Keresés

Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz ulveczkii #353 üzenetére

Nekem is lecsapta néha a 4870-es a P35-ös lap 16x-es sínjét 1x-re. Csak az segített, ha kivettem magát a kártyát a slotból, az elemet az alaplapból, lezártam a CMOS reset jumpert, aztán újra összedobtam.
    De windows reinstallnak ehhez nem sok köze lehet (max ha a chipset driver szart be, frissítsd azt is). Esetleg még a drivert is töröld le szétszerelés előtt.

Nyáron 2 is csinálta, azóta egyszer se, lehet azért mert frissen tartom az alaplap, de még a VGA BIOS-át is.

• janos666

nagyúr

válasz leviske #349 üzenetére

Noteszekhez már most megcsinálták platformszinten. A HD4-es GPU egy az egyben lekapcsol, és egy kissebb chipsetbe integrált veszi át a szerepét anélkül, hogy fennakadást okozna a munkában.

Ez integrált rendszerben ok, de én nem szivesen dugnám az alaplapi DVI kimenetre a monitort a VGA helyett. Jó, digitális jel, meg minden, de mégse örülnék neki. (bár engem az se fenyeget hogy olyan deszkám legyen amin van IGP)

Inkább azt kopyzhatnák le az nvtől, hogy chipen belül lekapcsolnak egyes shaderblokkokat.

• janos666

nagyúr

válasz leviske #344 üzenetére

Hát vedd alapnak a G80-G92-G92b vagy GT200 GT200b példákat, szerintem itt se többet mint 25%, de a G80-ban is volt még némi tuning feszelés hatására, a G92-ben viszont mégtöbb, a mezei elsőreves R770-ben nem sok van (néha gyakorlatilag semmi), és már eleve 750-en járnak, 1Ghz főlé meg nem szoktak menni GPU-kkal, talán nem véletlen.

Ahogy néztem a sajátom, ennek a masszív túlfeszelés se segített sokat 800Mhz felett, szóval az se nyerő ha kicsit mérséklik a hőtermelést, javítják a hőelvezetést, és kicsit több feszt adnak neki.

• janos666

nagyúr

válasz leviske #341 üzenetére

Hát, az biztos hogy én nem értem a kérdést. :DD

• janos666

nagyúr

válasz Bluegene #335 üzenetére

Nem a rendszer működse a lényeg, hanem a végeredmény az én oldalamon. Mindegy hogy azért szaggat a GTA4, mert direkt úgy írták meg, hogy kicsikarják belőlem egy új VGA beszerzését, vagy azért mert tényleg hasznosan költi el a program a meglévő erőforrásokat, a lényeg hogy Niko nem lövöldözi az embereket a monitoromon, helyette az erre szánható szabadidőmben DVD-rip minőségű sorozatrészeket fogok nézni a fullhd monitoron, az aktuálisan erős-középkategóriás VGA-val, ami megintcsak pénzkidobás, mint alternatívaköltség.

Redalert3: Nem csodálom hogy nem találsz, egy ismerősöm kérte hogy írjam ki neki, legközelebb meg vissza is hozta a DVD-ket, hogy "olyan ocsmány, hogy nézni se bírom". Mondtam nekem se kell, láttam belőle képeket mikor letöltöttem neki, ekkor elnyomott a korongon egy csikket, aztán kidobtam. :))

• janos666

nagyúr

válasz Bluegene #333 üzenetére

Najó, csak ezen a VGA-n eddig kb ezeket toltam végig:
    Mass Effect (DX9-es UT3 motor), Assasins Creed (patchelve 10.0-ban, mert anélkül szétesett a kép). Ezek AA nélkül tényleg szaladtak 1920x1200-ban is, de AC-re csak 2x ment rá, 4x-el már akadozott, ME is szaggatott ha ráraktam a 2x AA-t (miközben ugye semmit se csinált a képpel UT3 motor alatt, szóval nem volt gond...)
    Fallout 3, erre megint csak 2x AA ment (ami végül is elég ekkora felbontáshoz), és hát játszható, meg élvezhető volt, de néha mintha ráfért volna még néhány FPS.
    Crysist manuális DX9-be erőltetve, Warheadet már a 10-nek csúfolt renderpatchel toltam le (megint mák, hogy itt se működik az AA), de a teszteket elnézve ezek is elég memóriazabáló játékok voltak.
    FC2 fel van téve megjelenés óta, csak várom a divereket meg patcheket hátha jobb lesz, majd most vizsgaidőszak végén letolom, de ennek is jót tenne ha több VRAM lenne a kártyán.

Most meg itt a GTA, felrakom, és 512Mb VRAM-al nem is engedi 1920-ba tenni a monitort. Mondom -anyád, izé, -nomemrestrict, be 1920-ba meg fel highre, erre eltűnik a textúrák fele. Á, patchet, új catalystot kivár, erre a textúrák már ottvannak, de 1920-ban mediumon, csúszkákat 510Mb-ra kicentizve is úgy szaggat, hogy inkább várok még vele egy új VGAt meg CPU-t. :))

Akkor ha kijön a mirrors edge ahhoz megint be kell majd állítanom egy olcsó geforce VGA-t a 2. slotba a radi mellé, hogy legalább a Physx miatt érdemes legyen végigtolni a játékot. (van már x64-es Win7 beta) :D

Az X2-ktől irtózom, most meg már főleg nem cserélek, ha megint épp jókor jön a követező generáció (tavaszi vizsgaidőszak végén).

• janos666

nagyúr

Legutolsó infók szerint megint május végére, június elejére van beírgérve az RV870? Vagy idén csak később kapunk új kártyákat?
    Így, hogy már nem lesz GDDR5 hiány, mi lesz a helyzet a nagyobb memóriakapacitású verziókkal? Megint hónapokig kéne várni 1Gb-os modellekre, vagy most egyszerre jelennek meg 512 és 2Gb közt kinek mi tetszik? Vagy mekkora lesz a referencia VRAM mennyiség?
    Most úgy láttam a félév során, hogy 1920x1200-hoz mégis jobban jártam volna több VRAM-al (ha nem húzódott volna el ennyire).

Aktív témák

Hirdetés