Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz colker #24628 üzenetére

    Szia!

    Teljesen jól számoltál, így kell.
    Mégis, szerintem folytatnod érdemes a számolást, ugyanis amit a neten olvastál ajánlott sebességre, az szerintem nem fűrészelésre, hanem köszörülésre vonatkozik. Van egy hasonló méretű szalagfűrészem. Ezen két sebesség állítható. 6,7 és 13,3 m/s. Csak az egyik sebességet használom (13,3), a másikat talán fémek vágásához lőtték be.
    Ha átszámolod a metebó szalagsebességét m/min-ről m/s-re, az is ugyanott lesz szerintem.
    Az, hogy kemény, vagy puhafát akarunk vágni, nem szalagsebesség függő, mint inkább fogosztás kérdése. Puhafát ritkább foggal, keményet sűrűbbel, de ugyanazzal a sebességgel. Én nem állítgattam még a sebességet, vágja ez a szalagsebesség szépen a puha és a keményfát is.

    A 750 W egy kritikus póvör. Jobb lenne több kraft, de ha ez van, semmiképp ne gyorsíts a szalagodon már csak ennek okán se, mert ugye azonnal nyomatékot is veszítel a pörgősebb módozattal. Elégnek elég lesz, kérdés, hogy milyen vastagot tervezel vágni vele. A leadott teljesítmény a mérvadó egyépbként, nem a felvett. A Makita felvett teljesítménye emlékeim szerint 900W. Nekem még soha nem fogta meg a fa, akkor se, ha nekimentem, mint kanci a kocának. A 750W-od palló méretig teljesen biztos, hogy elég lesz, fölötte pedig? A puding próbája az evés.

    Ha elkészültél, számolj be itt fotókkal a művedről!

    Jó munkát!

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák