- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
A héten sikerült hozzá jutnom egy Zalman VF900-Cu hűtőhöz. A mai nap rá is raktam a VGA - ra, működik minden, semmi gond.
Egy problémám viszont lenne: sajnos a gyári hűtőm (Sapphire 2600XT) 2pin - es csatiját az Istenért sem tudtam kihúzni a csatlakozóból és véletlenül a kábel egyik része kiszakadt belőle. Így sajnos kénytelen voltam a másik részét is elszakítani, így most a pin csati benne maradt a VGA - ba. Engem nem zavar, csak ebből nem lesz gond (a garinak tudom így lőttek)?
Üdv: Tamás -
HUNNIA1920
őstag
Tudom, hogy más kis millió ilyen kérdés volt, de ha nem muszáj, akkor nem olvasom végig az összes hozzászólást.
Egy Sapphire 2600XT 256MB - ra szeretnék venni egy Zalman vf-900 - ast. Ezzel milyen tpasztalatok születtek? Mennyivel jobb, mint a gyári? Azt hozzá tenném, hogy a gyári hűtő nagyon halk, de most tudnák elég olcsón ilyen Zalmit, így lehet bepróbálom.
Barkácsolni remélem nem kell, hogy rá tudjam tenni.
Köszi! -
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy egy Gigabyte HD2600XT passzív hűtője rámegy e a Sapphire HD2600XT - re? Meg akarom próbálni a gyári aktív hűtőt lecserélni egy passzív + lehalkított 12cm - es hűtőre.
Köszi előre is a segítséget!
-
HUNNIA1920
őstag
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problámám lenne, hogy a Sapphire 2600XT 256MB GDDR3 - as VGA - m rakoncátlankodik. Van hogy a win. betöltődése után, valamilyen hiba ablakot tesz ki, hogy "memória címzési hiba" meg hogy "hiba oka: read". Mindezt egy ATI VIDEO BIOS nevű ablakban.
A másik meg az, hogy a játékok hibával kilépnek pl.: Underground 2 pár perc után: "A win. hibát észlelt ezért leáll, a kellemetlenségekért elnézést kérünk.", vagy a Rush for Berlin is 5 perc után kilép.
Kérdésem, hogy mi lehet a probléma?
Köszönöm előre is a segítséget!
HUNNIA1920
őstag
Tehát akkor nem. A kártyán még van 2.5 év gari, így inkább nem reszelgetek.
Köszönöm a gyors választ. -
HUNNIA1920
őstag
Üdv!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy egy PCI-E Sapphire 2600XT - re felmegye a Zalman VF-700 AlCu?
A segítséget előre is köszönöm! -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok! Valaki tudna nekem 3DMark05 / 06 teszt eredményeket írni ilyen konfig alatt?
Intel E2180 (lehetőleg alapórajelen)
2*1 GB Kingmax DD2 800 (- || -)
Ati HD2600 XT 256 MB GDDR3 (- || -)
Köszi! -
HUNNIA1920
őstag
Ok, bocsi, csak én megszoktam, hogy ctrl + alt + delete.
Igen, itt két magot lát.
Azért köszönöm mindenkinek a türelmét és segítségét!Ha így sem jó, akkor a boltosoknak jó étvágyat a holnapi ebédhez.
-
HUNNIA1920
őstag
Bocsi, de hol van ez a feladatkezelő, meg teljesítmény fül, mert annyira nem vágom? Alap BIOS van fent, amit adtak hozzá (F2).
-
HUNNIA1920
őstag
Hát amit tudtam, azt fel tettem már. Lassan drivert is fogok tudni írni free pascal - al. Igen én is azt figyelem, hogy az előző alaplapomban végig 1300 pontos CPU eredményeket kaptam. Ami most csak 500 pont. Hm. Ez elég érdekes.
-
HUNNIA1920
őstag
Na én újra raktam mindent (partíció leformáz, win. fel, friss meghajtók, stb.).
3DMark05: 4200 pont
3DMark06: 2596 pont
SM2.0: 1095
HDR/SM3.0: 1434
CPU: 516
Ezt csinálta egy Gigabyte ga P31 - ds3l, D915 2.8 GHz, 2*1 GB Kingmax DDR2 800, Sapphire HD2600XT 256 MB GDDR3, Codegen 400W.Előző konfigomban: AsRock 865PE, D915 2.8 GHz, 2*512 MB 400 - as Infineon, Geforce 7800GS 256 MB GDDR3 AGP, Codegen 400W:
3DMark05: 5638 pont
3DMark06: 3000 pont
Ezek szerint az informatika vissza felé fejlődik? -
HUNNIA1920
őstag
Ezt szedtem le én is: 7.11 Display Driver: 16.1 MB. Lehet, hogy megpróbálkozom a teljessel is, bár nem hiszem, hogy itt a gond.
-
HUNNIA1920
őstag
A listából kiválasztom, hogy csak a drivert tegye fel, ami 14 MB.
-
HUNNIA1920
őstag
Nincs fent Control Center, csak a 14 MB - os driver. Így szerintem az élsimítás sem lehet felnyomva.
-
HUNNIA1920
őstag
3DMark05: 4200 pont a 9 - 10 ezer helyett.
-
HUNNIA1920
őstag
Ahogy mondod. Mindennek teljesen zitty.
-
HUNNIA1920
őstag
Na tegnap elvégeztem egy partícionálást, amit ajánlottatok. Hát jobb lett volna ha nem teszem. Sikerült egy 140GB partíciót leformáznom + még új partíció sem jött létre.
Na mindegy, új win. fel, friss driverek, directx, stb. A game - k ugyan olyan sz*rul mennek, mint előtte.
ProStreet: 12 - 14 FPS (1024*768 medium - high)
Crysis: 15 - 16 FPS (1024*768 medium all)
Nem tudom elhinni, hogy egy DualCore D915 - ös nem tudja kihajtani a 2600XT - met. Szerintem jövő héten beújítok egy E2140 - esre vagy 60 - asra. Ha az sem segít, akkor már nem tudom mit csináljak. Belenyomtam már így is 55k - t a gépbe, aztán lassabban mennek a game - k, mint az előző gépemen. -
HUNNIA1920
őstag
A Full - hoz csomagolják a Black Box - ot is (HL2 - ET, Portal, stb.), vagy legalábbis a letöltéshez szükséges kódot.
-
HUNNIA1920
őstag
Ok, értem. Én azt hittem, hogy ha van 8 GB szabad helyem, akkor abból csinálhatok egy új partíciót, de ezek szerint tévedtem.
Köszönöm szépen mindenkitől a segítséget! -
HUNNIA1920
őstag
Na az a másik, amikor be boot - oltatom a win. cd - t és onnan telepítek. Azt írja, hogy új partíció létrehozása az L gombal. Erre nyomhatom nap - estig, semmit sem csinál.
Vagy csak én lennék ilyen szerecsétlen.Mert nekem win. - ből még soha sem sikerült partíciót létre hozni.
Esetleg valakinek egy egyszerű ötlete nincsen, amivel könnyen megoldhatnám a partícionálást? -
HUNNIA1920
őstag
Igen, ezt fogom tenni, mivel sok választásom nincs. Azt nem tudja valaki, hogy a PartitionMagic - el ha akarok létre hozni új partíciót, akkor miért azt mondja, hogy: "A new partition could not be created on drive 1" utána meg: "'7.8' is not avalid floating point value"?
Így kicsit nehéz lesz. -
HUNNIA1920
őstag
Hát nem tudom. Ha tényleg ez a hiba, akkor meg is érdemlem.
Viszont ez egy friss win. amit most használok, az előző nVidia driver szerintem már nem volt a partíción. Viszont az, hogy fele annyi FPS - t csinál, mint másnál, az azért elég érdekes. Meg hát azért az a 3DMark05 - ben elért 4200 pont sem kutya.
-
HUNNIA1920
őstag
Hát igen, ez az, ami még probléma lehetne. 2 partíciom is van, és a jelenlegi win. egy partíción van egy olyan win. - el, amin nVidia - s konfig volt, de újra raktam a win. - t és mindenből a legfrissebb van fent.
-
HUNNIA1920
őstag
Teljes mértékben egyet értek veled, viszont az nem akarom elhinni, hogy az én procimmal fele/harmad annyit csináljon, mint pl.: C2D E6300 - on (alap órajelen). Vagy nagyon nem jól gondolom?
Igazából már tervbe van véve egy E2180 - as proci + egy FSP 350W -os táp.
Ha minden igaz, akkor jövő héten már meg is lesz mind a kettő.
Azért csodálkozok, mert az előző VGA - mon (7800GS), kb. 2* olyan jól futottak a game - k, mint most, pedig csak 1 GB RAM volt a gépben. -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok! Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy tegnap óta egy HD2600 XT tulajdonosa vagyok, ami messze nem hozza az elvárt szintet.
Néhány példa rá:
3DMark05: 4200 pont
ProStreet: 10 - 12 FPS (1024*768 medium - high)
Crysis: 15 - 18 FPS (1024*768 medium all)
Idáig ezeket próbáltam.
A gépem:
GIGABYTE GA P31 - DS3L
INTEL PENTIUM D915 DualCore 2.8 GHz 2*2 MB cache
2*1 GB Kingmax Mars DDR2 800
Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3
Codegen 400W - os táp.
Driver - ből kipróbáltam a gyárit, meg a 7.11 - est is. DirecX9.0c - ből a Novemberit, meg az egyel előtte lévőt. Ha a játékokban visszább veszem a minőséget mondjuk Low - ra, akkor kb. 5 - 6 FPS - t lassúlnak is. Tehát itt valami nagy gebasz van, csak éppen nem tudom, hogy mi.
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv: Tamás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest