- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
uzsz
senior tag
Én az új 4.10-essel jártam pórul, felraktam és utánna már a régiek sem mentek, sőtt a winfos is +adta magát, naggyon örültem neki, pedig 4.9 már volt fent, nem tudom mi a baj.
-
uzsz
senior tag
válasz
tjhooker464 #847 üzenetére
Nem lehet hogy bioslock-os a kártya? Azaz ha beállítod valahol az emelt órajelet akkor ha utánna indítasz egy másik alkalmazást vissza is áll.
Ha ez a helyzet célszerű olyan drivert használni ami szoftveresen oldja a bioslock-ot, v másik boist feltenni. Én ez utóbbit tettem, lévén, hogy Egy csomó elvileg lock-ot oldó driver mégsem oldotta meg a problémám, kivéve 1-2 régebbi omega és DNA drivert. -
uzsz
senior tag
válasz
tjhooker464 #837 üzenetére
Az enyémen máshogy áll a számsor, ott az uccsó2szám a lényeg. Nálad lehet hoyg az uccsó az? Ha az, akkor 4nanaos, ha nem akkor 2,2. Mondjuk ez utóbbi a np-szérián érdekes lenne.
-
uzsz
senior tag
Mennyi a legtöbb amit eg 9600 np-ből kihoztak? Tudja valaki? Mentek már 3500pötty fölé 3dm2k3-ban?
-
uzsz
senior tag
A 256-os nem rosszabb mint a 128-as, csak régebben lassabb ramokat raktak a 256-osokra ezért nem lehetett őket rendesen tuningolni. (tisztelet a kivételnek)
A két kártya 1ébként 1szinten teljesít. A 9600-as széria esetén teljesen felesleges a 256Mb ram mert ami azt igényli annak az adott gpu már nagyon kevés. Nem baj, ha annyi van, de semmivel sem jobb, mint a 128Mb-s -
uzsz
senior tag
Én nem javaslok 9600-at bár nekem is az van és nagyon szeretem. Ha most vennék ebben az árkategóriábsn, inkább egy jobbféle 9550-t vennék, még olcsóbb is. A 256Mb nagyon jó doog, ha erősebb kártyán van. A 9600 az már annyira gyengécske kártya, hogy amihez ram limitált, ahhoz már a gpu telkesítménye is édes kevés. Én egy sima 128Mb-ost javasolnék, ha mindenképpen 9600. Tuning szempontjából is jobb választás. 9800 alatt a 256Mb meg tökmindegy, lehet 256Mb-s gef fx5200-at is venni, de minek.
-
uzsz
senior tag
válasz
Zethepolee #787 üzenetére
Lehet és hosszútávon célserű is, mert nem minden omega, v DNS driver oldjs a lock-ot. Tudom, mert sapphire9600np-m van és sokat szívtam mire rászántam magam újabb biosra.
Itt a link.
[L]http://www.techpowerup.com/bios/[L]Itt mindent +találsz -
uzsz
senior tag
Egy sapphire 9600np-hez kellene vmi linuxdriver ami működik is. Ha van vki aki linux alatt is használja írja már le nekem hogy 3dtámogatást be tudja-e kapcsolni.
-
uzsz
senior tag
Hozzáteszem nem tudom miez, ez nem warez, csak +próbálom megfejteni a jelentését.
-
uzsz
senior tag
A kártya húzása után 1206pötty
-
uzsz
senior tag
1155pötty húzás nélkül, minjárt megy tuningal is. Ha lesz kódom, akkor +nézem prociteszt nélkül is.
-
uzsz
senior tag
Ahogy lejön a 3dmark05 rögtön csinálok tesztet és Be is írom a pontokat, ti is tegyetek hasonlóképpen! Kipróbálom tetőre húzva is, hogy mit ad a dolog. Már előre félek.
-
uzsz
senior tag
válasz
Anthony001 #743 üzenetére
Bocs troll-nak szántam
-
uzsz
senior tag
válasz
Anthony001 #743 üzenetére
Milyen konfig van alatta? Nálam 1600+,nforce2, 512Mb ram(dual-ban), sblive, sapphire atlantis 9600 np, és húzva, 800*600 high-ben a doom helyenként igencsak sokat swappol.
-
uzsz
senior tag
válasz
Anthony001 #729 üzenetére
Lehet rá aktív hűtőt tenni, sőt ha húzod akkor ajánlott. Hogy meddig lehet ''húzatni'' az a kártyától függ. (főleg) Én sima XP1600+, al és 256Mb rammal hoztam ki egyszer 3000pöttyöt 3dmark 2k3-ban. (persze kari szarráhúzva)
-
uzsz
senior tag
És már 716-nál tartunk!!!!!!!! WÁÁÁ! A következő cél a 9600!
-
uzsz
senior tag
Még 2 hozzászólás és eléri a topic a 700-at!!!
Mondjuk 9600 topic révén a 600 lett volna a tuti, vagy a 9600 lenne a zséér -
uzsz
senior tag
válasz
bagyulajuve #692 üzenetére
Azt tudod ugye, hogy nem számottevő, hogy 4X-es v 8X-es az agp sebessége. Én teszteltem a mostani kátyám 4X-es agp beállítások mellett és hajszálra UGYANENNYIT KAPTAM RÁ.
-
uzsz
senior tag
Megint az a problémám, hogy nem találok olyan drivert, ami oldja a bois-lock ot a kártyán. Kipróbáltam az omega driverek uccsó 2verzióját, ugyanígy csináltam a DNA-val is, és persze catalyst-al is. Hanyattvágom magam, ha elő kell túrnom valami régi 3.10-es drivert.
-
uzsz
senior tag
Segítsetek, egy óriási problémám van!
Az eddig használt dna driverek tökéletesen oldották a BOIS LOCK-ot a videókártyámon (sapphire 9600np) viszont a 4.8 és 4.9-es már nem. Megpróbáltam softmod-osan feltelepíteni, de nem jó, mert akkor 4bites szinmélység+640*480-as felbontású a winem és át sem tudom állítani. Így viszont hiába húzom a kártyát mindig visszaállítja az órajeleket eredeti értékekre. Mi lehet a gebasz? PLEASE HELP! -
uzsz
senior tag
EHUNNENNÁ! Van aki tuningolta már a 9600-át valami extrémebb hűtéssel?
-
uzsz
senior tag
Hogy őszinte lgyek arra lennék kíváncsi, hogy az új 3dmark-al mit fog produkálni a kicsike. Csak úgy kíváncsiságból
-
uzsz
senior tag
Hi!
Nincs valakinek elfekvőben 4db ramhűtőbordája, v legalább hőpapírja?
Bordám még csak csak lenne, v csinálnék, de nem merem pillanatragasztóval felrakni, mert nem tudom, hogy annak milyen a hővezetése és aztán még gari is van a kártyán. Néztem itt boltokban, de külön csak borda-kit-et nem lehet kapni sehol. Még egy hűtést meg nem alarok, csak hogy az iceberq4-es hűtéshez összesen 4borda járt. -
-
uzsz
senior tag
Hát ha mondta az eladó hogy 64bites, akkor nem is volt az annyira álcázva. Ha vásárlás előtt felnéztél volna a topic-ra akkor látod nem jártál volna így, mert itt kismillószor leírták emberek, hogy az SE 64-bites és a 64-bites az SE.
Látod-látod milyen jó is néha ide benézni? -
uzsz
senior tag
Nagyon az az érzésem, hogy a te kártyád az egy 9600SE. Ha nem az, akkor a következő kérdések merülnek fel:
Miután beraktad a gépbe, raktál-e fel új indowst, (sokat számít).
Ha fenthagytad a régit akkor az előző kártya drivere rendesen le lett-e szedve,
Wan-e servicepack felrakva, ugyanis a catalyt egészen a 3.8-astól megkívánja. Egyenlőre ennyi. Remélem segítettem valamit.
(nincs-e bekapcsolva az élsímitás, és vagy az anizotróp szűrés a windowsban) -
uzsz
senior tag
Sztem alsókategória teteje. A 9200, 9100,9000,8500, fx5200,5500 már mind az abszolút LOW END. A 5200-ra többnyire rá is van írva.
Most már ami közép kategória azok a 9700, 9800se, 9800, 9800pro, 9800xt. Az x800 series a felső kategória -
uzsz
senior tag
Jézusom de passzíval vagytok! Mit kéne felvetni, hogy szóljatok valamit?
öööööööö:
9600np @ x800gt-vé moddingolás lehetséges? -
uzsz
senior tag
Mit tippeltek, a brothers in arms fog futni egy 9600 np-vel normálisan? Mondjuk a videó nem olyan durva, de sosem tudni
-
uzsz
senior tag
Leszedtem az új catalyst-ot és hát nem mondhatnám, hogy hanyattestem a doom sebességétől, sőtt továbbmegyek: Ugyan olyan tetves volt mint a DNA-val.
-
uzsz
senior tag
Meg van! Sima 9600np-vel 512Mb rammal 640*480 high detail a tuti megoldás. Így sem ronda és legalább szalad. Sztem a 800*600 medium rondább is. (ráadásul szaggat). Mi lesz így a stalkerral?!!!
-
uzsz
senior tag
A haverom szívott egy ugyan ilyen karival, az az én konfigomban nyomott 1500pöttyöt 2003-ban.
-
uzsz
senior tag
Most próbáltam a doom3ast és igen elkeseredtem, hogy 800*600 high detail helyenként igen csak +állítja a gammát. Minden ajtó kinyitásánál és új teremnél töltöget a gép. Lehet hogy 521Mb kevés neki? Kipróbáltam ultrahighen is a poén kedvéért, de azt hagyjuk
Azért még eljátszogatok vele. Isten hangulata van. -
uzsz
senior tag
Igazából nekem egy driverrel sem volt bajom, viszont húzni csak a DNA-val tudtam, ami azóte fenn is van a gépen. RAGE3D-vel húzom, azzal értem el eddig a csúcsot, ami 410/577-volt azthiszem. A tiéden is hynix ramok vannak? Az a retailed dolog csak a kártyához járó cumók mennyiségén, meglétén variál ha jól tudom, hardwerilg nincs difi. A felkiáltójel biztos szoftveres akadás miatt van. Egyebet nem tudok
-
uzsz
senior tag
Van egy rossz hírem, le lehet sarkazni. A komám pont egy ilyen hűtővel sarkazta le a c3d 9600 np-jét. Ja és a gpu aljára való borda alá tégy egy gumi szigetelést, ha nincs a csomagban, mert neki az is hiányzott és ha nem sarkazta volna le, akkor rövidrezárta volna a gput, ami ugyan azt eredményezi. Ha úgy gondolod, hogy lesarkaztad, a legjobb, ha leveszed a hűtést és letakarítod róla a pasztát, aztán tüzetesen átvizsgálod nincs- e repedés, stb. Nála volt.
-
uzsz
senior tag
UP
-
uzsz
senior tag
Húj de faxa! Pár hónapja vettem a karit, most már meg talán a 800*600 és a kompromisszumokkal talán kifejezések egyre többet jönnek elő.
-
uzsz
senior tag
UP
-
uzsz
senior tag
Na mi van gyerekek! Ne hagyjátok már elülni ezt a topic-ot! Lassan mi képviseljük itt a leg gagyibb videókarikat. (Kivéve gefFX széria) Én már csak a nyálam csorgatom és azon szencségelek, hogy amennyiért a 9600-ot vettem, most majdnem annyi egy 9800Xt. Bakker!
-
uzsz
senior tag
Sziasztok! Bakker már 1000éve nem jártam erre. Na igen rohangálok munka után. Tényleg nem tud valaki egy pályakezdő munkanélkülinek rendszergazdai állást? Felsőfokú szakmai végzettséggel?
NNA a Lényeg:
Van ugye egy sapphire 9600-am Eddig zséér volt a TV-out, Ma akarom használni, erre nem aktív. Bögyörő a driverrel, újdriver fel, azóta van TV-Out csak érdekes a kép Naggyából csak körvonalakat és sötét erős szineket látok. Próbáltam 2drivert+3kkábelt, ugyanaz. Most akkor mi van?
Help me! -
uzsz
senior tag
Háát már elég régen jártam erre. Lassan teljesen elszontyolodok, főleg, hogy olvasgatok itt az új karikról elég régen volt már ekkora ugrás. Szar érzés, hogy a 9600-as lassan low-end kártya lesz.
-
uzsz
senior tag
Ha jó hűtést teszek a 9600 non pro sapphire-omra, akkor lehet belőle X800Pro?
)
-
uzsz
senior tag
válasz
reechike #374 üzenetére
Dx8 alá jobb a gef4, de most már nem elhanyagolható a dx9 sem. Már most egy rakat gammában be sem tudsz kapcsolni efekteket, ha a kari nem tudja. Pl far cry-ban az árnyékok csak Dx9-es karival bekapcsolhatóak és igen sokat dob a gammán. Mellesleg egy elavultabb architektúráért egyébként sem szabad többet adni.
-
uzsz
senior tag
Milyen bordára akarsz hűtést tenni? Sokan a 8Cm-es ventivel nyomatják rá a levegőt és azt mondják jó. Én vettem egy vantec iceberq4-es hűtőt, ami nagyon fasza, csak sajna 4db rambordát adnak hozzá, ami kevéske. 6000-et pörög és alig van hangja, tehát a gpu az hideg. Igazábol ugyanaddig húzhatom mint gyárival, csak talán kicsit stabilabb a dolog maxon. Így 410/275 a max de többnyire csak 380/250-en hajtom. Ha nagyon hűteni akarod a kard és a házad is jól szellőzik, akkor tegyél rá zalmann hűtést.
-
uzsz
senior tag
Hali!
Sztem felesleges a vita, mindenki vágja, hogy maraság az hogy a 8500-at valaki egy 9600 np-vel 1szinten emlyti. elég csak a teszteredményeket megnézni, de ebbe inkább nem folyok bele. Mindenesetre fejethajtok, ha mutat nekem veleki egy olyan 8500-at amiből ki lehet 3000pontot hozni 3dmark 2k3-ban. Amikor én a 9600np met vettem akkor egy pro még igen csak 50k körül mozgott, ami nekem most is sok lenne. Úgy hogy sztem nem érdemes azt firtatni, hogy ki mit vesz, mert mindenki olyan karit vesz, amilyenre futja. A 8500 viszont tényíleg zséér kártya volt úgy 2éve. -
uzsz
senior tag
válasz
jester_basc #323 üzenetére
Hát ha 5nanosak a rqamjaid akkor azokat nem negyon kell tuningolni. Elvileg azoknak a vége úgy 200. Esetleg plus10%
-
uzsz
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi #320 üzenetére
A 3.6nanos ramokból hogy hoztad ki a pro 300-ar ram órajelét? Mázlid van ha bírja, elvileg 277-nél lenne a vége nem?
-
uzsz
senior tag
válasz
kovacszk #300 üzenetére
El fut az fullon is, csak ram kérdése,no meg persze ki kell kapcsonni az élsimitást. Fullon nyomom, úgy hogy minden maxon van, a felbontás viszont csak lehet hogy 800*600, már nem tom. Zárt helyeken 1024*768-ban is zséér. Az a másfél év kicsit soknak tünik, elég lenne, ha idén még jó lenne, de lassan nem is tudom.
-
uzsz
senior tag
Azon gondolkodtam, hogy lassan mi 9600np tulajok igen csak lecsúszunk ''mármint a kártyánk'' a low-end kategóriába. Ahhoz képest, hogy nem is olyan régen még 35K ért jó vétel volt a kártyám, lassan igen csak rossz érzés keryt hatalmába, mikor látom, hogy aminek akkor örültem, az a 3000pötty lassan igen csak eltörpül a most hasonló áron kapható kártyák pontjai között.
-
uzsz
senior tag
Nekem is sapphire van, tényleg nem melegszik alap frekin. Épp hogy langyosak a ramok, a gpu is lehet v 40C. Aztán úgy döntöttem, hogy húzom kicsit ezért rátettem egy VAntec iceberq4-es gpu-hűtőt. Hűt mint állat és ráadásul halk is, csak az a baja, hogy nem 8, hanem 4db rambordát adnak hozzá. Így most 400/250-en hajtom a karit atomstabilan, bár 410/277 volt a max, ott már néha hibádzott. Így 3000Pötty 3dmark2k3-ban, pedig csak egy 1600+os XP-val nyomom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós kamerák
- Építő/felújító topik
- Wise (ex-TransferWise)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest