Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #2408 üzenetére
Úgy beszélsz, mintha mindenkinél menne a klíma 24/7 16°C-ra állítva.
A kettő kurvára nem ugyanaz, és most ne gyere se az elekromos sűtővel, se a mosógéppel... nem ugyanaz a kettő!
Mod: Inkább engedek rá egy GTX-280-at egy Seasonic 350W-ra, mint egy Codegen/Mercury 600W csodára.
Ha minőségi a tápod, akkor nem biztos, hogy kell a csere. Az a 450W "ajánlás" is gyakran hülyeség.
-
keIdor
titán
Azért az FX series kicsit más volt szvsz. A G80 arc. legalább valamiben jó, de az NV30 miben volt jó?
Még azt se lehet mondani, hogy a DX8.1 jól ment neki, mert lehet jól ment, de a Ti4200 pl. egy sokkal szimpibb kártya volt mindenkinél. Nem volt akkora kazán, és nem is zabált annyira.
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #2285 üzenetére
nVidia még sehol sincs 40nm-en, még az olcsó kis semmire se jó kártyákat se tudják gyártani. Nem tudom hogyan akarnak év végére 500mm2 feletti GPU-t gyártani 40nm-en... én az RV870-et várom nagyon!
(#2282) jozsef11: Azért a 8800GTX/8800Ultra esete nem hasonlít a HD4870/HD4890 esetére... előbbiben ugyanaz a mag volt (G80) de utóbbinál már RV770/RV790 van. Nem nagy különbség, de az RV790 nagyobb, szóval valaminek változnia kellett.
-
keIdor
titán
válasz
leviske #1681 üzenetére
Sok Overclocked GTX-280 kerűl 130k-ba.
Hála a béna forintnak, meg madzsarisztánnak.
Meg persze kapni 75-80k környékén is.Egyébként elég a P45 CF-re. 1920×1200-ig, 1GPU-s kártyáig (HD4870) legalábbis biztos.
#1684: Persze az addig rendben is van, de a szoftverek PC-n egyre... hogyismondjam...
-
keIdor
titán
válasz
leviske #1562 üzenetére
RV870 szerintem Szeptemberben talán meg is érkezhet. Főleg ha addigra kész lesz a Windows 7 is... jó lenne, mert én szeretnék egy új gyors VGA-t, ami Single GPU.
Könnyen lehet, hogy egy új steppingnek adtak egy új nevet... bármit el tudok képzelni, de azért reménykedtem, hogy hátha lesz olyan jó, mint a GTX-280/285, de így... új driverekkel annyira erős lett a GTX-260, hogy ezek szerint az RV770 nem elég erős, hogy legyűrje, és kell valami "új". Persze megvárom az Ápr. 6-át, majd utána mondok véleményt, de mivel a régi HD4870-em ment 860MHz-et tudom, hogy mennyire messze volt még úgy is a GTX-280-tól.
Már működik, szerintem csak megkattant a RIOS.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #1405 üzenetére
Én azt halottam, hogy 150mm2 is simán lesz. Amúgy kár, hogy a Guru3D nem vette le a hűtőt és készített fotót... nem hinném én se, hogy az RV870 egy drága kártya lesz. Mégiscsak egy RV-ről beszélünk, és kell helyet hagyni az X2-nek is, ami nyílván a GT300 ellenfele lesz majd (megint). Szerintem a 40nm-es (ha lesz) GT200-al lesz egy árban.
-
keIdor
titán
válasz
#65755648 #1237 üzenetére
Örülök, hogy így ismersz, de én nem tartozom a hülye fanboy-ok közé (ellentétben veled, ahogy olvasom), akiket elvakít valamelyik szín. Az egy dolog, hogy most GeForce-om van, és? Most váltottam alig több, mint egy hete HD4870-ről, ami már fél éve megvolt, és nem a bugok miatt, hanem azért, mert kellett valami gyorsabb, ennyi.
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #1232 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy, hogy ki a forrás és mit mond. Te mindig túl optimista vagy, és 99%-ban nem is szoktak bejönni a jóslataid, de mindegy, ezt már írták mások is, nem akarok beállni a sorba. A TSMC-nél gondok vannak, nem megy a 40nm emiatt késik az RV740 is, lehet csak Májusban jön. RV790-et AMD Áprilisban akarja kidobni, áruld már el, hogy egy sokkal bonyolultabb chip hogyan jöhet ki előbb 40nm-en? Ezen szerintem még Te se gondolkoztál el, gondolom...
-
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #911 üzenetére
Én ventiszabályzással oldottam meg a dolgot. Annyira nem rossz a gyári hűtés (4870) csak szar a szabályzás. Én 32%-on járatom Idle, Load és nem hallani. Hőfokok 2D: 50°C
3D: 70°C és fölé már nem megy! Amikor nyáron beraktam 2D-ben volt 80°C fokos... nem is indítottam el játékot, hanem egyből ment rá a módosítás. Ez a kártya még nem látott 80 foknál melegebbet, biztos vagyok benne, hogy ez csak jót tesz az élettartamnak... -
keIdor
titán
Azt pletykálják, hogy a GTX-295-ön még így is bukó van, tényleg csak azért van a piacon, hogy az nV legyen a legerősebb. Ez egyébként látszik is a kártyán... 896MB ram, 448bit... látszik, hogy ott spóroltak rajta, ahol tudtak, csak verje meg 5%-al a HD4870X2-t. Egyelőre a rossz kihozatal miatt az 55nm-es GT200 még drágább, mint a régi 65nm-es, szóval ebben a pletykában lehet valami... 2 drága mag, 2 drága NYÁK...
Mondjuk a HD4870X2 ára is sokkal jobb, mint a GTX-295-é, úgyhogy elöbb vennék ATi-t megint.
Elvileg nV úgy tervezte, hogy a GT200-at alapból 55nm-en adja majd ki, csak előre kellett hozni a kiadást az RV770 miatt.
RV790 annyira messze van még (nyarat pletykálnak), hogy kár előre találgatni, hogy milyen erős lesz, meg milyen is lesz valójában. Én egy sima die-shrink-re tippelek, de ahogy nézem mindenkinek más jár a fejében...
-
keIdor
titán
Még úgy is kevés lesz a GT212 ellen. Márha tényleg 384SP/96TMU alkotja majd. De lehet, hogy csak egy sima Die shrink lesz. (erre van nagyobb esély)
-
keIdor
titán
Nem hiszek az RV775/RV790-ben, egyre több oldal írja, hogy hülyeség, nem kell minden szart bevenni... Tick-Tock egyelőre csak az Intel-nél létezik (hivatalosan) nem kell egyből minden cégnél ezt emlegetni, mivel nem így fogják kiadni az új hardvereket...
Az RV870 lesz az a bizonyos "refresh", amire sokan vártok...
-
keIdor
titán
RV740 40nm 2009 Q1
Hmm milyen jó is lesz ez HD filmezésre és egy kis játékra egy kis fogyasztású Athlon X2 vagy Core 2 mellett.Az RV730 azt hiszem kb. 150mm2 (55nm) és azt tudom, hogy alig fogyaszt valamit és alig melegszik. Ez milyen kemény lesz 40nm-en.
Még az is lehet, hogy passzív kis borda is elég lesz rá... a chip meg lehet kevesebb lesz, mint 100mm2.
Mod: Amúgy szerintem az RV870 is megérkezik valamikor Q2-ben.
-
keIdor
titán
Aktív témák
Hirdetés
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest