- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Audacity - hangszerkesztés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
Bocs, hogy megint beleszólok, de nem értem miért erőlteted az Audacity-t?
Az alap problémád az volt, hogy jó minőségben szeretnél felvenni egy online rádió adásból. Javasoltam az AIMP programot, mert azzal ezt meg tudod tenni. Kipróbáltad?
Az AIMP-pal magát a rádió adatfolyamot közvetlenül tudnád rögzíteni. Felvétel közben továbbra is hallgathatod a rádiót, és alapból jó minőségben vesz fel.
Audacity-vel, a megfelelő beállítások mellett is - lényegében - CSAK a hangkimenetről tudsz felvenni. Értem ezen azt, hogy a felvételen, rádió adásod mellett hallani fogod a rendszerhangokat is (pl. egy felugró ablak figyelmeztető hangja). Vagy ha ahhoz támad kedved, hogy felvétel közben egy lövöldözős játékkal játssz, akkor lövések hangja, halálhörgés
, stb. is rögzítésre kerül.
Szóval, szerintem alapból elhibázott megoldás az audacity-t használni online rádiók felvételéhez. Persze, ettől még sok mindenre jó lesz. Pl. a felvett anyag vágására, összefűzésére, hangerő korrigálására. Vagyis az audió anyag szerkesztésre.
Megfelelő programot a megfelelő feladatra. -
BonFire
veterán
Ettől még nem fos, csak a te konfigurációd ebben a felállásban nem együttműködő vele.
Én például azt nem tudom sehogy sem megcsinálni, hogy a Sonarban lejátszott hangot felvegyem bármivel is. Mivel a Sonar a külső hangkártyát használja lejátszásra. Ha fel akarom venni a program hangját, kénytelen vagyok egy külső eszközt rákötni a fejhallgató-kimenetre, és utólag a kép alá tenni a felvett hangot.
Szopás, az igaz, de ez nem minősíti a másik programot. Sőt, igazából egyiket sem.
-
BonFire
veterán
A lényeg, hogy érteni kell, mit csinál a program. Itt a képen az történik, hogy az alaplapi hangkártyán megszólaltatott hangokat átküldi a külső hangkártyámba is. A monitorozás azon történik, mert arra van kötve az erősítő. A repeater nélkül nem lennék képes hallani, amit felveszek. Ez a program csak erre szolgál.
Tehát a repeaterben bemenetként az alaplapi hangkártyád kimenetét add meg. Kimenetként pedig azt a hangkártyát, amin keresztül monitorozni akarod. A Xonart például.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Hát kitől kérdezzem, ha egyszer te dobtad be?! Se egy hivatkozást, se további megjegyzést nem adsz, csak hogy nem ajánlott, mert te állítod. Tudod, amit te csinálsz, azt úgy hívják, hogy mendemonda, pletyka, urban legend, anekdota. A műszaki dolgok nem így működnek. Bemondás alapján. Tessék megmondani, miben nyilvánul meg a hibája, ami miatt nem ajánlott? Tessék kipróbálni, tesztelni. Vagy valamilyen kézzelfogható támpontot adni!
Aki A-t mond, mondjon B-t is!
Szerk.
Ui.: Ha nem egy helyen olvastad, akkor legalább két linket légy szíves prezentálni! -
gojko.m
senior tag
Én az Audacity-vel akkor tudok a rendszeren megszólaló hangokat (pl. rádióadás, rendszerhangok, stb.) rögzíteni, ha a beállítás "Windows WASAPI":
Hogy mi ez pontosan azt nem igazán tudom, de érdekelne...
Egyébként rádió adatfolyam lejátszásához és felvételéhez az AIMP programot tudom ajánlani. Nálam nagyon bevált.
-
BonFire
veterán
A kártya drivere fel van rakva és naprakész? Régebben hogy vettél fel vele? ►►Ezen csak egy mikrofonbemenet van◄◄, ami rendszerint monó, és magas érzékenységű, tehát ha egy RCA-jack kábellel a kimenetet rákötöd a mikrofonbemenetre, akkor valószínűleg csökkentened kell a jel szintjét, hogy ne legyen torz. De attól még monó marad, szóval nem értem, hogy lehetne ezzel felvenni a megszólaltatott hangokat. Hacsak nem ►►Virtual Audio Cable◄◄-lel
Az, hogy az Audacity miért nem látja, másodlagos kérdés. A hangkeverő Rögzítőeszközök fülén is a Xonart kell megtenni alapértelmezett eszköznek, csak akkor fog felvenni róla. A Devices fül alatt az összes eszköznek meg kell jelennie, de ez nálad nem lesz ott sem aktív, ha a driver hiányzik vagy sérült.
Azért is gondolok driverhiányra, mert elmondásod alapján régen tudtál felvenni, csak egy ideje nem. Tehát valami megváltozott a rendszerben. Ennek kéne első körben utánajárni.
-
BonFire
veterán
Milyen hangkártyát használsz és milyen beállításokkal? Képernyőkép sokat segítene, mind az Audacity beállításairól, mind a hangkeverőről, valamint ha leírnád, hogy milyen felvételi körülmények között készíted a felvételt (fejhallgató-kimenet rádugva a vonalbemenetre stb.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Macska topik
- Renault, Dacia topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest