Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GeriCool

aktív tag

válasz Madmax81 #37751 üzenetére

Köszönöm az ajánlásokat!
    A baj, hogy én csak hobbysta vagyok. Nem tudom, hogy merre lehetne ezeket a lapokat beszerezni (nyílván a google a barátunk). Megvallom őszintén ebből a hármasból én csak a Leitzet ismertem. A freud lapok is nagyon jók, ennek még tudom is a beszerezhetőségét (szeretnék elmenni érte - a kiszállítós dolgokat nem szeretem) csak a Freudtól egy olyan lap amit a CMT és Feldertől linkeltem azok már 20 vagy afölött járnak. Ezért is szerettem volna olcsóbb megoldást találni. De akkor lehet, hogy nem marad más megoldás mint hogy mélyebben a zsebbe nyúlni vagy kivárni a CMT lapot.

• talla

csendes újonc

válasz Madmax81 #37751 üzenetére

a fórumot olvasva többen nem voltak megelégedve a Leitz minőségével lapjaival vagy élezési technikájukkal kivitelezéssel. itt a fórumozó hozzászólók a Freud lapokat részesítik előnyben ahogy észrevettem, amikor asztalosként dolgoztam mi Leitz lapokat használtunk (Győr) a formatizáló körfűrészen ennek kb 30e Ft volt darabja 2004 környékén, nem tudom hogy az árkategóriák hogy változnak lehet hogy itt is árkategóriák közti különbségek vannak nem pedig márkák közti különbségek.
    ((( nagy off jön: Pl: mint amikor fűkaszát vettem és melyik a jobb a Stihl, Husquarna,Oleo Mac, Maruyama,McCulloch,Shindaiwa? a to márkának a Stihl-t és a Husquarna-t mondják , ez alatti a Maruyama, Oleo Mac, Shindaiwa de még mindig magas kategóriás munkára fogható darabok. De miután a Husquarna felvásárolta a Maruyama-t ahol a világ egyik legjobb kisgép motorjai készültek/készülnek ezért most a Maruyama gyárában készítik a Husquarna motorokat, a Maruyama-t most igy gyártják nagyon jó minőség.
    mit akarok ezzel mondani? azt hogy egy adott munkára kell kiválasztanod a gépet: pl van neked egy üres használaton kívüli telked amit rendben kell tartanod és magad akarod csinálni legyen kb 3000 négyzetméter.
    most itt havonta le kell csapni a gazt és oda megbízható gép kell, a Stihl Husquarna top gépei 400e Ft, az ALKO akármilyen gépe 45 55e Ft, egy nagyobbik fajta erre a munkára termett Oleo mac 120 180 e Ft, az olcsóbbik Stihl 80 e Ft. tapasztalatok: az ALKO val semmire nem jutsz mert lefullad, köhög leáll, a kis Stihl-t nem arra tervezték ezért az kicsi oda csak kinyírod nem az a KATEGÓRIA amit gaz vágására találtak ki. a Husquarna 400 e Ft os gépe jó lenne de kinek van arra pénze hogy egy ilyen overkillt vegyen ennyiért ha havonta 1 2 szer használja, tehát szerintem erre a célra a Maruyama Oleo Mac Shindaiwa 120 210 e Ft os gépei közt kell keresgélni. itt is azt mondanám hogy szerintem egy 120 140 e Ft-os Maruyama jobb mint egy 100 120 e Ft-os Stihl, egy 220e Ft os Maruyama pedig jobb mint140 e Ft os Stihl mert ugyanazt a kategóriát más pénzben méri a Stihl. ami Maruyamában 220 e Ft az Stihlben 400 e Ft és ez az azonos kategória.)))
    a Freud-ot megvette a Bosch, mivel a márka befutott ezért a nevet meghagyták, tehát amilyen Bosch lapokra az van ráírva hogy made in italy azok a Freud gyárban készültek ( nem tudom azonos minőségben mint a Freud). úgy emlékszem Freud lappal nem dolgoztam csak Leitz-el nem volt kifogásom ellenük az hogy milyen gyakran kopik el a vídia meg annyira akkor nem érdekelt, vagy mennyi élezést bír ki a vídia nem figyeltem ezekre mert leemeltem egy másik lapot amelyik éles volt a kopott meg ment a használtlaptartóba. most akkor melyik lap lehet jobb mondjuk egy 20 e Ft os Leitz vagy egy 30 e Ft os Freud , vagy egy 20 e Ft os Freud vagy egy 30 Ft os leitz?

Új hozzászólás Aktív témák