- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
leroyclub #15736 üzenetére
Nekem hasonló dolog van beállítva, bár nem pont ugyanez a szcenárió. Én a saját számítógépemen felcsatoltam apámék NAS-án lévő shared foldereket hálózati meghajtóként. Ezt úgy oldottam meg, hogy két Asus router van direktben összetunnelezve VPN-en. Az egyik router a kliens a másik router a szerver.
1.) A Szerver oldalon lévő routeren el kell végezni az openvpn szerver beállításait:
2.) Létre kell hozni ezen a routeren egy usernév/jelszó párost, amit a másik eszközről fogunk használni belépéshez, vagy az alapértelmezett admin usernév / jelszó párost kell használni:
3.) Ki kell exportálni az openvpn konfigurációs fájlt (a cert külön nem kell):
4.) Ez egy sima szöveges fájl, amit szerkeszteni kell importálás előtt, mivel ha jól emlékszem alapból a router WAN IP címét tartalmazza, ami ugye otthoni felhasználók esetén változhat. Az IP címet át kell állítani a routeren beállított XXX.asuscomm.com formátumú DDNS domainnévre, ami mindig leköveti az IP cím változását, és mindig a routerre mutat. (A routeren a WAN/DDNS menüpont alatt lehet beállítani. De az is lehet, hogy ha be már be van állítva valami a DDNS-ben, akkor azt teszi be a konfigurációs fájlba. Erre konkrétan nem tudok válaszolni, mert én a synology-hoz járó synology.me-t használom, és az Asus DDNS-e nekem nincs beállítva.)
5.) Ezt az openvpn fájlt be kell importálni a kliensként használt eszközön, esetemben a másik routeren. Ez az openvpn fájl minden szükséges információt tartalmaz (szerver tanúsítvány, másik router elérési címe, VPN port száma), kivéve a usernevet és password-öt, azt kézzel meg kell adni:
Esetedben ezt a lépést a számítógépre telepített OpenVPN programban kell elvégezni.
6.) A Windows rendszerű számítógépen a "\\távoli hálózat belső IP címe" cím formátumot kell használni a távoli eszköz eléréséhez:
Ehhez persze az kell, hogy a másik hálózat be legyen hirdetve ezen a gépen, de ha az én fenti konfigomat használod, akkor az teljesíti ezt a feltételt. Ami fontos, hogy eltérő alhálózatokat kell használni, hogy ne akadjanak össze. Tehát például esetemben én az itthoni routeremen a 192.168.1.0-255 hálózatot használom, míg apáméknál a 192.168.2.0-255 IP címek az elérhetőek. Mint a fenti képen látható az apáméknál lévő NAS IP címe a 192.168.2.32, és a NAS nevű shared folder N meghajtóként van nálam felcsatolva.
Ez router konfig oldalon azt jelenti, hogy az én routeremen a router gateway a következő: 192.168.1.1 255.255.255.0, míg apámék routerén a 192.168.2.1 255.255.255.0. Az apáméknál lévő eszközöket tehát a \\192.168.2.XX címen érem el itthonról. A saját eszközeimet meg a \\192.168.1.XX címen. Ez fordítva is működik, onnét is el lehet érni az én eszközeimet. Sőt, hogy bonyolítsam a dolgot, nekem még egy harmadik router is játékban van, az anyósomnál, ahol minden eszköz a \\192.168.3.XX tartományban van. Mindhárom helyszínről el lehet érni a másik kettőt, és fel is lehet csatolni hálózati meghajtóként akár a számítógépekről akár a NAS-okról bármit, ami meg van osztva.
Esetedben a nagy kérdés, hogy a routerbe dugott pendrive hálózati meghajtóként látszódik-e távolról. De ha már a saját gépeden sikerült hozzáadni Z meghajtóként, akkor szerintem távolról is sikerülni fog. Illetve még az, hogy mivel te nem site-to-site VPN-t konfigurálsz két router között, megoldható-e a hálózati meghajtóként való felcsatolás. Bár szerintem igen.
Amúgy kérdésedre válaszolva, az internet forgalom NEM a távoli routeren keresztül fog menni, erről ez a sor rendelkezik a szerver oldali VPN konfigban:
Ha ezt "igen"-re állítanád, akkor minden forgalom a távoli routeren keresztül menne át a gépedről, amíg a VPN aktív. De ha ezt "nem"-re állítod, akkor csak az a forgalom megy erre, ami valamit abból a hálózatból akar.
-
válasz
leroyclub #15736 üzenetére
Elég az .ovpn fájl, abban benne van minden. Ezt kell importálni a másik oldalon -- illetve ebben kell beállítani a helyes címet (DDNS). (De Asus-Asus viszonylatban erre mintha nem lenne szükség -- régen csináltam, mert jól működik.)
A VPN-t mindig használja, ha a routeren be van kapcsolva.
A meghajtót meg simán IP-cím alapján csatlakoztatod a Windowsba hálózati meghajtókánt.
MaCS
-
válasz
leroyclub #15731 üzenetére
A PPTP-t NE!!!
Én az OpenVPN-t ismerem, az jó és biztonságos. Most vezetik be újdonságként a WireGuardot (kevesebb erőforrást használ, gyorsabb) -- Asus routeren még nem találkoztam vele.
Az OpenVPN beállítása nem egy nagy ördöngösség, de leírni szívás. Ellenben mások és én is itt ebben a topicban is többször leírtuk már lépésről lépésre, gyorsan meg tudod találni.
MaCS
-
-
-
norrberth
addikt
válasz
leroyclub #4673 üzenetére
Én egyébként visszaküldött darabot kaptam mikor vásároltam az extreme digitaltól "életem első" a Routerét...
Szóval melyikőtök volt?
Kezdem érteni miért kaptam használtat... Mert nem V1 szoftver volt rajta.2 hete vettem Asus RT-AC57U routert.
Ki volt bontva!
A routert kivettem a dobozából, hiányos volt.
Nem volt se RJ45 kábel, se papírok.
Antennák összebaszva, alul Routeren 4 gumitappancsból 1 hiányzott.Na mondom ez szép
Aztán sehogy nem tudtam bejelentkezni.
IP cím
Név/jelszó Admin Admin
SEMMI.Próbálgattam, aztán nyomtam egy Resetet a Routeren.
Na akkor engedte.
Ami azt jelenti valaki már használta előttem.Szépen visszacsomagoltam, és nyomtattam is ki az elállási nyilatkozatot.
Rendeltem ugyanolyat, csak az Aqua tól.
Az Origi volt. Fóliázva minden.Visszaolvastam..
És mit kell megtudjak?
Rakás V2 est visszaküldtetek az Aqua nak.
Szerencse fóliázottat kaptam. -
válasz
leroyclub #4669 üzenetére
Igen, pont ez a szerverközpont! Miért nem nézel bele???
Arról, hogy Download Mastered van-e, fogalmam sincs, de ha van (V1-esen szerintem kéne...), akkor az itt megjelenő mappákba tud dolgozni -- jelesül csinálni szokott egy Download mappát.
Magáról a meghajtóról meg a főoldalon találsz információt, a wifikocka alatti jobb oszlop tetején.
MaCS
-
válasz
leroyclub #4669 üzenetére
Jó lenne, de olyat már nem kapsz sehol. RT-AC1200GU amire érdemes lenne cserélni ha tudod, ez hardver-azonos az RT-AC57U v1-el. De azért azt tudni kell, hogy torrentezés terén egy routertől nem lehet csodákat várni, max. néhány MB/sec sebesség amit el lehet vele érni.
-
válasz
leroyclub #4666 üzenetére
A hivatalos oldala szerint a v2-ben nincs Download Master.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen autót vegyek?
- DVBViewer
- Kerékpársportok
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest