- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #1917 üzenetére
Nem lényegtelen, mert a végébe állítanék egy 12-es ventit, és az lehűtené szépen, de én is úgy nézem venti nélkül is blokkolna egy slotot, vagy túl közel lenne a slotban lévő kártyához..vegyek egy MSI 26xt-t és hackeljem rá annak a hűtését?
Mért nem tudnak már kiadni egy heatpipe hűtésű verziót, ahol felül vannak a lamellák?
-
Chaser
legenda
Hogy átvigye a hangot a HDMI a tv-re, ahhoz nem kell feltétlen DVI-HDMI átalakító ugye, elég csak a natív HDMI? Asus tulajok, segítsetek már az előző kérdésben
-
Chaser
legenda
Elvitték a 3850-em, meglepve láttam az előbb hogy az asus tréfa nélkül 20k lenne, és van is készleten..de: még mindig nem tudom, hogy a hűtő lepattintása után is lenyúlja az alatta levő foglalatot?
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #1847 üzenetére
Ebben is valszeg az MSI győzne ár/értékben, nem a zafír, ráadásul misire 3 év gar van, nem 2...ezért venném azt.
Nem sikerült még hűtőt venni, de még fontolgatom, hogy beszerzek egyet tréfa nélkül, aztán jövőre majd veszek olcsón zafír 4670-et és rátolom, de így is kb 4-5k lenne a hűtő+ a macera..nem biztos hogy megéri ennyit szenvedni vele. -
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #1834 üzenetére
3850-ből csak ez az MSI éri meg sztem, afölött már 4670...jó kis passzív 4670, az kellene nekem, DSUB/DVI/HDMI kimenettel lenne az igazi
#1836 Laslow: Erősödött már a forint, sok cucc árán látszódik is
Nem egyről a kettőre fog visszaállni, én jövő nyár környékére taksálom.
#1837 Aggregátor: Pont ilyet szeretnék én is
Az a vicc az egészben, anno mikor a 26xt megjelent kb 1 éve, kapásból olyan 30 modell jött ki, és ez a passzív csoda is benne volt..4670-nél még sztem 10-nél se járunk, pedig már nem most debütált.
-
-
Chaser
legenda
Az asus 4830-ára ugyanaz a hűtő került, mint a 4670-re..ott kicsit máképp hat
-
-
Chaser
legenda
Zafír sztem lesz egy pár napig, érkezett ramirisbe, árulják már az 1 gigás verziót is, az ddr3-as és 873 mhz valós az órajele az 1000-zel szemben.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Andre1234 #1338 üzenetére
Megjeleníteni megjeleníti az biztos, kérdés hogy..ha 1080p-re kell kártya és nem lebutítva akarsz már játszani fél év múlva, akkor 4870...
#1346 gerrog: És tényleg..GB 4670 20k
A zafír meg 27k lett, most az a legdrágább..hát a f@szom se érti ezt
szerk: Jah, valaki nézte már mennyi a legkisebb gpu órajel és fesz, amin megy a kártya?
-
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
válasz
smilecat #1288 üzenetére
Sajnos egy korrekt mérőműszert még a válság előtt se lehetett 10k alatt kapni, bár lehet szerencséd volt...
#1290 Moric: Ha nem számít a többletfogyasztás meg a nagyobb méret, akkor vegyél 256-os MSI 3850-et, csúnyán elveri a 4650-et...és valszeg olcsóbban is megkapod, 14-16k, amíg még van a boltoknak készleten.
-
Chaser
legenda
válasz
smilecat #1273 üzenetére
4670: max 75W
3850: max 95W
Ezek a hivatalos adatok, és AMD-nél ezek igazak is szoktak lenni...1ébként nem tudom milyen műszerrel mérsz, a legbiztosabb ha csak a gépet hagyod a hálózaton, és bejegyzed a teszt előtti mérőállást az órán, és a teszt utánit, és akkor lehet számolni. -
Chaser
legenda
válasz
gtasystem #1255 üzenetére
Elég sokat megy a gép, napi 8-10 órát, és nem átalánydíjat fizetünk.
#1257 smilecat: Akkor ezexerint mindenki téved
Most nyomtam 1 óra krájziszt, a 26%-os ventivel volt game alatt a 3850 45-50 fokos, kézzel is ellenőriztem. Olyan rengeteget nem fogyaszthat...ha az elmondásod igaz, mit eszik egy 4850? 200W-ot?
#1259 glutamin: Jah, erről lehet szó. Aki 24/7-ben gamel, az már biztos megérzi a villanyszámlát
Félreértés ne essék, nem vitatom, hogy a 4760 fogyaszt az "erős" kártyák közt a legkevesebbet, többek között ezért is szerettem volna olyat...kigamelem magam a 3850-nel, aztán karácsony előtt valszeg úgyis megy..jövőre meg talán helyreáll a forint, és akkor már jóhet majd egy 4670, tavasszal, nyáron úgyse játszok
-
Chaser
legenda
Az enyém se eszik 100-nál többet, elhiheted
#1248 glutamin: A textúrázókat megduplázták, a ROP egységeket meg felezték, gpu és ram órajel magas, ez némileg ellensúlyozza a 128 bites ramvezérlőt...sztem ennyi a titok.
#1250 smilecat: Nem bazárosokra és használt lelőhelyekre vagyok kíváncsi
A 3850 havi 5-8k-val dobta meg a villanyszámládat a 4670 ellenében?
Az igen érdekes lenne. Az egész havi villanyszámlánk szokott lenni 5-6000ft...ebben benne vav egy baszott nagy hűtő, igaz A+, egy kis 51-es tv, egy LCD tv, aminek 140W TDP-t írtak, mikro, mosógép, világítás, meg a gépem 19-es LCD-vel, eddig csak igp volt a gépben, majd most meglátjuk...
"a 4670-es kártyához alapon 40-55w-ot írnak játék közben meg max 147w-ot..." Ezt honnan vetted? Idle értéket nem ír a gyártó, amennyiben tényleg visszaveszi a gpu és ram órajelét/feszültségét 20-30W-ot ehet, max TDP 70W, ergo játék közben is 70W a max.
-
Chaser
legenda
A 4670 fogyasztása max 70, a 4650-é max 55.
Tuning nem hinném hogy annyira ismeretlen az "átlagfelhasználónak", már sok vga is eleve OC jelöléssel jön, a lowend lapok is tuning BIOS-szal, nyilván ennek oka van...
szerk: #1245 tzsolesz: Én "muszájból" vettem a 3850-et, mert sajnos zafír már nem volt a nagykerekben 4670-ből, MSI hűtése is hackgyanús volt, az asus meg qrva drága
Mind1, erre van 3 év gar, és már nemcsak árlistán látom
-
Chaser
legenda
Én kb ránézésre
Ez ugye felbontás függő is, talán már 1680-ban nem lenne cpu limit x2-nél 3G-n, 1280-ban meg már necces, de 2.5G biztos kevés. Még egy E2xxx széria is kevéske lenne 1280-ban, pedig azonos órajelen jóval erősebb. Sajnos elavult architektúra már a K8.
#1133 TripleM: Fentebb láthatod.
szerk: #1135 rumkola:Lehet nem jó szó a "kihajtja" ide, de végülis helytálló. Kérdés adott felbontáson mennyire befolyásolja a cpu teljesítménye a 3D megjelenítést, feltételezve, hogy a vga-n nem múlik semmi.
-
Chaser
legenda
Ha nem gamelsz minek nagyobb?
De te tudod
#1053 firo0525: Boltban is volt 35-ért még 2-3 hete.
#1054 FeRRaR1: Lehet a topik ellen beszélek, de én 256 megás MSI 3850-et vennék oda 15-16k-ért..aztán majd ha normalizálódnak az árak egy 4670-est, annak a 3850-nek már nem sokat esik az ára, főleg mert 3 év garral adják..el lehet még adni bőven.
szerk: Proci meg sztem elég lesz oda bőven 3-3.2 is.
-
-
Chaser
legenda
Bazárosokat hanyagolom, ha nagyon nem jön be a 3850, akkor majd jövő hónapban becserélem egy 4670-re
Mindenesetre asusért 27k az kva sok, annyit nem adok érte az fix. HDMI-ről azt mondják mind1 natív, vagy DVI átalakításával használjuk, az hogy kilóg a gépből meg nem érdekel, zafíron se lett volna HDMI.
-
Chaser
legenda
Kösz a segítséget, ebből a boltból lesz a 3850 is
Nem várok addig amíg rájönnek hogy mindent emelnek az egekbe, még ráfanyalodtam volna kivételesen az iponra is, ott csak asus van 23k-ért, de annyiért meg van 3850 512-es ultimate, ráadásul az asura 2 évet adnak a szokásos 3 év helyett...az lett volna az igazi küldetése a 4670-nek, hogy olcsón jót, sajnos az első feltétel már nem él, sőt igazából megjelenése óta nem is élt nálunk
Majd meglátjuk jövőre. Addigra legalább lesz választék, és talán normalizálódnak az árak is.
-
Chaser
legenda
Ha pár napról lenne szó...nincs nagykerben, nem is tudják mikor lesz, 3850 van, több mint 4k-val olcsóbb, teljesítményben kb 1formák, fogyiban jobb a 4670, amúgy az MSI-re 3 év gar van, a zafírra meg 2. Valszeg december, januárban ezt úgyis eladom, aztán majd ha lesz értelmes alternatíva veszek mást, nem vagyok gamefüggő, igp mindig itt van.
#1033 Geza26: Ha nem lenne ez a világválság, akkor is vagy 25-28k lenne egy belépő 4830, 4670-nél jóval nagyobb fogyasztással.
-
Chaser
legenda
Sajnos nem lett 4670-em, Zafírt nem tudtam szerezni, az asus meg iszonyat drága
Most már megvárok egy passzív 4670-et, jó lesz jövőre is, egy szép piros ultimate
Addig be kell érnem egy 256 megás 3850-nel, ami ha nem is 4670 de legalább lehet kapni és olcsóóó, 16k sincs bruttóban, most beszéltem a bolttal, már vár
De azért követem az itteni eseményeket, majd 4670 vs 3850 teszteket is csinálhatnánk.
-
Chaser
legenda
Néztem előbb a newegget, az asusról néhányan azt írták túl hangos, néhányan meg azt hogy halk...az asus is válaszolt pár kommentre, szerintük 29dB a max, amit a kártya adhat, ha valakinél hangosabb, vigye vissza
-
Chaser
legenda
Itt pl annyi, nem kamu bolt, ismerem őket. Nagyrészt a ramiristől szerzik a cuccokat, tehát ha az van a termék mellé írva hogy raktáron, nem biztos hogy fizikailag náluk is benn van a boltban, de azonnal tudják hozni a ramiból, mert ott van. Innen veszem vagy ezt, vagy a 4670-es zafírt, ami sajna csak a rendelhető tételek közt van, ergo a nagykerben sincs.
-
Chaser
legenda
válasz
birozoli7800 #856 üzenetére
Ha normális áron kapod, akkor 4670, ha nem, akkor 3850, azért a 256-os OC-s MSI az elég jó vétel bruttó 16k-ért, 3 év garral, miközben már a legolcsóbb Sapphire 4670 is 20k körül van. Felbontástól függ, mennyi szufla kell neki, 1280-ban kb 2.7-2.9, alatta több.
#857 diegho : nagykergaris nem kell.
#858 ATI : Az a gond, hogy egyre inkább megy mindennek az ára felfelé, ha 4670 kell asusból még most vedd meg sztem, 5V-on azt írták hangtalan, szabályozni se kell.
-
Chaser
legenda
5V-ra kötöd és kész, de jelenlegi ára mellett nem érdemes pénzt adni érte, csak ha nagyon számít a kis méret és a fogyasztás, ennyiért már kapsz 3850 ultimatet, ami nagyon fasza passzív hűtéssel bír, sőt, olcsóbban kapod. HDMI-re Earl 007 kollega megmondta a gyógyszert.
#851 Mercutio_ : Nem tudom mi van itt, de sok jó nem sejlik ebből, kinn 200ft-tal számolva is a $-t az asus 16k, itt meg 24-27?
-
Chaser
legenda
A neweggen már van némi választék, érdekes az árakat is nézni, az asus a legolcsóbb, 80$, nálunk itthon az a legdrágább....már 24-27k.
-
Chaser
legenda
Tudom hogy azért van a burkolat, hogy a venti hatékonyan dolgozzon. Viszont én így már ráhackelek még egy bordát kivezetve felfelé, és ennyi, bár lehet egy függőlegesen ráállított 12-es venti is elég lenne, majd kitapasztalom
ha láttál volna pár házimod passzív hűtésemet, megértenél, pár ember már nézett nagyot
-
Chaser
legenda
Csak nekem még nem volt 26xt-se
, de már biztos hogy nem is lesz
#795 diegho: Köszönöm mester
Akkor némi csavarozás árán el lehet tüntetni külsérelmi nyom nélkül a fedőburkolatot, ha jól látom. Innentől kezdve megoldom a halk hűtést
Ventiből azért egy ADDA került rá, érdekes lenne burkolat nélkül is megnézni a hangát, 5V-on. Lehet nem bírom ki novemberig a vásárlást
-
Chaser
legenda
Sapphire tulajoktól kérdezném: az a takaró lemez a bordán leszedhető esetleg? Az érdekelne lepattinthatós megoldás vagy fix.
-
Chaser
legenda
válasz
firo0525 #779 üzenetére
Valaki írta, hogy lehet szabályozni manuálisan a ventit, idle-ben mennyi a legkisebb, ami lehűti?
Ha egy 12-es ventit merőlegesen a kártya mellé állítanék, az javítana szeritetek valamit a hűtésen? Passzív megoldásról letettem 1előre, ilyen áron nem bejövős.szerk: #773 CPT.Pirk: Fenn van az AMD oldalán, hogy készül 1 giga ramos, 900mhz-es normál ddr3-as verzió is. Az 512-es gddr3 1000mhz.
-
Chaser
legenda
Közben megtaláltam, ilyesmire számítottam
De ezen a bolton kívül mindenütt 6-7k
Nem 1xű ez...
-
Chaser
legenda
Ha már veszek valami hűtőt hozzá, mindenféleképp csak olyan jöhet szóba, ami nem foglal el + PCI helyet, pl ez is tökéletes lenne. 4650-re tudnak ilyet rakni, 4670-re mért nem?
Ez az aerocool csoda úgy nézni ki, hogy a lamellák merőlegesen lennének a kártyára felfelé? Ez nem is lenne rossz. Be is kéne szerezni, itt még rájön 1.7k a csomagra -
Chaser
legenda
Eddig úgy tűnik az asus a befutó ezen a téren, de a ventit le kell szabályozni 5V-ra magadnak.
#681 Aggregátor: Én nem dolgozom a zafírnál, de azt mondom biztos lesz, 3850-ből és 70-ből is volt, ráadásul ezt a kártyát sokkal könnyebben tudják passzív megoldással hűteni....csak valszeg ez még odébb van.
-
Chaser
legenda
Sztem egy 50k-s karinál nem lenne tétel, 20k-s karinál a negyedét még kivágni hűtőre nekem nem jó bolt...vegyél egyet karácsonyra
#656 diegho: Ha nincs hát nincs, de akkor ezexerint használtad a kis MSI-t. Nem volt vele gubanc, jó a passzív hűtése?
#662 Lampi87 : 1280-ig oké a kártya a játékok nagy zöménél, néhánynál még 1680-ban is, de a procid az alapon nagyon gyengus ide.
-
Chaser
legenda
Diegho aszonta', hogy bármiféle nyom nélkül lehet likvidálni a zafírról a hűtőt
4k nem sok? Hákinekmiasok'? Ennyi erővel megvárom a zafír ultimatet, ha meg nem bírok magammal, átmenetre veszek egy ilyen MSI 26xt-t oszt' kalap...bár, ma találtam itt a boltban valami 3850-et is, 256 megás, és meglenne 13.5k-ból..csak az nem pásszív.
szerk: nem is rossz, ráadásul eleve OC
-
Chaser
legenda
Én procimnak 4850 se okozna gondot, de leginkább 1024-re kell a vga, ahhoz meg feles 4670-nél nagyobb, de "kicsit" elszálltak az áraik.
#647 Mercutio_ : Számít ám, ezért várok egy kis árcsökkentésre, meg valami passzívra...vagy..
diegho: Te ugye számtechboltban dolgozol? Nézegetem a passzív MSI 26xt-t, ahogy nézem eléggé egyforma a mérete a zafír 4670-nel és a passzív borda rámenne talán az MSI-ről, nincs nálatok ilyen a boltban hogy meglesnéd? MSI 26xt-t olcsón tudnék szerválni meg zafír 4670-et, hűtő át zafírra, aztán az MSI menne is eladósorba, ahol nem számít a hang. Lehet nem is olyan hülye az elgondolás
szerk: Mercutio_: 59W-ot amúgy hol olvastál? Én 70-et tudok, a 4650 eszik 55-öt.
-
Chaser
legenda
Nem lenne olyan hűvös, halk sem lenne, de azé' egy jóval combosabb kártya..és ha ugyanannyiért kellene választanom közülük akkor 3870.
#634 stevve : Video képességek nem érdekelnek, a fogyasztás igen, 4670 a terv még mindig, de egy szabályzatlan ventis asusért majdnem 25k?
Háazvicc', 3850 passzív ultimate olcsóbb.
#636 freeapro: Nem hasonlítottam semmire, csak azt mondtam milyen megoldás lenne jó nekem, gpu-ról HP-okkal kártya fonákjára elvezetve a hő, az hogy MSI, vagy zafír, vagy bármi más az mind1. Ha a 26xt-nél elég volt azaz MSI megoldás, nem értem a 4670-nél mire várnak.
#638 Gyuri27: Mivel a garit veszélyezteti a csere, és nem kevés pénzt kérnek el értük, sajna szóba se jöhetnek
Azért akarom a fentebb említett megoldást, hogy megmaradjon mind2 PCI slot a g31-es lapon, lehet az asus is jó lenne csak bordával, amit egy 12-es venti hűtene, de ennyiért nem....valszeg veszek egy 26xt MSI-t, aztán egy zafír 4670-et és ráhackelem az MSI hűtést
Az MSI-re meg hackelek valami aktív hűtést
-
Chaser
legenda
Annyiért meg nem venném
Azé' már 3870-et is adnak. Zafír meg AC se tetszik, egy ilyen megoldás kellene nekem. HDMI DVI-n keresztül is jó, amúgy kell 1 HDMI a tv-hez, és egy DSUB a monitorhoz.
#629 EarL 007: Jah, minden viszonyítás kérdése, de azért aki 29dB-re azt mondja hogy halk, ott már hallatlan bajok vannak.
-
Chaser
legenda
válasz
kennystyle #604 üzenetére
Ezexerint alapból még az asus is hangos?
Remélem végleges catalystban orvosolják a ventiszabályzást...ahonnan venném 24.6k már az ára, nooormálisak?
-
Chaser
legenda
Végre a GB modellje is napvilágot látott, ez a hűtés nem tűnik olyan jaj de halknak.
-
Chaser
legenda
Annyi legalább kiderül belőle hogy halk, és végre több kép van róla...ha jól vettem ki az egyik user azt írja blokkol egy pci slotot, de ha a ventit le lehet róla kapni akkor nem gond nekem ez se. A dsub/dvi/HDMI kimenet meg nagyon jó, nekem találták ki
Lehet nem is várok meg passzívat ha nem jön novemberig, addigra talán már ezt is jobban lehet kapni.
szerk: nah már lehet is kapni helyi kiskerben, de ez az ár borzasztó sok érte
szerk2: neweggen 80 dezső, hát itt rápakoltak rendesen
-
Chaser
legenda
Ezt mondom én is, aki nem hiszi járjon utána, természetesen előző hsz-em második fele Mercutio_-nak szólt. Kíváncsi vagyok, hogy a tv-n 1024-ben milyen lesz a kép 82 centin, egy fasza minőségű divxnél 2 méterről teljesen korrekt asztali játékosról, annál meg csak jobb lehet..remélem
szerk: van már itt helyi kiskerben zafír meg msi 4670, 4650-ből meg msi, lassan de biztosan...
-
Chaser
legenda
Nem baj, majd talán más megcsinálja, engem végül is annyira nem érdekel, nem hinném, hogy valami olyan eredmény jönne ki, ami meglepne
Teljesen mind1, hogy milyen monitoron tesztelsz a vga-nak csak a felbontás "számít" ebből a szempontból. Neki aztán mind1, hogy 17"-oson 1280, vagy 22"-oson 1280, a sebesség is ugyanaz marad 1értelműen. 22"-oson natív alatt csúnya egy game, 19-esen talán azért nem annyira zavaró mondjuk 1024, mert sokkal kisebb a képméret, de nem az igazi az sem.
-
Chaser
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest