Aktív témák
-
horrornovi
csendes tag
-
horrornovi
csendes tag
Hello!
Nagyon különös dolog történt. Boldogan turkáltam magamnak egy 9600 Pro-t, annak reményében, hogy a kedvenc Quake 3 MOD-om majd 10-20 FPS-sel gyorsabban fog futni, mint a 9250-esen. De nem!
A kártyák:
1. MSI 9250 128Mb (128 bit, 240/160 Mhz, passzív hűtés)
2. NONAME 9600 Pro 256Mb (128 bit, 400/200 Mhz, aktív hűtés)
A tesztgépek:
1. P4 1,92 Ghz, 640 Mb SDRAM@160 Mhz
2. P4 2,4 Ghz, 512 Mb DDR SDRAM @266 Mhz
Először 3DMark 2001-ben teszteltem a kártyákat és az első furcsaság, amit észrevettem az volt, hogy a 'high detail' game teszteknél a 9600 Pro néha kemény szaggatásokat csinált és az átlag FPS-e is alacsonyabb volt. A többi tesztben viszont sokkal magasabb értékekett hozott, mint a 9250. Mindkét gépen két-három ezer ponttal magasabb lett a 9600 Pro 3DMARK eredménye.
Mivel a 'low detail' tesztekben sokkal jobban teljesített és a Quake 3-at nagyon alacsony grafikai beállításokon futtatom, azt hittem, hogy a Quake 3 Demo-ban majd jobban teljesít a 9600 Pro, de nem így lett. Mindkét gépen kb. 15-20 FPS-sel rosszabbul teljesített átlagban a 9600 Pro. Játék közben pedig hiába ad szebb képet, sokkal gyakrabban lassul be.Tudom, hogy régi kártyákról van szó és az egyik 'márkás', ami sok mindent megmagyarázhat, de valahogy mégis furcsának tartom ezt az egészet. Ha van ötleted, írd meg!
Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest