- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
válasz
Gawamatsu #1118 üzenetére
tudsz ajánlani erre a célra alkalmas gumi talpakat (ugye alapból is az van neki.
Illetve most azt nézegetem, hogyan lehetne a a fedő lemezeket belülről szigetelni valamilyen pl filc anyaggal.. egyelőre sikertelenül
Plexet mi miatt preferálod? Számodra mi az előnye pl Kodival szemben?
Kodi esetén, hogy azt a mappát kezeli mint média forrás ahova letöltök és az alkalmazásból könnyen tudok plusz feliratot rakni hozzá az nagy előny. -
válasz
Gawamatsu #1067 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ, kalkulálni ez elég. Lenne még egy kérdésem.
Nekem a Synology NAS megjelenik az Ez a gép - Hálózat lapon az Egyéb eszközök , Médiaeszközök, Hálózat és a Számítógép fül alatt is.1. kép Ez utóbbinál ha megnyitom akkor betallózza az összes könyvtárt. Az Asus NAS csak a Médiaeszközöknél jelenik meg. Viszont ha fent a Hálózat sornál rákattintok akkor megjelenik és ha ott megnyitom akkor betallózza az összes könyvtárt. 2. kép persze a TC-ben is csak Médiaeszköznek jelenik meg. Hogy lehetne elérni, hogy az Asus is megjelenjen mindenhol ahol a Synology is?
-
-
válasz
Gawamatsu #1049 üzenetére
Köszönöm, lehet, hogy nyomon vagyunk!
Ugyanis valóban ott vannak az automatikus feketelistán a UPS-s IP-címek -- már csak az a nagy kérdés, hogy mi alapján kerültek oda. Ugyanis két UPC-s IP-ről való bejelentkezési kísérlet alapján nagyon úgy néz ki, hogy a UPC-t nem szereti. A második helyről csak egy bejelentkezési kísérlet volt, tehát nem lehetett túl sok próbálkozás.
Köszönettel: MaCS
-
Wasquez
senior tag
válasz
Gawamatsu #1036 üzenetére
NAS-ban van most két kicsi adatokkal, van két nagy vinyó üresen.
Olyat nem lehet csinálni, hogy az egyik kicsit kiveszem, nagy megy be a helyére, a másik kicsi hdd-ről felmásolom rá az adatokat, aztán csere és ugyanezt eljátszoma másik kicsivel és naggyal!?
Attól félek, hogy ha az egyik nagyot beélesítem a kicsi helyére, akkor ha vissza akarom cserélni, majd felajánlja, hogy használat előtt formázzam le!A most benne lévő hdd-t kivéve usb rack-be téve nem látja a nas, mint külső eszközt.
Van egy dokkoló is, amin van usb, meg lan/wifi, de abba ha beleteszem, és úgy dugom rá a nas-ra usb-s ezközként, akkor sem látja!Azt mondod egyébként, hogy ez egy teljesen átlagos EXT4 lemez, nem csinál semmi okosságot rajta a nas? Mert akkor az EX2 menagerrel be lehetne rakni windows alá is, nem?
-
pippo76
tag
válasz
Gawamatsu #1018 üzenetére
Te egy Winre keszitett alkalmazasrol beszelsz ami lehet hogy fizetos azt nem tudom, en es a csalad tolem nez mindent embyn. Van android tv, samsung smart tv, lg tv, Roku ultra es stick+. Amennyiben pc-rol akarod nezni ugy inkabb bongeszoben nyisd meg mert az biztos hogy megy. Nekem sincsen premier elofizetesem.
-
-
válasz
Gawamatsu #1000 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésedet. Hogyhogy Mária Rádió?
MariaDB-ről volt szó, aminek semmi köze semmilyen rádióhoz, ellenben az egyik legelterjedtebb adatbázisrendszer, amelyet az Asustor alapból támogat. Ezért aztán kézenfekvő választás a NextCloud alá, mivel az az SQLite-ra maga a NextCloud mondja, hogy:
"Az SQLite-ot csak minimális és fejlesztési célú példányok esetén szabad használni. Éles működés esetén más adatbázis-kezelőt ajánlunk. Ha klienseket használt a fájlszinkronizáláshoz, akkor az SQLite használata erősen ellenjavallt."A Postgre-t hallomásból sem ismerem, úgyhogy kizárólagos alapon marad a MySQL/MariaDB páros választása.
MaCS
-
válasz
Gawamatsu #1000 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert azt látom itt, hogy valami web oldal adatbázis, de konkrétan hogy kell elképzelni? Ha hostolod a weboldalt, akkor ebből az adatbázisból veszi a média fájlokat, vagy a teljes oldal strukturáját akár?
Apropó, BUÉK Gawamatsu
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Gawamatsu #886 üzenetére
ezzel nincs bajom,mertezt tudom,hogy mire való mindkettő,engem az érdekelne,hogy mit kell konkrétan megadni portnak,hogy ez működjön is,pl az xyz.ezconnect.to azonosítómra az írja,hogy nincs is ilyen vagy a szolgáltatás nincs engedélyezve a nason.
az xyz.asuscomm.com cím megadva a routerben de semmit nem jelent.
a régi dns-320L-nél csak megadtam a ddns címet meg a belső ip a portal és ment is egyből. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Gawamatsu #863 üzenetére
Na belőttem,ahogy mondtad,az admin meg a guest kikapcsolva és semmihez sem fér hozzá,új user létrehozva,whitelist beállítva,blackist engedélyezve plusz a Geo ip szűrés is megcsinálva,transmission tölt rendesen,port nyitva neki.Egy kérdésem van,hogy tudom a TM-et és a nast elérni mobilnetről,mert erre nem jöttem rá eddig,biztos pofonegyszerű de nem ment akkor sem.
-
válasz
Gawamatsu #861 üzenetére
Nagyon köszönöm a kimerítő választ!
A kérdésem egyelőre már csak annyi, hogy kell-e az a teljes fél óra leállás az újracsatlakoztatás előtt. Mi van, ha csak pár percre csatlakoztatom le a kamerát, hogy aztán frissen, fiatalosan újraéledjen? Maga a kapcsolat frissül, tehát szerintem elvileg elégnek illene lennie.
Köszönettel: MaCS
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Gawamatsu #863 üzenetére
oké köszönöm,ezekszerint fogok eljárni,két lemez lesz,majd eldöntöm hogy legyen, a képek offline vannak tárolva, a regisztrációt megcsináltam de még nem jött e-mail az aktiváláshoz,a white listet majd megcsinálom, a blacklistben majd lehet kérek segítséget olussz a GEO IP szűrésben is ha eljutok odáig majd.
megjött csak a spam mappába tette. -
válasz
Gawamatsu #837 üzenetére
Na rákérdeztem... Ezt a választ kaptam:
"The high CPU and memory usage are all related to the new feature in the update. It should be stopped after the update complete and perhaps you may need to restart the NAS. To avoid people's misunderstanding, we decide to pull it down from the update service. In the next update, we will introduce a new mechanism that allows you to set work hours and the high CPU and memory usage update will proceed only in work hours."
Szóval nem szűnik meg ez a folyamatos hdd aktivitás, csak majd eldönthetjük, hogy mikor zajlódjon le. Hogy mi az oka, arra nem kaptam választ, de gondolom nem publikus amíg nem jön ki az új update.
-
válasz
Gawamatsu #816 üzenetére
Áhhh, azt hittem, h megbolondulok esküszöm. Egész éjjel tolta, de nálam kb 1 nap alatt végzett, viszont most a memóriát használja intenzíven, vagyis a 8Gb memóriából 6,1 amit non stop használ egy watch_storage nevezetű folyamat, de hogy miért és mi haszna van, arról fogalmam sincs. Nálatok is hasonló a helyzet?
-
válasz
Gawamatsu #802 üzenetére
Ehhez ugye a sambában non stop elérhető kell legyen a mappa, vagyis kell egy állandó share, ugye? Én nem merem, mert vannak sensitive mappáim és azok nincsenek megosztva sehol sem, csak és kizárólag a file explorerben érem el a nason belül.
Lenne egy jó kérdésem
Szerinted NAS-ról fel tudok ébreszteni egy gépet? Természetesen egy olyat ami ugyanabban a hálózatban van értelemszerűen... Tudsz rá megoldást? Még nem gugliztam, csak hirtelen felindulásból támadott meg ez az ötlet
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Gawamatsu #793 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az információt!
"Arra jó, hogy rávegye a gyanútlant egy sokkal drágább készülék megvételére úgy, hogy nem is kell neki. Sőt úgy, hogy még az sem elég hozzá."
Azt hiszem én pont így jártam
Jobb híján majd azzal áltatom magam, hogy időtálló és jövőbe mutató az overkill NAS-om
pippo76
"Felejtsd el! Inkabb szerezz egy full HD verziot is a kissebb eszkozoknek."
Valószínűleg ez lesz a megoldás. -
válasz
Gawamatsu #786 üzenetére
Igen, de ha erő kell, akkor nem ebben a kategóriában illik keresni, ezért is kérdeztem a felhasználás célját
Ha erő, akkor ez a példány az i5 Quad-dal szerelve nem hagy cserben és ha szükséges, akkor akár 16 Gb memóriával is szerelheti az ember fia. Na de személy szerint ha 4K-t szeretnék nézni normális minőségben, akkor veszek egy lejátszót ami dedikált, mert nem tudom ha létezik az a NAS amely a feladatok mellett még megbirkózik a 4K-val is (hdmi-n) élvezhető minőségben...
-
válasz
Gawamatsu #759 üzenetére
Nálam nem öli meg... Sőt, van amikor az asztaliról még a utorrent is fut, meg van 3 telefon, 1 tab, 1 chromecast a hálón és volt olyanra is példa, hogy chromecasten ment a tartalom, párom videóhívásban volt messengeren én meg STEAM-en egy online játékkal játszodtam, de nem fektette ki a hálózatot így sem, viszont csökkent a feltöltés felére kb, de stabil maradt minden. Nálam éjjel nappal megy a 361 (és bővülő) torrent, nem időzítettem és bírja egész jól... Ami meg ráadás, hogy nincs saját routerem, a UPC-s connect box birkózik meg mindennel
-
imis
senior tag
válasz
Gawamatsu #755 üzenetére
Úgy nézem ext4 lett. Mobilon néztem, azt írja frissítsem az ADM-t, de az mintha nem futna le, szerintem egy ilyen frissítés nem tarthat órákig. Mobilról tudok másolni fájlokat a nasra, szóval nagyjából oké. Transmission kellene rá torrenthez, meg talán plex-szel kellene még megbírkoznom (ez utóbbit nem ismerem még)
Ha usb-n ráteszek egy vinyót, azt mountolnom kell, hogy arról másolhassam vissza a régi nasról lementett adatokat? -
Pimpellér
tag
válasz
Gawamatsu #755 üzenetére
Ez az örökös helyhiány sokunkat érint. Újabb és újabb tárhely vásárlására ösztönöz. Lehet mérsékelni ezt a gondot úgy is ahogy említed és ahogy én is csinálgatom: szelektálni.
Másik gond, hogy ezek a 4K-s filmek bár nagy helyet foglalnak, az 5-6 éves rendszerem ezekkel már nem tud mit kezdeni. (Így aztán engem mégsem érint. Vagy mégis...) Akkoriban pedig a jobbak közül válogattam. Mede8er 800-as lejátszóm Sony tévénk már nem frissíthetőek pár éve. Marad a full HD. Szóval bár kevéssé érint az, hogy vegyek mondjuk egy, vagy két 8TB HDD-t, viszont előbb-utóbb mégis el kell költsek egy csomó pénzt, ha élvezni akarom a kor lehetőségeit. Talán az ONKYO erősítő maradna meg. -
XuChi
addikt
válasz
Gawamatsu #727 üzenetére
Ezt én is alátámasztom. De egyébként nem értem miért ilyen rossz ez a funkció.
3202T-m van. HDMI-n a filmek akadnak mint állat, nézhetetlen az egész. Az ADM felület tetű lassú.
Sajnálom, mert ha filmet akarok nézni akkor a 50-70w fogyasztást generáló Gépemet is be kell kapcsolnom illetve a tv is eszik 50w-ot. Ellenben a NaS+TV meglenne 60w-ból. -
imis
senior tag
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Gawamatsu #706 üzenetére
Ezeket beállítottam, és weben keresztül elérem a XXXX.myasustor.com NAS felületét (már amikor a tűzfalak engedik) csak a felbontás miatt nehéz a kezelés. A gondom, hogy a Ts. droid appjával továbbra sem érem el, hiába írom be pl. XXXX.myasustor.com:9091. Esetleg még ötlet?...
-
Pimpellér
tag
válasz
Gawamatsu #695 üzenetére
Szia, köszi a választ. Igen, egy darabig 1 lemez lesz benne.
Single mód EXT4 fájlrendszert hagytam jóvá telepítéskor. Csak gondoltam, hogy a Win NTFS nem szereti az EXT4-et. De ez biztosan téves.
Munkacsoportot létrehoztam, de bénázok, így lett a bonyolultabb domain.
HDMI-n keresztüli adatelérést felfüggesztem.
NAS-nak már az elején (egyedül a hálózatban) fix IP-címet adtam.
Igazából az lenne jó, ha ezt a rengeteg NAS körüli trükköt vki megmutatná. Már gondoltam arra, fizetnék a profi beállításokért, de vajon ki foglalkozik ezzel… -
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Gawamatsu #664 üzenetére
Köszi a véleményt!
Hát, igencsak megfontolandó, amit írtál.
Becsülettel dolgozik a 214SE.
Szépen stream-el az Apple TV-re, de mindenféle "célhardver" nélkül, a Samsung okos TV DS Video appján keresztül is akadásmentesen játsza le a 4K filmeket is.Lehet, hogy tényleg az lenne a vége, hogy egy csomó pénz kiadása után csak az operációs rendszer lenne "fürgébb", de azt érezném, hogy minden más ugyanaz, mint eddig a 214SE NAS-al...
-
walter70
tag
válasz
Gawamatsu #646 üzenetére
Köszi,közben helyreállt a rend.Valahogyan (nem direkt) kivettem az írási-olvasási jogosultságokat,most visszaállítottam és minden oké.Amúgy tényleg érdekes,mert volt egy reset és ezek szerint semmi nem veszett el.
Viszont ha lecserélem egy négylemezesre,akkor a jelenlegi 2x4tb lemezt át tudom tenni adatvesztés nélkül,és tehetek mellé 2x6 tb-os újat?Az is Asustor lesz. -
válasz
Gawamatsu #633 üzenetére
Jó kérdés... én csak tippet adtam neki
Nem non stop használom a transzkódolást én sem, csak párszor próbáltam amikor lusta voltam kimásolni külső hdd-re. Igazából akárhogy is nézük, sokkal kézenfekvőbb, hogy letöltöd és dobod is át a tartalmat, nem pedig másolgatod a 45 vagy 50 Gb egy NTFS fájlrendszerre amit a tv rendszere nem ismer fel pl. és akkor csakis az van, hogy a nasról dobod át. Van ennek létjogosultsága hidd el...
Ami meg a feltöltést illeti... Saját szememmel láttam, hogy kollégámnál a transmission 31 Mb/s-el töltött fel... (A hazai leghíresebb torrent oldalon bekerült a top 100-ba kb egy hónapon belül a13.000-ik helyről)
Lehet a Digi vetekedik a NASA-val?Otthoni hálón egy ilyennel és egy ilyennel, meg a Digi-vel azért el lehet lenni rendesen. Jóóóó, tudom... Az ár
Na de van aki megengedheti magának.
-
válasz
Gawamatsu #610 üzenetére
Na ne félj btrfs...
Nem engedélyezett a kvóta a userekre... Gondolom te is látod
"Btrfs does not support user quota settings." Na emiatt nem lesz nálam btrfs, mert van két júzerem aki kvótás és olyanok, akik nagy méretű fájlokkal dolgoznak, aztán ha nem figyelek oda, akkor pikk - pakk oda lesznek a terráim
Egyébként jó dolog a snapshot, én is csak jókat olvastam róla utóbbi időben.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gawamatsu #605 üzenetére
Ok hanarosan kiprobalom és visszajelzek
most elkezdem egyesével visszakapcsolgatni, de csak azokat amiket valóban is használok és meglátjuk a végét melyik a ludas
Mester, ezek közül szerinted melyik fontos ahhoz hogy a munkahelyen is le tudjam érni az Ez progival, ahol a készített aldaominnal (ezconnet vagy mi a neve) tudok belépni?
-
válasz
Gawamatsu #587 üzenetére
Na erre én is
Lehet még nem érzik igazán stabilnak és ezért nem erőltetik, maradnak inkább ext3-nál.
A kamera nem C1 model? C11-re nem találok semmi konkrét találatot. Tök jó ötlet a powerbank(#588) pippo76: Huuu, akkor valami itt nem stimmel... Te hogy érted el, hogy távolról is működjön? Egyébként írtam a support-nak többek közt emiatt is és rá egy hétre válaszoltak, hogy ez még fejlesztés alatt áll.
(#586) ELACielvtárs: Elfelejtettem írni előzőben, hogy én a saját process listámban nem találtam Java-t abszolút, pedig a transmission nálam non-stop működik.
-
válasz
Gawamatsu #579 üzenetére
Na de akkor nálad a hdd-k hangosak... Nálam egy 6 Tb WD Red van és esküszöm, hogy alig hallani, pedig tölt fel non stop kb 2 Megával... Az oké, hogy ott van, csak pl. ha távolról akarom elérni, akkor nem engedi, mert nincs beállítva jelszó és biztonsági okok miatt (ami érthető) nem engedi megnyitni csak a saját otthoni hostról.
Ezért keresem a settings.json-t, de még mindig nem találtam meg... Igaz nem foglalkoztam annyit vele a napokban. Te ki tudod kapcsolni a LAN ledeket? Én hiába kapcsolom ki, nem történik semmiÖsszes többi ok, csak a lan-nál van ez a bug...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest