Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot
    őstag

"Arisztotelész masképp hívja és a postásunk is."
    Ennél Ő több tiszteletet érdemel. Sokkal.

"Te nem maradsz ki semmiből sem, ha nem hiszel. Én magamról a saját élményeimről beszéltem."
    Ha van Isten, akkor az nem csak neked van, és akkor a törvényei, elvárásai rám is vonatkoznának. De ebbe nem megyek bele újból, mert nem reagáltál arra a logikai szálra.

"Az érdekelt, hogy mi a feladatom."

Hát bocs, de ha csakúgy kioszt rád valaki feladatot, akkor az parancsol neked. Értelmezhető úgy is hogy elvárásokat vetít ki rád. (mellesleg azt gondolom tudod hogy a leggyakoribb esetekben mindig elvárásokat vetít ki ránk)

"miértje a második felében van. Mondjuk épp' "mert"-tel folytatódik."
    Amit ott leírsz, az értelmezhető lett volna úgy is hogy te azt mondod hogy a pszichéd ismeretének hiányában nem tudnám megérteni. Ez egész egyszerűen nem kapcsolódhat egy magyarázat megértéséhez, hacsak nem valami értelmi zavarokkal küszködsz és át kell fordítani azt amit valójában mondasz, és ehhez ismerni kell téged régről. De ilyen nyilvánvalóan nem áll fent mert normálisan tudsz fogalmazni.
    Sőt amiket ott felsorolsz hogy miket nem ismerek, azok mind hétköznapi információk amiket bárki el tud mesélni, és te ezzel próbáltad alátámasztani azt hogy nem érthetném meg a "felismerést".

Mellesleg az sem világos hogy miért volt szükség előzetes hangulatállapotokra a te esetedben a felismeréshez. Abszolút azt támasztja alá az eseted amit én gondolok. Közeledtél egy pszichés állapothoz és egyre befogadóbbá váltál Istennel szemben, végül elkezdtél hinni benne. Namost ez nem egy "felismerés" hanem egy hit átmenet. Itt nincs semmiféle megbizonyosodás. Legalábbis ebben az értelmezésben, természetesen nem tudom hogy nálad pontosan mi volt mert nem fejtetted ki. De te valami olyasmi storyt írtál először amiben feltettél egy kérdést Istenhez és jött rá válasz. Ezt meg lehet fogalmazni hogy az miféle válasz volt, és látszani fog belőle hogy az beleképzelés esete lehet e. Pl ha azt mondanád hogy beszélt hozzád Isten akkor ez nem állna fönn. Akkor nem mondhatnám hogy látszik a pszichés átmenet és a babona erősödése. Az más kérdés hogy nem hinnék neked, és vagy bolondnak vagy drogosnak néznélek, elvégre az emberek ritkábban mondanak igazat mint hamisat.

Egyébként legfeljebb a határozatlanok kezdenének Istennek rimánkodni haláluk előtt. Számomra nagyon tisztán látszik az igazság és nem lenne ilyen ideológiai megbotlás.:)
    Egy viszont biztos: ha zuhannék a földnek jó magasról ugyanúgy üvöltenék és halálra lennék rémülve mint Te(vagy más hívő) aki hisz Istenben és azt hiszi hogy a mennyekbe jut utána.:)

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák