten megfelelő beállítást, és nem nyúlnak a rendszerhez, hanem állítgatás helyett leginkább zenét hallgatnak. Más kérdés, hogy verseny előtt, amikor adottak a mérési körülmények, muszáj tökéletesíteni a rendszeren, és ezt alkalomadtán meg is teszik.
Abban a rendszerben, amit naponta kell állítgatni, valami nem stimmel. Vagy a rendszer túl érzékeny, vagy a gazda nem hajlandó elfogadni, hogy a hőmérséklet változásával igenis változik a hang, vagy bejáratós a lánc valamelyik eleme, vagy egyszerűen a gazda nem tudja, mit is akar pontosan. Jópofa dolog a "magamnak állítom be" büszke hozzáállás, érthető, ha valaki az alapján választ fejet, hogy legyen benne mentési lehetőség, mert különben a folyton változó beállítások követhetetlenné válnak, de ha az ember sosem ér a beállítási folyamat végére, csak folyton buzerálja a fejet, akkor felmerül a kérdés: mikor fog végre elégedetten zenét hallgatni?
-
s4tch
veterán
válasz
Wackond #9196 üzenetére
Szerintem a márkabuzi sem pejoratív, de ha jobban tetszik, legyél márkahű, bánom én.
Az első telefonod óta eltelt egy kis idő. A Nokia most kb. zéró olyan telefonnal rendelkezik, ami helyett ne mondana az ember kapásból 2-3 olcsóbb-jobb másikat.
A márkahűség szerintem értelmetlen. Elég baj az nekem, hogy fogyasztó vagyok; legyen a halál lojális egy olyan céghez, aki adott esetben nem a legjobbat gyártja. Semmiben nem tudnék egy kiemelkedő márkát mondani. Se ruhában, se autóban, se elektronikában, se hangszerben. Egyedül a Levis 501 és az Elmex fogkrém, amihez az elmúlt ~20 évben mindig visszatérek, de amint rosszabb lesz bármelyik minősége, ezeket is elfelejtem.
-
orbano
félisten
válasz
Wackond #9196 üzenetére
160 karakternél hosszabb SMS
eddig nekem az összes ismerősöm, aki csóró, de akart valami drága cuccot, sokkal sokkal olcsóbban be tudta szerezni a szarját ebayről, mint itthon. szóval én tartom magam, hogy a magunk fajtának reális alternatíva az ebayezés.
a hibás cuccok vásárlása meg igen lutri, de ez más téma. nem is ajánlottam itt senkinek, hogy vegyen hibásat.
és tartom, hogy nem összehasonlítható az ebay és a vatera. itthon MINDENKI jól akar járni. nyugatabbra van aki szimplán leszarja. és sokan vannak így. tőlük lehet normálisan vásárolni. -
orbano
félisten
válasz
Wackond #9192 üzenetére
arról, hogy márkabuzik vagytok. Apám folyamatos Nokiás, aminek örülök, mert kétévente garantáltan tudok neki mit venni karácsonyra. Bár a 6300 most megint egy jól eltalált darabjuk lett, de ennyi. Néha van egy-két jl betalált telefonjuk, de a többi ipari hulladék. Van a családban nagy Nokia fan, az összes csúcskategóriás szarja széthullik, szétmállik, elkopik. Nem mint ha lenne jobb a piacon, de attól még szar.
De mint nagy Nokiás, lemaradtál pl. a Sony J70-ről (ami csak azért nincs meg szerintem a mai napig, mert nem tudott EMS-t kezelni). Vagy a SE W800-ról. ezek után nem nagyon tudnál Nokiát venni. Mondjuk mást sem, ezt aláírom.
No de ne offoljunk.RS: igen, ipari hulladék testbe belepakoltam egy brutális hangprocit és rittyentettek egy szép designt. És igen engem is zavar, hogy nincs pause gomb, meg nincs mentés, és hogy egy nagyobb kátyún megugrik a CD. De gyorsabban megtanultam kezelni, mint a 9887-et. Neked biztos kevésbé vészes az utóbbi, mivel eleve Alpinehoz vagy szokva, ezért kevésbé tűnik szarnak.
-
orbano
félisten
válasz
Wackond #9191 üzenetére
és én hol írtam mást? ezt mondtam: csak idő kérdése és türelemé, hogy ebayen (vagy akár vaterán) kifogj egy jó vételt. általában aki ide jön, jó minőséget akar, de nincs pénze. nekik ideális az ebayen kukázni. nekem is ideális, csak elfogyott a türelmem, és 50-ért már kecsegtető volt itthon megvenni az erősítőt családon belülről. a 2 csatis rokimat is hetekig kerestem vaterán, mire sikerült találnom. napi szinten 40 hirdetést néztem át, és mazsoláztam ki azokat amik esetleg esélyesek voltak: ezeket forwardoltam Szakállnak, ő meg segített gyöngyszemeket találni.
az ebay-t meg ne hasonlítsd a vaterához. főleg amerikában nem ügy kilomtalanítani egy four channelt, vagy egy 200k-s laptopot $1 kezdőárral. persze sokan vadásznak ezekre, de aki kevés pénzből akar jót kihozni, messze megéri heteket, vagy akár 1-2 hónapot azzal töltenie, hogy erősítőt keresgél.
szóval továbbra sem értem mi a gondod -
s4tch
veterán
válasz
Wackond #9178 üzenetére
"- alapvetően túlárazottan került piacra hazánkban, ... innentől használtcikként is túlárazottak"
Induljunk ki abból, hogy 85-ért vett a kolléga még 2,5 évig garanciális fejet, 60-65e körül szoktak menni a nem garanciálisak. Ha ez túlárazott, akkor mondj hasonló tudású, hangú fejet olcsóbban...
...borítékolom, nem fog menni. Az RS2 még újonnan sem volt irreálisan drága (a csúcs fejek más márkától is bőven 100e körül voltak/vannak), használtan meg egyenesen ajándék ilyen 60-70 rongy körüli áron. Én seftestől vettem újonnan 75-ért, kanyarban nem volt hasonló tudás, hasonló hang még 100e-ért sem. Lehet rá mondani, hogy nem tetszik, meg hogy háklis, meg nem túl masszív, meg különben sincs rajta sapka (értsd: nem Alpine), de hogy drága lenne, az objektíve zöldség.
-
orbano
félisten
válasz
Wackond #9179 üzenetére
ha nem szűkited le a vételt egy bizonyos erősítőre, vagy akármire, mindig lehet jó vételeket találni ebayen. mindig. nyilván nem kapsz minden héten $1-ért yachtot, de mindig lehet jó vételeket találni, csak figyelni kell. 2.370.es mikróról is maradtam le: nem vitte el senki. 1 dodóról indult minimálár nélkül...
vagy egy laptopos példa: DELL Latitude XT-ket nézegettem régebben: itthon 200 felett bőven, ebayen 2mp-cel maradtam le egyről (nem ette meg az ír irányítószámot), ami 125k.ért kelt el. ha meg lett volna küldöldön ismerősöm, vehettem volna hat másikat ugyanennyiért, vagy még olcsóbban is. és még sorolhatnám. és bárki sorolhatná, akinek van türelme ebayezni. -
orbano
félisten
válasz
Wackond #9178 üzenetére
ár: semmi köze a kezelhetőséghez
műszaki konstrukció: igen, egy piaci bóvli kategória, de semmi köze ennek a kezelhetőséghez
joystick gomb: igen, nyeklik, de ennek sincs sok köze a kezelhetőséghez: megnyomod, pittyeg, megcsinálja amit akartál. nálam még kattan is, Az-X-nél kevésbé
menu: teljesen jó a menüje, fél nap alatt megtanultam és szex közben is tudom állítani, ha az adott stílushoz nem jó a mélyláda vágása, vagy a hátsó ülésre fázist kell váltani.
rendszerbe építve: én amikor a 9847-et lecseréltem, elképesztően jól szólt, ezerszer jobban mint a 9847. nem hallottam ugyanekkora difit a 9835-tel. persze nekem mikrom van, az szereti az RSt. viszont pl. amit hallottam 9887-et, azt is pont ugyanannyit kellett állítgatnom, hogy használható legyen, mint az RS-t. de mondjuk ettől még el tudom képzelni, hogy érzékenyebb jószág. de aki meg aktív rendszert épít, tudja mit csinál (cö-cö).
de egy szó mint száz, kezelhetőségben továbbra sem győztél meg. de egyébként a telefonos példa tipikus: soha nem használtam nokiát, én meg attól kapok agyfaszt. RSII is furcsa volt elsőre, de utána megszerettem. a 9887 meg... ha annyira jó menüket tud az Alpine, ebben miért lett ennyire elcseszerintett? -
orbano
félisten
válasz
Wackond #9171 üzenetére
sorold! bár inkább ne, szerintem egy Pio fejen is az Alpine gombokat keresed
továbbra sem értem a szélkakas hozzáállásos dolgotazért, mert az én erősítőm most pont hiánycikk és rávettem magam egy itthoni megvásárlására, máris nem igaz amit előtte állítottam? Érdekes
Akkor ezek szerint Az-X pl. sz*rul járt a cuccaival
szegény. Meg én is szarul jártam az Audisonnal amit itthon instant elvittek és még jól is jártam
-
orbano
félisten
válasz
Wackond #9135 üzenetére
miköze annak, hogy tudom, szereztek be egy valag ilyet jó áron ahhoz, hogy most rohadtul nem kapni. amikor Szakáll ajánlotta, kb hatosával mentek ebayen, most meg két-három hetente jó ha van egy.
ugyanaz mint a 125-ös voigtländer apo optika. amikor vacilláltam, hogy vegyek egyet, 80k volt licit nélkül. most földhöz veri magát aki 200k alatt kap egyet. ha egyáltalán kapni.szóval nekem itten ne tapsikoljál nagyokos
-
orbano
félisten
válasz
Wackond #9113 üzenetére
már volt kint lurdyban, sőt, azóta eladtam Gombi egy kollégájának. nekem ugye közben megjött a genesis, így esélytelen volt szegényke. pedig nagyon szép állapotban volt, egy helyen volt rajta karc, azon kívül patent gyári állapot.
amúgy nem emlékszem már, de csak 2x változott az ára az utsó pár percben, nem volt rá olyan nagy kereslet. de ez sokat nem is számít, beállítottam előtte pár órával hogy max 70eur, és ennyinél megállt.minden esetre badarság lenne nem kivárni ezt a VR404-et, simán van rá esély, hogy nem kell senkinek. 100 euróig szerintem érdemes lehet megtenni, de tippem szerint kevesebbért fog elmenni.
-
fury71
aktív tag
válasz
Wackond #9028 üzenetére
A pio azért mert több ismerősömnek van és tetszik a hangja és a kinézete, valamint ami nekem fontosabb ennek és a drágább vagy a 2010-es modelleknek van 3pár RCA kimenete. Az USB nem volt fontos mert én is elsősorban a CD-t és a flac formátumot preferálom.
Amúgy fejegységek közül még az említett Alpine mint márka tetszik a többi (Clarion, Kenwood, LG,JVC, stb.) valamiért felejtős.
Te milyen fejegységre gondoltál?
A javasolt szett tetszik, de nem mondtam hogy előre a gyári hely 13-as szettet fogad.
A subot én is végére hagyom mikor már az erősítő is be van építve. Nem akarom elsietni a vásárlást mert egy éves projektben gondolkodom. -
fury71
aktív tag
válasz
Wackond #9021 üzenetére
Hali!
Én eléggé kezdő vagyok még autóhifi szinten. Mi a gond a Mac hangszórókkal?
Nemrég vettem egy használt Renault és szeretném a kritikán aluli gyári rendszert lecserélni. Debreceni vagyok és itt nem sok üzlet és beszerelőműhely van.
Körbenéztem és ezért került képbe a Mac Audio is mint lehetséges alternatíva.
Igaz néztem a Hertz termékeket is és elég szimpatikusnak tűnnek csak hangjukat nem ismerem.
Amiben gondolkodom elsőre egy Pioneer DEH-6300SD fejegység.
Ez az ami majdnem biztos lenne.A többi a kérdéses. Első szett úgy 30 ezerig. 4 csatornás erősítő 30-40e között. Szubláda szintén 30-40e között.
Amit hallgatok:szinte minden de a leggyakrabban gitárzene (Santana, G. Moore, Chris Rea stb), sokszor klasszikus zenét és elektronikus pl. Jean MIchel Jarre.
Ha van véleményed vagy valaki másnak arról, hogy merre induljak nagyon szívesen venném. -
_seth_
veterán
válasz
Wackond #9004 üzenetére
Hány adapter kell te jó ég?
Ami még érdekelne: ipodról hogyan játsza a zenéket? Látom kiírva a fejen a szám címét mintha csak cdről menne mp3 és válthatok is a fejen (kormányadapterrel a kormányon)? Vagy ennyire nem fullos? Én amit néztem ipodból az 60-80 gb és 25e, na az tetszene is :
-
_seth_
veterán
válasz
Wackond #8993 üzenetére
Nekem ez a gyári csak kopott és nyáron csere lesz, semmi tuning elég jó így is
(( [link] ))
Kadett.... hmm, én építettem egy igazi GSi-t 1.3S-ből minden át lett rakva, full kaszni felújítás (csak az volt 220e festéssel), elektronika stb, stb... aztán meg jött egy csuklós ikarusz szemből...
Azt hittem benzinre
Holnap megyek buszbérletet venni
-
simsonbetyar
csendes tag
válasz
Wackond #8988 üzenetére
Biztos van ezeknél jobb, de nem járok annyit kocsival, hogy olyan drágát vegyek. Egy egyszerű alap rádiót szeretnék usb-vel, de nem gagyit. Az Alpine már drága lenne pedig szívesen vennék.
A használt dolgoktól kicsit idegenkedek, bár van amikor meggondolom magam. Még várom a pénzt, addig gondolkodom.
Köszi a segítséget! -
_seth_
veterán
válasz
Wackond #8988 üzenetére
Nekem ez még nem aktuális, előbb még van pár kiadás autó téren: szett új nyári gumi, szett új fék (288 tárcsák ráadásul hátul is tárcsafék...) + műszaki + levehető vonóhorog szóval szerintem elsőnek itt hangszóró csere lesz és az első szett repül és jön valami jobb, na utána lesz fej csere majd
Még pár silent csere is kinéz... siralmasak az utak meg ugye öregszenek is ezek na meg holnap is kutyacsont csere pedig csak 1 éve cseréltem le mind a kettőt de ugye irmscher sport futómű, ültetés és így elég hamar megeszi a futómű kopó alkatrészeit (tavaly prágában egy kb 15 centi mély öntött vas aknafedélnél konkrétan darabjaira tört a toronycsapágyam
).
-
_seth_
veterán
válasz
Wackond #8984 üzenetére
Rosszul írják, nincs hozzá de szerintem még csak kondi sincs ellenben tuti a magas hangszóróban van belül.
Kábel: 4 pár hangszórókábel megvan máris, 4 pár rca pedig annyira nem túlzás mert volt 1 pár a mélynek eredetileg, utána vettem még 3 pár aranyozottat ami elvileg jó minőség, mindegyiken van remote szál így ha az egyik elszakadna...
És jelenleg is használatban van 3 pár, front, rear, sub szóval annyira még nincs is túlbiztosítva a rendszer
[link]
[link]
[link]
A képeken még csak össze volt dugva minden, hogy szól-e egyáltalán úgy ahogy én azt gondolom, szóltKondi, de már el akkor sem adom
Marad
Hasznos, úgy is mondhatnám, hogy drága multimeter mert ha kinyitom a csomagtartót látom éppen mennyire van az akku lemerítve vagy, hogy tölt-e a generátor
Akku már letudva: [link] Exide Premium 72 Ah, ennél nagyobb már fizikailag nem fér bele az 55-ös helyére. Igaz nem egy zselés kifejezetten hifi akku de a rendszer sem követeli meg.
Azok a hertz 165 mm-es hangszórók mennyire szólnak jól? Van BT-s alpine fejed is ami ipod kompatibilis, az usbt még hajlandó vagyok feláldozni, még talán az előlapi aux bemenetet is de akkor valamit valamiért
-
-
-
_seth_
veterán
válasz
Wackond #8976 üzenetére
Tehát ott a hangváltó be van építve a fejbe és amúgy is ezek elég profi fejek.
Nekem akkor aktív rendszerem van? Csak mert nincs hangváltó egy darab sem
6 csatornám van szóval ahogy nézem ezzel már jól állok
Akkor valóban csak egy jó fej és egy nagyon jó első szett kellene. Jól sejtem, hogy ez 100e?
Legalábbis ahogy néztem itt a jó első szettek 30-35 körül mennek, elfogadható fejet pedig 70 körül láttam eddig.
orbano: ráadásul minden be is van kábelezve, fejtől is hátra az erősítőkig 4 pár rca megy, biztosra mentem, hogy ne kelljen mindig bontani
-
orbano
félisten
válasz
Wackond #8952 üzenetére
winamphoz kell kodek, a mediaplayerhez meg directshow filter. ugyanaz a móka, mint a dixnél, xvidnél stb, csak audio vonalon.
egyébként komolyabb mp3 lejátszók is támogatják a formátumot. sőt, már a kevésbé komolyabbak is szerintem. az ugyanis a nagy előnye a flacnak, hogy míg a bekódolás lassú és számításigényes, a dekódolása könnyű és gyors, egy 20 grammos mini lejátszó is gond nélkül megbírkózik vele (pont emiatt szidom mindig a fejegységgyártókat: lassan a legkisebb legbóvlibb kínai mp3 lejátszó is viszi a flacot, közben meg egy csúcs fejegység azt sem tudja mi ez) -
orbano
félisten
válasz
Wackond #8879 üzenetére
azért alapvetően mi is arra törekszünk, hogy adott pénzből mindenki a legjobbat vehesse a tanácsaink alapján. csak ugye sokan erre azzal reagálnak, hogy úgysincs füle. na ilyenkor mit tegyen az ember fia, ha jót akar a másiknak
(most nem _seth_-re célzok)
egyébként én is így vagyok vele, hogy néha irigylem azokat, akik elvannak egy PCs 2.0 vagy 2.1 rendszerrel, és igen, néha görcsbe rándul a gyomrom ha arra gondolok mi másra költhettem volna el azt az összeget amit hifibe öltem.
-
_seth_
veterán
válasz
Wackond #8815 üzenetére
Jah, hát igen ha úgy nézzük valóban de inkább legyen meg minden mint csak hifi fullosan arról nem is beszélve, hogy az én fülem nem olyan jó mint sokaknak, hogy 2 szinte azonos hangszóró között is különbséget tud tenni, úgy is mondhatnám, hogy spórolós + kadettből oválok meg 10 centis hangszóró után ez maga a mennyország
-
_seth_
veterán
válasz
Wackond #8800 üzenetére
Azért na.... nem éppen hasztalan cuccokat dobáltam bele
5" GPS amin filmek is mennek és minden más (windows, office stb) és mindez úgy beépítve, hogy 10ből 5 embernek olyan mint a gyári
A hangminőség sem rossz azért, nem egy csúcskategória de nem is SAL cuccok és társaik legolcsóbb vackai hanem JBL és valóban szépen is szól
Ellenben a praktikummal igazad van teljesen
Na meg az is benne van, hogy hobbi, érdekel mivel semmi ilyen irányú végzettségem nincs és mégis megoldom azt amit pl az autó villamosságosomnak nem sikerül igaz a fórumokból rengeteget lehet tanulni
-
conan77
tag
válasz
Wackond #8766 üzenetére
Hali!
ÉS ha hátul mondjuk gyerekek szeretnének zenét? hátraültem alap hangerőnél és nem jó ha nincsenek a hátsó ajtókban lévő 130-asok bekapcsolva.
Annak lehet csak faxság akit nem érdekel a hátsó utasok véleménye.
(Ja és valaki írta hogy ha jó a rendszer akkor hátul is jól hallani) hát nem kitakar az első ülés és az elsők lába.pl. nekem a gyerekem kényelme ( imádja a zenét) többet ér mint a hangzás.
má bocsika
-
hugi0
őstag
válasz
Wackond #8710 üzenetére
Hat igen, ez a nagy banatom nekem is: --> Hogy lustak tenni a dologert.
Es sokan nem tanulnak belole.Vesz valamit, majd rajon, hogy neki nem is ez kell.
Aztan szidja az eladot, hogy atverte.Mert ezt konnyeb mint belatni, hogy nem tett semmit azert, hogy az elado tudja azt, hogy o mit akar.
A minap eladtam egy 38-as subbot, 2* átfaragtam a ladat, hogy beferjen a csomijaba.
- retegelt lemez, amirol tudjuk, hogy nem puha anyag.
Most vegyem vissza mert meg igy is keves a hely.
- de elotte elmondtam:Valassz: 30-as subb enyhe melyek (BMW-t nehez atszolni) vagy 38-as es nincs hely a csomiban.
Ezt mondta az elejen: "En nekem nagy mely kell, de mennyen is melyre."
- hat ehez pedig terfogat kell, es erre felhivtam a figyelmet. -
hugi0
őstag
válasz
Wackond #8707 üzenetére
Miert ?
Vazz ---> En ultem nala a tesztelesekkor, amikor versenyre keszultunk.
Ket nappal kesobb: 150,2dBNekem cirka 2 napig fajt a fejem, es cirka 4 napig ugy ereztem, hogy egy bizonyos frekvencia tartomanyban, a felet nem hallom annak amit kellene.
- o pedig csak rohogcselt.Azt ugye tudjuk, hogy mar 120dB folot lehet, reszleges hallaskarosodast szenvedni.
- en tudom, hogy Citros mennyit szokta halgatni es hogyan a zenet a kocsiban.Ebbol arra kovetkeztettem, hogy mar nagyon tulterhelt a fule.
- emelett, en hiaba ugattam neki a kulonbsegekrol, ot sosem tudtam meggyozni.
Meg az RCA tesztnel sem erzett kulonbsegeket a kabelekben.Ezek utan igencsak meglepo volt amit mondott.
- es bizonyos orommel fogadtam en is. -
papptibor76
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest