Új hozzászólás Aktív témák
-
zek17
csendes tag
válasz
Speeedfire #2080 üzenetére
Bár én 2011el dolgozok, ha lehet kezelőfelületet változtatni, akkor 3d kezelőfelület -> View fül-> Viewports->Viewports Configurations ikon (a klasszikus nézet is hasonló logikát követ). Ezután az adott területre kattintva a Views-ban tudod állítani, hogy melyik nézetet lásd, v a nézetkockával. Tetszőleges nézet: Ctrl+Görgő katt.
Ajánlom az újabb kezelőfelületeket és a 2010-es verziót, alap dolgokban is előnyösebb.
-
zek17
csendes tag
válasz
kraftxld #2077 üzenetére
2dben nekem is megy mint a "gép". Lestem digitalizált könyveket is, szépen végig veszik a menüt, amit én is látok és tudok használni [amire ki akarok lyukadni, h nem találtam jó könyvet], de eddig nem találtam a választ.
De te, aki [ezek szerint] nem sajnáltad a pénzt egy könyvre, tudnál válaszolni a fenti két kérdésemre?
(Bocsánat, ha kicsit kötekedőre sikerült, de már tényleg a haldoklás 5 fázisából a depressziónál tartok...)
-
zek17
csendes tag
Kérem, vki, aki használja és úgy gondolja, h jó a 3d-s része az autocadnek [2010-2011] írjon! Elég lesz pár biztató szó is, mert már a hajamat tépem az idegességtől...
Egyszerűen hiába van bekapcsolva a tárgyraszter nem találja meg a pontokat, 1,5 órát szenvedtem azzal, h megrajzoljak egy 2d-s alakzatot (tükrözve) 3d-s elemek mellett, és végül csak nem ment... Van ez az UCS, fogalmam sincs, h mi ez [most már nem is veszem a fáradtságot h utána nézzek] de gyanítom ennek köszönhetem h néha beforgatja a globális koordináta rendszert néha meg nem [perszer, a véletlen azt hozza, h mindig használhatatlan lesz a nézet]...
Eddig 2d-ben jól tudtam rajzolni benne, minden ment amit szerettem volna. Valami alap dolognak kell hiányozni a tudásomból, nem lehet h ekkora kínszenvedés legyen benne a 3d...
-
zek17
csendes tag
3dben rajzolok Autocad 2011ben (angol). Még kezdő vagyok a témához, így akadt két dolog amin sehogy sem tudok túllépni.
1, hogyan lehet térbeli testet (solid) létrehozni, úgy hogyha megrajzoltam előtte vonal elemekből az éleit? [kihúzással stb. nem megoldható]
2, hogyan lehet térben forgatni? Van egy tetszőleges egyenes és sehogy sem tudom ráforgatni az adott testet (melynek élei x-y-z-vel párhuzamosak, tengely vonala pl. y).
Ismerem a térbeli forgatás parancsot ( _3drotate) de nem tudom módosítani a forgatás síkját, ami nekem szükséges lenne. [Egy olyan parancs kéne amivel forgatás pontjának megadhatnám a tetszőleges egyenes egyik végét (amihez illesztem a test tengelyét is), és a test tengelyének a végét a tetszőleges egyenes másik végéhez húznám...]Segítségetek előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest