- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
Csak a hívők biztosak dolgokban, mindenki más szerint minden biztosnak mondott dolog csak nagyon-nagyon-nagyon valószínű. Illetve még a matematikában vannak biztos dolgok.
Ha a teremtő az univerzumon kívül áll, akkor meg két eset lehetséges: a) van valami hatása az általunk is érzékelhető világra, b) nincs.
Ha van hatása, akkor az valamiképpen kimutatható, pont.
ha meg nincsen, akkor ez olyan, mint a szolipszizmus. Ráadásul akkor egyedül a halálunk utáni jutalomban bízhatunk, arra meg nem fogadnék nagyobb összegben. Higgye, aki akarja, de inkább hallgasson róla, ha nem akarja, hogy hülyének nézzék.
A predesztinációval meg a sorssal szerintem alapvető logikai problémák vannak, (legalábbis szegényes teológiai ismereteim alapján).
Minden meg van írva előre. Minden csak egy nagy show része. Ez nem biztos, hogy jó hatással van mindenkire, mert egyesek ellustulhatnak a gondolattól, hogy ez meg az a sorsuk, aztán inkább beszarnak a buszon, ahelyett, hogy leszállnának vécézni. Ez igazából az akaratgyenge és sikertelen emberek önigazolása szerintem.
A következő bekezdésedre van egy remek Douglas Adams idézet, most nem találom neten, begépelni meg nem fogom, de annyi a lényege, hogy képzeld el, mit ha lenne tudata egy pocsolyának, mit gondolna az őt körülvevő világról. "érdekes világban élek - érdekes lyukban élek-, egész jó itt nekem, nem igaz? Valójában fantasztikusan megfelel ez nekem, biztos direkt nekem készült!".
A nagy bummról is vannak már különböző ilyen olyan módon megtámogatott (tehát valamin alapuló, nem pusztán kinyilatkoztatott, vagy "én úgy gondolom, hogy") elméletek. Egyébként mintha az LHC-ben is mintha ezirányú kutatás is folyna (már ha sikerül végre beindítani rendesen). Komolyan.

Ez a "felsőbb világos" dolog kicsit zagyvának tűnik nekem (határozottan bölcsésznek kellettt volna menned
)
Meg, hogy keresed a nincset.
Az a baj, hogy nem tudod elképzelni, hogy valami úgy is létrejöhet, hogy nem csinálják.
Az evolúcióelméletben pont az a szép, hogy logikailag (és bizonyítékokkal alátámasztva) leírja, hogy hogyan jöhet létre az egyszerűből bonyolult magától.Innentől kezdve meg igazából félresiklik az egész érvelés, legalábbis nem sok köze van az emberiség nagy része által érzékelt valósághoz. A létet úgy definiálod ahogy akarod, de ha szerinted a lét a teremtő, akkor nem túl meggyőző az érvelésed, mert ugye mind létezünk (én legalábbis határozottan) tehát mind teremtők vagyunk.
A Kék ellentéte a Sárga, de ha összekeverjük, Zöld lesz. Amúgy a lét szerintem inkább inflexiós pont. Ha a Levest megesszük, nem leszünk "utána" Éhesek. Persze ennek még ki kell kristályosodnia.

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Sony Alpha A7C eladó - GARANCIA 2027.05.10
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- IKEA MITZON íróasztal
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)