- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Whatch SE 2.generáció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sYs
tag
Noh, kijott az android 15. nalam rendben mukodik
-
roseben
junior tag
Sziasztok!
Két dolgot szeretnék megtudni. Az egyik, hogy a kamera exponálás hangját ki lehet e kapcsolni a kamera beállításokban, a másik pedig hogy hívás hangrögzítés van e, akár külső alkalmazással. Nem root módban.
-
sYs
tag
Valaki próbálta már esetleg az Android 15 betat?
-
Wilks
aktív tag
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Fix 144 hz-ra lehet rakni(kényszeríteni)? Én látom a 144 hz előnyét a 120-hoz képest.
-
kapzsii
újonc
üdv, zenfon-10 nek lettem boldog tulaja.
viszont nem tudom az autóhoz párositani.
nekem a kocsi dob fel egy 4 jegyü kódot,amit beirok a telóba amit el is fogad majd kb 2 mp múlva ledobja magáról. ezt a kocsi is kiirja h sikertelen. a párom kocsijához viszont tudom párositani,az övé pár évvel fiatalabb és ott te irsz kódot a telóba,majd ugyan azt a kocsiba is. valakinek lenne esetleg ötlete? -
Wilks
aktív tag
Szia.
Nekem Zenfone 9-em.
Hasonlo gond" van nalam is.
Vagyis én az esetek 95%-ban "ultra egyenletes" töltést (10 Watt) használok.
Mikor a gyors töltést akartam(30 Watt) szintúgy 1-2 percig ment olyan 18-22 Watt között, aztán beállt 8 Watt körülire,mint a sima "ultra egyenletes " töltésnél.
Valszeg szoftveres gubanc van. -
borbar
tag
Szervusztok!
Másnál is előfordul a Zenfone10 töltése közben, hogy kábel csatlakozása után a (gyors)töltés elindul, majd egy-két perc után a 16-18 Wattról leesik 8-ra, és után nem emelkedik e fölé. Akár egymás után többször is. A beállításoknál az egyenletes töltés kikapcsolva. Ez hardverhiba vagy valami egyéb beállítás a felelős. A töltést az AccuBattery programmal ellenőrzöm.
Köszönöm! -
axioma
veterán
A zf10-en mukodik ugye a hivasrogzites ( [link] ), viszont ezt az app-ot nem tudjatok, le lehet menteni? Es ha igen, mas telon is lehet hasznalni? Jol jonne csaladban...
-
Wilks
aktív tag
válasz
kozakalex200 #169 üzenetére
Parszor olvastam ezt a "bootloaderes" dolgot.
Gondolom,hogy volt par oka az Asusnak,(es talan egyes vallalatoknak is),hogy ne lehessen a telefonokat csak ugy "bootloader"-ni.(itt nem a garanciara gondolok.Az alap,hogy elvesz a garancia,ha valaki bootloader-kedik.)
Mellesleg eleg "okosnak" kell lenni hozza.Marmint a bootloaderhez.Mert vegezheti papir nehezekkent is a telo.Lehet,hogy majd meggondolja magat Asus,es radob par ev pluszt a tamogatasra.......
-
kozakalex200
csendes tag
Sziasztok! Decemberben vettem még emagról zenfone 10-et.
Összességében meg vagyok vele elégedve. Igazából csak két hatalmas bajom van vele:1, Messenger alkalmazás értesítése beragad always-on-displaynél hiába hogy elolvastam az értesítési ikon ott marad. Az tűnteti el hogyha ki és bekapcsolom az alkalmazás értesítéseit.
2, Mivel rövid a szoftveres támogatottsága egyszercsak főzött rom kell majd hozzá, viszont ASUS nem ad lehetőséget arra hogy bootloader unlockold a telefont. Egyesek európából vissza is nyerték a telefon vételárát ez miatt.
-
bmt50
senior tag
Én csak a 25. évet taposom, de újabb hűséget már nem írok alà a Yettelnél.. Erről a "nem szolgáltatónál vásárolt készüléken ezaz nem működik hibáról" csak most értesültem.
Lakhelyem közelében buta primitív parasztok dolgoznak a képviseleten. Összevesztem 3 alkalomból 3x úgy, hogy mindig mással beszéltem, és minden esetben a központ nekem adott igazat. Kiemelt ügyfelek csomagjaival teljesen tájékozatlanok, és még buták is az emberrel. Másik városba kell átjárnom ügyintézni, ami 40km
Telekomos a kábelTV, az otthoni net, meg a gyerekeim számai. Nem olcsóbbak, de a 10 éves ottlétem után több a kedvezményt ajánlanak mobilra. Mindig kedvesek, a gyerekek mobiljaival, szolgáltatásokkal semmi ilyen probléma nincs. Van e-sim, mobilnet, VoLTE. WoWifi-t nemtudom.. -
Wilks
aktív tag
Ne legyetek meglepodve,hogy egyes "szolgaltatasok" nem erhetoek el edes kis hazankban.
Ha egy egyszeru jegykezelesi rendszert sem tudnak megcsinalni es bevezetni a tomegkozlekedesbe az elmult 15-16 evben,akkor a tobbi szolgaltatas miert lenne konnyebb?(szolgaltatotol fuggetlenul).
Ez Magyarorszag. -
Zsonti
csendes tag
Megértelek.
27 éve vagyok ugyanannál a szolgáltatónál (Yettel) én is, de szörnyen feszélyez/idegesít, hogy nem tudok más készüléket választani, csak ami náluk (is) van, ha ki akarom használni a legújabb technológiai fejlesztéseket (Volte, Vowifi, stb.)
Lassan nálam is elgurul a pöttyös... -
ballo77
csendes tag
Ahh, szolgáltatót váltok. Nagyon megszerettem a ZF10-emet, üzemidő, gyorsaság, még a fotós képesség is ok ebben a méretben és designban, nem tudok jobb telefont.
VISZONT sose ment a VoLTE, ZF8-on sem, és ezen sem, YETTEL. Nem csak, hogy nem ment, de telefonálás után (ha nem vagyok WIFIN) elmegy a net, és nincs semmi mobilnet amíg ki-be nem kapcsolom a mobilnetet (vagy repülős üzemmódot), akkor azonnal lesz. Minden hívást meg kellett szakítanom, hogy bocs, most felszállok elsőajtóson a BKV-ra és jegyet kell mobilról beolvasnom, net nélkül nem megy, visszahívlakSőt. Telefonálok, majd bérelnék egy BUBI biciklit, de hiába tettem le a telefont, ki be kell kapcsolnom a mobilnet gyorsgombot hogy működjön!
23 év pannon-telenor-yettel után most átmegyek valahová, ahol működik ez a kiváló telefon. Még jó, hogy már egy évtizede nincs hűségszerződésem náluk... -
Zsonti
csendes tag
Sosem bírtam megérteni ezt a szolgáltatói hozzáállást. Míg a Telekomnál gond nélkül elszaladgál a Volte szinte bármilyen készüléken, a Yettel ilyen szenvedős. A ZF8 az akkor még Telenor HU-n nem ment, a Telenor norvég társcégnél gond nélkül futott. Az ilyen készülék teszteknél mindenki jobban járna ha egy Yettel-es kártyával ellenőriznék a szolgáltatás meglétét. Ha így megy akkor a pirosaknál és a magentánál is tutira jó lenne. Viszont a Volte fórumban nem értem miért van felsorolva a támogatott készülékek között pl a ZF9, ami a neked is van, ha nem megy rajta.
-
Zsonti
csendes tag
Köszi előre is, viszont a legjobb tudomásom szerint nem kell a Volte-hez külön adatkeret, a Voice Over LTE szolgáltatás nem fogyasztja azt.
A Yettel-es feltöltős kártyámon az S23-ban alapból működik a Volte, úgy hogy nincs semmi adatom. Ami viszont fontos lehet, hogy ha régebbi a SIM kártya, az nem biztos, hogy támogatott. A szolgáltató ingyen szokta cserélni ilyen esetben. -
axioma
veterán
Na probaltam par dolgot, de me'g odaig se jutottam el, hogy LTE-t igazoljam (a keszulek 5G kepes, es be van kapcsolva rajta (bar nelkule is probaltam), de a kartyamhoz amugy is majdnem kizart, hogy hozzarendeltek).
Jelenleg 1-es sim yettel, nincs mellette semmi extra jel, telefonalas kozben be van kapcsolva hogy atvalt 4G-re a masik kartyarol (hogy legyen hivas kozben net), de gyakorlatilag nincs. A 2-es Telekom, elotte ott van a vo-lte jelzes. Probaltam ugy is, hogy a sim2-t konkretan kikapcsoltam (csak menubol, nem operaltam ki a telobol), vo-lte eltunt. Oszinte leszek, a kartyamon valami havi 100MB alap net van, mert nem hasznalom arra, csak a cegest, siman lehet rajta korlatozas hogy me'g a 4G-re se engedik fel.
Majd holnap melohelyen megnezem, bar ott is gatya szokott lenni a yettel (hangra biztos), de talan a haz elott mukodik, az elegge Bp kozepso resze. -
Zsonti
csendes tag
válasz
bajonett #152 üzenetére
Köszi szépen neked is a visszajelzést. S23-m van elvagyok vele, de mégis az az 1-2 mm és azok az élek amik rajta vanak, mégsem teszik kényelmessé a használatát, ezért is szeretnék kisebb kütyüt. Még egy gyengébb fotóval is kibékülnék, ha kényelmes az egykezes fogása, jó az üzemidő és tudja a Volte-t (nagyon háklis vagyok a beszélgetési hangminőségre). És persze ne legyen egy bughalmaz, mint ahogy volt az elején a ZF8 (később persze javult a helyzet).
-
Zsonti
csendes tag
Köszi, jó hallani, hogy hosszú SOT-ot tud. Viszont ha szépen megkérlek és persze ha lehetőséged is van rá, ki tudnád próbálni a Yettel-es kártyával a Volte-t? A Yettel javarészt csak az általa is forgalmazott készülékeket engedi Volte-t használni, a Telekommal és a Vodával kevesebb a nyűg ahogy hallom.
-
Lac67
csendes tag
Sziasztok! Engem is érdekelne (mint a #150-es hozzászólót is), hogy működik-e VoWiFi, csak engem Vodafone hálózatán! (a munkahelyemen gyenge a térerő) A VoLTE valószínűleg működik, mert az már rég óta van mind három szolgáltatónál. VoWiFi már régóta (2019 végétől) van a Telekom-nál, de a Yettel-nél és a Vodafone-nál is csak év elejétől létezik ilyen szolgáltatás. Az iPhone-nal indult, majd a Samsung-okkal, amik már Android 14-esek (pl. a nejem régi A52-sén is használható, mert már frissült Android 14-re....De ez nagyon hálózat függő és előnyben vannak a forgalmazott készülékek...De a Voda-nal már olvastam, hogy pl. az új Redmi 13-as széria már VoWiFi kompatibilis!
-
bajonett
tag
Kb azota van meg miota kijott, elotte Pixel 5 volt a fo telefonom, arrol valtottam Pixel 7re de az nagyon nem jott be az 5 utan, a Z10 sokkan jobban illett a kepbe.
Igazabol teszi a dolgat macera nelkul, kijelzo jo, szofver pont jo hogy nincs agyonbloatolva, ami meg van extra az epp hasznos.
Uzemido nagyon bomba, ez volt a masik fo selling point nekem a merete mellett. Egyedul a kamera olyan "semmilyen" de tisztaban vagyok azzal hogy Pixel utan magasan van a lec.En fizikai ujjlenyomat olvaso parti vagyok es amugy itt is hiba nelkul olvas, viszont igy hogy a feloldo gombba van epitve es nekem a Led blinker pro az alap eresitom, igy neha osszeakadnak, de ez vaszleg nem a keszulek hibaja. Alapesetben eddig kb 100%-os amugy, viszon a Pixel 5 hatlapija szerintem jobb volt.
Mivel UK-ben elek igy a hazai halozati glitch-ekrol nem tudok nyilatkozni, itt nekem nincs vele gondom. 2 sim-el (egy Uk EE meg egy magyar Voda) tokeletesen megy.
Osszegezve azt mondom hogy akinek a meret es az uzemido az elsodleges annak nagyon jo valasztas (sot, mas mar nincs is nagyon a piacon), de pl a kameratol nem szabad tul sokat varni (legalabbis egy Pixel pont & shoot-jahoz kepest). -
axioma
veterán
zf8-rol jottem, yettel, de nem volt sose vowifi beallitva, arrol nem tudok nyilatkozni, illetve vo-lte aktiv, de a mobilhalozat az a telekom kartyamrol megy, igy gyanitom eselye sincs [azon evente 5 percet ha telefonalok]
Uzemido sokkal jobb, siman 2 napos, pedig sok SOT van nalam viszonylag
A korabban irt oldalso ujjlenyomat-olvaso tovabbra se nyero nalam, bar egyes helyzetekben mar megszoktam
Ellenben hasznalom a vezetek nelkuli toltest, az bevalt jobban, mint elore gondoltam.
Bug nem remlik, de en mondjuk eleve custom launcherrel megyek. Es kikapcsoltam az edge tool-t mert mindenhol rossz helyen volt [ha az az alaprendszertol jott], mindig visszalepes helyett belenyultam -
Zsonti
csendes tag
Sziasztok
Zenfone 8-am volt, nem volt rossz, de a jó sem ott kezdődött. Ellenben szemezek egy ideje a Z10-zel, de még nem mertem megvenni.
Mik a tapasztalatok azoknál akiknek már megvan egy ideje a készülék? Szoftveres bugok, merülés, meghibásodás, stb? A Volte/Wowifi szolgáltatások mennek-e a készüléken? Itt elsősorban a Yettelre gondolok.
Köszi -
axioma
veterán
válasz
littlemamba #147 üzenetére
Mert elol kenyelmes [ld. keszuleklistam], autoban tartoban pl nem fogom tudni feloldani vele, amugy is kevesbe esik kezre [de me'g mindig jobb mint a hatlapos]
-
littlemamba
aktív tag
Miért gondolod hogy szívtatni fog az ujjlenyomatolvasó?
Speciel én nem nagyon használom ki a vezeték nélküli töltést, általában 80%-ig töltöm vagy este lefekvés előtt vagy reggel készülődés közben, de még 80%-ra tolva is van hogy 2 napra is jó vagy. Vezeték nélküli töltés azért nem annyira gyors, hogy nekem kényelmes legyen. Pl az irodában van a dokkolóból egy kis tötlőpadom, de az elmúlt félévben talán ha 2x rátettem a telefont... de persze ez mindenkinek más.
-
axioma
veterán
Vegul me'gis ide tettem le a voksomat, nem pixelre, ma vettem at. Hat az oldalso ujjlenyomat-olvaso szivatni fog, remelem ennyi az ossz kompromisszum. Cserebe van vezetek nelkuli toltes, mondjuk me'g kiderul, mennyire hasznos [ha egyaltalan].
Frissitesek folyamatban. -
zoleek
tag
válasz
littlemamba #143 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor rendelem. -
zoleek
tag
válasz
littlemamba #141 üzenetére
Szia. Érdeklődnék, segíts kérlek. A Vissza és az Alkalmazások áttekintése gombok felcserélhetők rajta? Tervezek venni, de nagyon megszoktam a jobb oldalon levő vissza gombot.... Köszönöm előre is a választ!
-
sYs
tag
Noh, úgy néz ki kijött az Android 14, legalábbis nekem tölt valamit.
-
Tyren
aktív tag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
1. Olyat lehet csinálni, hogy a gyári kamera applikáció a képek megjelenítésére ne a gyári "Galery" applikációt használja, hanem a Google Photos-t?
Alapvetően a "Photos"-t használom és a Galery-t le is tiltottam, de aztán amikor meg akartam nézni egy fénykép elkészítése utána, hogy milyen lett, akkor feldobta, hogy ehhez negedélyezni kell a "Galery" appot. Nekem úgy rémlik, hogy ZF 8-nál valahogy lehetett csak a Google Photos-zal is használni, de most nem találom, hogyan lehetne. Tud erre valaki megoldást?2. A bekapcsológom dupla nyomására bekapcsol egy diktáló funkicó, ami a vágólapra rakja a bediktált szöveget. Ez egy egész hasznosnak tűnő funkció. Viszont én alapvetően angol nyelven használom a telefont és emiatt itt is angolul működik. Néha viszont jó lenne magyarul is használni ezt. Van lehetőség átállítani ennek a diktálási funkciónál a nyelvet magyarra? Esetleg olyanra, hogy angol/magyar közül mindkettővel működjön?
Köszönöm a segítséget előre is. -
Kront
tag
Hátha még aktuális: Nekem 9-es van közel másfél éve, páromnak 10-es 4 hónapja. Hibátlanok. Újra megvennénk mind a ketten, ha most kellene venni. Ha még is maradnál a meglévő márkánál, május óta van egy Xiaomi 13-as a családban (nálunk senki nem szereti a lapát méretet), azzal sincs semmi baj. Azt sem cserélné le a tulaj semmire.
-
zsdulka
csendes tag
Sziasztok,
Kicsit tanácstalan vagyok, mivel a 6os szériában csalódtam, a sok szerviz miatt, azóta Xiaomit használok.
Mennyire vagytok elégedettek a készülékkel?
Régebben sok volt a szoftveres, hardveres hiba.. padfone óta voltam Asusos, de akkoriban belefáradtam.
Most emagnál elég jó árban van.M it gondoltok? -
Wilks
aktív tag
Ezek az arak,mint minden termeknel,a 27%-os vilagrekorder afa is besegit.
Pluszban a vam is rakerulhet.Mellesleg a szandekosan begyengitett jo kis eros forint is nem a jo oldalat mutatja az Europa bajnoki inflacioval kozosen.
Teny,hogy az Asus nevet is meg kell fizetni.
Azon csodalkozok,hogy zakatol meg Europa Kozponti Duborgo Gazdasaga........ -
lovas93
tag
válasz
littlemamba #132 üzenetére
Én is így tudom elképzelni, mert el is fogott egy ilyen must have érzés vele kapcsolatban, de az észérvek figyelembevételével nem igazán van olyan aspektusa a telefonnak, amivel megérné a felárat.
-
littlemamba
aktív tag
Nekem személyesen nem akkora meglepetés, hogy tartja az árát, mert a Zenfone 9 is elég jól tartotta, még idén nyáron is 300K (plus-mínusz 20K). Ez egy réteg telefon, akit kevéssé érdekel a téma az nem tudja, hogy mi az, hogy zenfone. Nem lesz akkora kereslet utána, hogy az túlkínálatot hozzon létre és levigye az árát.
Sok évig balckberrys lány voltam, akkor is mindig kérdezték, hogy az milyen telefon (pláne amikor a Passport volt...), és igazából a Zenfone is érdekes, pedig nem vagyok az asztalra kicsapom a telefont típus. Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy persze éppenséggel mehetne lefelé az ára akár pont amiatt is, hogy nem sokan veszik, de azért egy jó vas, még ha bizonyos szempontok szerint jobb a konkurencia (pl kamerában), de mindezek mellett a zenfone 10 egy nagyon szerethető telefon.
-
lovas93
tag
Én amúgy nem igazán értem, hogy ezen a telefonon mi kerül ennyibe, mert a mai napig 350-450 ezer Ft között szerezhető be, és nem látom, hogy mitől jobb, mint egy S23, egy Xiaomi 13 (tudom, az nagyobb egy kicsit), mert sem prociban, sem kamerában, sem szoftverben nem erősebb, sőt... Ennyit nyomna a latba az Asus márkanév vagy a kompakt méret? Mert egyébként nagyon tetszik nekem is ez a telefon, de inkább vettem egy Xiaomi 13-at, 270 ezerért. Próbálom megérteni ezt az árazást, mert reménykedtem benne, hogy lejjebb csúszik idővel, de úgy tartja az árát, mint egy iPhone...
-
bmt50
senior tag
Én is inkább a Pixel-re szavaznék. Az Asus 2 főverziója nagyon gyengus. Azok a gyártók, akik elkérnek ennyi pénzt, mint az Asus a Zenfone-ért mind hosszabb support-ot és egy szélesebb ökoszisztémát adnak, kivéve a Sony, de az réteg termék Sony-fanatikusoknak.
Sajnálnám ha nem jönne több Zenfone. Ha csicsás lenne az OS, mint a MIUI, vagy OneUI, akkor össze gyűjteném a kavicsot egyre. -
axioma
veterán
-
janeszgol
félisten
Emiatt nem tudok tanácsot adni, mert ez is pletyka, bár elég erős pletyka, viszont nincs semmi ígéret a frissítésekre.
Az S23 nem lenne jobb? Kamerában jobb, supportban jobb. Egyforma magasak, viszont az S23 kereken 3 milliméterrel szélesebb... ez zavaró lehet, mivel flat kijelzős, nem kerekített, nem lehet belőle érzetre lecsalni. -
janeszgol
félisten
Nincs jó hír:
Elbúcsúzhat az Asus Zenfone termékcsalád [link]
-
zsofiona
csendes tag
Sziasztok!Valakinek van fehérben?Nem koszosodik ez a matt hátlap?Lehet mondjuk,hogy akár a zölden is látszik,ha megfogja a farmer.
-
Pacee87
aktív tag
Nem is baj, hogy nem csilli-villi, legalább bizonyos erőforrásoknak kevésbé vonzó célpont.
Amúgy épp tegnap fedeztem fel a beállítások mélyén egy olyan funkciót, amiről nem emlékszem, hogy a szaksajtóban, YT videókban beszéltek volna, pedig megnéztem párat.
Ez pedig az, hogy aktív kijelzőnél be tudsz állítani bizonyos funkciókat arra, ha 2× vagy 3× megkoppintod a hátlapot. Én 3 koppintásra képernyőkép készítést állítottam be.Ha esetleg valaki hozzám hasonlóan hiányolná az értesítési LED-et, akkor az aodNotify Pro appot tudom ajánlani.
-
Pacee87
aktív tag
válasz
zsofiona #117 üzenetére
S9-hez tudom hasonlítani. Az, hogy annál vastagabb, részemről inkább előny, mert meg lehet fogni rendesen, nem akar kicsúszni a kezemből és hát részemről ez sem annyira egykezes használatú telefon, de jelentősen jobbnak érzem ilyen szempontból az S9-nél.
@littlemamba: Nincsen gyári fólia, ami nejlonba be van bugyolálva a telefon, azt az első használatkor le kell venni róla. Én eddig minden telefonomat fólia nélkül használtam, de mivel sík a kijelző, szerintem bármelyik GSM boltban tudnak rá fóliát rakni. Komolyabb helyeken még talán üveget is. -
littlemamba
aktív tag
Sziasztok! Akinek már megvan, tud abban segíteni, hogy van-e valami kijelzővédő a telefonon? Ha nincs, vetettek üvegfóliát rá?
-
zsofiona
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek összehasonlítási alapja?
Samsung S22-höz képest érezhetően kisebb? Magasnak magasabb, vastagabb is a Zenfone,de 2.5 mm-nyivel keskenyebb. Ez már számít érzetben? -
Pacee87
aktív tag
-
bmt50
senior tag
Szia,
Nekem is S9-em van, és én is használtan vettem.
Örömhír a hűvös használat, az enyém a tiédhez hasonlóan gyorsan melegszik, pedig nemrég akksit cseréltettem, és most "ette meg" a 3. hátlapot.
Nagy f@szság az üveg hátlap, szerintem is inkább valami matt műanyag legyen.
Én mondjuk nem vennék már ennyi pénzekért telefont, az S9 is csak 35-be volt 😉
Helyette egy Unihertz Jelly Star-ral szemezgetek, az ultra kompakt és olyan 45 -
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Remélem mostanság már lekopnak innen azok akiknek nincs ilyen telefonjuk és a portálhoz méltó szakmai vetület alakul ki.
Nekem tegnap érkezett meg a 16/512-es változat. Egy tulajtól itt a hardveraprón beszerzett SGS9-et vált. Mivel épp csak kezdem belakni, felelősségteljesen azt tudom mondani, hogy azonos hasznnálat mellett amikor az S9-en rántottát lehetne sütni, akkor ez kvázi hideg és gyors. A fogása sokkkkkkkal jobb, de mindig azt hangoztattam, hogy inkább vastagabb és keskenyebb legyen egy telefon. Ami viszont már most hiányzik: írisz szkenner, értesítő LED. Szokni kell a felhasználói felületet is, és bevallom a hátlap gagyinak hat, de legalább biztosan nem fog összetörni. Samsung browser telepíthető rá, a music nem.
Ja, meg aki kitalálta a kijelzőbe lyukasztott kamerát, ott remélem az egész családnak, gyerekekkel együtt a fronton is kilyukadtak a fogai méltó mértékű fájdalmak mellett. mert ez gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy bazinagy lyukas fog...
-
bmt50
senior tag
válasz
blackmoto #109 üzenetére
Szia,
Nem vagyok a szerelőm fizetett prókátora, bizonyára valamelyik korábbi Asus modell szerelése során ásta el magát a márka. A videó meggyőző, a félretájékoztatásért elnézést kérek.
Mondjuk a pótalkatrészek beszerzésének kérdése a videó alatti kommentekben is szerepel.
Egy Samuhoz az Asvo-tól tudsz eredeti gyári pótalkatrészt kapni, és a koreaiak elindították az otthoni szervíz támogatást is, asszem ifixit néven.
A magam részéről az egész nem releváns. Ha ott is van minden alkatrész/szerszám, a rutin-jártasság, kézügyesség akkor sem lesz meg. -
blackmoto
senior tag
Ezt a videót elnézve és a személyes tapasztalatomat pl. a MI8 akkumulátorának itthoni cseréjével, azt mondom azt a szervizest inkább hagyjuk, aki ezt mondta. Kíváncsi lennék amúgy hány ZF9-et láthatott.
A Zenfoneban pl. a telefonok esetén sokszor problémás usb csatlakozó is egy szalagkábel végén figyel, ami ráadásul nem az akkumulátor alatt van elvezetve! Csak az alró hangszórót kell hozzá kikapni. Ettől szervizbarátabb kialakítást nem nagyon tudnék elképzelni.
Ugyanez a Mi8-ban alaplapra forrasztva a kábelezés pedig a beragasztott akksi alatt. Az akksi kihúzható ragasztója a két éves telefonban olyan volt, mint valami massza. Biztosan nem számoltak a műanyag degradációjával tervezéskor. Elszakadt ahogy elkezdtem a csavarhúzó szárára tekerni. Tartott egy darabig, mire kiimádkoztam.
De biztos szerelhetetlen szar ez a Zenfone 9, ami igazából olyan mint egy Lego.
A hátlap is műanyag, ha van egy kis érzéked és finom kezed, meg megfelelő szerszámod, akkor nem cseszed össze leszedéskor. Eltörni biztos nem fog az üveg hátlapokkal szemben, amit igazi agyrém óvatosan felfeszegetni.
Az, hogy a kijelző a keretre van ragasztva, az ma szinte minden telefonnál úgy van. Ezt nem lehet kiemelni ennél a készüléknél, mint negatívum. De lehet kijelzőt kapni a kerettel egyben is és külön csak kijelzőt is. -
Bennyboy
őstag
Sztem ez a melegedés dolog "kicsit" túl van húzva. A zf9-10-nél ha nem tűző napon futtatsz órákig stressztesztet, semmi baja nem lesz:
[link]
Aki csak emiatt tart a vásárlástól az ne tegye. -
bmt50
senior tag
Nézd, én nem vagyok szerelő, ötletem sincs miért tapasztalja a 25+ éve dolgozó szervízes szerelhetetlennek ezeket az Asus mobilokat. Mivel 2 db balkezem van, és azt is leverem, ami az asztalra van ragasztva, elég ha csak az eleje van a telefonnak full üvegből, hamar beüt a K.O.
De hetente találkozom ácsokkal, villanyszerelőkkel, ilyen-olyan kereskedővel, akiknek hogy, hogynem repedt a kijelző. Szóval szerintem gyakran törnek ezek, és nem mindegy, hogy 60-80-100ért meg lehet-e javíttatni a 300++ ezres csúcsmobilt, vagy újabb 300-400ezer ellenében lesz új szépkijelzős mobilom.
Nekem az S9 simán melegszik attól is, ha a mobilhálózatot használom. Főleg ha gyengébb a térerő, akkor az Exynos kályhát csinál az S9-ből, de a navi is.
Snapis telefon (pl. Zenfone)alapból nem fogyaszt annyit, de ha nyitva van egy Samsung Internetböngésző 3 lappal, Facebook Marketplace, Messenger, WhatsApp, Jófogás, Google Hírek, akkor nem kell 4K 3D játék sem a melegedéshez, és az akku gyors merüléséhez. Kell a méret a hőelvezetéshez, és az akku igényekhez. Nekem a fenti appok közül gyakran van/kell egyidejűleg nyitva, amihez mind a RAM, mind a proci kell. -
Wilks
aktív tag
Szerintem a gond ott kezdődik egy telefonál,mikor "sok igényt" ki kell,h elégítsen egyazon időben.
Igy a melegedés logikus.
Pláne akkor,mikor 1-2 órát játszok rajta 120 hz-en,4k-an.
Fölösleges megterhelni a rendszert igy.
De én játékra vagy egy pct vagy egy konzolt használok.
Telefonra max egyszerű gameket telepitek unalomuzes miatt.
Videoszerkesztest sem a telefonon akarom csinálni, ahogy az animáció készítést.Ezek és az ilyenhez hasonló szoftverek megterhelik a rendszert.Na meg a teló nem arra van kitalálva.(számomra)
Persze,youtubozas megy rajta.De az se melegeti fel annyira a telót,h megsüsse a rendszert.
Különben egy iPhone is tud melegedni kellemesen. -
CabalX
aktív tag
válasz
paatrick #101 üzenetére
"Sok igény" tippre főleg játék, illetve hogy jó pár egyszerre futó dolog ne akassza be, ne kezdjen el akadozni maga az UI.
Nem csak teljesítményben van különbség egy SD 695 vs SD 8gen1+ vagy 8gen2 között, hanem ha megnézed abban is hogy milyen dolgokat kezel - kamera, hálózati átviteli sebesség, támogatott memória méret stb. terén.
Arról nem is beszélve hogy sajnos a mid range telefonok nincsenek még annyira sem jól támogatva update terén mint a mostani (szintúgy nem túl rózsás) high-end-ek.
Az Xperia10 IV nem fog annyi frissítést kapni (tudtommal) mint pl. az Xperia 5 IV - nyilván dupla annyiért ez nem is kérdés, de szomorú hogy nincs egy normálisan támogatott középkategóriás all-rounder kisebb méretben mint 6.5" - 6.7". -
bmt50
senior tag
XZ1/XZ2 Compact nekem is nagy álmom volt, de hallottam térerő problémákról, Ghost touch-ról, és a Sony felülete nem hagy sok testreszabási lehetőséget, emellett nyáron a bennük lévő Snapdragon procik is szeretnék melegedni, intenzív használat során. Szóval-bár nekem sosem volt egyik sem- a felhasználók gyakran panaszkodtak erre, és a kis méret-gyengébb hőelvezetés már akkor is probléma volt a jelek szerint. Ami megbocsáthatatlan a Sony-nál, az a Point&Shoot módban lőtt képek minősége. Random élményekről nehéz jó képeket lőni, nincs mindig idő ISO értékekkel, fehéregyensúllyal, kontraszttal, stb babrálni.
Pixel 7 a titkos favorit, Alza-nál van magyar garancia, és ár/értékben egyelőre nem látok jobbat. -
paatrick
őstag
Majd egyszer leírhatnátok már hogy mi az a "ha sok igényt kiszolgáló, gyors procit akarsz, az hőt fog termelni, és többet is zabál" vs "Egy Xperia 10 Márk IV-V lassúcska ezekhez a csúcsmobilokhoz képest"
Szóval mi a franc az a sok igény amit ki kell szolgálni, és mi az amit mondjuk az említett xperia telefon "lassúcskán" végez el.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Maradt az apró méret, erősödött a hardver, nem melegszik túl, de fotózásban közepes.
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest