Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matska
senior tag
A Laova lehet a legjobb a feladatra, kezdésnek 30 másodperces záridővel. Ha rákeresel, akkor vannak fent azzal az objektívvel készült tejutas képek.
-
MrChris
nagyúr
Szeretnék stacking eljárással asztro fotót készíteni, még nem csináltam ilyet. Célom ezzel a zaj csökkentése lenne. Van egy ekv. 15/2, 24/3.5, 40/1.7 obim. Milyen záridejű felvételeket készítsek? Mire figyeljek?
-
tvamos
nagyúr
Majd tesztek fel kepeket... remelem!
-
faki_
senior tag
-
dzz
aktív tag
Én küzdök vele, mert mft-n kell a zajszűrés és hálás még a gyorsabb expók és ISO200 esetén is. Jelen esetben viszont az RT is meg az összes többi is elhasalt, mert a dark betétele után nagy zöld paca lett a képekből, míg a Seqatorban egyszerűen zajtenger maradt. Kíváncsi lennék, hogy mi történt Gimp alatt, mert az viszont egész használható azon túl, hogy Lumix G7, ISO5000 20sec 14mm/F3,5-ön, tehát sötét.
drive -
dzz
aktív tag
No máris haladtam előre!
Wine alatt használom és mivel a dupla kattintásra alapon a 32 bites wine indult el, semmi beállítást nem vett figyelembeParancssorban látszott, hogy mit hol keres és miért nem megy, így wine64-el indítva már egyhelyben maradnak a csillagok
Viszont a zaj eltávolítása katasztrófa, de az a nyers képeken is! Maradok a gimpnél amíg nincs rendesebb gépem
-
faki_
senior tag
Én csak a webest olvastam fordítóval, nem igazán van túlbonyolítva. Balra lent kell kiválasztani a "Align stars"-t és a "Freeze ground"-ot (a mellette lévő "Selective" pedig kiszedi a mozgó dolgokat, pl. repcsi, meteor). Láthatod a többi beállításom is, a "Remove dinamic noises" nekem csúnya dolgokat csinált, azt nem kapcsoltam be, a torzítás korrekciója meg felesleges, mert jpg-eket raktam be, azon már a váz elvégezte ezt.
-
dzz
aktív tag
Ez a Sequator nekem mindig csillagjárást csinál tejút helyett. Van valahol egy jó leírás, hogy mi mit is csinál pontosan? A saját manuálja alapján ami a weblapon van, nem jött össze semmi értékelhető, kénytelen voltam Gimpben összepakolni, ami valószínűleg nem a legalkalmasabb eszköz erre, hiába nyitja meg a rawot is.
-
-
föccer
nagyúr
Semennyire
Egyebkent full manual modban, teljesen nyitott blendevel, 10-12 masodperces expo max. Erzekenyeget meg tapaszralatbol kell beallitani. Amig nincs olyan mechanikad amig kikompemzalja a fold forgasat sok mindent nem tudsz csinalni.
Asztrotajhoz be kellene szerezni egy nagy latoszogu, fenyetos obit. 8-10 mm f1.8 vagy 10-12 mm max f2.8. Ezekkel talan lehet operalni, el lehet kezdeni ismerkedni.
-
Sig_24
újonc
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy Canon EOS 2000D fényképezőgépre. Járt hozzá egy EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektív. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire alkalmas asztrofotózáshoz (tájképek, tejút)? Esetleg milyen beállításokkal lenne érdemes próbálkozni?
Válaszokat előre is köszönöm! -
TKL
tag
válasz
szecsgeri #4676 üzenetére
Király kép lett! Nekem kuka volt a múlt pénteki adag, szombaton meg már nem tudtam kimenni. Illetve nem kuka de összesen 34 percnyi használható kép van a stackben, és nem jöttek ki a színek benne.
A Sequatorhoz annyit, hogy nem rossz progi, de valahogy belenyúl a képbe... Ha azzal stackelek, utána StarTools-ban használhatatlan a stack, olyan gradiensek lesznek benne ami kiirthatatlan. Erre figyeljetek oda ha ilyesmit tapasztaltok másik programoknál esetleg.
-
TKL
tag
-
szecsgeri
tag
Köszönöm, ma kiderül mit tud az ajánlott program. A Lightroom se boldogul az álló képekkel, legközelebb fekvőben lövöm inkább.
Off:
@TKL: a cicákkal vigyázni kell, mindenben benne vannak, az enyém rendszeresen ellenőrzi a táskák tartalmát, köztük a fotós táskámét is.Röviden csak táska és doboz főfelügyelőa neve.
-
TKL
tag
Én most ülök kint, nagyon rég nem voltak alkalmasak a körülmények errefelé sem. Az Antares régióval próbálkozok, és ahogy most olvastam Föccer tegnapi hozzászólását... remélem nem baftam el semmilyen beállítást. Elég jól sikerült most a pólusra állás, nem akarok hozzányúlni a cuccoshoz. Remélhetőleg a 3 süldő macskánk sem...
-
Matska
senior tag
-
szecsgeri
tag
Tejút panorámához melyik programot ajánljátok? Nekem a PS néha elvérzik Tejút panorámánál. (Kb. 25 álló kép)
-
Matska
senior tag
Én is voltam kint tegnap, lett jó sok kép, majd jövő hét közepén érek oda, hogy összerakjam.
Életem első tejút fotója úgy készült, hogy Horvátországban leraktam egy kerítésre a gépet, hogy lefotózom automata módban éjjel az olajfákat.
Amikor végzett azt láttam, hogy ott van a háttérben a tejút és egy hullócsillag isMindez JGP-ben, Mft géppel. A körülményekhez képest jól sikerült
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bernben olyan fotós boltot láttam, hogy csak na. Külön távcsöves részlege volt. Még Takahashi APO-kat is lehetett tapogatni.
Szerencsére nem fenyegetett annak a veszélye, hogy 7000 Frankos távcsövekkel a hónom alatt jöjjek ki. -
kisbogyo
csendes tag
Sziasztok!
Társított már valaki SkyWatcher 9x50-es kereső Lacerta MGEN autoguider-el?
Ha csak egy T2/1,25" os átalakítót rakok, nem jó......, ha rakok közé egy 2x barlow-t akkor a fókusszal játszani kell. Nincs valami megbízhatóbb megoldás? Vagy valami közgyűrű?
Köszönöm. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Balinov
titán
Srácok, ma voltunk kirándulni Bakonybélen, megneztuk a Pannon csillagdat. Melegen ajánlom mindenkinek, nagyon színvonalas
Felhős idő volt, de volt szerencsém a napot nézni az egyik távcsővel egy 1 perces felhoszunetben.
Ja, és a legnagyobb kályhacső végén ott figyelt egy ccds, hűtött asztrokamera is..
-
kisbogyo
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyet? ( SkyWatcher SynGuider ) Ha igen, mi a véleménye róla, érdemes megvenni?
Köszönöm. -
Matska
senior tag
válasz
chepavel #4647 üzenetére
Égnél a wb-t lehet emelni kicsit, +kontraszt, clarity, dehaze, - Black. Tejutat kijelölöd és a többinél kicsit lehúzod az expót.
Ezt mind érzés szerint, hogy ne csússzon giccsbe. Az előtérrel nincs gond, még esetleg lehetne is több. Így hirtelen ezt tudom mondani, én így csinálnám.
Amúgy nem rossz így sem.
-
chepavel
aktív tag
Udv,
Most leltem ra a topicra, es gondoltam a lentebbi keprol kernem a velemenyeteket. Legfokeppen a tejut kidolgozas teren rejlo javulasok erdekelnenek (azok kivul, hogy az eloter nincs megvilagitva, illetve kulon fenykepezve, pluszban "auraja" van a fenyszennyezestol, azokat en is latom, de a kiskertben ez a gratisz, a kovetkezore pedig van mar nem fenyszennyezett terulet)
LINKKoszi!
-
válasz
kisbogyo #4645 üzenetére
Ez bonyolultabb ennél. De ha kevesebb pixel van egy adott szenzoron,akkor azok mérete nagyobb emiatt több fényt gyűjt be. Így kevésbé zajos.
De több pixelnél a zaj mérete is kisebb lesz,mert ha 24mpx vagy 12mpx oké hogy zajosabb a 24 de ha nem nagyítunk bele akkor nem is látni a több zajt. D90->D7100 és jobban tetszik a 24 mpx. Nem zajosabb mint a D90. Ennyi pixellel jobb dolgozni,mert van tartalék. Ez sokat számít. Meg még bele tudok nagyítani a képbe is. 12mpx már kevés volt nekem.
Aztán a szenzort is fejlesztik,meg a feldolgozót is. Az újabb azért jobb is. Szolgáltatásokban is többet tudnak az újak,kivéve amikor direkt visszabutítanak(2 sd slot vs 1 slot). Azt veszem észre hogy érdemes az újabbat venni.Az olcsó kategóriára jellemző nagyon hogy kis szenzorra 20mpx arra már ez jobban érvényes amit írtál. Csodát nem lehet tenni kis optika,kis szenzor és sok mpx. Ott jobb a kevesebb pixel.
-
kisbogyo
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
A következő kérdésem a szenzor vs megapixelek. Azt írják, hogy minél több a pixel egy adott helyen, annál zajosabb a kép. Amiket nézegetek gépet, azoknak a szenzor mérete nagyjából megegyezik 22,2*14,9 mm.
Csak a megapixelek változnak, ill. funkciók, valamint feldolgozó processzor. (DIGIC-4-5)
12 MP-18MP-ig nézegetem őket. Ahogy nézegetem a galériában a mintaképeket, mintha azt látnám, hogy a régebbi EOS450D-550D nem lenne annyira zajos. ( Azt a kategóriát néztem amit meg tudok venni.) Vagy csak kevesen fotóznak 40D-50D-60D-vel. Esetleg ebben a kategóriában már mindegy, mert részint a teknikán múlik, és (vagy) a feldolgozás során eltűnnek a jelentősebb különbségek. -
Balinov
titán
Esetleg egy olcsó Windowsos tab?
-
-
kisbogyo
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy jelent-e valami könnyebbséget, vagy előnyt, ha egy pl.:250/1000-es newtonra kihajthatö kijelzős dslr-t veszek. Most dilemmázok a EOS 60D vagy EOS 50D között. Vagy EOS 700D. Nem tudom melyik lenne jobb.
Üdv. -
-
Matska
senior tag
Sequatorban csináltam a megszokott metódus szerint, és ezekbe futottam bele:
- sávos lett a kép
- a létrehozott TIFF fájlt nem lehet megnyitni
- valamiféle star trail keletkezik a kép sarkaibanEzek voltak felváltva, majd kék halál és hibakód ami Ram vagy driver hibára utal. Sok időm nem volt próbálgatni, majd talán ma, hogyha hazaértem.
-
Matska
senior tag
Tegnap hajnalban kint voltam 1:30-tól 3-ig. Készült 120 kép, a terv szerint 6 képes pano, darabja 20 képből stackelve. Ellenben a stackelés elég fura eredményeket ad ki, pedig elvileg mindent jól csinálok, és talán a RAM is kezd meghalni a PC-ben ahogy látom.
Amúgy a falu szélén egy domb tetején voltam, a domb alján meg egy erdősávból jöttem ki. Hazafelé nem találtam a vadcsapást ami az erdőbe vezet a bozóton át, mert a völgybe a köd is leszállt, úgyhogy bolyongtam még egy negyed órát a nyakig érő harmatos csalánban, a gépet a fejem fölé tartva.
Amúgy szép tiszta ég volt, csak kérdéses, hogy mikor lesz meg a kép amit majd kiköp a gép
-
kisbogyo
csendes tag
Sziasztok!
Használt már valaki asztofotózáshoz Pixel TW-283/E3, vagy YouPro PRO Wireless Remote Control-t?
Köszi, Üdv. -
Matska
senior tag
válasz
kelna91 #4629 üzenetére
Egy próbát megér, de azzal már panorámázni kell.
Most amiket hirtelen mondanék katalógus adatok alapján, az a 12mm 1.4, 14mm 2.5, 17mm 1.2, 17 1.8, 15 1.7
Azt, hogy ezek kómáznak-e nyitva, azt nem tudom.
Egyesek egyébként kit objektívvel is olyan képeket csinálnak, hogy csak lesek, szóval gyakorlás kérdése.
Érdemes továbbá megbarátkozni a panorama készítéssel, stackeléssel, Ps-sel, Lightroommal.
Elég sokrétű a dolog
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! A Panasonic GH5 mennyire alkalmas asztrofotózásra?
-
Mik76
senior tag
Udv mindenkinek!
Most talaltam a topikot, gondoltam bekuldok egy fotot en is.
Ezt meg a regi 60d-mel csinaltam. Neha raveszem magam hogy egy tiszta ejszakan kiautozzak valami nyugis helyre es megprobaljak valamit osszehozni. Ezt a kepet azert szeretem mert veletlenul tunt fel egy korabbi foton hogy ugy nez ki a szikla mint valami foldre borult eg fele nezo emberke aki mintha pont a tejutat nezne. Ugyhogy fogtam a vakumat meg a fejlampamat es kicsit megfestettem a sziklat a hosszu expo kozepette.Nem lett tokeletes, meg azota beszereztem egy 6d-t ugyhogy tervezem hogy ujra csinalom valamikor.
Itt a link a nagyobb bontasu kephez:
https://www.flickr.com/photos/132490788@N05/20630674606/ -
Matska
senior tag
válasz
Balinov #4618 üzenetére
Elsőre teljesen jó, bár ilyen lett volna az első képem
Érdemes panorámával, stackeléssel, különbözõ iso és záridővel próbálgatni.Az utómunka meg külön műfaj. Nekem az a bajom, hogy kb minden képen újra tanulom, mert kb fél év van tejút fotózásra, abból kimegyek jó esetben 5-10 alkalommal, az ugyanannyi értékelhető kép, mire összrakom a panorámát, vagy stackelek. A 2 között eltelik 1 hónap, addigra meg szinte elfelejtem, hogyan csináltam legutóbb.
TKL: köszi a felvilágosítást, otthon átnyálazom mélyebben.
-
TKL
tag
válasz
Balinov #4618 üzenetére
Az első mindig nehéz, nekem a 10-ik is inkább a "semmilyen" felé húz, DE ha csinálod fejlődsz, és egy idő után eljutsz egy szintre ami jó. Ezért a lényeg, hogy MENJ ÉS CSINÁLD. Próbáld meg hogy újra nekimész a képnek és kicsit másképp dolgozod ki. Előttem szólónak valóban igaza van, hogy az ég színe valótlan, az előtér nem exponálásába meg én is bele futottam anno, ez ilyen
Az pedig, hogy te ott szabad szemmel láthattad a tejutat az egészben a legjobb, én akkor ledobtam az államat amikor Borsodban láttam szabad szemmel egy sötétebb helyről
-
TKL
tag
A StarTools egy asztrofotó kidolgozó program, mint pl a Pixinsight. A DSS az egy különálló stackelő program, olyan mint pl a Sequator is. Alapvetően mindkettő mélyéghez van de tejút fotókat is stackelhetsz vele, ezesetben annyiban jobb a Sequator, hogy az ki tudja merevíteni egyidőben az eget is, és az előteret is. Tehát pl nem egy 20 másodperces képet csinálsz, hanem csinálsz 5-öt, meg 2 darkot, és az egészet egybe pakolod. Jó eséllyel több részlet lesz benne mint egy sima frame-ben.
A gradiensek azok a mindenféle fényhatások amik érik a szenzort miközben készül a kép, pl fényszennyezettség, kóbor fények utcai lámpától, a szomszéd kerti reflektora, stb. Elég mocskos dolog, de meg lehet tőle szabadulni. A StarTools-ban erre van a "Wipe" modul, a Pixinsight is kínál rá két különböző módot, PS-ban pedig a legegyszerűbb a GradientXterminator plugin használata, de manuálisan is megoldható.
Mindent linkeltem a szövegben. Egyszer nem bánnék egy Pixinsight licencet, de 90 rongy kicsit húzós...
-
szecsgeri
tag
válasz
Balinov #4618 üzenetére
Első és szerintem a legzavaróbb, hogy dől a kép, de ha csak a vonulatok emelkednek, akkor elnézést.
Az előteret is kiexpozhattad volna, szerintem nagyobbat ütne a kép.
A harmadik dolog, túl kék lett az ég, ezzel a Tejút is, ezen lehetne korrigálni. A helyszín nagyon jó, olvastam a másik topikban a ''körülményeket'', elismerésem azért!
-
Balinov
titán
Udv sracok, vegre ereztem eleg batorsagot, hogy nekialljak a tenerife-i tejutas kepeknek. Eredmeny: siralmas. ritka szar kompok (itt ott ez-az belelog), 12mm, ISO1600, F3.5 ellenere bemozdult kepek (valszeg a Gorillapod SLR Zoom gombfeje keves a vashoz, vagy a gripet kellett volna levenni a stabilitas erdekeben, hamar ugy is volt nalam osszesen 4 csutra toltott akksi)
Utomunkaval (LR CCC) is kuzdottem, mint malac a jegen, talan ez meg vallalhato, 0 gyakorlattal.
Tobb hibat is elkovettem, bar 2300m tszf magassag volt, hajnali felketto lehet kicsit koran volt. Fotozasra a helyvalasztas is jobb lehetett volna, egy utmenti parkoloba alltam, mert megomondom oszinten, 190km2 a nemzeti park terulete, de szerintem velem egyutt es a kaldera tuloldalan levo kis hotel 50-100 vendegen kivul serintem osszesen nem volt 50 ember rajtam kivul. Fostam na, kiesobb helyre menni, pedig elozo nap kineztem egy obszidianos lavaomles mellett futo turautat, 500-1000m-re a parkolotol sokkal jobb eloter is lehetett volna. Vagy felmenni a felvono parkolojaba. Gorillapod turistaskodni jo, de nem artott volna a rendes Induro allvany, rendes gombfejjel. Csakhat ugye az a franya feladott poggyasz.. Oda-vissza az ut kb 2 ora (30km/irany, nappal minimum masfelszer ennyi), de igy is volt jo egy oram. Igazan belefert volna egybol visszanezni a kepeket, belenagyitva, hogy huz-e csikot a csillag.
Igy is boldog vagyok, meg ilyen vegeredmenyben sem remenykedtem.Az elmeny, hogy egy igazi kalderaban, igazi vulkan toveben, ilyen minimalis fenyszennyezes mellett tudtam fotozni, az megfizethetetlen.
Egy aranyos torenet, hasznaltam a PhotoPills app VR reszet, porgok a parkoloba, mint majom fas*n a stanyecli.. kezemben a telo, keresem a tejutat, mutatja, felnezek a telefonbol az egre. Es bazze, ott van, teljes csodajaban, szabad szemmel tokeletesen lathatoan. Mit tesz velunk ez a telefonia?
Koszonom az itt olvasott elmenybeszamolokat, linkeket, sokat tanultam, mar csak alkalmat kene talalni kiprobalni ujbol (kozben lett fenyeros zoom (O12-40/F2.8) meg F3.5 samyang FE is. Talan szeptemberben, akkor all jobban lathato meg tolunk is
-
TKL
tag
Időközben átmentem rajta Startools-ban is, talán egy fokkal jobb:
Ha valaki akarná használni a Startools-t akkor ne is gondoljon másra csak DSS-re (minden csatorna/szín módosítás nélküli beállítással) a stackinghez, Sequator stack-el borzalmas, a gradiens eltávolításkor teljesen elrontja a képet.
Na de több változatot nem rakok be, még irigykednétek a minőségére
-
kovisoft
őstag
válasz
szecsgeri #4614 üzenetére
Kizárólag vizuális észlelésre a legnagyobb teljesítményt a legolcsóbban egy Dobson szerelésű Newton távcsővel tudod megoldani. Ekkor a mechanika pusztán abból áll, hogy egy forgózsámolyon nyugszik a tubus, és neked kell odébbtaszigálni. Egyébként ez nem olyan vészes, mint amilyennek hangzik, de az tény, hogy áldozol a kényelemből a teljesítmény javára. 80 ezerből egész nagy átmérőjű Dobsonokat lehet találni aprón. Egyúttal remekül meg fogod ismerni az égboltot a használata közben.
Ha nem Dobsonban gondolkodsz, akkor a mechanika elviszi egy jelentős részét a keretednek, és csak olcsóbb és nyilván kisebb tubusra futja majd.
-
szecsgeri
tag
válasz
kovisoft #4613 üzenetére
Első körben vizuális észlelés lenne a cél. Vidék, szóval a fényszennyezettség tűrhető. Inkább mély ég, egy csipetnyi bolygó vadászattal. Hordozva az udvarra lesz a lakásból. Inkább a teljesítmény a fontos. Használtban gondolkozom, olyan 70-80 ezer forint körül, egyenlőre itt megáll a keret, többet nem tudok rá áldozni. Köszönöm szépen!
-
kovisoft
őstag
válasz
szecsgeri #4612 üzenetére
Magát a távcsövet nem ismerem, de eléggé kicsi mind az átmérője, mind a gyújtótávolsága. Hogy milyen távcsövet érdemes venni, azt a felhasználási terület határozza meg. Vizuális vagy fotografikus észlelés? Bolygók-Hold vagy mélyég? Mennyire fényszennyezett az észlelőhely? Lesz-e hordozva? Mekkora összeget szánsz rá? Teljesítmény vagy kényelem a fontos? Stb. stb.
-
szecsgeri
tag
Sziasztok!
Sajnos nincs kihez fordulnom, így bedomom ide, szerintetek ez mit tud?
Találtam egyet használtan, a GoTo mechanika miatt tetszik, egy webkamerával biztos lehetne képeket stack-elni vele, de érdemes beruházni? Soha nem volt még távcsövem, régóta vonz, a vezetés miatt lehet megérné, a DSLR-t valahogy rámókolnám egy gömbfejjel, de a távcsőre is kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen 70/350-es mit tud?
-
kisbogyo
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Asztrofotózásra adnám a fejem. Jelenleg még csak egy Astrotrack klónom van, amit én csináltam, meg egy bridge fényképezőm (max:600mm) . Ezzel sikerült elég szép oriont, és andromédát fotóznom. (Ha érdekel valakit, akkor felteszem.) Most nézegetem a komolyabb gépezeteket. Az egyik kiszemeltem a 200/800 Newton, a mások meg a 250/1000 Newton. Az utóbbihoz már elég necces a mehanika ára. Bár ebben a hobbiban semmi sem olcsó. Mivel nem tervezem hogy Namíbiába utaznék vele, szeretném megkérdezni, hogy nagyjából hány objektumot lehet kis hazánkból látni? Annak nem örülnék, ha elköltök 6-800e forintot, pár célpontért.
Köszönöm a válaszokat! -
TKL
tag
Tegnap éjjel sikerült elkészíteni az első normálisnak nevezhető szettemet. A célpont az M101 volt. Az obi hosszához nem túl ideális célpont, de mivel magasan van így gondoltam kezdésnek egyszerűbb ha kevesebb légkörön kell átlátni.
111x60sec, 200mm (ami 300 a crop factor miatt), F5.6, ISO 2000, 10 dark 10 flat 20 bias. Sequatorban volt stackelve és egyben bin-elve. A képek készítéshez Hoya RA54 szűrőt használtam.
Mivel az obi amivel készült cirka 50 éves, így kemény piros fringe van a csillagok körül, illetve úgy általában a színek is nekem kicsit furcsák, de lehet, hogy csak én nem tudtam mit kezdeni velük, hogy minden pontos legyen.
Természetesen a PA nem volt tökéletes, és amióta próbltam rendesen beállítani a pólustávcsövet azóta talán még rosszabb is mint előtte, eddig ment a 2 perc ezzel az obival, mostmár másfél sem, de majd mókolok vele még valamit :/
Így néz ki egy single frame:
Ez a stack, amin átment PS-ban egy gradientXterminator, aztán PS-ban mókoltam szerény tudásommal.
Ez pedig amit első körben ki tudtam hozni belőle:
A színek nem a legjobbak, a csillagok mintha vizesek lennének, a galaxisban pedig a mókolás elvitte azt a kevés finom részletet is ami benne volt... Van hová fejlődni
-
föccer
nagyúr
Én most kijöttem a Tisza mellé. Én balga. El is menekültem annyi szunyog, meg bogár volt. Eljöttem pár km-t, de még itt is sok van. Nem bírtam beállítani a gépet. Lett volna még egy órám mielőtt feljön a Hold. Nem baj, megpróbáltam feglőni, hogy feljön a Hold, meglátom sikerült-e. Csak sebtibe állítottam be a gépet, mert akkor jutott eszembe, amikor már megjelent a fék között. Meglátjuk, sokat nem várok tőle, lévén 600mm-re vola a fókusz beállítva és miután visszacsavartam 150-re csak gyorsan megpróbáltam rákorrigálni. Majd meglátjuk. Itt is sok a szúnyog és én utálom őket.
Ellenben télre remek észlelőhelyet találtam. Egyetlen egy pontfény van párszáz méterre, de azon kívül faintos a hely.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest