Új hozzászólás Aktív témák

• 3psilon
    aktív tag

Hajjjjajjjj. Úgy tűnik nem sikerült megérteni magamat. Ennek egyszerű, prózai oka van, hogy amit írtam, az agymenés volt. Nem formázott output, csak raw memory dump :) (a blogomba kellett volna írni. Mert amit írtam, az lényegében realtime az volt, ahogy jöttek a gondolatok)

Igazad van, univerzum helyett kozmosz szót kellett volna használni.
    Az egész lényege az volt tömören, hogy elgondolkodtam azon, hogy lehet, a mi világunk egy másik felsőbb világ (kozmosz!) része, annak egy darabja, tehát mi oda nem tudunk kijutni. Erről olvastam egy hírt egy tudományos oldalon, de most nem találtam meg. sorry.
    Olyan elmélet volt, hogy kozmoszunk egy parányi fluktuáció egy felsőbb világban. Egy "pillanat alatt" születnek és érnek véget különféle entrópiaváltozási irányú kozmoszok (tehát ahol úgymond másik irányba folyik az idő. De ott ez a természetes, még ha mi nem is tudjuk elképzelni!). Olyanról is olvastam például, hogy ez univerzum öt dimenziós, és mi a három+1 dimenziós peremén élünk. Ezek mind teóriák, feltételezések, de mindegyikre azt mondják, igazol bizonyos eddig nem érthető dolgokat. Tehát arról beszélek, hogy több van még, mint amit jelenleg tudunk, és minden jel erre mutat! Csak nem tudjuk, mi.

És ez a feljebb menetel meddig folytatható? Mik lesznek azok a legfelsőbb "szabályok", amik irányítják a világot? Valami ilyesmiről próbáltam írni.

Mi lehet ez? Isten, egy öntudattal rendelkező, cselekedet- és döntésképes entitás?
    Nem zárom ki lehetőségként a matematikát. Ahogy a matematika és a fizika fejlődik, közelednek egymáshoz. A matematikai fogalmak fizikai valósággá válnak.

Édesanyám tanult erről behatóbban az egyetemen, ő mesélte, hogy némi kis fincsi tenzoranalízis után kézzelfogható kvantumfizikai mennyiségekig jutottak. Nekem az én szintemen (nem veszem fel a fizika A3-at!!!), matek A3-ból annyi jutott, hogy hogy a mindenféle elektromos, gravitációs mezők leírására és működésére tökéletes matematikai fogalmaink vannak. Pl. örvényerősség, forráserősség mind matematikai művelet az efféle vektormezőknél!
    Befejeztem.

Szóval igazából ezen gondolkodtam el, hogy mi van legfelül, és arra jutottam, hogy előbb-utóbb elérünk oda, hogy abból (bármi legyen az!) már nincs feljebb. És hogy ott mi lehet.
    Ez csak egy lehetőség, persze.

Remélem, ebbe már bele tudsz kötni.

Új hozzászólás Aktív témák