Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
3psilon
aktív tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Te most olyan vicces vagy. Nem azért írtam le, hogy kifigurázd, de legalább véleményt is mondtál róla.
Először is, nem a lét a teremtő, hanem a LÉT, a legfelsőbb létező, vagy a végtelen hosszan vett felsőbb létezők végtelenben vett határértéke. (Lehet, hogy minden kvarkunk egy újabb univerzum. Ki tudja...?
)A Douglas Adams idézetet nem értem. Nem mondtam, hogy ez a világ nekünk lett teremtve. A halál utáni életet szóba se hoztam. A predesztinációra meg a sorsra írtam, hogy hagyjuk egyelőre. Az evolúciótól eltértem, de nagyon, bocs, ez most jött. Szeretem fentebbről nézni a dolgokat

Tulajdonképpen az egyetlen dolog, ami tetszett és írtad, hogy a lét és a nemlét közt lehet átmenet, illetve az a lét, ami mi érzékelünk, már önmagában az.
Szerintem nincs átmenet. Nincs olyan, hogy valami kicsit van vagy kicsit nincs. Illetve nem tudok róla, és senki sem. De ha van, akkor az mit jelentene szerinted?A másik még, hogy "nem tudom elképzelni, hogy világunkat nem csinálták". Ezt gondolom úgy értetted, hogy nem létrejött, hanem csak *van*?
Létezhet okozat ok nélkül?Így belegondolva a lét az, ahol létezik ok és okozat. Ahol vannak szabályok, mert szabályokkal mindent le lehet írni. Tehát ha a világot nem csinálták, hanem csak van, akkor önmagában egy okozat, ok nélkül. Tehát világunk legfelsőbb létező, nincs rajta kívül semmi.
Egyrészt elméleti fizikusaink már most agyalnak azon, hogy van (fincsi elméletek ezek pl. hogy ez az univerzum egy pillanatnyi fluktuáció egy külsőbb akármiben), másrészt levezetésem abból indult ki, hogy univerzumunk túl egyedi ahhoz, hogy egyedül legyen létező.
Egyetlen kiút még, hogy sok univerzum van, amik semmilyen összeköttetésben nem állnak egymással. Tehát nem egy "térben" vannak, különálló létezők, amik a nemlétből az abszolút semmiből jöttek létre - maguktól...?
Ez azt jelenti, hogy szabályok születtek a semmiből. Ennél nem biztos, hogy a LÉT-elmélet jobb, ami ugyancsak legfelsőbb, ok nélküli szabályokat feltételez (mármint a LÉT maga az). Tehát: létezik-e legfelsőbb axiómarendszer, vagy több is van? Több LÉT is van-e?Itt már kezd elborulni a dolog. De kíváncsi vagyok, hátha te tovább tudsz jutni...
u.i. az LHC-ben több érzékelő van, az egyik ezek közül hivatott megfejteni az ősrobbanás legelső pillanatainak működését. Ekkora ütközéseknél olyan nagy energiát tudunk olyan kis térbe sűriteni, mint amilyenek a kezdeti állapotok voltak univerzumunk születésekor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- Assassin's Creed: Valhalla
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Lenovo Tab M10 HD (TB-X306F)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite LTE (2020) Oxford Grey 64GB
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Sony FE 3.5-5.6/28-70 OSS objektív
- mini pc/ WIN11/ i5 12600T/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ WiFi/ BT/ 1 év garancia, számla
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Apple iPhone 15 Black 128GB használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)