- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
T.Peter
őstag
Én előszőr arra gondoltam, hogy csak tippelnek, mivel még nem jöttek ki, ezért nem tudhatják, hogy valójában mennyiért kaphatják majd meg, viszont közben rájöttem, hogy pár boltnál már ott vannak raktáron a 4850-esek (hírek szerint), így tudhatják az árukat (fizettek is átvételnél). (A külföldi árakat tudjuk, de az nem ad pontos eredményt)
Amúgy elismerésem az atinak, hogy így tudják az utolsó pillanatokban is titkolni az információkat. Izgalmas ettől az egész, plusz jobban várja mindenki a kártyákat. -
szerintem egyszerűbb ez a tápcsatis dolog: a 4850-nél 110W körüli TDP-t csicseregtek a verebek, ezt még bőven elviszi a busz +1 csati. A 4870-nél valamivel 150W fölött jósolták, és mondjuk cca. 135W-tól már illik két csatit rátenni (vagy 8-ast a 6-os helyett).
fizika ügyben vannak fenntartásaim a dolog valódi értékével kapcsolatban - mitől lesz jobb a játékélmény, ha 400GFlops-nyi fizika fog dolgozni a játék alatt? szimulációban talán, de máshol?
-
janos666
nagyúr
Ahhoz képest hogy alig lesz magasabb a gyári órajel, de ehhez nagyobb hűtő és egyesek szerint magasabb Vcore jár jelentheti éppúgy azt is hogy jól tuningolható lesz vagy azt hogy kevésbé.
- Kap elég kakaót is, és a gyári hűtő is sokáig elég még neki.
- Már az 50-es és 70-es órajelkülönbözetéhez is annyi plusz Vcore kell hogy muszály volt ekkora hűtőt és 2 tápcsatit rátenni, szóval nem az egekben kell keresni a GPU végét.
Majd meglátjuk. -
janos666
nagyúr
Hát eddig se akartam elhinni hogy az AMD belátható időn belül portolja a CUDA féle PhysX-et a Catalytba. Szóval ez nem meglepő. Inkább szomorú, mert mostanság is sok játékban ottlapul a PhysX PPU támogatás és elvileg ezek patch nélkül is elfogadják majd PPU-nak a Geforce 8+ GPU-it. A Havok motorokból meg többnyire csak szoftveres verzió van a játékokban, amikből nem lesz egycsapásra GPU támogatott, szóval lehet ki is megy a divatból a 4800-as széria mire ennek belátható haszna lesz. Szerintem még a CUDA port is gyorsabb lehetett volna, ha tényleg olyan készséges az nvidia ezzel kapcsolatban.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Diablo IV
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest