- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
válasz
gandalf #4027 üzenetére
Attól még hogy nem tudunk vmiről az még létezhet
Szal: minél többel nagyobb a frame / sec érték az adott játékban mint a monitor refresh rate értéke, annál nagyobb mértékű lesz a "tearing" vagyis a "vsync hiba" "képrángatás" vagy milyen neveken fut még.
Vagyis az LCDknél már az egyik ok amiért a lehető legnagyobb hz-en kell hajtani a monitort az kiesik, vagyis a CRTk vibrálása ami anno basztatta a szemet.
De ez az ok, ez ugyanúgy megvan mint a CRTkél volt. Csak épp ott nem tűnt fel mert azokat senki nem használta 60hz-en.Persze miért nem lehet bekapcsolt vsync-el játszani? Hiszen akkor sose nagyobb a frame / sec mint a refresh rate.
Lehet ... kivéve az FPSeket. Ott is főleg mikor nem a gép ellen játszol.
De ez kevesebb embert érint mint az hogy a bekapcsolt vsync lassítja a frame/sec-et.
(itt is ez merült fel, a Crysis kapcsán)Szal ha a fenti két okból HA mégis ki KELL kapcsolni a vsyncet, akkor SZÁMÍT hogy a lehető legnagyobb HZ-en járasd a monitorod.
Főleg mivel (egyes "hozzáértők" véleményével szemben) NEM ÁRT NEKI.
Ha ártana nem is "tennék beléjük" a gyárban ... ahogy pl. az alaplapodban se állíthatod be hogy 3-5-10v-ot adjon a procidnak, hiába teszel rá folyékony nitrogén hűtést.
Ez a hülyeség hogy árt nekik az ANALÓG CRTk idejéből maradt vissza, amikben nem volt áramkör ami figyelte volna a refresh ratet, így olyat is megpróbáltak megjeleníteni amire már nem voltak képesek és ez tönkreteHETTE őket. Tehát még azokat sem BIZTOSAN tette tönkre. (nem hinném hogy innen bárkinek lenne még olyanja, nekem van egy 1988 körül gyártott 20 colos SAMPO-m, igaz legalább 15 éve nem használtam. 800x600at már nem bírta 60hz-en, "csíkozott" rajta a kép de mégse ment tönkre még az sem)Ahogy észrevettem kikapcsolt vsyncnél 60hz-en a tearing olyan nagy hogy totál élvezhetetlenné teszi a játékot.
75hz-en lecsökken a felére. Vagyis ott már játszható. Fel se nagyon tűnik.
Nyilván ha a játék mondjuk 100 frame/seccel megy akkor a 75hz is édeskevés. (de ebben az esetben az egyik ok, vagyis a bekapcsolt vsync lassítása kiesik vagyis nincs rá ok hogy kikapcsoljuk. Kivéve az online FPSt de azt úgyis CRTn tolják a pro-k, a többieknek meg ott az aimbot)
Mivel hogy a lényeg nem a hz értéke, hanem a hz érték és a frame / sec érték KÜLÖNBSÉGE. Minél nagyobb, annál több frame megy a levesbe a rendereléskor.Aki ezek után a szájbarágos magyarázat után sem érti azt birom sajnálni. És csodálom hogy olvasni tud
-
r-chee
őstag
válasz
gandalf #3816 üzenetére
Szerintem gyárilag gond lehet a ventilátor vezérlés körül. Nekem, ha kihúzom venti csatlakozóját, nem jön elő a probléma 10 indításból egyszer sem, bedugott ventivel viszont harmadikra tuti előjön a hiba. Részemről megpróbálok majd kicsit turkálni a BIOS-ban, vagy veszek rá vizes blokkot
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest