Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
colker #24628 üzenetére
Szia!
Teljesen jól számoltál, így kell.
Mégis, szerintem folytatnod érdemes a számolást, ugyanis amit a neten olvastál ajánlott sebességre, az szerintem nem fűrészelésre, hanem köszörülésre vonatkozik. Van egy hasonló méretű szalagfűrészem. Ezen két sebesség állítható. 6,7 és 13,3 m/s. Csak az egyik sebességet használom (13,3), a másikat talán fémek vágásához lőtték be.
Ha átszámolod a metebó szalagsebességét m/min-ről m/s-re, az is ugyanott lesz szerintem.
Az, hogy kemény, vagy puhafát akarunk vágni, nem szalagsebesség függő, mint inkább fogosztás kérdése. Puhafát ritkább foggal, keményet sűrűbbel, de ugyanazzal a sebességgel. Én nem állítgattam még a sebességet, vágja ez a szalagsebesség szépen a puha és a keményfát is.A 750 W egy kritikus póvör. Jobb lenne több kraft, de ha ez van, semmiképp ne gyorsíts a szalagodon már csak ennek okán se, mert ugye azonnal nyomatékot is veszítel a pörgősebb módozattal. Elégnek elég lesz, kérdés, hogy milyen vastagot tervezel vágni vele. A leadott teljesítmény a mérvadó egyépbként, nem a felvett. A Makita felvett teljesítménye emlékeim szerint 900W. Nekem még soha nem fogta meg a fa, akkor se, ha nekimentem, mint kanci a kocának. A 750W-od palló méretig teljesen biztos, hogy elég lesz, fölötte pedig? A puding próbája az evés.
Ha elkészültél, számolj be itt fotókkal a művedről!
Jó munkát!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest